Eşimin 9 yaşındaki yeğeni

noram

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2016
4.756
20.520
308
35
Merhaba hanımlar
Eşimin 9 yaşında bir yeğeni var ve motor becerileri çok zayıf. Şöyle ki mesela sürahiden bardağa su dolduramıyor, ellerim güzel yıkayıp; ağzına su götüremiyor. Kaşık ve çatalı 2-3 yaşındaki çocuk gibi tutuyor. Tersten götürüyor ağzına, umarım anlatabildim. Hatta bugün tuzluktan tuz serpemedi. Bu tarz beceriler aşırı zayıf. Acaba önce normal doktora mı götürmeli; yoksa gelişim psikoloğuna mı?
Ayrıca 1 dk yerinde sabit duramama ve dikkat bozukluğu da mevcut. Kendisi terapi ile 4 yaşında konuşmuştu. Dersleri filan çok iyi ama. Bu konuda tecrübeleriniz varsa yazarsanız çok sevinirim.

Merhaba hanımlar
Eşimin 9 yaşında bir yeğeni var ve motor becerileri çok zayıf. Şöyle ki mesela sürahiden bardağa su dolduramıyor, ellerim güzel yıkayıp; ağzına su götüremiyor. Kaşık ve çatalı 2-3 yaşındaki çocuk gibi tutuyor. Tersten götürüyor ağzına, umarım anlatabildim. Hatta bugün tuzluktan tuz serpemedi. Bu tarz beceriler aşırı zayıf. Acaba önce normal doktora mı götürmeli; yoksa gelişim psikoloğuna mı?
Ayrıca 1 dk yerinde sabit duramama ve dikkat bozukluğu da mevcut. Bu konuda tecrübeleriniz varsa yazarsanız çok sevinirim.
İlk önce pediatriye gidin o yönlendirsin
Olay gelişimsel mi nöroloji mi psikiyatri ile mi ilgili ona göre yönlendirir.

Özel eğitim okulları var bu tür çocuklar için. Ama ilk önce doktora gitmesi rapor alması gerekir.

Hanımlar toplu yazayım; annesi yok. Babayla birlikte ve baba fabrikada çalışıyor. Babaanne ve dedeyle çocuk. Eşimle biz farkettik durumu. O yüzden ne yapılır fikir almak istedim. Norölojiye filan gidilmedi daha önce yani.

Hanımlar toplu yazayım; annesi yok. Babayla birlikte ve baba fabrikada çalışıyor. Babaanne ve dedeyle çocuk. Eşimle biz farkettik durumu. O yüzden ne yapılır fikir almak istedim. Norölojiye filan gidilmedi daha önce yani.
Canım ya
Allah ilgilenen herkesten razı olsun

Merhaba hanımlar
Ayrıca 1 dk yerinde sabit duramama ve dikkat bozukluğu da mevcut. Kendisi terapi ile 4 yaşında konuşmuştu. Dersleri filan çok iyi ama. Bu konuda tecrübeleriniz varsa yazarsanız çok sevinirim.
nörolog beyin gelişimine bakmalı önce.

Annesi olnasa bile babaannesi ya da babası nasıl gitmemiş doktora anlamadım sonuçta okula gidiyor kalem nasıl tutuyor yazı yazıyor okulda zorlanmıyor mu? Öğretmenü çağırıp bir doktor önerir yani bariz sorunlar çünkü bu zamana kadar eşinizde mi uyarmamış gösterin dememiş. Öncelikle bir nöroloğa gidilmeli beyin tomografisi çekip bakar muayene ederlwr fiziksel birşey yoksa pedagog girer devreye

Annesi olnasa bile babaannesi ya da babası nasıl gitmemiş doktora anlamadım sonuçta okula gidiyor kalem nasıl tutuyor yazı yazıyor okulda zorlanmıyor mu? Öğretmenü çağırıp bir doktor önerir yani bariz sorunlar çünkü bu zamana kadar eşinizde mi uyarmamış gösterin dememiş. Öncelikle bir nöroloğa gidilmeli beyin tomografisi çekip bakar muayene ederlwr fiziksel birşey yoksa pedagog girer devreye
Sadece yavaş yazıyor ama kalem tutmasında bir sorun yok. Dersleri çok çok iyi. Babannesi eski kafalı biraz önemsemiyor böyle şeyleri, dikkat etmiyor yani. Babası da çok ilgili değil maalesef. Eşimle biz farkettik durumu tabii ki ama babanne hala yemek bile yedirdiğini, ayağına kadar suyunu getirdiği için ben temel becerilerinin gelişemediğini düşünmüştüm. Banyoyu bile babannesi yaptırıyor hala ama artık bu akşam tuzluk bile serpemeyince götürmek gerektiğini düşündüm. Bardak da kırınca su doldururken sürahiyi tutamadı. Ondan sonra bir problem olduğuna emin oldum.
Ben o kadar sık görmüyorum. Eşim de öyle tabii ki. Çalışıyoruz, kendi çocuğumuz var. Aynı evde yaşamadığınız bir çocuğun böyle sorunlarını tak diye farketmek kolay olmuyor.
Zaten artık şu andan itibaren herşeyiyle ilgileniriz. Farkettik çünkü.

Merhaba hanımlar
Hipotonisi olabilir ve bunun teşhisi bebekken konuyor. Bebekken hiç mi anlamamışlar kaba motor geriliğini?

düzeltme: annesi yokmuş. Çok üzüldüm. Umarım iyi olur

Allah sizden razı olsun ya gözlerim doldu.
Siz bu çocuğun elinden tütün, Rabbim ne isteğiniz varsa versin inşallah.
Bence çocuk onunla ilgilenen bı anne olmadığı için bu becerileri zayıf kalmış. İlgi ve doktor önerisi ile aşılır.

Back
X