• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi alkolden nasıl uzaklaştırabilirim?

buffy2 cvbınız için teşekkür ederim öncelikle.ailem benim arkamda çok durdu boşan gel kurtul dedi.ama ben hep geri döndüm.en sondada bu sefer boşan dediler 1 ay kadar ayrı kaldık sonra barıştık şimdi ailem son bikez daha affettiler onu ama bana bu sefer son bir daha senin arkanda durmayacağız diyolar.babam bi daha aynı olaylar olursa katil olacam artık bıktım diyor.onlara gitsem ayrı dert hergün laflrını dinliyorum evli kalsam içkili bi insanla uğrsşıyorum onu çekiyorum ortada kaldım başımı alıp uzaklara gitmek istiyorum kimseye haber vermiyim diyorum biraz param var hayatımı kurarım diyorum ama sonra vazgeçiyorum

çok çabalamışsın;vebali eşinin boynuna artık;

kurtar kendini;ama önce kararlı ol arkadaşım..yoksa

sen affedersin o hala içer ,bu böyle devam eder gider...

olan sana olur;

tedavi olmak istemiyorsa; geçmiş olsun ona yapıcak birşey yok...

hem alkolik adam nasıl baba olucak;

yol yakınken vazgeç derim....

Nasıl mı ? kendi istemedikten sonra çok zor...

Benim amcamda alkolik.tek bırakma şekli hastaneye yatıp tedavi olmaktı.kaç kere yatırdıysakta akşamına çıktı geldi evine ..

İstemezse zor.. yalnız son 1 yıldır bişey var..bi ilaç var... yemeğine katıyorlar habersizce.. tiksindiriyormuş..

içmek istiyorum ama içemiyorum diyor ... sakıncası eğer yüksek tozda alkol alırsa ölüme kadar götürebiliyor ...

Allah yardımcınız olsun.. çok zor işiniz ...

Bu kelimeyi kolay kolay kullanmam, kesinlikle boşanma kararı alın ve uygulayın.. Ya tedavi merkezine gidecek, sözünü o şekilde tutacak ya da sizi kaybetmeyi göze alacak, ÖTESİ YOK.

Tek başınıza vazgeçiremezsiniz, uğraşmayın, hayatınızıda heba etmeyin.Kaç kere geliyoruz dünyaya ?

hiçbir acı sonsuza dek sürmez.. en sevdiklerimizin ölümüne bile alışıyoruz..

boşansanız 1 hafta 1 ay hadi diyelim 1 yıl üzüleceksiniz.. kendinizi toparlama süreci yaşayacaksınız.. ama boşanmadığınız her gün bu 1 yılı erteliyorsunuz.. Hayatınızdan çalıyorsunuz. sizin probleminiz kayınvalideniz ya da kaynınız görümceniz filan değil.. sizin probleminiz para değil.. sizin probleminiz alkolik şiddet uygulayan hasta bir koca.. dolayısıyla sizin tahammül etmenizi gerektiren bir şey yok ortada..

ailenizden destek alamıyor bile olsanız kendi ayaklarınız üstünde durun, kolay değil biliyorum ama sizin zor gününüzde yanınızda olmayacaklarsa siz bunu kendi başınıza yapmaya mecbursunuz. destek alacaksanız daha kolay olur.. Allah yardımcınız olsun..

bu sorunla siz tek başınıza baş edemezsiniz ailesiyle konuşun sonrada beraberce tedaviye ikna edin olmazsa boşanacağınızı söyleyin çünkü bu büyük bi sorun (bunu bile biriyim babamda yaşadık)tedavi olunmazsa bırakamaz ayrıca her geçen gün içkiye daha çok bağlanır babam tedavi gördü senelerdir içmiyor artık yoksa yuvamız dağılmıştı çünkü annem gerçekten boşanacaktı kararlı olun bırakması için ısrar edin kolay gelsin...

cvplarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim.ben evliliğim süresince tam 7 kere baba evine döndüm eşimin alkolü şiddeti aşağılamaları yüzünden.1 sene içinde tam 7 kez baba evine dönmek çok kötü gerçekten.işin en acı tarafıda eşimin yaptıklarından dolayı pişman olmaması ve beni suçlaması onun dövmelerini şiddetini alkolünüçekmek zorundaymışım gibi davranıyor kısacası çok affedersiniz beni malı gibi görüyor.artık tükendim her defasında içip içip babamı arayıp küfürler ediyor ailemle kavga ediyor.hemde hiç bişey yokken durduk yere.beni evliliğimin ikinci günü öldüresiye dövdü.unutamıyorum yaptıklarını unutturmuyor.en sonunda kararımı verdim dün gelip babamlarla konuştum.bana güvenmediler tekrar dönersin dediler dönmeyeceksen gel dediler her zaman kapımı açık ama bizde bıktık artık dediler bende söz verdim onlara artık dönmeyeceğim zaten boşanma davasını önceden açmıştım ekimin son haftası dava var.umarım boşar hakim.ben kendimi yaşadıklarımdan sonra 40 yaşında hissediyorum ama daha 24 yaşındayım.bana yeni evliymişiz gibi deilde 40 yıllık evliymişim gibi davrandı beni hastalık sahibi etti bu genç yaşımda.allah hiç kimsenin başına böyle şeyler vermesin çok zor.

merhaba arkadaşlar.bazen düşünüyorum ve isyanlarda buluyorum kendimi bazen düşünüyorum rabbime şükrediyorum daha kötü halde olmadığım için.gerçi yaşadıklarımdan daha kötüsü olurmu onuda bilemiyorum. size kısaca bahsedeyim ve yorumlarınıza gerçekten ihtiyacım var.ben 1 senelik evliyim eşim ilk evlendiğimiz günden itibaren alkol kullanıyor daha öncedende kullanıyormuş tabiki ben görücü usulüevlendim ve evlenmeme az bir zaman kala alkol ve sigara kullandığını öğrendim.evlendiğimiz ilk günden itibaren alkol şiddet gördüm eşimden buda yetmezmiş gibi ailemede saldırdı babama anneme hakaretler etti babamlar bikaç kez eşimi affetti çünkü ben ayrılmak istemiyordum neden diye soracaksınız çünkü ben çok duygusal bir insanım kendimi toparlayamamaktan korktum ayrılınca.her defasında söz verdi bi daha içmicem tiksiniyorum artık içkiden dedi ama sonra gene içti.en sonda yine içti ve bir olay daha yaptı bende boşanma davasıaçtım ailemde boşanmamı istiyordu artık.başvurduğumda adliyeye adlitatile bikaç gün vardı.mhkeme günümüz gelmeden barıştık tekrar özür diledi içmicem dedi ben inanmadım ama affettim çünkü bayrama az kalmıştı.barıştık sonra gene içmeye başladı hala içiyor ve hergn içiyor.ben şimdi ne yapayım?onu içkiden nasıl vazgeçirebilirim yada ne yapmalıyım ben bilmiyorum kafam çok karışık yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler...

eger alkol aldigi zaman baska bir insana donusuyorda yapiyorsa butun bu hareketleri tedavi sartiyla evli kalacagini soyle..yok alkol almadigi zamanda siddet varsa ailene saldiri hakaret filan kisiligi bozuk..cocugunda yok sanirim ne bekliyoun daha..
kesinlikle tedavi sarti koy..yok tedavi gerekmez filan diyorsada inanma.eger bagimliysa kesinlikle tedavi sart..icki her kotulugun anasidir..hersey beklenir o adamdan..Allah sabir versin ama bagimli insanla hayat gecmez..olmaz olamaz malesef..beklemekle hicbisey cozemessin..senin yapacagin biseyde yok..sadece tedavi sarti koyup dua edebilirsin..baktin yanasmiyor.biey bekleme artik derim ben..

cvplarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim.ben evliliğim süresince tam 7 kere baba evine döndüm eşimin alkolü şiddeti aşağılamaları yüzünden.1 sene içinde tam 7 kez baba evine dönmek çok kötü gerçekten.işin en acı tarafıda eşimin yaptıklarından dolayı pişman olmaması ve beni suçlaması onun dövmelerini şiddetini alkolünüçekmek zorundaymışım gibi davranıyor kısacası çok affedersiniz beni malı gibi görüyor.artık tükendim her defasında içip içip babamı arayıp küfürler ediyor ailemle kavga ediyor.hemde hiç bişey yokken durduk yere.beni evliliğimin ikinci günü öldüresiye dövdü.unutamıyorum yaptıklarını unutturmuyor.en sonunda kararımı verdim dün gelip babamlarla konuştum.bana güvenmediler tekrar dönersin dediler dönmeyeceksen gel dediler her zaman kapımı açık ama bizde bıktık artık dediler bende söz verdim onlara artık dönmeyeceğim zaten boşanma davasını önceden açmıştım ekimin son haftası dava var.umarım boşar hakim.ben kendimi yaşadıklarımdan sonra 40 yaşında hissediyorum ama daha 24 yaşındayım.bana yeni evliymişiz gibi deilde 40 yıllık evliymişim gibi davrandı beni hastalık sahibi etti bu genç yaşımda.allah hiç kimsenin başına böyle şeyler vermesin çok zor.

benim eşimde çok içerdi... ramazan ve kandiller hariç hemen hergün içen bir adamdı... ama dayak, şiddet. kötü söz yoktu.. aksine tatlı mı tatlı olurdu, ben eşimin rahatsızlığından dolayı içmesine çok karıştım, yeri geldi kavga, yeri geldi tatlı söz... fayda etmemişti hiçbiri.. en son karışmama kararı almıştım.. bir baktım.. eşim kendisi bıraktı alkolü.. ve yaklaşık 1 yıldır içmiyor... ben nasıl içmişim, sabahları kalkınca kafam kazan gibi oluyordu diyor.. şimdi yediği yemekten, uykusundan herşeyinden lezzet alıyormuş öyle söylüyor...

velhasıl, kendileri istemediği müddetçe bırakmıyorlar.. hakkınızda hayırlısı oldun inşallah... :70:

eger alkol aldigi zaman baska bir insana donusuyorda yapiyorsa butun bu hareketleri tedavi sartiyla evli kalacagini soyle..yok alkol almadigi zamanda siddet varsa ailene saldiri hakaret filan kisiligi bozuk..cocugunda yok sanirim ne bekliyoun daha..
kesinlikle tedavi sarti koy..yok tedavi gerekmez filan diyorsada inanma.eger bagimliysa kesinlikle tedavi sart..icki her kotulugun anasidir..hersey beklenir o adamdan..Allah sabir versin ama bagimli insanla hayat gecmez..olmaz olamaz malesef..beklemekle hicbisey cozemessin..senin yapacagin biseyde yok..sadece tedavi sarti koyup dua edebilirsin..baktin yanasmiyor.biey bekleme artik derim ben..

içki içtiği zaman başka bir insana dönüşüyor o zaman olaylar çıkartıyor.normaldebiraz siniri var ama o dayanılır.sonuçta her evde sorunlar yaşanıyor.benim için o önemli değil.ama içki içmesi ve içtikten snra yaptıkları sorun ve hergün içiyor.bıktırdı artık.tedavi olmayı kabul etmiyor.şimdi ailemin yanındayım yanına gitmemi istiyor.dönmezsem tehdt ediyor.dönmemekte kararlıyım.zaten dönersem bukez ailemi kaybederim.

