Eşimin Abi Elti Takıntısı

Sevil_ay_87

Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2020
25
37
38
Merhaba Hanımlar,
Gözlerim yaşlı dertleşmeye fikir danışmaya yazıyorum size bu konuyu.
Eşimle 7 sene once severek evlendik. Bu sürede Allah nasip ederse 2 de evladımız oldu. Ben evlendikten sonra eşimin memleketine yerleştim.
Eşimin ailesiyle ufak şeyler dışında Allaha şükür büyük problemler yaşamadık. Kayinvalidem kayınpederim kendi halinde insanlar. Ben de kendi ailem uzakta olduğu için eşimin ailesine tutundum bu memlekette. Elimden geldiğince saygımi göstermeye çalıştığımı düşünüyorum. ufak konuları mesele haline getiren bir yapım yoktur. Anne ve babayla ilgili bir sıkıntımız yok çok şükür.
Ancak ve lâkin bizden 3 sene once evlenmiş olan abisi ve eşiyle evlendiğin günden bu yana bazı sıkıntılar yaşadım. Eşimin abisiyle ilgili bir problemim olmadi hicbir zaman. Olgun, anlayışlı, fevri olmayan biridir. ancak eltim düğünün haftasına sanki içini dökmek için beni beklermiş gibi sürekli kayinvalidem ve kayınpederim halkında şikayetlerde bulunmaya, sormamama rağmen gereksiz bir sürü bilgi paylaşmaya çalıştı.
Eltim eşimin ailesine oranla daha farklı bir aile ortamında ve standardında yetişmiş biri olduğu için, anlattığı bazi durumları aslında yanlış anlamış olabileceği konusunda uyarmaya çalıştım. Yani bana söyle söyle yaptılar zamanında dediği bir olayı, aslında şöyle olabilir mi? Sen yanlış anlamış olabilir misin? gibi farklı bir bakış açısı sunmaya calistim ama olmadı

Yapım gereği çok konuşkan bir insan değilimdir. cok sevdiğim insanlar dışında bulunduğum ortamlarda her konu hakkında konuşmam. genellikle dinlerim. Her konu hakkında fikir beyan etmem genelde. Eltimin de benim tam tersim aklına ne gelirse anlatan, bana göre anlatmaya değer olmayan, bana çok basit gelen olayları bile ince ayrıntısına kadar anlatan bir yapısı vardir. Çok konuşur, bana göre boş konulardır, coook uzun anlatır, bir zaman sonra kendimi uyusmus vaziyette boşluğa bakarken yakalarım. Dinlemeyi severim ama konular beni sarmayınca beynim uyuşur o derece.

Çok meraklıdır herşeyi bilmek ister. Eşimin benim aldığımiz maaşa kadar sorar. Eve toplam giren paramızi, aylık ortalama harcamamızi, kalan maaşımızla aylık ne kadar kenara ayirabilecegimizi, yıllık ne kadar birikim yapabileceğimizi falan oturup sesli bir şekilde hesaplar biz dinleriz 😁 sonra kendileriyle kıyaslar. Yani kısacası gereksiz her türlü muhabbeti duyarız genelde. Ve eşimde çok hoşlanmaz kendisinden.

Çocuklarımız deseniz çok kavga ettikleri ve onlar kendi çocuklarına müdahale etmedikleri icin eşim çok sinir olur. Kalkıp ilgilenmiyor çocuklarla der vs vs

Kafa yapım uymadığı, kendisiyle çok sohbet edemedigim icin ve zaman içerisinde kayinvalideme kayınpederime karşı beni dolduruşa getirmeye çalıştığı için kendisiyle mesafeli gorusmeye başladım. Bu arada benden 1 yaş küçük. Isterdim ki ailemden uzak memlekette tutunmaya alışmaya çalıştığım bu ortamda, bana arkadaş olsun, kardes olsun, derttas olsun ama nasip değilmiş dedim. Kendisine bir gafletle boşluğuma gelip anlattığım bir kaç sıkıntımı da gidip sağda solda anlattığı be benim kulağıma da geldiği için güvenimi yitirdim ve mesafemi korudum

