Eşimi Sevemiyorum...Evlenmemeliydim..

Mantık evliliğine karşı biri olarak yorumum pek objektif olmayacak belirtmek istedim...

BENCE 3 yıldır bu kadar anlayışlı bir evlilik sürdürmenizin sebebi zaten aşık olmamanız, insan aşık olmadığı adamdan fazla bir şey beklemiyor, doğal olarak da kırılıp üzülmüyor. Mantık evliliği yaparak bir süre sonra sevmeyi umut etmiş olabilirsiniz ama öyle olmamış.
Belki de vicdan azabı sizi tutan, eşiniz çok iyi biri ve siz onu sevemediğiniz için kendinizi suçluyorsunuz. Keşke aşık olacağımız insanları seçebilsek ama siz bu adamı hala sevmiyorsanız sanmıyorum ki ileriki yıllarda sevebilin.

Canım selam durumuna üzüldüm bende eskiden aşk peşinde koşardım,kalbim nerde atarsa ordaydım.Ama sonra eşimle tanıştım, aşık değildim belki ama onu çok sevdim aşk geçici bişey bence ve acı verir.Aşık oldugunda kendi kararların hayatın ailen çevren herşeyi silip atabilir duruma gelir kendi değerini unutursun.En azından ben bunu yaşıyodum aşık olunca.

Ama sevebileceğin saygı duyabilecegin sana değer veren el üstnde tutan biri varsa hayatında bunu korumalısın.Çünkü çevrede bu tarz insanlar az ne evlilikler var aldatmalarla ihanetlerle şiddetle biten,bu kadar düzgün ve anlayışlı bi adam bulmuşken bence bi daha düşün.Yaşın ilerledikçe insan yanlızlaşır aşk tutku arayışı bi yerde son bulur.Aile huzur sıcak bi yuva isteği duyarsın seneler geçtikçe kaybettiklerine üzülrsün.Bence bebek düşünebilrsinz bu evliliğinize iyi gelir ve sizi bağlar diye düşünüyorum.

her türlü şeyin düzeleceğine inanırım da sevmeye çalışmak çok zor olsa gerek. bence sevemedikten sonra yürütmenin anlamı yok. eşinin de senin de mutlu olmaya hakkınız var.

bir erkeğin 3 sene boyunca bu hastalığa sabretmesi müthiş bir şey bence. tabi ki senin için de çok zordur. o ayrı ama "benim bir sorunum yok seni mi bekleyeceğim?" diyebilirdi. sırf bunun için sen de en az 3 sene bu evliliği kurtarmak için uğraşmalısın. uzun süre çaba göstermelisin. ama ondan sonra eğer olmuyorsa o zaman belki ayrılmayı düşünebilirsin.

kısa tatillere gidin. evdeki giyimini değiştir. eşine bakışını değiştirmeye çalış. güzelliklerini gör. fiziki anlamda da seni çeken yönlerini görmeye çalış. biraz çaba göster. ama başkasına kaymasın gönlün. bunu eşine yaşatma.

her türlü şeyin düzeleceğine inanırım da sevmeye çalışmak çok zor olsa gerek. bence sevemedikten sonra yürütmenin anlamı yok. eşinin de senin de mutlu olmaya hakkınız var.

evlenecek kadar seviyormuş ama. insan sevmediği kişi ile nasıl evlenir ki? :44: az da olsa, aşık olmasa da mutlaka seviyordur. yoksa hiçbir kuvvet insanı o nikah masasına oturtamaz. artık devir eskisi gibi değil ki. baba verdi kız evlendi, seçme şansı yok gibi bir durum söz konusu değil. mantık evliliği de olsa mutlaka seviyordur. mantık evliliği; sevgi de var ama mantık ağır basıyor demek bence. zaman zaman insanın sevgisi de ilgisi de azalır. bazen de aşırı bir hal alır. inişli çıkışlıdır bazı ilişkiler. o yüzden beklemekte, yok eğer olmuyorsa ayrılmakta fayda vardır.

bosanda adam cinselligi tatsin , adama acidim o nasil dayandi 3 yil
sevmiyorsuun belki durumun iyi ondanmi uzatyorsun insan sevmeden evlenemez ya

cogu kadin orgazm ne oldugunu bilse bu vajinismus mis kalmaz, neyden mahrum kaldiklarinin farkinda degiller

