eşimin abisine kredi çekmek

nomadd

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
995
234
kızlar burası olmasa içimi dökecek kimse yok. özet geçeyim. eşimin abisi aracılığı ile işe başladım. abi aile sorunlarından dolayı bizim hiç bir hayır işlerimizde bulunmadı. eşimle de düşman gibilerdi. ben eşimin ailesinin yalanlarından ve plansız yapılan düğünden dolayı evime 3 saatlik mesafede olan işimden çıkamadım. 7 - 8 ay boyunca çalıştım. eşimde bu arada abisi ile barıştı. uzak mesafede işe gittiğim için işimi değiştirmek zorunda kaldım ve abinin çalıştığı yere başvurdum (eşimin ve abisinin önerisiydi) internetten başvuru yaptım ve görüşmeye çağırdılar. abi de sağolsun referans oldu. aynı pozisyonda işe başladım, eski işimin aynısı diyebilirim. neyse biz abi ve ailesi ile görüşmeye başladık falan arada dedikodumun yapıldığı biliyodum abi ve eşi tarafından. her gitmemizde birşeye kulp buluyorlardı küsmek için. gezmemiz bile dillerindeydi. ben pek aldırmamaya çalıştım.
ara sıra abi eşimden borç istiyordu biz de olmadığı için veremiyorduk. bir hediyesini bile görmedim bu insanların, üstelik çocuğunun sünnetini eşim yaptırdı ve hediyesini de ben aldım altın taktım. en son konu da benden kredi çekmemi istedi. eşim abisine bana konuyu açmamasını benim kredi çekmeyi kabul etmeyeceğini söyledi. 2 hafta sonra abi direkt beni aradı, 10 milyar ihtiyacı olduğunu ve kredi çekmemi istedi. kendi maaşından kesileceğini söyledi ve ısrarla kredi çekmemi istedi bir de beni ikna etmeden muhasebecileri yanıma gönderdi ikna etmek için. ben abiye akşam konuşuruz dedim. eşimle paylaştım bu durumu eşim abisinin maddiyatçı olduğunu, kesinlikle kredi çekmemi ve çekersem de ödemezse ben kefil değilim dedi. bende arayıp söyledim bizimde ev kredimiz var belki benimde krediye ihtiyacım olur çekemiycem abi beni yanlış anlama dedim.
aynı günün akşamı eşim abisiyle görüşüyor, ve abi bana sitem ediyor ben nomadd ı işe verdim falan diyor. eşiminde zoruna gidiyor, benim sana onca iyiliğim var laf mı şimdi bu diyor. o günden sonra konuşmuyoruz. çok zoruma gitti nomadd ı işe verdim demesi. işten çıkmayı düşünüyorum ama maddi olarak zor duruma düşerim diye korkuyorum gerçekten çalışmaya ihtiyacım var. ama bu sözleri üzerine de onunla aynı yerde çalışmak istemiyorum.

Son düzenleme:
Yapmayın çekmeyin babamın da kardeşi babamdan kredi çekmesini istedi ben ödeyeceğim abi dedi babamın üstüne kaldı kimseye güven olmuyor bu zamanda tecrübeyle sabittir !!!

Yapmayın çekmeyin babamın da kardeşi babamdan kredi çekmesini istedi ben ödeyeceğim abi dedi babamın üstüne kaldı kimseye güven olmuyor bu zamanda tecrübeyle sabittir !!!
zaten istemiyorum, sadık değiller gözlemlediğim kadarıyla..

Çekme sizin için birşey yapmayanlar için kolunuzu dahi kıpırdatmayın.... Üzülen siz olmayın yarın birgün ödemez siz de dayanamaz eşinizle tartışırsınız huzurunuz için çekme.

O borç büyük ihtimal ile ya kumardan dolayidir, yada ayagini yorgana göre denk almamak ve kredi kartina yüklenerek olmustur. Her iki ithimalde size asla terkar o borcu geri ödemez. Ki o parasina sahip çikamadi diye, siz niye pazar, kiyafet alisverisinden kismaniz lazim ki? Zamaninda parasina sahip çiksaydi!

Hani desen çok acil birsey, hastane, saglik ile ilgili, elbette insan elinden geleni yapar fakat ben sahsen sabahin köründe baskalarin borcunu ödemek için kalkmiyorum.

Eşin kararı sana bıraktığına göre o da pek istemiyor anladığım kadarıyla siz de istemiyosunuz,acil durumlar dışında pek yardımcı olmayın bence

bu aralar birilerine kefil olmuş geri ödenmemiş borcun kefile kaldığı konularla dolu ,
yardım ettiğine edeceğine bin pişman ediyorlar
özellikle sizinki bir de adınıza asla ödenmez
üstelik ömrü boyunca size bir iğne yardımı dokunmamış düğünüze gelmeyen biri için hiç bu borcun altına girmeyin

Normalde çekmeyin derdim ama "maaşımdan kestireceğim" demiş. Bu cümle otomatik kesinti gibi bir şey yapacağı izlenimi bıraktı bende.
Kendisi neden çekmiyor? Başka borçları mı var? Varsa maaşından nasıl kestirecek?
Belli ki zor bir durumda. Nasıl bir insan olduğunu siz gözlemlemişsinizdir.
Düşünüp taşının derim, hemen kestirip atmayın.

Ev için kredi ödüyor. O yüzden kredi cekemiyor. Lafa gelince eşimle benim aldığım maaşı tek başına aldığını söylüyor. Yani ne borcu olduğunu bilmiyorum.
Normalde çekmeyin derdim ama "maaşımdan kestireceğim" demiş. Bu cümle otomatik kesinti gibi bir şey yapacağı izlenimi bıraktı bende.
Kendisi neden çekmiyor? Başka borçları mı var? Varsa maaşından nasıl kestirecek?
Belli ki zor bir durumda. Nasıl bir insan olduğunu siz gözlemlemişsinizdir.
Düşünüp taşının derim, hemen kestirip atmayın.

Sürekli biseylerden şikayetçiler eşimle benim için. Örnek veriyorum aradiklarinda duymasam acamasam telefonu hemen beni eşime şikayet ediyolar. Tuhaflar biraz.

Dertsiz başınıza dert açmayın. Düğüne gelmeyip yüzünüze rahatlıkla bakıyorsa sizin de hayır demeniz gayet normal.

arkadaşlar, ne yapacağımı bilemiyorum.
eşimin abisi ile aynı işyerinde çalışıyoruz. ben idari kadrodayım, o sürücü olarak çalışıyor.
bugün eşimi yanına çağırıp, ara borçlarının olduğunu ve nomadd bana 10 milyar kredi çekebilirmi ben konusucam demiş. eşim ev için kredi çektiğinden dolayı, eşim çekemez. kendi maaşımdan kestiricem demiş her ay ama güvenemiyorum.
ama ben pek fazla sıcak bakamıyorum bu konuya.
çünkü eşimin ailesinden hiçbir destek görmedim. ailesini geçtim, kredi isteyen kişi bizim düğünümüze gelmedi, aile sorunlarından dolayı. evimde bir çöpü dahi yok. sürekli borç para istiyor bizden.
eşim kararı bana bıraktı ama sanki eşimde istemiyor gibi. ne yapmalıyım sizce? ben pek sıcak bakmıyorum, çekemem desem de bozulacak..
Cekme, bozulursa bozulsun,

Uzun vadede kredi limitimi doluramam falan diyin. Eve bisey alacagiz yada oyle birseyler diyin. İnsanlar ne kadar rahat borc istiyor. Kredi cektirmek ne demek ya?!?

X