Esimi nasil din e dogru yönlendire bilirim?

Mutsuz-kiz

Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2016
37
26
8
34
Merhaba arkadaslar. Benim bir sorum olacak. Yeni evliyim ve gün gectikce esimin din e nekadar uzak oldugunu anliyorum. Sanki icinde Allah korkusu yok gibi. Zor aninda elini acip dua edecegine Allah c.c dan yardim isteyecegine hep isyan ediyor. Ona sürekli dua etmesini söylüyorum ama nafile. Hep isyanda hic sükür etmesini bilmez. Elehemdulillah müslümanim der sordugum zaman ama okadar yani baska bi müslümanligini göremiyorum. Ona aslinda sükür etmemiz gerektigini iyi ve kötü günde Allaha el acmamiz gerektigini nasil ögrete bimirim? Bu konuda basarili olamiyorum bir türlü. Esim agresiv bir insan hep diyorum imanin inancin olsa ozaman agresivligimde gecer belki. Hep agti küfürlü her zaman yapmiycam diye yemin eder ama aynisini tekaröar malesef. Dinimizin gücünü imanin gücünü ona ispatlamak istiyorum. Bazen icine üc harflilermi girdi acaba diye düsünmüyor degilim dogrusu:(

Ben de size forum kurallarının gücünü ispatlamak istiyorum bkz : dini içerik yasak. Mune Mune

Eşi de olsanız sizi ilgilendiren bir durum değil bu. Cin falan, ne oluyoruz.. İstediğiniz durumlar olmayınca neden hemen cin girdi şeytan itti yaprak düştü falan diyorsunuz ki.. Adamın içinden gelmiyor demekki..

Din konularinda baski yaparsaniz daha cok sogutursunuz rabbime dua edin iman gucunu ona gostermesi icin. iyice sogumasin sonra

Herkes seninle eşit derecede dindar, eşit derecede inançlı olacak diye bi kaide yok. O adam da böyle. Böyle kabul et onu. O senin dini ibadetlerine karışmıyorsa senin de ona karışmaya hakkın yok. Madem öyle otur sen dua et onun yerine de. Ayrıca dini içerik yasak Mune Mune

Merhaba arkadaslar. Benim bir sorum olacak. Yeni evliyim ve gün gectikce esimin din e nekadar uzak oldugunu anliyorum. Sanki icinde Allah korkusu yok gibi. Zor aninda elini acip dua edecegine Allah c.c dan yardim isteyecegine hep isyan ediyor. Ona sürekli dua etmesini söylüyorum ama nafile. Hep isyanda hic sükür etmesini bilmez. Elehemdulillah müslümanim der sordugum zaman ama okadar yani baska bi müslümanligini göremiyorum. Ona aslinda sükür etmemiz gerektigini iyi ve kötü günde Allaha el acmamiz gerektigini nasil ögrete bimirim? Bu konuda basarili olamiyorum bir türlü. Esim agresiv bir insan hep diyorum imanin inancin olsa ozaman agresivligimde gecer belki. Hep agti küfürlü her zaman yapmiycam diye yemin eder ama aynisini tekaröar malesef. Dinimizin gücünü imanin gücünü ona ispatlamak istiyorum. Bazen icine üc harflilermi girdi acaba diye düsünmüyor degilim dogrusu:KK43:

Dini inanç kişiye özel bişeydir. İnanmayan bir insanı inandıramaz, inananı da inancından vazgeçiremezsiniz.

Ayrıca dini içerik, cin, büyü vs bu forumda yasak.

Evlenmeden önce nasıldı? Sizi kandırdı mı? Ya da siz ben değiştiririm diyip görmezden mi geldiniz?

Bu içten gelmeyle olacak bir iş. Yapmacık yada o gorsun bu gorsünle olursa cabuk sona erer. Içten yaşamalı.

Din konularinda baski yaparsaniz daha cok sogutursunuz rabbime dua edin iman gucunu ona gostermesi icin. iyice sogumasin sonra

kesinlikle öyle. ben de dinime çok düşkün sayılmam. ama dinsiz de değilim, duamı da ederim, şükretmesini de bilirim. ama etrafımdaki insanların bilmiş bilmiş vaaz vermesi, bazı konularda cahilce konuşup dinde öyle zannetmeleri, başımı kapatmam için baskı yapmaları, içimden gelmediğini söyleyince cık cıklamaları beni soğutmaya başladı haberleri yok.

şimdi eski konunu okudum da, bu adam duayla bile düzelmez kardeşim. maddi gücün de varmış, boşanmak kötü bişey değil, ailen de senin mutsuz olmanı istemez emin ol, elalem ne der diye düşünme, elalem senin neler çektiğini bilmiyor, iki gün konuşur üçüncü gün unuturlar, yeni bi hayat kur kendine. dünyaya bi kere geliyorsun ömrünü böyle bi adam için heba etme.

Konu kapanacak muhtemelen de, kapanmadan yazayım.

İnsanın içine başkasının etkisiyle girebilecek bir şey değildir iman, inanç.
Yaşadığı olaylar yüzünden, kimisi yaklaşır, kimisi uzaklaşır.
Sen onun yanında ibadetlerini yaparsın, sohbet arasında açılırsa bu yönden yaklaşınca içinin daha rahat olduğunu anlatırsın. Elinden geldiğince onun için de dua edersin. Ama bu kadar.

Dinde zorlama yoktur hanımefendi.

Yapabileceğin bir şey de yok.
Ben senin yerinde olsam, madem yemin ediyor, yine yapıyor. Yemin etmesini istemem, beklemem.

Agresiflik için de dine bağlı olmasına gerek yok. Nezaket gereği kibar ve küfürsüz konuşması gerekir. Bundan rahatsız olduğunuzu belirtir uyarırdım hiç dine bulaştırmadan.

Kabul ederse psikologlar da, agresiflik ve öfke kontrolü için yardımcı oluyorlar. Bir deneyin isterseniz.

Back
X