Eşimin 10 kişilik akrabasını evimde yatılı ağırlama

Adamlarin tatil anlayışı budur bi de. O dayi da ailesini bi yere goturmez eminim. Tum sene gurbette izole bi mahallede mal gibi yasarlar. Tatil diye de memlekete emziren kadinin evine maaile giderler. Al cocuklarini bi havuzlu otele falan git yok illa herkes eziyet görecek.
Al bunları villaya koy yine köy evinde dip dibe yatma hayali kurarlar Avrupa'da görse vizyon yok adamlarda

Iyi de calisip tam tersi yine kocasina kolelik yapan kadinlar yok mu? Benim cevremde akrabalarimda hayati boyunca calismamis kocasinin tek maasiyla matineden matineye günden güne kosan, kocasinin aldigi arabayla gezen, evde calisan cogu kadindan daha cok soz sahibi kadinlar biliyorum. Kadinin gordugu muamelenin calismamasiyla ilgisi yok ki. Bu kadin calisiyor olsa da adam hanzo. Bu durumda tabi calismazsan, o evde oturursan boyle muamele gorursun demek ne kadar mantikli?
Calismayi bende destekliyorum, muhakkak kadinlarin ayaklari yere saglam bassin. Sadece kocalarina degil, gecimsiz ailelerine de eyvallahlari olmasin ama calismazsan bu muameleyi gorursun demeye getirmek yanlis, sanki calissa el ustunde tutulacak.
KK da ben şunu görüyorum, kadın meslek edinmeden evlenmiş iki çocuk yapmiş, kpss çalışıyor. Hanzo kocası ancak öyle insan yerine koyacak çünkü, belki öyle belki değil, bi umut.

Evi size verdikleri için değil cnku evin içinde hizmeti siz görüyorsunuz eşiniz ve ailesi görgüsüz, sınırsız ondan yani ev sizin de olsa onlar böyle yapacaktı. Düşüncesiz bir eş Allah yardımcınız olsun.

Sizi kimsenin adam yerine koymaması çok üzücü
Ancak
Bedava diye kayınpederin evinde oturmasaydınız
Çalışıp para kazansaydınız

Bunca çalışan kadın keyfinden çalışmıyor
Bu muameleyi görmemek için çalışıyor
Ben çalışıyordum ama eski eşimin ailesi yine gorgusuzdu ve sınır bilmezdi. Adamına denk düsmediyseniz çalışıp çalışmamak çok mühim değil.

Merhaba herkese daha önce bahsetmiştim belki hatırlayaniniz olur diye özet geceyim ev kayınbabamin onlar bize kira odemeyelim diye evlerink verip köye yerleştiler. Bugün eşimin dayisi aradi almanyadan 5 yıllık evliyiz daha hiç görmedim kendisini. Ama naif kibar bir insandır. Türkiye'ye gelince sizi de görmeye gelecem dedi. Başım üstüne dedim. Ama bize ev bakın kalabalık gelecez dedi bı saydı 6 yetişkin 4 çocuk. Tamam o zaman dayı dedim eşimde aldı telefonu elimden bizim ev ne güne duruyor eskiden koyun koyuna yatardik şimdi niye sigmayalim yer yatağı yaparız biraziniz köyde annemlerde kalır geri kalaniniz bizde kalır bı şekil hallederiz dedi. Ya evim 2+1 nasıl sigacaz nereye yatacaz niye şov yapiyorsun diyorum. Bilen bilir daha önce eşimin ilgisizliği için de konu açmıştım bize haftanjn 1 gününü bile ayırmaz varsa yoksa çalışır ve para da kazanmaz diye. Eşime de sen sabah gidip akşam geleceksin ben 15 aylık kucağımdan inmeyen çocukla nasıl o kadar insan ağırlayacam hadi herşeyi geç kahvaltıya mi lara yetişsin akşam yemeğine mi dedim. Borç harç bir şekilde gerekirse halledecez gerekirse 1 hafta ise de gitmeyecem dedi. Ulan bana çocuğuna haftanın 1 gününü ayiracak zaman bulamıyorsun da dayina ailene geljnce nasıl 1 hafta ise gitmem diyebiliyorsun diye evde kavga çıktı. Bide yetmedi annesi aradı günlük kiralık eve o kadar para mı verilir günah bı şekilde sigariz. Yarısı sizde kalır yarısı bizde dedi. Yani bu evin hanımı benim benjm hiçbir söz halkımın olmamasi aşırı zoruma gitti. Ev onların diye yaptığı şeyler çok çirkin. Bencilce. Bu arada ben bir iş görüşmesine gittim %50 olumlu llacak gibi eğer olursa ne olacak onu da bilmiyorum. Eşime ben çalışırsam ne yapacaksin diyorum yemeği bulaşığı ben hallederim kahvaltı hazırlamakta ne var diyor 5 yıldır evliyiz 1 kere kahvaltı kaselerini masaya koymamış tır. İyice nefret ettim herşeyden akıl verir misiniz bana ne yapacağim. Ev onlarin olabilir ama ben çalışırsam evimde yokken kimsenin evimde kalmasini istemiyorum