Yorumun çok sert olmamış mı ya forumda bi'dünya bu rahatsızlıktan mutsuz olan kadın var:26:
Seviyorsa neden dayanmasın boşa evlenirken hastalıkta sağlıkta demiyolar ki sonuçta hiç bi'kadın istemez bunu
Konu sahibi arkadaşım bence de kurtarmak sizin elinizde en azından uğraşmayı hakediyor.

canım bence siz bi süre uzaklaşın mekan olarak birbirinizden.bölece daha iyi düşünme sansını bulursun özler belkide arzularsın bile..

canım durumuna üzüldüm
duyguların baya karmaşık

fikir istemişsin
ben de düşündüklerimi söylemek isterim

tamam ilişkin monotonlaşmış
cinsel olarak da doygunluğa ulaşmamışsın
ancak bunlar bir evliliği bitirmek için yeterli sebepler değildir
insanlar ne koşullarda evleniyorlar
ne koşullarda evliliklerine devam ediyorlar

evli iken başkasına göz ucuyla dahi bakmaman gerekir kusura bakma
sadece biraz heyecan arıyorsun
aman diyeyim sakın heyecanı başka bir erkekte arama
bunun günahını iki dünya biraraya gelse ödeyemezsin
ilgini başka şeylere yönelt lütfen

Allah yardımcın olsun
umarım hata yapmazsın

Acaba eşiniz biraz eve geç gelseydi, sorumsuz olsaydı, eve para getiremeseydi, sizin ihtiyaçlarınıza yetişemeseydi, tatile çıkarmayıp ailenize bile göndermeseydi, size baskı uygulasaydı ve her gün kendi isteği ile sizinle birlikte olsaydı zorla. Evet, zaten sevmiyorsan anında boşan derdim,
Ancak böyle bir adamı boşa dersem Allah bunun için bana hesap sorar,
Nefsinize yenilmeyin, sabırlı olun, herşey aşk, sevgi değil, İnanın değil..

Boşandınız ve ilgi duyduğunuz başka bir erkekle oldunuz diyelim, o sevgi bitmeyeck mi?

Merak ettiğim siz evlenene kadar hiç tam anlamı ile aşık oldunuz mu?
Sevgililik yaşadınız mı, uzunca bir süre?

Mantığı atıp aşkla evlenenler bile bir yıl içinde sevgisini tüketebiliyor,
Şartlandırma yapmayın,kendinize bunlara inandırmak için mücadele etmeyin. ben mantık evliliği yaptım zaten sevmiyordum keşke bu evlilik olmasydı..Bunları söylemeyin.
Bunlar gittikçe çoğalacak kafanızda..

En iyisi biraz ayrı kalın, Boşanma anlamında düşünmek için bir süre değil,

Bu durumu siz yaratın ve bir haftalığına ailenizde kalın, hasta olun, bişey yapın. Ama başkalarını aklınıza sokacak onlarla ilgili olacak kadar evinizi, eşinizi boşlamayacak şekilde sakince düşüneceğiniz bir zaman verin kendinize.

Yuvalar kolay yapılmıyor, Böyle bir evliliği kolayca silip atmayın...Bi çocuk yapsanız. O heyecanı yaşasanız acaba kalbinizde başka bir erkeğe yer kalacak mı?

Benim eşim başka bir kadına azcık ilgi gösterse ben çıldırırırm herhalde. Sen eşini sevmiyorsun ve başkasından etkilendiğini söylüyorsun. Bu eşin için ne kadar kötü bir durum düşünsene.
Sevgi emek ister. Sen emek harcamamışsın demekki. Emek harcasaydın eşini kaybetmeyi göze almazdın.. Kafandan eşimi sevemiyorum düşüncesini mutlaka çıkar. Kendini bu konuda şartlandırma. Başkası olmasın kafanda. Zaten bu ahlakende doğru bir davranış değil. İleride sana heyecan yaşatacak birine değil huzurlu bir yuva sağlayacak birine ihtiyacın olacak.

biz askla evlendik de ne oldu? en azindan diger konularda anlasabilseydik sizin gibi bari.

