Eşimin ablası ben yokmuşum gibi davranıyor. Eşimle bu sebeple sürekli kavga ediyoruz. Ne yapmalıyım?

Merhaba. Yaklaşık 1 yıldır evliyim çok bunaldım, kendimi aşırı yıpranmış gibi hissediyorum. Nikah gününden beri ablasına hiçbir şey yapmadığım halde bana garip bir şekilde taktı. Nikah kıyıldıktan sonra eşimin eski nişanlısının adıyla seslendi kaç kere, bana hiçbir suçum yokken iftira atmaya çalıştı, eşimle telefonda konuşurken ben yokmuşum gibi konuşuyor. Şimdi de nişanı olacak aile arasında eşimi davet ediyor arayıp gelirsin vs diye benden hiç bahsedilmiyor bile. Ben davet edilmediğim bir yerde bulunmak istemiyorum, eşim beni anlamıyor. Beni suçluyor bu yüzden. Artık çok yoruldum.
E bu ben.Bizimkinin kardeside sadece abisini çağırdı benimle zaten pek muhattap değiller. Ben de gitsem mi gitmesem mi buradaki kızlara sordum ve bence çok doğru bi karar verip en güzel halimle gittim. Bulunduğum yerkn en güzel kuaförüne gittim çok güzel bi abiye aldım güzelce oynadım eğlendim geldim misafir gibi.Hic umursamamak en azından öyle göstermek en güzel cvp

En büyük hatan eşine bu konuda dert yanmak. Yapacağın şeyse eşinle aranı bozmadan sen de onu yok say. Sen de onu arama, ne bileyim aynı ortamdaysan halini hatırını sorma, eşin telefondayken dahil olma selam yollama vs. Kalk git nikaha ama muhatap olma, görevini yap çık gel.

Yani seni yok sayıyorsa sen de aranı iyi tutmak için çabalama. Biraz politik olmalısın.
Her ne kadar size katilsam da bekar oldugunuzu dusunuyorum. Bu tavrin devamini ben soyliyim: ablasi, ailesi aramalari arttiracak. Birden kardeslerine karsi Iyilik melegi tavirlar.. bak gordun mu, sunun yaninda bizi takmadi, surda bizi saymadi, aramadi…. Sonra aktif agresif adam eve gelir bagiris cagiris, pasif agresif aylarca kuser, yuzu sallanir:/ Kendini savunsan kinci olursun. Yani bu erkeklerin ailelerinden balon gibi dolmalari kadin icin mental savas. Ben cozebileni gormedim…

Eşiniz de bal gibi biliyor davet edilmediğinizi, nişana bir tek kendisinin davet edildiğinin o kadar farkında ki, kendi ailesine toz kondurmamak için suçlu sizmişsiniz gibi tartışma çıkarıyor.

Bu eşle ne yaparsınız bilemem ama nişana gitseniz de sizden kötüsü olmayacak gitmeseniz de, şahsen ben olsam davet edilmediğim yere gitmem.
Kesinlikle katiliyorum. Ayrica su da var, yok sikayet etme, seni suclar gibi bi durum asla yok. Ailesi sikayet edince pasa pasa nasil da doluyorlar, onlara inaniyorlar.. evlilikte politik olmak samimiyetsizlik dogurur. Bir noktada icinde attiklarin patlar. Erkek adamsa, karisinin arkasinda durursa o is yurur, yoksa mucadele. Nereye kadar? Bence ilk gunden itibaren, suclama amacli degil, hissedilen seyleri paylasmak gerek. Ses cikmasin diye sessiz kalmak en buyuk hatalardan biri. Soyle oldugu icin bana kendimi dislanmis hissettirdi, boyle davranarak beni yok saydi, demek gerek. Her evlilik bitmeli mi tabii ki hayir. Ama sinirlarini korumali, sana kendini iyi hissettirmeyen, acaba dedirten her ortamdan uzak durmalisin.

Back
X