benim eşimde çok içerdi... ramazan ve kandiller hariç hemen hergün içen bir adamdı... ama dayak, şiddet. kötü söz yoktu.. aksine tatlı mı tatlı olurdu, ben eşimin rahatsızlığından dolayı içmesine çok karıştım, yeri geldi kavga, yeri geldi tatlı söz... fayda etmemişti hiçbiri.. en son karışmama kararı almıştım.. bir baktım.. eşim kendisi bıraktı alkolü.. ve yaklaşık 1 yıldır içmiyor... ben nasıl içmişim, sabahları kalkınca kafam kazan gibi oluyordu diyor.. şimdi yediği yemekten, uykusundan herşeyinden lezzet alıyormuş öyle söylüyor...

velhasıl, kendileri istemediği müddetçe bırakmıyorlar.. hakkınızda hayırlısı oldun inşallah... :70:

benim eşim ramazanda bile içiyor.keşke içtiği zaman sizin eşiniz gibi davransaydı o zaman bende karışmazdım bunu kendisinede sölemiştim iç ama güzel davran ama o aksine evlendiğim ilk günden beri dayak küfür aileme sataşmalar.bi ara karar verdim karışmayayım içsin hiç birşey demiycem diye kendi kendime söz verdim.yinede dayanılacak gibi olmadı.sürekli sataşıyordu.babasının içipte onlara yaptığı şeyleri bana uygulamaya çalışıyordu.bana bikç kişide dedi içsin karışma sesini çıkarma dinledim denemeye çalıştım dediğim gibi olmadı ne yaptımsa bırakmadı bırakmıyor şimdi ona tedavi ol diyorum sinirleniyor tedavilik bişeyim yok diyor fırsatım olursa olurum diyor.ama inat ettim olana kadar dönmicem.bıktım usandım artık.diyorum ya allahım düşmanımın başına vermesin çok zor bir durum.

canım seni tehdit ediyor öyle mi? hemen savcılığa başvur. darp raporun var mı önceden?

darp raporum yok.ama telefonda tehdit ediyor uzaklaştırarakmı istediğini elde edeceksin diyor uzak kalamam senden diyor.ayrı kalarak kötü şeyler olacak diyor.ama önümüzdki hafta savcılığa başvurcam

evet sen önlemini al. savcılığa git. onun harici de dikkatli davran bir süre.

şimdi o sana iyi davranacak. sözler vaatler ... uyduracak. baktın yumuşamıyorun. tehditler, abartıp evine gelmeler.. olabilir. baktı gene senden haber yok. bu sefer seni kızdırmaya o şekilde iletişim kurmaya çalışır. gene cevap verme. boşanma sürecinde de çirkefleşebilir. mal mülk kaçırmaya çalışabilir.

sen haklısın. 1yılı geçti mi evliliğiniz? bildiğim kadarıyla yanlışsam bilgi sahibi olanlar düzeltsinler 1yıldan evvel boşanmak için suçlu olduğunun ispatı, işte şahit... bilmem ne gerek. anlaşmalı boşanma olmuyor 1sene dolmamışsa. gerçi seninki anlaşmalı boşanmaya razı olur mu bilemedim.

sen delil topla ne olur ne olmaz. telefonu dinlettir. mesaj mail... atarsa sakla. darp için ailen yakınların şahit olabilir. normalde evi terkeden suçludur ama sana huzur vermemiş. bunlar için sakince akıllıca delil topla. eğer durumun var ise avukata danış muhakkak. yoksa da baro atar sanırım.

vicdanın rahat olsun. elinden gelein fazlasını yaptın sen çoğu o kadar da çekmezdi o adamı. insalar 50 yıllık kocalarında alkol şiddet görünce çekip gidiyo senin vazifen değil onu doğru yola sokmak ki girmez. olan sana olur yıpranırsın.

bir belaydı geldi geçmek üzere farzet.

daha iyi bir hayatın olacağından eminim.

evet sen önlemini al. savcılığa git. onun harici de dikkatli davran bir süre.