Bu süreçlerde eşimle durumları ve düşüncelerimi hep paylaştım. Biz evlenmeden önceki zamanda da eltimler eşimin ailesiyle çok ıçli dişli degillerdi. Kayinvalidem o kadar çekingen ve çocuk ruhlu bir insandır ki evlerimize gelmeye çekinir rahatsız eder miyiz, işe gideceksiniz diye düşünür. Eli boş gelmez yemeğin mutlaka bir menusunu getirir. Evlerimize gelip gitmeyi çok ister aslında, davet ettiğimizde mutlu olur sevinir içten içe memnun olur. Ama biz evlenene kadar abisinin evine 1 elin parmağını geçmeyecek kadar gidebilmişler. Bu kayınvalidenin içine dert olmuş zamanla ama dile getirmemiş. Bana bunları çok zaman sonra anlattı kayinvalidem.

Biz evlendikten sonra da çok değişen bişey olmadı. Görüşme gelme işleri çok sıkı fıkı olmadı yani. Eşim ve abisi arasında da çok muazzam bir abi kardeş ilişkisi yok açıkçası. Önceden de yoktu hala da aynı.

Ama eşim son bir iki senedir bu görüşmemelere sebep beni göstermeye başladı. Gorusmeme dediysem kendi evlerimize gelip gitme senede 4-5 defa anca. O 5 görüşmenin 4 ü de bizdedir, ben davet etmisimdir.

Kendi halimizde güzel güzel yaşayıp giderken ara ara eşim abisi konusunda bana baskı yapmaya başladı. Ben onlara gitmek istemedigim için aile bağlarımız zayifliyormus. Ne zaman dedim davet ettiler dedim ve ben gitmem dedim diye soruyorum, mesele o değilmiş. Ben niye hadi abimlere gidelim demiyormuşum? Çünkü gitmek istemiyorum, bunu açıkça söyledim ve sebebini de sana açıkladım diyorum. Anlatamıyorum. Kendisi de elimi sevmez. Kayinvalidemlerde bir araya geldiğimizde çocuklar sürekli kavga ettiği için kalkıp eve kaçmaya çalışır ama Bana sürekli bana kadın kadına görüşmemiz konusunda baskı kurmaya çalışıyor

Son örnekte Bugün iş yerinden bir torba malzeme getirmiş beni zorla oraya göndermeye çalışıyor. Hadi şunu abimlere göturuver çocuklar da oynar diye kendi aklınca bana yol gösteriyor. Gelirken bıraksaydın keşke evlerinin ordan geçiyorsun, ne isimiz var şimdi diyecek oldum aman Yarabbi. Isitmedigim laf kalmadı yine. Ben saygisizmisim. Abisine saygısızlık ediyormuşum. Niye Eltimle görüşmüyormuşum. Ne varmış çocuklar bir araya gelselermis (saç baş kavga eden çocuklardan bahsediyoriz) niye sadece tüm aile bir aradayken görüşmemiz gerekiyormus. Allah şahidimdir ne abisine ne eşine ne ailesinden kimseye ne sözlü ne davranışımla asla ve asla bir saygisizligim olmamıştır. Kızdıran şeyler olduysa da ortamda büyütmeyip içime atmışımdır, anlattıysam bi eşime anlatmışımdır.

Ama tüm bunlara rağmen abisi gile gidilip gelinmemesinin suçlusu ben oldum. Tamam gidelim haber edelim akşam diyorum. Hayır ben senden bahsediyorum, senin gorusmeni istiyorum bizle hepberaber değil diyor.

Gelirken bıraksaydın keşke torbayı, geçerken abin alsın olmazsa ben gidemem dedim diye,abisi benim emir erimmiymis, benim evime gelip almak zorunda muymuş? Ben saygisizmisim.

