eşimi evde tutamıyorum her akşm annesine yada bi yere oturmaya gitmek istiyor :(

benim eşimde ilk evlendiğimizde böyleydi.bütün arkadaşları evliydi zaten bekarkende gidermiş evlerine ama hep tek kalırmış.biz evlendikten sonra beraber gittik ailesine akrabalarına dda gittik çok.hoşuna giderdi.belkide bende artık evliyim ailem var mutluyum diye düşünürdü içinde kalan bişidi belki.hiç sorun etmedimm.bende severim gezmeyii.ama zaman ilerledikçe eskisi kadar sık gitmiyoruz.yine severiz ev oturmalarını misafir çağırmayıı.ben ilk evlendiğimde okaadar çok misafirim gelirdiki.tabii gidince çağırıyorsun haliyle.zaman geçtikçe azaldı tabii kendiliğinden

evinizde tv olmamasınında etkisi olabilir.

benim eşimde böyleydi her akşam annesine gitderdi 10 dk da olsa oturup gelirdi.benimki annesine çok düşkün olduğu için böyleydi ama senin eşin farklı sanırım gezmeyi çok seviyor ama yeni evliyken insan başbaşa da kalmak ister evine alışmak ister
ben bu nedenden çok tartıştım eşinle ama sen güzellikle tatlılıkla konuş canım. haftasonları gidelim yada misafir alalım yeni evliyiz biraz evimizde oturalım de.birde tv mutlaka evine al:6:

cnm bencede ilk önce televizyon alın evinize sonuçta illede dev ekran olmak zorunda değil izlenebilecek boyutta bir televizyonda olur sonuçta beraber film izleseniz senin için kar .

benim eşimde tam tersi hadi dolaşmaya gidelim derim evde oturalım çay demleyelim der :) hepsi ayrı bu erkeklerin

ama her gün misafir ağırlamak ve misafirliğe gitmek pek normal değil başka şeylerle oyalamaya çalış eşini bu gece şunu planladım bunu planladım diyerek inşallah en kısa zamanda düzelir

benimkide ailesine gitmeyi çok istiodu.eve alışmış gibi görünsede daha evi olarak benimseyemediği içindi.ilk 3-4 ay sürekli haftada 2-3 kere gidiyorduk.şimdi 7 aylık evliyiz.ben diyorum hadi annenlere gidelim veya akrabalardan birine gidelim diye.ama o istemiyor şuanda.evine alıştı artık benimsedi.ilk zaman mecburiyet gibi hissediyordu.bunu dile getirmesedce.düşünsene evlendiğimizin ilk günü annesine gitmiştik.kadın o kadar da söyledi ben sizi 10 gün sonra falan davet edicem yemege diye.yok arkadaş gittik işte.o hafta 4 defa gittik.artık gelmeyin dediler:9: zamanla alıştı benimki.aslında hızlanan iş ve okul tempomuzdan dolayıydı biraz eve alışması.ama şimdi hhiiiçç biyerlere gitmek istemiyor.bunda benim bazı sert tavırlarım da etkli oldu.evliliğimizde zaten 5.ayında oturdu diyebilirim.yeni yeni söz geçirmeye başladım ben.diğer arkadaşların evliliğini bilemiyorrum ama benimki 5.ayda oturdu hatta ilk aylarda kavgalarımız bile oldu.demek istediğim evliliğiniz oturmamış olabilir.zamanla alışır ancak sende tavrını koymalısın.mesela önceden plan yap deki bu cumartesi şuraya gidicez yada şunu yapıcaz ona göre ayarla kendini de.aslında tv den dolayı eve baglanması da pek doğru değil amasenin durumunda geçerli bir durum.adam sesten hoşlanıyo demekki eve ses lazım.hadi bakalım .cumartesi planını yap.bakalım tutacakmı bu hafta sonu dene mesela.bende dün dedim bakalım olacak mıı :6::6::6:

Ben eşinizin içinde kötülük olduğunu düşünmüyorum.Çünkü sadece kendi ailesine gidelim demiyormuş ki sizinde ailenize gitmek istiyormuş.Belkide daha alışamamıştır evde sessiz oturmaya.Belkide televizyonsuz canı sıkılıyordur.Haklı da kimi erkekler eve gelir gelmez televizyonu açarlar yani onlar için önemlidir.Bence bu konuda eşinizle tartışmadan orta yolu bulabilirsiniz.