şimdi o sana iyi davranacak. sözler vaatler ... uyduracak. baktın yumuşamıyorun. tehditler, abartıp evine gelmeler.. olabilir. baktı gene senden haber yok. bu sefer seni kızdırmaya o şekilde iletişim kurmaya çalışır. gene cevap verme. boşanma sürecinde de çirkefleşebilir. mal mülk kaçırmaya çalışabilir.

sen haklısın. 1yılı geçti mi evliliğiniz? bildiğim kadarıyla yanlışsam bilgi sahibi olanlar düzeltsinler 1yıldan evvel boşanmak için suçlu olduğunun ispatı, işte şahit... bilmem ne gerek. anlaşmalı boşanma olmuyor 1sene dolmamışsa. gerçi seninki anlaşmalı boşanmaya razı olur mu bilemedim.

sen delil topla ne olur ne olmaz. telefonu dinlettir. mesaj mail... atarsa sakla. darp için ailen yakınların şahit olabilir. normalde evi terkeden suçludur ama sana huzur vermemiş. bunlar için sakince akıllıca delil topla. eğer durumun var ise avukata danış muhakkak. yoksa da baro atar sanırım.

vicdanın rahat olsun. elinden gelein fazlasını yaptın sen çoğu o kadar da çekmezdi o adamı. insalar 50 yıllık kocalarında alkol şiddet görünce çekip gidiyo senin vazifen değil onu doğru yola sokmak ki girmez. olan sana olur yıpranırsın.

bir belaydı geldi geçmek üzere farzet.

daha iyi bir hayatın olacağından eminim.

1 yıl 3 ay oldu evleneli.o boşanmakistemiyor.şuanyanıma gel diyor ağzıma içki koymıcam diyor amadönmem onada sölüyorum gel güzelliklehalledelim diyor yoksa inadına yenilirsen kötü olacak diyor.artık dönmem dönememde ailemi ezemem artık

içki içtiği zaman başka bir insana dönüşüyor o zaman olaylar çıkartıyor.normaldebiraz siniri var ama o dayanılır.sonuçta her evde sorunlar yaşanıyor.benim için o önemli değil.ama içki içmesi ve içtikten snra yaptıkları sorun ve hergün içiyor.bıktırdı artık.tedavi olmayı kabul etmiyor.şimdi ailemin yanındayım yanına gitmemi istiyor.dönmezsem tehdt ediyor.dönmemekte kararlıyım.zaten dönersem bukez ailemi kaybederim.

kararlı ol canım ya;

bak ailenide üzüyorsun;

sana güvenmiyorlar ''gene dönersin''demiş baban..ne acı...

şimdi kendinden çok aileni düşün ve kararının arkasında dur...

dilerim çok kötü şeyler olmaz;

hemen uzaklaştırma kararı alman lazım ama onunda prosüdürü var sanırım ya...

inşallah ailenide rahatsız etmez;

bu adamın çekindiği kimse yok mu?

araya girip konuşsa;

rahatsız etmesin seni..

düzelmez o atıyor. saygısı da yok. babana bile saygısızlık etmiş.

dönme zaten.

kendini korumak için de akıllı olmalısın. o anlaşıldı ki peşini bırakmayacak. tehditlerini dikkate al ve muhakkak suç duyurusunda bulun. korkutmaya çalışıyor ama olsun sen dikkatli ol. sakın ne derse desin buluşmaya falan gitme sakın.

bu arada "ay ben bunu atamayacam hayatımdan" diye de korkma. bi süre sonra vazgeçip bırakacak peşini. geçmeyeni görmedim.

eşinin ailesi ne durumda? oğullarını mı aklamaya çalışıyolar? sana tutumlaır ne?

ailen ailesi ile görüşüp "güzellikle bitsin olmadı. niye birbirlerine zulum etsinler. sizin çocuğunuza da yazık. gelin siz de ikna edin çocuğunuzu..." gibi konuşabilir. ama kocanla konuşmasın. ailesi ile.