E diyorum kendin gördüğün ortamda yolunu degistirdigin kadınla beni niye muhattap olmaya zorluyorsun? Biz aileymişiz, hosumuza gitmeyen şeyler.olsada idare edemezmiymisiz? yahu diyorum kendin idare edebiliyor musun? Çocuklar bir araya gelsin diyorsun da çocuklar anlaşabiliyorlar mı diyorum. Kendin katlanamadigin durumlara beni zorlayamazsın. Tamam senin derdin belli oldu. Sen zaten benim ailemi hiç idare edemedin zaten. "Sen kim oluyorsun ki" en çok bu lafı koydu bana. Sen kim oluyorsun ki, kendini ne zannediyorsun? 2 çocuğunun anası, 7 senelik karısına insan eltisi yüzünden bu lafları eder mı 😔
Diyorum ki biz evlenmeden once de aranız böyleymiş bunun benimle ne ilgisi var? Sanki biz evlenene kadar aranız süpermiş de biz evlendikten sonra ben aranızı bozup mesafenizi açmışım gibi davranıyorsun.

Çok gücüme gitti çok 😔
Ben her suçlamasına cevap verdikçe söyleyecek laf bulamayıp saçma sapan esip gurleyip gitti.

Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Hala sen kim oluyorsun kendini ne zannediyorsun lafını sindiremiyorum ağlıyorum, hiç görüşmeyen küsen hakaret eden biri olmamama rağmen. Ortamlarda arayi genellikle amaaan idare ediverelim zaten kaç sefer bir araya geliyoruz deyip mesele çıkartmayan biri olmama rağmen bana bu şekilde baskı yapması, hemde kim icin ? Çok gücüme gitti.

Olmuyor ne yapayım? Muhabbeti sarmıyor, Eltimle vakit geçiremiyorum. Özünde kötü bir insan değil, hatta safca bile diyebilirim. Çok lafını ciddiye bile almam. Alsam da mesele yapsam olay çıkar. ama çok ve boş konuştuğu icin, ortak noktalarımız olmadığı için isinamadigim ve zaman içerisinde bana karşı yanlış hareketleri olduğu için kendisiyle görüşmek istemiyorum. Suç mu bu? Kanka olmak zorunda mıyım? Diyorum ki kendime başka bir ortamda örneğin arkadaş çevresinde tanistigim biri olsaydi asla ve asla cevremde barindirmayacagim bir kişiliği var. Aile olurken eltimin kim olacağını ben seçmedim. O da beni seçmedi. Anlasamiyorsam da zorlamalı miyim kendimi?

Basıma ağrılar girsede, beynim uyussa da, çocuklar birbirini boğazlasa da görüşmeye zorlamalı miyim kendimi?

Istemek zorunda mıyım anlamıyorum 😔 eşimle hicbir problemimiz yok. ailesiyle de öyle. Rahat batıyor mu denir, göze batıyor mu denir, durum böyle idare vaziyette gidiyorken bu ısrar niye? Saygısız ve kendini bilmeyen kişi niye ben ilan edildim 😪
 
Şimdi Allah var çok uzun geldi ana hatlarıyla okudum
Yanlışım varsa düzeltirsiniz
Eltinizle çok uyuşmamışsınız aslında eşiniz de çok görüşmekten yana değilmiş ama sonra ne olduysa ihale size kalmış

Biri bir şey demiş olabilir mi eşinize?
Niye görüşmüyorlar gibi?
Ondan mı bi anda oklar size döndü acaba?


Hayatımda böyle absürt bi istek de duymamıştım ayrıca.
Ben yokken abimin eşiyle görüş istiyorum isteği
Erkekler de bi tuhaf oldu
 
bence hic esinize yuz vermeyin,
gorsmek zorunda degilsiniz,
hani deseniz bayramda seyranda bile gorusmek istemiyorum, o zaman esinize hak verelim de.

hem su durumda davetli bile degilsiniz, gidip kendinizi bir de davetsiz misafir konumuna neden dusuresiniz ki.

hic aglayip uzulmeyin,
o sizin ustunuze geliyorsa siz onun ustune gidin, seni tutan mi var git gorus abinle yengenle, cocuklari da gotur, ben davet edildigimde zaten icabet ediyorum, davet edilmedigim yere de gidecek degilim. deyin kapatin her seferinde konuyu.
 
