- 21 Eylül 2009
- 9.864
- 10.314
- 773
Kutlarım o güzel yüreğinizden... Allah razı olsun demeye geldim...Sağolun hanımlar, nöroloji ve pediatriden randevu aldım şimdi. Duruma göre psikologtan da alacağım randevu. Çok teşekkürler.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kutlarım o güzel yüreğinizden... Allah razı olsun demeye geldim...Sağolun hanımlar, nöroloji ve pediatriden randevu aldım şimdi. Duruma göre psikologtan da alacağım randevu. Çok teşekkürler.
4 yaşına kadar annesinin yanındaydı. 4 yaşında geldi babaannesine ve konuşamıyordu daha. 1 yıl kadar onunla ilgilenildi.9 yaşına kadar kimse bu çocuğu görmedi mi?
Cok tatlısınız ufaklık icin cok tesekkur ederim sizeSağolun hanımlar, nöroloji ve pediatriden randevu aldım şimdi. Duruma göre psikologtan da alacağım randevu. Çok teşekkürler.
hiperaktif veya disleksi olabilir, cocuk psikiyatri bolumune goturun. eger herhangi bir sonuc cikmazsa yani tani konmazsa ince motor becerilerinin gelismesini saglayacak guzel materyaller onerebilirim.Merhaba hanımlar
Eşimin 9 yaşında bir yeğeni var ve motor becerileri çok zayıf. Şöyle ki mesela sürahiden bardağa su dolduramıyor, ellerim güzel yıkayıp; ağzına su götüremiyor. Kaşık ve çatalı 2-3 yaşındaki çocuk gibi tutuyor. Tersten götürüyor ağzına, umarım anlatabildim. Hatta bugün tuzluktan tuz serpemedi. Bu tarz beceriler aşırı zayıf. Acaba önce normal doktora mı götürmeli; yoksa gelişim psikoloğuna mı?
Ayrıca 1 dk yerinde sabit duramama ve dikkat bozukluğu da mevcut. Kendisi terapi ile 4 yaşında konuşmuştu. Dersleri filan çok iyi ama. Bu konuda tecrübeleriniz varsa yazarsanız çok sevinirim.
Ne güzel insansınız, Allah razı olsun sizden, evlatlarınızın hayırlı günlerini görün hep inşallahSadece yavaş yazıyor ama kalem tutmasında bir sorun yok. Dersleri çok çok iyi. Babannesi eski kafalı biraz önemsemiyor böyle şeyleri, dikkat etmiyor yani. Babası da çok ilgili değil maalesef. Eşimle biz farkettik durumu tabii ki ama babanne hala yemek bile yedirdiğini, ayağına kadar suyunu getirdiği için ben temel becerilerinin gelişemediğini düşünmüştüm. Banyoyu bile babannesi yaptırıyor hala ama artık bu akşam tuzluk bile serpemeyince götürmek gerektiğini düşündüm. Bardak da kırınca su doldururken sürahiyi tutamadı. Ondan sonra bir problem olduğuna emin oldum.
Ben o kadar sık görmüyorum. Eşim de öyle tabii ki. Çalışıyoruz, kendi çocuğumuz var. Aynı evde yaşamadığınız bir çocuğun böyle sorunlarını tak diye farketmek kolay olmuyor.
Zaten artık şu andan itibaren herşeyiyle ilgileniriz. Farkettik çünkü.
İşte okumus biriHelikopter ebeveyn yetistirmis bile olsa bu kadar olmaz bana kalirsa...
Aslında kreşte öğretmeninin farkedip yönlendirmesi lazımdı.Güzel sözleriniz için sağolun hanımlar. Herkes farketmiştir zaten ama işte, görmezden geliniyor, büyüyünce geçer diye bekleniliyor insanlar tarafından. 4 yaşında bir çocuğun konuşmaması da normal değil ama bizim toplum böyle; hep düzelir kafası. Yoksa eltim mesela yemek yemeyi beceremiyor diye onunla oturuyordu sofrada. Akran çocukları var bu yeğenle, Eminim farketmiştir. Kreşe filan da gitti, yaşadığı zorlukları ben duyuyordum yemek yerken ama işte insan hem bilmediğinden hem de çocukta zaten gelişim geriliği olduğundan tam farkedemedim. Çocuk buraya geldiğinde eşimle biz yeni evlenmiştik.
