• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimi devamli uyarmaktan bunaldim..

Sorunlu1234

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
61
14
3
36
Merhabalar..biliyorum insanlarin yapisini degistiremezsiniz ama hareketlerini bir nebze de olsa yumusatabilirsiniz..esim soguk yapili bi insan kimseyi yargilamam ama soguk ve kaba bi ailede yetismis..konuya nerden baslasam bilmiyorum.. birincisi ben cok detayci bi insanimdir en basitinden biri en ufak bi yardmda bulunsa ne bilim bisey alsa su verse bana yani benm icin bisey yapilsa defalarca tesekkur ederim. Benimki biraz fazla biliyorum. Esimde rahatsiz oldugum konu su bu durumlarda tesekkur etmeyi bilmez. Annem cok fazla sey yapar bizim icin destegni hic eksik etmez esimin annesi babasi yok ona kiyamaz hic.. muhabbet eder konusur annem onunla sevgisini belli eder ne bilim bisiler yapar ama tik yok ya arada belli belrsz tesekkurler der tamam. Bu durumdan cok rahatsiz olmaya basladim ben ara demeden aramaz zaten onlara hic girmiyorum. Bikac defa dedim tesekkur et sunu yap bunu yap zorla yapiyo biseyleri ama ben artik dusunmekten ve zorlamaktan skldm yani.. farkindayim ki annem bu duruma aliniyor asla karsilik beklemez ama tabiki herseyden once sevildiginin belli edilmesini ister kim olsa ister bunu.. kaba bi yapisi var esimin ve ben bunu degistiremeyecegmi biliyorum karsima alip konussam ben boyleyim beni degistremezsn bu yastan sonra da der biliyorum. Ne yapicam nasl bunlari dusunmeden edicem bilmiyorum

Esinle konuşacağınıza annenizle konuşun. anneniz de alınmaz böylelikle.

Hem anneniz takdir edilmek icin mi esinizle ilgileniyor yoksa içinden geldigi icin mi, önemli olan bu. eger takdir edilmek icinse zaten hic ilgilenmesin, eger icinden gelerek yapıyorsa siz esinizi annenize anlattıktan sonra da hiç alınmasın.

düşünmeyeceksiniz. kendinize eziyet. annenizda alınmasın. siz teşekkür ederin eşinizin adına.
adam teşekkür etmesini bilmiyo diye yapılan iyilikleri de görmüyo değildir ya. sorsanız farkındadaır ama maalesef sizin gibi yetişmemiş.
öyle kabul edeceksiniz onu.

Merhabalar..biliyorum insanlarin yapisini degistiremezsiniz ama hareketlerini bir nebze de olsa yumusatabilirsiniz..esim soguk yapili bi insan kimseyi yargilamam ama soguk ve kaba bi ailede yetismis..konuya nerden baslasam bilmiyorum.. birincisi ben cok detayci bi insanimdir en basitinden biri en ufak bi yardmda bulunsa ne bilim bisey alsa su verse bana yani benm icin bisey yapilsa defalarca tesekkur ederim. Benimki biraz fazla biliyorum. Esimde rahatsiz oldugum konu su bu durumlarda tesekkur etmeyi bilmez. Annem cok fazla sey yapar bizim icin destegni hic eksik etmez esimin annesi babasi yok ona kiyamaz hic.. muhabbet eder konusur annem onunla sevgisini belli eder ne bilim bisiler yapar ama tik yok ya arada belli belrsz tesekkurler der tamam. Bu durumdan cok rahatsiz olmaya basladim ben ara demeden aramaz zaten onlara hic girmiyorum. Bikac defa dedim tesekkur et sunu yap bunu yap zorla yapiyo biseyleri ama ben artik dusunmekten ve zorlamaktan skldm yani.. farkindayim ki annem bu duruma aliniyor asla karsilik beklemez ama tabiki herseyden once sevildiginin belli edilmesini ister kim olsa ister bunu.. kaba bi yapisi var esimin ve ben bunu degistiremeyecegmi biliyorum karsima alip konussam ben boyleyim beni degistremezsn bu yastan sonra da der biliyorum. Ne yapicam nasl bunlari dusunmeden edicem bilmiyorum
Wala canım yapı meselesi degiştiremezsin üzgünüm benim eşimde öyle kaba degil ama duygularını belli edemiyo içinde yaşıyo hep

Sahsi fikrim yanlis yapmayin esinize baski yapip. Tamamen fitrati oyle esinizin... Her nekadar tesekkur falan filan genel gecer saygilar arasinda olsa bile yetisme seklinden oturu boyle bir karakteri olusmus. Bu saatten sonra ancak siz ona ornek olarak ya da evladinizi oyle yetistirerk faydali olablrsnz. Annenize gelince onnla ayni tarafta gbi davranmayin. Annenize baska baska zamanlarda esinizin yapisindan bahsedin. Aslnda iyi biri oldgnu. Icten ice annenize minnettar oldgnu ama oyle yetismis diyerek esinizden sefkatle bahsedin. Kesinlikle anneniz sizi dusunuyor ise boyle seylere asla takilmamasi alinmamsi lazim. Esinize ara sor dye baski yapmayin. Elinzdeki mamul bu ise, en guzel sekilde degerlendirmek sizin zorunlulugunuz. Yap yap diye haturlatmak kotuye goturmekten baska bsey yapmaz

Esinle konuşacağınıza annenizle konuşun. anneniz de alınmaz böylelikle.