Çok saçma, kendi gitmezken sizi zorlaması.

Bir araya gelmek istemiyor, derdi aile olmak falan değil, dostlar alışverişte görsün herhalde.

Hiç taviz vermeyin böyle bir saçmalık için.

Anlaşamıyorsaniz samimi olmak zorunda değilsiniz. Yüz yüze bir sorununuz da yok sanırım daha ne istiyor eşiniz?

Eşiniz birilerinin doldurusuna gelmis gibi geldi bana. Allah akıl fikir versin. 🙄
 
Şimdi Allah var çok uzun geldi ana hatlarıyla okudum
Yanlışım varsa düzeltirsiniz
Eltinizle çok uyuşmamışsınız aslında eşiniz de çok görüşmekten yana değilmiş ama sonra ne olduysa ihale size kalmış

Biri bir şey demiş olabilir mi eşinize?
Niye görüşmüyorlar gibi?
Ondan mı bi anda oklar size döndü acaba?


Hayatımda böyle absürt bi istek de duymamıştım ayrıca.
Ben yokken abimin eşiyle görüş istiyorum isteği
Erkekler de bi tuhaf oldu
Kusura bakmayın içimi döktüm uzun oldu evet 😔Bilemiyorum ki biri mı dolduruyor? Ara ara geliyorlar böyle. Başka biseye sinirlendin de hırsını mı benden çıkartıyorsun diyorum ne alakası var diyor.
Artık daha sık duymaya başlayınca acaba diyorum garip olan ben miyim gerçekten
 
Yani birisi kesinlikle doldurmuş eşini. Aklıma başka hiçbir ihtimal gelmiyor. Bence taviz verme. O laflarına ne kadar kırıldığını da mutlaka anlat. Ailece tabii ki görüşülür fırsat oldukça ama kimseyle arkadaş olmak zorunda değiliz.
Her seferinde aynı şekilde tek tek açıklıyorum. Hakli olduğumu biliyor çünkü cevap veremiyor
Ağladığımı ve üzüldüğümü de görüyor duyuyor ama bir özür bile dilemiyor. Aynı düşünce yapısı bir zaman sonra tekrar çıkıyor karşıma
 
Esiniz saygısız bence
Sizin düşüncelerinize ve görüşmeye isteginize saygi duymuyor.
Kayınvalidenizle.araniz iyiyse onunla paylaşsaniz, ondan fikir alsaniz? Madem anne olarak ona tutundunuz o esinizle konuşsa esine baski yapma diye?
Aslinda buna gerek kalmamalı ama baska da çözüm önerisi gelmedi aklima
Bir de esiniz geldiğinde de ne kadar kırgın olduğunuzu belirtin, hatta davranislarinizla da hissettirin hoş bir davranis degil, yengesi de olsa baskasi icin esini kiramaz.
 
Kusura bakmayın içimi döktüm uzun oldu evet 😔Bilemiyorum ki biri mı dolduruyor? Ara ara geliyorlar böyle. Başka biseye sinirlendin de hırsını mı benden çıkartıyorsun diyorum ne alakası var diyor.
Artık daha sık duymaya başlayınca acaba diyorum garip olan ben miyim gerçekten
Yani durduk yere kendi de aslında bayılmıyorken görüşmeye size birden niye görüşün demeye başlamış olabilir başka?

Çocuklar beraberken kavga ediyor dur demiyorlar diye eşiniz gıcık oluyormuş aslında ama şimdi git çocuklar oynasın demeye başlamış
Bana tuhaf geldi
Üstelik beraber gidelim de değil sen git diyor
Ya sizi evden göndermeye çalışıyor o zaman ya eltinizle az görüşmeniz üzerine bir şeyler dönmüş bana göre