GÜNCELLEME❗
eşimin Anaanneesi aradı. Konuşma su şekilde: hasara bir ses tonuyla
oy kuzum güzel kuzum senin yerin bende hep ayrı ben seni gelinimiz olarak değil kızımız olarak görüyorum. Dayin aradi bebeği daha hiç görmedik bu sene görelim dedi gelince bizde gelecez ama dayin diyor ki ev tutalım geline ayıp olur bende dedim ki o bizim kızımız niye ayıp olsun oda kalabalık aileden geldi kalabalığı sever. Zaten hepimiz sizin eve sigmayiz yarimiz köyde kalır yarimiz sizin evde bir hafta kalacaz zaten deyip durdu. Soz sizlerde..
Herşey eş de bitiyor. Eşiniz olumlu bakmış ve size söz hakkı bile vermemiş maalesef. Önce size sorup sonra ailesine cevap vermek zorunda. Mesela benim evimi de kayınbabam aldı ama artık benim, bizim ya, onlar istiyor diye kimseyi yatılı alma mecburiyetim yok. Eşiniz çok saygısız bir adam üstelik birde çocuğunuz var kendi demesi lazım bu kadın hangi birine yetişsin diye. Ah bu kocalar yok mu, kesin bu erkeklerin beyinlerindeki empati yeteneği bölümü gelişmemiş kendilerine gelince herşeyi en rahatlarına uyan şekilde yaparlar ama eşlerine gelince onların adına da karar verirler, üstelik söylesen seni suçlu çıkartırlar birde. Gerçekten bazen bu evlilik akıl işi değil gibi geliyor bunları okuyunca

Merhaba herkese daha önce bahsetmiştim belki hatırlayaniniz olur diye özet geceyim ev kayınbabamin onlar bize kira odemeyelim diye evlerink verip köye yerleştiler. Bugün eşimin dayisi aradi almanyadan 5 yıllık evliyiz daha hiç görmedim kendisini. Ama naif kibar bir insandır. Türkiye'ye gelince sizi de görmeye gelecem dedi. Başım üstüne dedim. Ama bize ev bakın kalabalık gelecez dedi bı saydı 6 yetişkin 4 çocuk. Tamam o zaman dayı dedim eşimde aldı telefonu elimden bizim ev ne güne duruyor eskiden koyun koyuna yatardik şimdi niye sigmayalim yer yatağı yaparız biraziniz köyde annemlerde kalır geri kalaniniz bizde kalır bı şekil hallederiz dedi. Ya evim 2+1 nasıl sigacaz nereye yatacaz niye şov yapiyorsun diyorum. Bilen bilir daha önce eşimin ilgisizliği için de konu açmıştım bize haftanjn 1 gününü bile ayırmaz varsa yoksa çalışır ve para da kazanmaz diye. Eşime de sen sabah gidip akşam geleceksin ben 15 aylık kucağımdan inmeyen çocukla nasıl o kadar insan ağırlayacam hadi herşeyi geç kahvaltıya mi lara yetişsin akşam yemeğine mi dedim. Borç harç bir şekilde gerekirse halledecez gerekirse 1 hafta ise de gitmeyecem dedi. Ulan bana çocuğuna haftanın 1 gününü ayiracak zaman bulamıyorsun da dayina ailene geljnce nasıl 1 hafta ise gitmem diyebiliyorsun diye evde kavga çıktı. Bide yetmedi annesi aradı günlük kiralık eve o kadar para mı verilir günah bı şekilde sigariz. Yarısı sizde kalır yarısı bizde dedi. Yani bu evin hanımı benim benjm hiçbir söz halkımın olmamasi aşırı zoruma gitti. Ev onların diye yaptığı şeyler çok çirkin. Bencilce. Bu arada ben bir iş görüşmesine gittim %50 olumlu llacak gibi eğer olursa ne olacak onu da bilmiyorum. Eşime ben çalışırsam ne yapacaksin diyorum yemeği bulaşığı ben hallederim kahvaltı hazırlamakta ne var diyor 5 yıldır evliyiz 1 kere kahvaltı kaselerini masaya koymamış tır. İyice nefret ettim herşeyden akıl verir misiniz bana ne yapacağim. Ev onlarin olabilir ama ben çalışırsam evimde yokken kimsenin evimde kalmasini istemiyorum

