Eşimin aile bağımlısı olması yetmedi şimdi de derdi ilerde köyüne yerleşmek

Merhaba kızlar o kıymetli yorumlarınıza ihtiyacım var.Eşim ailesini en yakına taşıyıp sabah akşam görüşmek istediği gibi beni de ailemden bir o kadar uzağa taşıyıp(Şehir içi ancak mesafe 2 saat)ben erkeğim olması gereken bu modda dolaşıyor.Boşanma aşamaları yaşadık onun istediği hayat tarzını baştan istememe rağmen ya taşınırız ya biter modunda ve kadının her zaman erkeğe itaat etmesi gereken bir varlık olarak görüyor.Yıllarca söz vermesine rağmen biriktirdiği parayla babasına ev alacak,onlara yakın oturacak,sabah akşam onları görecek,yazın onlar memlekete gittiğinde yine 30 gün yıllık iznini orada harcayacak ve şimdi de 10 yıla kadar emekli olunca yılın 4 ayını çok az hanenin bulunduğu köyde yaşama şartını koydu.Ben büyükşehirde yetiştim mesleğim var.Ancak ben evlilik devam etsin istedikçe şartlar zorlaşıyor.Çocuğum yokken boşanmalı mı yoksa onun isteklerine boyun eğip evli kalmak mı?Siz olsanız ne yapardınız?
Sizin düşüncelerinizi,isteklerinizinyok sayıp 10 sene sonrası için hesap yapıp itaat etmenizi isteyen biriyle Elinizde mesleğiniz varken kendinizi harcatmak istiyorsanız hemen çocuk yapın o zaman kalmak için daha çok sebebiniz olur.

Üstelik sizin annenizin bir rahatsızlığı vardı, hala bu durumda kendi bencilliği peşinde. Mesleğin var ne güzel sizin evliliğin dümeni yanlış gidiyor arkadaşım adam asla taviz vermeyip, orta yolu bulalım diyeceğine şartlar sunuyor. Önce bu şartları kabul edersin ama sonradan başlarsın bunalıma girmeye. Neden hala sen şart sunup orta yolu bulmanız konusunda konuşmayıp ipleri ona veriyorsun. Bizim gibi meslek sahibi kızlar böle yaparsa ailesi arkasında olmayan, işi olmayan kadınlar napsın ya. Anlayamıyorum sizi kusura bakmayın nolur.

Adami annesine postalayin, eline de bir emzik verin.
Demek istedim o ki bu evlilik icin ugrasmaya degmez. Cocuk falan yokken geri kalan yillarinizi kurtarin. Tek tarafli fedakarlik olmaz, bunun adi kolelik. Bosanij o da annesine doya doya vakit gecirsin.

Babasına ev alacaksa senden mal kaçırıyor demek ki o zaman ben de eve para vermem babama ev alırım de

Şahsen sizin yerinizde olsam süslenirdim, cok güzel bir akşam yemeği hazırlardım, böyle en sevdiği yemekleri, muazzam bir tatlı üstüne. Yedikten sonra eline bir küçük hediye kutusu. İçinden çıkan bir emzik. Tam "babamı oluyorum?" moduna girince. "Ne babası? Bu senin için. Ailenin yanında bol bol lazım olur!" diye bosanacagimi söylerdim.
Ha mesele birisinin ailesini sevmesi değil. Eşimde ailesini sever, bende öyle. Ama sizin esiniz sizi eş olarak değil ihtiyaçlarını giderecek birşey olarak görüyor. Madem size karşı evliliği santaj malzemesi yapıyor, cehennemin dibine kadar yolu var.

Mutlu olmazsam mutlu edemem biliyorum kendimi. Biribirimizi mutsuz edeceğimize ne gerek var. Bitirirdim herhalde. Ama bitirmeden önce mutlu olabilmek adına elimden geleni yapardım. İkna olmuyorsa bitirirdim.

Eşinin ailesinin yanına ve özellikle büyük şehire alışıp köyüne yerleşenler bin pişman. Bir örnek benim tanıdığım biri var. Gerçekten zor olacak, o kişiye de zamanında yapma etme dedim, azcık ses çıkar Herşeye tamam deme dedim gitti. 4 sene oldu anca alışıyor o da yani hala ara depresyonlara gire gire. Sakın diyorum sakın, devamlı erkeğin dediği olacak diye bir şey yok.

Merhaba kızlar o kıymetli yorumlarınıza ihtiyacım var.Eşim ailesini en yakına taşıyıp sabah akşam görüşmek istediği gibi beni de ailemden bir o kadar uzağa taşıyıp(Şehir içi ancak mesafe 2 saat)ben erkeğim olması gereken bu modda dolaşıyor.Boşanma aşamaları yaşadık onun istediği hayat tarzını baştan istememe rağmen ya taşınırız ya biter modunda ve kadının her zaman erkeğe itaat etmesi gereken bir varlık olarak görüyor.Yıllarca söz vermesine rağmen biriktirdiği parayla babasına ev alacak,onlara yakın oturacak,sabah akşam onları görecek,yazın onlar memlekete gittiğinde yine 30 gün yıllık iznini orada harcayacak ve şimdi de 10 yıla kadar emekli olunca yılın 4 ayını çok az hanenin bulunduğu köyde yaşama şartını koydu.Ben büyükşehirde yetiştim mesleğim var.Ancak ben evlilik devam etsin istedikçe şartlar zorlaşıyor.Çocuğum yokken boşanmalı mı yoksa onun isteklerine boyun eğip evli kalmak mı?Siz olsanız ne yapardınız?
Niye hep kendi dediği olsun istiyor ben böyle bir adamla yapamazdım.Sizde kesin bir dille ne istediğinizi belirtin aksi takdirde ayrılacağınızı söyleyin olmadı ya onu evden gönderin ya siz gidin

İyi de arkadaş yanlış anlamış. Ortada bir evlilik yok ki devam etsin. Sizin ki kağıt üstünde kalmış iki imza ve kendini bi halt zanneden , 2 yumurta kır karnını soyur desen yapamayacak kadar aciz ama bin irkikim diyen embesil var ortada. Siz kendinizi ikinci sınıf değil beşinci sınıf insan yerine koyup evlilik evlilik diye daha uğraşın durun

Offf gına geldi artık bu anneci erkeklerden. Evlenmeyin abi o zaman ömür boyu ananızın dizinin dibinde pineklryin başkasının da günahını almayın. Daraldım artık böyle tiplerden. Herkesin annesi babası gözbebeğidir, biz de ağaç kavuğundan çıkmadık ki. Ama evleniyorsun bir hayat kuruyorsan artık ona göre davranacaksın. Olgunlaşmamış, Allah sabır versin size.

kadının her zaman erkeğe itaat etmesi gereken bir varlık olarak görüyor.

Seni önemsemeyen bir erkeğe daha fazla para biriktirmesi için yardımcı olma o zaman gitsin bekar bekar ailesi ile yaşamaya devam etsin. kendi ailesini kuramadıktan snra kendi ailesine düşkün olsa ne yazar. çocuk olsa çocuğuda kendi sahiplenir sana göstermez bu adam.

Kendinize bu kötülüğü yapmanıza değiyor mu? Böyle ömür geçer mi? Bu adamın size saygısı sevgisi yök. Sizi çanta gibi ya da evdeki kedisi gibi görüyor itaat bekliyor.

Back
X