Bir gün evde kalmak istiyorsanız çayınızı demleyin çerezinizi alın.Eşinizle oyunlar oynayın.Scrabble,Puzzle gibi.Arada da dışarı çıkın.:34::34:

ayy arkadaşlar şu mubarek günde Allah binlerce kez razı olsun sizden şimdi daha pozitif bakıyorum bu soruna... eşimi 3 ay sonra olmak kaydıyla tv almaya ikna ettim.3 gündürde oturmaya gitmiyoruz.hasta numarası yapıyorum:82:
benim durumumda olupta sonradan evlilikleri düzene giren arkadaşların yorumlarını okudukçada gönlüm inşirah buldu.inş.bizimkide düzene girer.

maaşımı alıncada ilk işim oyun almak eve...
inşallah eşime fayda eder bunlar.tavsiyeleriniz yorumlarınız için çok sağolun iyiki varsınız arkidişlerrr:70::71::71::71:

Bende yaza kada aynıydım hep bi yerlere gidelim, birileri bize gelsin isterdi.
Bende hep istemezdim çalışıyorum zaten evde durmak istiyordum.
Şükür yazdan beri evde durabiliyoruz.
Yine haftada bikaç kere çıkıyoruz dışarı ama genelde evdeyiz.
Nasıl değişt ianlamıyorum ama sanırım eve ve evliliğe alışmaya başladı.
Erkekler bizim kadar çabuk adapte olamıyorlar eve ve evliliğe

bence eşin evliliğe daha adapte olamamış..onu evde tutmak birazda sana düşüyo canım..işe eve tv aldırmakla başlayabilirsin..önce evde bi ev ortamı olsun..annemlere gidelim dediğinde bugün başbaşa kalalım yada eğer gezmeye enerjisi çok varsa dışarı çıkıp yürüyelim diyebilirsin..başbaşa kalmaya alıştırman lazım..evinize onu alıştır.. :68:

öncelikle eşinin herhangi bir art niyeti olduğuna kesinlikle inanmıyorum. bak ben de 5 aylık evliyim. ve ailemin yanına gidip oturup, yemek yemek, bişiler paylaşmak istiyorum.evet elimden gelse haftada 4-5 kere giderim. bu eşimi istemediğimden falan değil; fakat sürekli ailesiyle olan bir insanın evliliğine ve kendi evine alışması elbette süreç istiyor. ve bu süreci eşine yardımcı olarak atlatmalısın ondan şüphe ederek yada onu yargılayarak değil. seninle birlikte olmak istememesi de imkansız.yeni evlisiniz siz emin ol seni sevip istemeseydi evlenmezdi seninle. at bu düşünceleri. sadece birbirinizin yanında olun her konuda. gitmeyelim istemiyorum falan gibi laflar söyleme. oturun bir program yapın. haftanın 1 günü senin 1 günü onun ailesi il geçsin. 1 günü de birlikte dışarda farklı aktiviteler yaparak... kalan 4 gün için de evimizde kalalım evimizi düzenleyelim falan de.birlikte yemek yapın, pasta yapın, v.s ama hep birliktelik olsun.
tv alınıca da işiniz daha kolaylaşır. gider bir film alır birlikte izlersiniz.
herşey emek istiyor. siz her türlü sorunu birlikte aşmak, birbirinize destek olmak için bir aradasınız.
eve alışamadı, evi istemiyor,beni istemiyor, v.s gibi düşünerek önyargıyla yaklaşma sakın.
destek ol, yanında ol ve bunu ona hissettir. herşey yoluna zaten girecek emin ol. önemli olan bu ufak meseleler yüzünden gününüzü, zamanınızı ve en önemlisi psikolojinizi mahvetmemeniz.
çok uzun olmuş :38: ama takmayın kafanıza ve hayatınızı enn güzel şekilde yaşayın:38:

Back
X