GÜNCELLEME❗
eşimin Anaanneesi aradı. Konuşma su şekilde: hasara bir ses tonuyla
oy kuzum güzel kuzum senin yerin bende hep ayrı ben seni gelinimiz olarak değil kızımız olarak görüyorum. Dayin aradi bebeği daha hiç görmedik bu sene görelim dedi gelince bizde gelecez ama dayin diyor ki ev tutalım geline ayıp olur bende dedim ki o bizim kızımız niye ayıp olsun oda kalabalık aileden geldi kalabalığı sever. Zaten hepimiz sizin eve sigmayiz yarimiz köyde kalır yarimiz sizin evde bir hafta kalacaz zaten deyip durdu. Soz sizlerde..
Bence ilk önce korun başka çocuk yapma o adamdan sana çocuğuna saygısı yok mış gibi yap kahvaltı hazırlama geç uyana çocuğunla ilgilen direk söyle o neneye çocukla ben yapamam gelsinler bir gün yesin içsinler gitsinler bu socakta olmaz de

Bence ilk önce korun başka çocuk yapma o adamdan sana çocuğuna saygısı yok mış gibi yap kahvaltı hazırlama geç uyana çocuğunla ilgilen direk söyle o neneye çocukla ben yapamam gelsinler bir gün yesin içsinler gitsinler bu socakta olmaz de
İyi de gelen dayının kabahati yok ki .Adam bir yer ayarlayın deyip duruyor.Buradaki iş güzarlar afedersin yalakalık peşinde.O yüzden gelen misafire saygısızlık yapmak cidden çok ayıp. Böyle bir durumda güzelce ağırlarsın ama evdekinden hesabı öyle çıkarmalısın ki bir daha aklından geçirmesin.

Dayı biliyor tabi, eşinin başka yerde kalmalarına müsaade etmeyeceğini, ayak yapmış ev bakın diyerek. Gayet tatillerini geçirecekleri otel bulabilirler. İnternetten ev kiralayabilirler, siz nerden ev bulacaksanız, onlarda aynen bulacaktı. Dayı iyi değil önce bunu geçeceksin. Eşin zaten eş sıfatı almaması gereken, soyu azalarak değil çok hızlı şekilde bitmesi gereken bir insan. Sen bununla evlisin, ne diyelim, geçmiş olsun mu, Allah yardımcın olsun mu?

İyi de gelen dayının kabahati yok ki .Adam bir yer ayarlayın deyip duruyor.Buradaki iş güzarlar afedersin yalakalık peşinde.O yüzden gelen misafire saygısızlık yapmak cidden çok ayıp. Böyle bir durumda güzelce ağırlarsın ama evdekinden hesabı öyle çıkarmalısın ki bir daha aklından geçirmesin.
Nasıl kabahati yok? Siz bir yer bakın bize fiyatını söyleyin, hemen gönderelim niye demiyorlar? Deniz güneş tatili olunca uçağından havaalanı transferine kadar ayarlayıp her yere gidebiliyorlar. İspanya, Kanarya Adaları, Güney Fransa, İtalya hatta Yunanistan bile bu gurbetçi tayfayla dolu. Daha kış ayında hemen koşup erken rezervasyon yaptırıyorlar. Kimseye bize yer bakın demiyorlar, takır takır ödüyorlar parasını. Kendi memleketlerinde, dilini yolunu izini bildiğin yerde çok mu zor otel pansiyon bulmak? Biz yer ayarladık ödedik şurada kalacağız diyemiyorlar mı?

Onların kafasındaki şu; bir kaç ev olsa da olur şimdiden odamızı yatağımızı ayırın. Çünkü kendileri Almanya'dan geliyor, elit ve ayrıcalıklılar, o yüzden de onlar gelene kadar her şey hazır olmalı. Gelen misafir haddini hududunu biliyorsa saygıda kusur edilmez. 10 kişi kabile gibi kimsenin evinde kalınmaz. Hele bu zamanda millet kuruş hesabı yaparken. Az yesinler de önceden otelin pansiyonun ücretini göndersinler.

