Esimi kendime nasil baglarim?

belladan

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2012
21
3
Merhaba arkadaslar, artik delirmek uzereyim surekli dua ediyorum. Allahim yardm et evimize huzur ver diye...Bana bosanmadan baska evliligimi nasil kurtarabilirim dusuncesiyle yorum yazabilirseniz cok sevinecegim. Yorumlariniza cok ihtiyacim var... Esim Adanali, ailesi de Adanada yasiyor. Ben evlenirken istemeye istemye isimi, ailemi ve asik oldugum memleketimi birakip Adanaya yerlestik. Bu sure zarfinda esime surekli soyluyordum donelim ben burda yapamiyorum diye, oda bana sozler verdi is bulayim memleketine doneriz merak etme diyordu. Neyse cok uzatmayim yaklasik 1 sene once guc bela benim yapamadigimi psikolojimin bozuldugunu gorunce biz benim memleketime tasindik. Esim is buldu ve bende bikac ay sonra ise basladim. Esim de alisamadi ve isini sevmedigini soyleyerek isten ayrildi. Ne ailemin yanina gitmek istiyor ne ablamlara misafirlige gitmek istiyor ne de evden cikmak istiyor... Suan tam bir bunalimda...Sabah aksam mac izliyor...Cocuk dusunuyorduk biara simdi cocukta dusunmuyorum diyor. Kendince geri donus planlari yapiyor. Bende cocugumuz olursa onunla ilgilenir en azindan kafasini dagitir ve su cocukca hareketlerinden vazgecer diye dusunuyorum. Adanadaki ortamini ailesini ve taraftari oldugu Adana takimindan ayirdigim icin suan bana cok kizgin... Aranizda Adanali arkadaslarimda vardir bana kizmayin ama ben oraya alisamadim ve k.validem her ne kadar iyi bi insan olsada ben oraya kesinlikle geri donmeyi dusunmuyorum... Ha buarada kocam beni el ustunde tutuyo kadin oldugumu hissettiriyo beni cok seviyo her ne olursa olsun benimle yaslanmak istiyo gibi bi dusuncesi de yok...Ben kocama yeterli ozeni gosterdigimi ve her turlu fedakarligin benim tarafimdan yapildigini biliyorum...Ben simdi ne yapmaliyim da kocami kendime baglayim? Ayrica Adana dusuncesinden onu nasil vazgecirebilrim? İnanin onerilerinize cok ihtiyacim var...

Siz Adana ya alışamamışsınız eşiniz de sizin memlekete alışamamış

Sizin alışamamanız normal îse onunki de normal

O sizin için gelmîş erkekler daha zor alışır bir de hanım köylü derler ona şimdi

Biraz zaman tanıyın ona ait bir hayat kurup çevre edinmesine çalışın olmazsa da 3. Bir şehir düşünün derim ben

Cok fedakarlik yapma. Cok fedakar olanlar genelde kaybediyor. Biraz geri cekil. Ustune dusme. Hic bir sey degismiyorsa da olacaklari ne yaparsan yap degistiremezsin.

Bu arada esin sanirim suan issiz. Evden cikmamasinin sebebi bu olabilir. Evin butun sorumlulugunu cok da ustune alma. Yani hem kadin hem de erkek olma. Tum yuku ustune alirsan zamanla hersey senin gorevin olur. bu arada tavsiyem evliligi yoluna oturtmadan cocuk dusunmeyin. Esin de ise girmeli bence. Is kafasini dagitir, sosyallesir, arkadas edinir.

Merhaba arkadaslar, artik delirmek uzereyim surekli dua ediyorum. Allahim yardm et evimize huzur ver diye...Bana bosanmadan baska evliligimi nasil kurtarabilirim dusuncesiyle yorum yazabilirseniz cok sevinecegim. Yorumlariniza cok ihtiyacim var... Esim Adanali, ailesi de Adanada yasiyor. Ben evlenirken istemeye istemye isimi, ailemi ve asik oldugum memleketimi birakip Adanaya yerlestik. Bu sure zarfinda esime surekli soyluyordum donelim ben burda yapamiyorum diye, oda bana sozler verdi is bulayim memleketine doneriz merak etme diyordu. Neyse cok uzatmayim yaklasik 1 sene once guc bela benim yapamadigimi psikolojimin bozuldugunu gorunce biz benim memleketime tasindik. Esim is buldu ve bende bikac ay sonra ise basladim. Esim de alisamadi ve isini sevmedigini soyleyerek isten ayrildi. Ne ailemin yanina gitmek istiyor ne ablamlara misafirlige gitmek istiyor ne de evden cikmak istiyor... Suan tam bir bunalimda...Sabah aksam mac izliyor...Cocuk dusunuyorduk biara simdi cocukta dusunmuyorum diyor. Kendince geri donus planlari yapiyor. Bende cocugumuz olursa onunla ilgilenir en azindan kafasini dagitir ve su cocukca hareketlerinden vazgecer diye dusunuyorum. Adanadaki ortamini ailesini ve taraftari oldugu Adana takimindan ayirdigim icin suan bana cok kizgin... Aranizda Adanali arkadaslarimda vardir bana kizmayin ama ben oraya alisamadim ve k.validem her ne kadar iyi bi insan olsada ben oraya kesinlikle geri donmeyi dusunmuyorum... Ha buarada kocam beni el ustunde tutuyo kadin oldugumu hissettiriyo beni cok seviyo her ne olursa olsun benimle yaslanmak istiyo gibi bi dusuncesi de yok...Ben kocama yeterli ozeni gosterdigimi ve her turlu fedakarligin benim tarafimdan yapildigini biliyorum...Ben simdi ne yapmaliyim da kocami kendime baglayim? Ayrica Adana dusuncesinden onu nasil vazgecirebilrim? İnanin onerilerinize cok ihtiyacim var...