3. İhtimal size gıcık oluyor eltiyi bahane ediyor

Başka da bir şey gelmedi benim aklıma
Ama tavrı normal değil kesinlikle
 
Erkekler neden böyle bilmiyorum.benim eşimden çok onun ailesiyle ben muhatap olurum.ama yarın öbür gün bir şey olsa ben bi şeyden şikayetçi olsam suçlu ben olurum.yarın kendisinin tahammül edemediği ortamlarda ben 7 24 bulunmak zorundayım.aksi düşünülemez bile.benim görevim çünkü.
 
bence hic esinize yuz vermeyin,
gorsmek zorunda degilsiniz,
hani deseniz bayramda seyranda bile gorusmek istemiyorum, o zaman esinize hak verelim de.

hem su durumda davetli bile degilsiniz, gidip kendinizi bir de davetsiz misafir konumuna neden dusuresiniz ki.

hic aglayip uzulmeyin,
o sizin ustunuze geliyorsa siz onun ustune gidin, seni tutan mi var git gorus abinle yengenle, cocuklari da gotur, ben davet edildigimde zaten icabet ediyorum, davet edilmedigim yere de gidecek degilim. deyin kapatin her seferinde konuyu.
Evet aynen bu şekilde söylediğimde abisinin evine giderken davet mı bekleyecekmişim. Ben niye davet bekliyormuşum. Niye hiç ben bi seferde hadi abimlere haber verip gidelim demiyormuşum oluyor.

Bayramda da haftasonunda da bir araya geldiğimiz her seferinde de her absürd lafını duymazdan geliriz ailece. O da böyle biri işte diye kabullenmis durumda herkes. Kayinvalidem idare edeceğimi bildiği için ne yapılacaksa bana söyler, diğer türlü sınır krizi geçirtiyor kadına. Eşim de biliyor görüyor, birlikte yaşıyoruz aynı olayları ama abimlere gitmiyorsun diye diline tutturdu beni. Eltim icin değil eşim istediği icin onu kirmamak icin, sırf eşim istiyor diye onu memnun etmek için gitsem nolurmus
 
Çok saçma, kendi gitmezken sizi zorlaması.

Bir araya gelmek istemiyor, derdi aile olmak falan değil, dostlar alışverişte görsün herhalde.

Hiç taviz vermeyin böyle bir saçmalık için.

Anlaşamıyorsaniz samimi olmak zorunda değilsiniz. Yüz yüze bir sorununuz da yok sanırım daha ne istiyor eşiniz?

Eşiniz birilerinin doldurusuna gelmis gibi geldi bana. Allah akıl fikir versin. 🙄
Yorum yapan herkes aynı şeyi düşünüyor sanırım, kimin dolduruşuna gelebilir kimle görüşmüş olabilir diye düşünüyorum en azından bugün icin. Yani kim aklına sokuyorsa öyleyse gerçekten Allah da onu bildiği gibi yapsın 😪
Bir taraftan da kızıyorum eşim de küçük çocuk değil ki, öyle herkesin dolduruşuna gelip karımızı kocamızı kırıp dökersek yandık. Kendi aklini fikrini kullanamayıp da elalemin lafiyla beni böyle kırıyorsa da Allah eşimi de bildiği gibi yapsın. 😔
 
Evet aynen bu şekilde söylediğimde abisinin evine giderken davet mı bekleyecekmişim. Ben niye davet bekliyormuşum. Niye hiç ben bi seferde hadi abimlere haber verip gidelim demiyormuşum oluyor.

Bayramda da haftasonunda da bir araya geldiğimiz her seferinde de her absürd lafını duymazdan geliriz ailece. O da böyle biri işte diye kabullenmis durumda herkes. Kayinvalidem idare edeceğimi bildiği için ne yapılacaksa bana söyler, diğer türlü sınır krizi geçirtiyor kadına. Eşim de biliyor görüyor, birlikte yaşıyoruz aynı olayları ama abimlere gitmiyorsun diye diline tutturdu beni. Eltim icin değil eşim istediği icin onu kirmamak icin, sırf eşim istiyor diye onu memnun etmek için gitsem nolurmus

evet elbette davet bekleyecegim deyin siz de,
10 yil oncesinin dunyasinda yasamiyoruz degil mi,
herkesin isi gucu, cocugu var, tabi ki davetli gidilir her yere.

aman siz sakin esinizin aklina uymayin.
kendisi cok istiyorsa buyursun gitsin gorussun yani.
 