1 yıl 3 ay oldu evleneli.o boşanmakistemiyor.şuanyanıma gel diyor ağzıma içki koymıcam diyor amadönmem onada sölüyorum gel güzelliklehalledelim diyor yoksa inadına yenilirsen kötü olacak diyor.artık dönmem dönememde ailemi ezemem artık

Lütfen savcılığa başvurun,tehdit aldığınızı söyleyin,telefonlarınız dinlensin.
Bunu yapamazsanız da telefon numaranızı değiştirin,iletişimi kesin kendisiyle..

kararlı ol canım ya;

bak ailenide üzüyorsun;

sana güvenmiyorlar ''gene dönersin''demiş baban..ne acı...

şimdi kendinden çok aileni düşün ve kararının arkasında dur...

dilerim çok kötü şeyler olmaz;

hemen uzaklaştırma kararı alman lazım ama onunda prosüdürü var sanırım ya...

inşallah ailenide rahatsız etmez;

bu adamın çekindiği kimse yok mu?

araya girip konuşsa;

rahatsız etmesin seni..

evet ailemi çok üzdüm her defasında onları ezdim geçtim.ben eşime çok şans verdim.ama o kıymet bilmedi.hala beni arıyor ve beni suçluyor.oysa ben ona hiç bişey yapmadım ne dediyse yaptım bu zamana kadar bana bi bakışı yeterdi ne deemek istediğini anlardım.hep azarlardı içerdi döverdi beni çok kaybetti hep ben onu kazandım başımıza bir sürü felaket geldi uslanmadı hep içti.şimdi tedavi olmam diyor seven bir koca karısını kaybetmmek için uğraşmazmı ama o uğraşmıyor.

düzelmez o atıyor. saygısı da yok. babana bile saygısızlık etmiş.

dönme zaten.

kendini korumak için de akıllı olmalısın. o anlaşıldı ki peşini bırakmayacak. tehditlerini dikkate al ve muhakkak suç duyurusunda bulun. korkutmaya çalışıyor ama olsun sen dikkatli ol. sakın ne derse desin buluşmaya falan gitme sakın.

bu arada "ay ben bunu atamayacam hayatımdan" diye de korkma. bi süre sonra vazgeçip bırakacak peşini. geçmeyeni görmedim.

eşinin ailesi ne durumda? oğullarını mı aklamaya çalışıyolar? sana tutumlaır ne?

ailen ailesi ile görüşüp "güzellikle bitsin olmadı. niye birbirlerine zulum etsinler. sizin çocuğunuza da yazık. gelin siz de ikna edin çocuğunuzu..." gibi konuşabilir. ama kocanla konuşmasın. ailesi ile.

eşimin annesi hasta üzülüyor konuşuyor ama dinlemiyor kadının elinden başkada birşey gelmiyor.babası ise adam rahat hiç umrunda bile deil oğlu böyle yaptığında bir iki gün konuşmuyor oğluyla sonra oda içiyor güzelleşiyor kafası yerine geliyor oğluyla barışıyor.hiç birşey yapmıyor uğraşmıyor.zaten eşim onun yüzünden böyle olmuş aynısını babası annesine yapıyormuş.daha önceki olaylarda ailem ailesiyle konuştu güzellikle anlattı sanırım oğlunuzkızımızı sevmiyor eziyet ediyor daha yeni evliler seven insan bunları yapmaz boşansın rahat bıraksın dediler kayınpeder boşanma olmaz diyor zamanla düzelir dedi hep eşimdeonlara ben boşanmam asla demiş hem boşanmıyor hem eziyet ediyor ben artık sürekli baba evine gelipte koca evine geri dönmekten sıkıldım bunladım artık doğru düzgün bir hayatım yok.hala bni suçluyor.mahkemeyede gelmeyecekmiş.şimdide bana telefonda alırım bi çıtır eve getiririm oturturum diyor.

Back
X