Benim oğlum 2 yaşında ve gelişim evrelerini öğrenince zaten direk konuştum eşimle. Bu akşam da randevu aldık bakalım. İnşallah çok büyük bir problem yoktur. Tekrar teşekkürler cevaplar için.
Allah razı olsun sizden bu yazdıklarınızı görünce çok mutlu oldum. Çocukların yetişkin olana kadar dünyada emanet olduğunu düşünürüm, sahipsiz kalmış bir emanete sahip çıkmışsınız allah iki dünyada da mükafatını versin inşallah.Sadece yavaş yazıyor ama kalem tutmasında bir sorun yok. Dersleri çok çok iyi. Babannesi eski kafalı biraz önemsemiyor böyle şeyleri, dikkat etmiyor yani. Babası da çok ilgili değil maalesef. Eşimle biz farkettik durumu tabii ki ama babanne hala yemek bile yedirdiğini, ayağına kadar suyunu getirdiği için ben temel becerilerinin gelişemediğini düşünmüştüm. Banyoyu bile babannesi yaptırıyor hala ama artık bu akşam tuzluk bile serpemeyince götürmek gerektiğini düşündüm. Bardak da kırınca su doldururken sürahiyi tutamadı. Ondan sonra bir problem olduğuna emin oldum.
Ben o kadar sık görmüyorum. Eşim de öyle tabii ki. Çalışıyoruz, kendi çocuğumuz var. Aynı evde yaşamadığınız bir çocuğun böyle sorunlarını tak diye farketmek kolay olmuyor.
Zaten artık şu andan itibaren herşeyiyle ilgileniriz. Farkettik çünkü.
Yok, okul işleriyle, derslerle eşim ilgileniyor. Hatta okul öğretmeniyle eşim iletişim halinde. Ne kreşteki öğretmenler ne de okul öğretmeni yönlendirmedi. Ama şöyle tahmin ediyorum onu da. Zaten geçen senenin ortasından beri okula gitmiyorlar. Yani 2.5 yıl okula gitti. Dersleri filan çok iyi olduğu için öğretmeni üstünde durmamış olabilir.Aslında kreşte öğretmeninin farkedip yönlendirmesi lazımdı.
Hadi o farketmedi ilkokulda öğretmeninin RAM a yönlendirmesi gerekiyordu ama onlar da onemsememis ya da aileye söylemiş onlar da dikkate almamış olabilir.
Basında ebeveyn olmasa da kendi kendine yapabilecegi şeyleri yapamaması hiç normal değil.
En çok ayakkabısının bagcigini baglayamaz yani.
Önce çocuk doktoru görmesi lazım.
Çocuk doktoru norolojiye sevkedebilir diye biliyorum.
Evet okula az gitti.Yok, okul işleriyle, derslerle eşim ilgileniyor. Hatta okul öğretmeniyle eşim iletişim halinde. Ne kreşteki öğretmenler ne de okul öğretmeni yönlendirmedi. Ama şöyle tahmin ediyorum onu da. Zaten geçen senenin ortasından beri okula gitmiyorlar. Yani 2.5 yıl okula gitti. Dersleri filan çok iyi olduğu için öğretmeni üstünde durmamış olabilir.
Okulda yaramazlık yaptığı zamanlarda eşimi arıyordu öğretmen. O yönden kolay bir çocuk değil ama işte annesiyle babası boşanıp, babaya bırakıp başka adamla evlendi. 2 tane çocuğu oldu. Bu yavruyu arayıp sormuyor doğru düzgün. Biraz bunlara yorduk açıkçası.