Kocanıza sinir oldum yani ben birini sevmek zorunda mıyım? Elti yani git abınle görüş istediğin zaman git gör ama yok kendi görüşmez ama eşi yapışık ikiz olsun. Hayır kendi sevmez sen sev görüş ne mana ben olsam afedersin s.... çarkına . Eltide gebeşin teki
Dediginiz gibi abisiyle arası süper kardeşler şeklinde olsa diyeceğim ki, ya abisiyle bu kadar iyi anlaşırken bizim eş olarak da iyi anlaşmamızı bekliyor haklı adam.
Ama inanın bir araya geldiklerinde ellerinde telefon kalkana kadar toplasan 3 cümle anca kurarlar.
 
Yorum yapan herkes aynı şeyi düşünüyor sanırım, kimin dolduruşuna gelebilir kimle görüşmüş olabilir diye düşünüyorum en azından bugün icin. Yani kim aklına sokuyorsa öyleyse gerçekten Allah da onu bildiği gibi yapsın 😪
Bir taraftan da kızıyorum eşim de küçük çocuk değil ki, öyle herkesin dolduruşuna gelip karımızı kocamızı kırıp dökersek yandık. Kendi aklini fikrini kullanamayıp da elalemin lafiyla beni böyle kırıyorsa da Allah eşimi de bildiği gibi yapsın. 😔
Yanılıyoruz belki bilemiyorum ama durduk yere böyle şeyler demesi manasız olmaz mı? Eserikli olabilir başka bir ihtimal 😀

Benim için gitsen olmaz mi demiş eşiniz hiç gazına gelmeyin derim.
Kendi gitmezken sizi göndermeye çalışması cidden saçmalık. Bu saçmalığa ortak olmak zorunda değilsiniz.
 
Esiniz saygısız bence
Sizin düşüncelerinize ve görüşmeye isteginize saygi duymuyor.
Kayınvalidenizle.araniz iyiyse onunla paylaşsaniz, ondan fikir alsaniz? Madem anne olarak ona tutundunuz o esinizle konuşsa esine baski yapma diye?
Aslinda buna gerek kalmamalı ama baska da çözüm önerisi gelmedi aklima
Bir de esiniz geldiğinde de ne kadar kırgın olduğunuzu belirtin, hatta davranislarinizla da hissettirin hoş bir davranis degil, yengesi de olsa baskasi icin esini kiramaz.
Kayinvalidem çok üzülür kadın. Onu da dert eder kendine. Eşimin annesine de çok saygısı yok malesef. Işine gelmeyen bir konudan bahsederse konuşturmaz kadını. Bağırır susturur. Kayinvalidem benim gibi eşime cevap da vermez.
 
Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Hala sen kim oluyorsun kendini ne zannediyorsun lafını sindiremiyorum ağlıyorum, hiç görüşmeyen küsen hakaret eden biri olmamama rağmen. Ortamlarda arayi genellikle amaaan idare ediverelim zaten kaç sefer bir araya geliyoruz deyip mesele çıkartmayan biri olmama rağmen bana bu şekilde baskı yapması, hemde kim icin ? Çok gücüme gitti.
Ben olsam eeeh yeter ulan s.git yengenin evinde yat geber diyip evden kovardım.
Hiç işim yok bir de aman bey ne saygısızlığım oldu diyerek ağlayacağım.
Üfff insanlar mı aşırı sakin ben mi agresifim bilemedim ama böyle bir sakinlik istemiceğimden de eminim.

Ayrıca hep sustum, saygımı bileyim dedim, içime attım, toparlayan oldum demeyin ve de lütfen olmayın. Gördüğünüz gibi bunun faydası yok, değeriniz de bilinmiyor zaten. Aksine hakkını arayan, cevabını veren, gerekirse sonuna kadar giden insanlardan çekinilir, onlara saygı duyulur, aman söylemeyeyim de ben de işitmeyeyim denilir.
 
X