Nasıl kabahati yok? Siz bir yer bakın bize fiyatını söyleyin, hemen gönderelim niye demiyorlar? Deniz güneş tatili olunca uçağından havaalanı transferine kadar ayarlayıp her yere gidebiliyorlar. İspanya, Kanarya Adaları, Güney Fransa, İtalya hatta Yunanistan bile bu gurbetçi tayfayla dolu. Daha kış ayında hemen koşup erken rezervasyon yaptırıyorlar. Kimseye bize yer bakın demiyorlar, takır takır ödüyorlar parasını. Kendi memleketlerinde, dilini yolunu izini bildiğin yerde çok mu zor otel pansiyon bulmak? Biz yer ayarladık ödedik şurada kalacağız diyemiyorlar mı?

Onların kafasındaki şu; bir kaç ev olsa da olur şimdiden odamızı yatağımızı ayırın. Çünkü kendileri Almanya'dan geliyor, elit ve ayrıcalıklılar, o yüzden de onlar gelene kadar her şey hazır olmalı. Gelen misafir haddini hududunu biliyorsa saygıda kusur edilmez. 10 kişi kabile gibi kimsenin evinde kalınmaz. Hele bu zamanda millet kuruş hesabı yaparken. Az yesinler de önceden otelin pansiyonun ücretini göndersinler.
Bizim evin geceligi 2000 lira falan diyeceksin bunlara aslinda. Yuz verse gelin hanım, ayagini yıkatır bu tayfa.

Benim eşim doğulu ben evde 10 kişi belki daha fazlasına ağırladim ama max 2 gündü daha fazlası olmaz

Aslında dayıda hiç suç yok. Ben bir süre önce yurtdışına taşındım burda gurbetçileri tanıma fırsatım oldu. Bunlar aslında biraz naif biraz da kafaları köyde kalmış insanlar. Yani 60 yılında Türkiye kırsalı nasılsa hala öyle sanıyorlar. Adam demiş de ev tutalım diye. Sizin koca atlamış bizde yatalım diye. Şimdi bu kadar ısrar olunca onlar şey düşünür: biz Almanya'dan geldik onların evini beğenip kalmadık gibi olmasın. Yani bu tamamen eşinizin halt yemesi.

Siz kaynanaya diyeceksiniz ki "anne dayılar gelince köyde yiyip içeriz beraber oluruz, akşam yatmaya giderken biz kendi evimize 1 ya da 2 kişiyi yatmaya götürürüz. Burda sıkışmayın. Sabah kahvaltıya yine geliriz birlikte oluruz"

Benim eşim de Doğulu ama evde 5 kişiden fazlasını agirlamadim o da max. 2 gün😂 çalışmıyorum da. Ayrıca misafir geldiğinde yemek, temizlik, hizmet her şeyi eşimle beraber yaptığımız için kendisi de cok hevesli olmaz sık sık ya da uzun süreli birilerinin gelmesine. Hatta bazen kendi akrabalarini davet edelim diye konuşurum, boşver ya arayalım biz gidelim der 😂

Gelecek kişiler zaten azıcık insan olsa gelmeden kalacakları yeri tutar ,eşin desen tam bir fiyasko tıpkı benim babam gibi.Yıllarca bunu anneme yaşattı ,kadının ömrü çürüdü.O adam değişmez.

Ya elinin altında telefon var ne yer ayarlamasi , girersin internete otel pansiyon neyse 3 gece icin tutarsin sonra begenmezsen degistirirsin o 3 gun icinde begenirsende uzatirsin .kendine ev pansiyon otel tutacak adam bize ayarlayin diye aramaz .bakar internetten rezervasyon yaptirir .Hatta derki bize ayarla diye ararsak olmaz derler hix soylemeden biz ayarlayalim fakan derler ama onlarin derdi zaten baska yerde kalmak degil postu esin dostun evine atmak 😂

Ne desem bilemedim, emrivaki hiç sevmem kabul etmem, sağolsun eşimde yatılı akrabasini kabul etmez, sormadan çaya kahveye bile davet etmez. Senin eşin düşüncesiz, ailesi de ayrı düşüncesiz 🙄

Sizi kimsenin adam yerine koymaması çok üzücü
Ancak
Bedava diye kayınpederin evinde oturmasaydınız
Çalışıp para kazansaydınız

Bunca çalışan kadın keyfinden çalışmıyor
Bu muameleyi görmemek için çalışıyor
Ne alaka ya. Konuda kimse evden bahsetmemiş. Misafir olarak eşi onay vermiş. İnsanlar ev bizim gelecekler dememiş ki boşuna vebal almayalım. Benim bir kızım bir oğlum var. Onlar için yaşıyorum. Kızıma ev aldım sıra oğlumda. İlerde kimseye muhtaç olmasınlar diye. Kimsede bunu çocuklarımın yüzüne vuramaz.

Back
X