Hem anneniz takdir edilmek icin mi esinizle ilgileniyor yoksa içinden geldigi icin mi, önemli olan bu. eger takdir edilmek icinse zaten hic ilgilenmesin, eger icinden gelerek yapıyorsa siz esinizi annenize anlattıktan sonra da hiç alınmasın.
Yazida da belirttigim uzere karsilik beklenmedigini anlattim. Yani ben rahatsiz oluyorum annem olmasa bu hareketlerinden

ben anlamadım sizi sürekli minnet duyar şekilde mi yaşasın istiyorsunuz ?
dili alışık değil demek ki üstelik kendiniz yazmışsınız aileden görmemiş..
eşinizi tanıyan sizsiniz kıymet biliyor mu siz anlarsınız..
kendisine değer verildiğinin özen gösterildiğinin farkındaysa sorun yok..
annenizin alınmasından belli sizler fazla hassassınız sanırım..
adama sürekli teşk etsene vs deyip utandırmayın..

ne bileyim 2-3 yaşında alması gereken eğitimi sen sonradan veremezsin ki, sana teşekkür etmesini boşver bence artık ama mesela annene etmeli bi teşekkür ederim, eline sağlık vs bunları söylemek ne kadar zor olabilir bilemedim

Önce kendini değiştir.Benim de en nefret ettiğim şey abartılı teşekkürdür.
Ya herkesin tabiatı farklı.Biri çok belli eder duygularını,ifade gücü yüksektir.Bir diğeri tutuktur.Biri beyazı sever biri siyahı.Biri duygusunu sözle ifade eder,biri hareketle.Herkesin yaşam biçimi,yetiştişirlme tarzı farklı.Bazısı mesafeli ilişki düzeyinde yetiştirilir,bazısı mıç mıç sevgi seli içinde.

Bazısı teşekkür eder sözle ifade eder,bazısı içten verdiği değerle saygıyla.Anne babası olmayan bir insanmış zaten eşin.Onun duygusal bakış açısı daha farklıdır.Kimseyi belirli bir kalıba sokmamak gerek.Saygısızlık yapmadığı sürece sorun olmaması lazım.Bu hayatta da fazla beklenti içerisine girmemek gerekçAnnen alınıyorsa,kendi mutluluğu için mesafe koysun yapmasın.O insanı öyle kabul etsin.Sen eşinin teşekkürünü annenin senin zor bir anında ölç bence.Hastalıkta kötü günde.

Teşekkür etmek gerçekten tamamen alışkanlık meselesi.
Ben de ota b.ka teşekkür edebilirim.
Ben daha çok arama meselesine takıldım.
Zorlayarak daha çok soğutursunuz,yanlış yöntem izliyorsunuz.

bir insana aynı şeyleri sürekli tekrarlar ve yapmasını isterseniz bir süre sonra kişi o davranışı tepki olarak bile yapmayabilir.

hayatın ilk yıllarında anne-babasının vereceği eğitimi şu anda baskı ile eşinize asla veremezsiniz.

bence artık eşinizi bu konuda rahat bırakın.

Belki de sevmiyodur anneni kötü biri olduğundan değil elektriği tutmamistir, ya da hoşuna gitmiyodur yardım etmesi, mahcup oluyordur

Aynen oylee.. sonradan degismez bi insan bende bu ince yapmdan kurtulmak isterm bazen hic bisey dusunmcem derim ama icim icimi yer :( yani sofrada elinize saglk der tesekkur eder oyle ama bahsettgm konular cok farkli yani bazi seyler karsisinda ince davranmak cok farklidir. Benm de babam yok annem herseye kosturur bi de bunun yannda bizle ilgilenie yani yanlis anlamayin esimi kotulemem ama esim yapmasi ilgilenmesi gereken bi cok seyle ilgilenmiyor. Yani bazi seyler eve para getrmekle tamamlanmiyor. :( cok dertliyim ya ifade edemiyorum.kendmi

Aynen oylee.. sonradan degismez bi insan bende bu ince yapmdan kurtulmak isterm bazen hic bisey dusunmcem derim ama icim icimi yer :KK43: yani sofrada elinize saglk der tesekkur eder oyle ama bahsettgm konular cok farkli yani bazi seyler karsisinda ince davranmak cok farklidir. Benm de babam yok annem herseye kosturur bi de bunun yannda bizle ilgilenie yani yanlis anlamayin esimi kotulemem ama esim yapmasi ilgilenmesi gereken bi cok seyle ilgilenmiyor. Yani bazi seyler eve para getrmekle tamamlanmiyor. :KK43: cok dertliyim ya ifade edemiyorum.kendmi

bence nezaket önemli, ama bu adam daha önce de mi böyleydi onu merak ettim, nişanlıyken de mi böyleydi...

Yazida da belirttigim uzere karsilik beklenmedigini anlattim. Yani ben rahatsiz oluyorum annem olmasa bu hareketlerinden

Anneniz de alınıyordu ama öyle dediniz. annenize anlatın diyorum ben de eşinizin durumunu, karakterinin bu oldugunu.

Esiniz sizi sevdigini belli etmiyor mu, sizin onu mutlu ettiginizi belli etmiyor mu, sizden memnun olduğunu?

Papağan gibi sürekli "teşekkür ederim karıcım, teşekkür ederim annecim, sagolun cokvarolun, eksik olmayın..." böyle mi diyip dursun.

Adam eger su verdiğinize pisman etmiyorsa neden takıldınız teşekkür konusuna? Hayır nedir yani ben size kötu davranayım ama her yaptığınıza teşekkür edeyim daha mı kıymetli?

Üstelik bu adamla evlenmeden önce de büyük ihtimalle böyleydi. nicin evlendiniz?

Esiniz bir cocuk yahut ev hayvanı degil ki egitesiniz. bence siz beklentinizi düşürün.

Ayrıca eklemek isterim fazla fazla teşekkür eden insanlara "aman ne kibar insan" demiyorum ben. genellikle yapmacık hissettiriyor bana

Back
X