Simdi ne dicemi sasirdim dogrusu. Sana bosan desek yapcakmisin yani ? bu senin kararin ama ben kocana acirim cidden cünkü 3 yil sabirla beklemis onun sucu ne ? Evlenirken mantik evliligi yaptiginin farkindasin ve ask zaten yokmus.. Zaten ne yaparsan yap senin aklinda bikere hersey herzaman böyle gitcek gibi geliyor ama öyle degil emin ol, ümidini yitirme sen istedikten sonra hersey olur .. Ve birisine bakarken lütfen evli oldugunu unutma sevgin askin neyse artik bitmisse bile cünkü kocan belki hicbir kiza senin erkeklere baktigin gibi bakmiyordur ? Korkundan bence baskalari sana cekici etkileyici geliyo, kocanla eglenceli seyler yapin kacamaklar.. Böyle monotonca yasamaya devam edersen sonun bosanmak olur. Kendine gel öyle koca kolay bulunmuyor bu devirde ve ilk mantik evliligi yapanda sen degilsin unutma canim.

Yazdım yazdım sildim. Sanırım sana yardımcı olamıcam.

Ama seni üzmeyen bu adamı kaybetme derim, aşkından ölündüğü halde hayatı mahveden çok hödük var.

Evet bu yorum gerçekten çok hoşuma gitti.

28 yaşındayım

Dostum, ben de bu siralar ask hayatim kotu oldugu icin ara sira dusunuyorum, 30 yasini gecsem ama asik olamasam sevmedigim biriyle evlenir miyim diye ...... Ev arkadasligi, hayat arkadasligi yapardim ama cinsellik yasayamam diyorum kendi kendime, sevmedigim biriyle olmak bana eziyet olur herhalde.

Bence yasin genc, aski aramak istiyorsan hic gec degil. Bir de olaya mantikla yaklasan arkadaslarin yorumlarini da okudum, bu kadar iyi adam bulmusken birakma diyen, onlarin bu bakis acisi da bir yerde hakli ve garantici..yani bosanip aradigini bulamazsan bu kadar iyi bir kismet tekrar karsina gelir mi demisler, tabi ki bu konuda onlara da hak vermiyor degilim.

Kisaca kalp ve mantigin kapistigi konulardan biri bu, ben genelde kalbimi dinliyorum. Sende hangisi baskin cikarsa onu dinle....zor bir karar, Allah yardimcin olsun.

anlattıklarına göre eşin kötü biri değil bence evliliğine odaklan hayatına heyecan katmaya çalış.ne büyük aşklarla evlenip birkaç ayda boşananları yada ita kalka evlilik sürdürenleride görüyoruz.aşk geçici bir duygu sevgi saygı sadakat daha önemli bencesenin evliliğinde bunlar var değerini bil derim nefsine şeytana yenik düşme insan bazen kendini boşlukta hisseder hatalar yapabilir sen bol bol dua et yanlışa düşme

Uzun süren her evlilikte dönem dönem, aşkın, tutukunun azaldığı olur, sizinkinde zaten o tutku başlamadan bitmiş. Eğer aranızda sevgi saygı varsa ilişkinizi kurtarabilirsiniz, size mutlaka evlilik terapistine gitmenizi öneriyorum, içinizde minicik bir aşk kıvılcımı bile olsa onu ortaya çıkaracaktır.
Eğer yok terapiste gidemeyiz diyorsanız, birlikte kısa tatillere çıkın, romantik ortamlar yaratın, sinemaya gidin, evde değil çıkıp bir kafede buluşun, yeniden sevgili olmayı deneyin, eminim işe yarayacaktır.
Evliyken başka birine ilgi duyma olayı da eminim kadın erkek herkesin başından arada geçer ama bunu kendileri bile kabullenmezler. Bazen bir dizi karakterine, bazen ünlü bir şarkıcıya, bazen de sıradan birine, ama illa ki gönlü kayar insanın... mesela ben Javier Bardem e bayılıyorum

mantık evliliği bir hata değildir öncelikle bunu belirteyim. aşkından ölenleri de gördüm, iki çocuğa rağmen boşandılar. aşk geçici bir duygudur ömür boyu sürmez. evlilikte aşkın önüne konması gereken dinamikler vardır. saygı, sorumluluk sahibi olmak, korunup gözetilmek, vs... sizde de bunlar bol bol var anlaşıldığı üzere... siz bütün bu hasletleri adamın beğenmediğiniz kaşına gözüne feda etmeyin. ben de eşime aşık olarak evlenmedim. ama hep düşündüm ki ''x brad pitt değil evet, ben de zaten angelina jolie değilim'' :)) zaman içinde çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…