adanada ailesinden uzakta bir yerde otursanız yine mi mutsuz olursunuz?

yani şehir dediğin nedir ki evinizin huzuru varsa.
bak istediğin şehirdesiniz ama mutsuzsunuz.
eşiniz sizi memnun etmek için kalkmış bir yola sözünü de tutmuş ama bu sefer o yapamamış..
bence sehiri bu kadar önemsemeyin ve hiç olmazsa ikinizinde istediği 3ncü bir şehir düşünün

Siz nasıl adanaya alışamadıysanız eşiniz de sizin memleketinize alışamamış. Siz nasıl depresyona girdiyseniz, o da girmiş. Bir erkek için işinden, gücünden memeleketinden ayrılmak daha zordur. Bunlara anlayış gösterip çözüm bulmanız gerekir.

Bunun dışında sakın çocuk mocuk yapmayın. Çocuk evliliği kurtarmaz. Daha beter olursunuz.

Cocuk filan yapmada sen simdi, biraz daha belkle

Ben mi yanlış anladım

Eşi konu sahibi îçin yerleştikleri kendi memleketinden konu sahibinin memleketine gelmiş

Konu sahibîne fazla fedakarlık etme demişler de son fedakarlığı eşi etmemiş mî

Yaptigin fedakarlik ne anlamadim onu yasadigin sehre getirmissin ve adam alisamamis sen adanadayken ne hissediyorsan oda aynisini hissediyor anlayisli ol

Sosyallesmesini saglayin cevre edinsin annenlere ablanlara aksam gezmesi yeterli degil yani

Siz nasıl ki memleketinizi seviyorsanız o da aynı şekilde yaşamını seviyordu, yaşanacak yer bence evlenmeden önce konuşulmalı, yoksa bu tür krizlerin çıkması çok normal. Bırakın şehir farklılığını ilçelerde bile sorun olabiliyorken bence böyle belirsizlikler büyük risk.

3. Bir şehir benim de aklıma geldi.. Çünkü adanada sen mutsuz şu an ki yerde eşin.. Ortak nokta bulmanız gerek.. Ayrıca eş nasıl bağlanır diye bişey yok bence.. Aşık insan bağlıdır zaten..

Valla calismazsa alışamaz. Zor yani. Çalışması gerek, dışarıda 2 3 insan yüzü görüp bi halisaha yapabileceği arkadaslar edinmesi gerek.. biraz da zaman gerek. Siz yine de iyi davranin tartismaktan kaçın mümkün oldugunca

Siz nasıl adanaya alışamadıysanız eşiniz de sizin memleketinize alışamamış. Siz nasıl depresyona girdiyseniz, o da girmiş. Bir erkek için işinden, gücünden memeleketinden ayrılmak daha zordur. Bunlara anlayış gösterip çözüm bulmanız gerekir.

Bunun dışında sakın çocuk mocuk yapmayın. Çocuk evliliği kurtarmaz. Daha beter olursunuz.

Niye biz hep aynı şeyleri düşünüyoruz:)

Keşke kendi memleketinize döneceğinize bambaşka bir şehirde düzen kursaydınız. Eşiniz sizin onu ailesinden ayırdığınızı düşünüyor. Kendi ailesi de bu düşüncesini teşvik ediyor olabilir ama bilemeyiz tabi.

Zor işler ama bu fedakarlıkları sadece kadınlar yapmamalı.

Bunun Adana, Ankara ... vs. alakası yok. Siz nereye giderseniz gidin. Gurbet sonuçta... Zor elbet. Fakat
doğduğunuz yer değil, doydugunuz yer derler.
Sorun sadece bu mu?

X