- Konu Sahibi iLaydamMuge
-
Okuduklarımdan şöyle bir izlenim uyandı ben de.
Sanki çok fazla ailenizden kopamımışsınız ve bu eşinizi rahatsız ediyor.
1 gün gidip, 1 gün gitmemek, rutine bağlanmışsa, eşinizi rahatsız edebilir.
Bir de sanki herşeyi eşinize değil de ailenize soruyorsunuz gibi me geldi,
eşiniz bana güvenmiyor musun derken bundan rahatsız oluyor sanırım.
Anneyi aramama konusunda, annesinin araması lazım tabi ki.
Arada bir de olsa düşünüp alması lazım.
Bu durumda eşiniz de rutine bağlayıp, illa arayacaksın diye baskı yapmamalı.
Ama siz aramazsanız, oda sizin ki ni aramayabilir, bu hesabı yapıyorlar malesef.
Eşinizin surat asması filan normal şartlarda çok saçma,
kimse ailesini silecek değil.
Yalnız bu kadar yaşanan şeyin nedenleri ne sizce, konuşmuyor musunuz hiç?
Nedenleri eğer makul nedenler ise ailenizle görüşme konusunda biraz sınır çizmeniz gerekebilir.
Not: Sonradan yazmışsınız, sizin herşeyinizi, oturduğunuz herşeyi ailenizin yapması,
bence eşinizde ve sizd ebaskı oluştrmuş biraz.
Bakın siz bile herşeyimizi yaptılar, eşim nasıl böyle davranıyor diyorsunuz.
Erkek içinde bu psikoloji kolay değil, tabi o zaman kendisi yapsaymış keşke herşeyini.
erkekler bızım gıbı dusuncelı olmuyorlar..
Benım eşımde annemı aramaz ama ben o aramıyor dıye kayınvaldemı aramazlık yapmam.
Buyugumdur ararım bazen unutunca kayınvaldem der hayırdır gelın hastamısın arayamadın der..
Sız artık bır aıle oldugunuz eşınızde sızde bır dengeyı bulacaksınız..
Evlılıgın ılk yıllarında bunlar normak konusarak halledecegınızı dusunuyorum
Allah daha buyuk dert vermesın
demekki kayınvalidenin huyu bu canım...böyle kabul et.
sadece senimi aramıyor yoksa eşinidemi..hani cebinden falan eşini arayıp konuşuyoda seni aramıyosa haklısın bencede arama derim... ama öyle değilse ki eşinde demiş kimseyi aramaz diye ,onuda böyle kabul et...
20 yıllık evliyim kayınvalidem bir gün arayıp nasılsın diye sormamıştır. Benim kayınvalidemin huyuda budur. Siz küçüklüğünüzü yapıp arayın. Bakın aramayınca eşinizin eline koz vermişsiniz.
Ayrıca ben evlenirken ailelerden alınan daireler veya onların aldığı eşyaları tasvip etmiyorum. Sebebi işte konu sahibinin de söylediği gibi bir gün "her şeyi benim ailem yaptı" lafını söylememek yada söyletmemek içindir.
Biz evlenirken babam daire vermiş ama biz kabul etmemiştik. Çok zor günler geçirdik ama Allahıma şükür şu anda iyiyiz. Sonuçta zorda olsa iki kişinin yaptıkları daha bir başka oluyor ve kimse kimseye laf söyleyemiyor.
Bir başka konuda cidden ailenize çok sık gidiyorsunuz. Eşiniz böyle gün aşırı ailesine gitse eminim ki sizde ona kızardınız.
eşim akşam 10:30 da geliyor eve ve iki gündürde saat 01:00 de geliyor bende evde tek kalmaktan sıkılıyorum anneme gidiyorum o yüzden..
eşim akşam 10:30 da geliyor eve ve iki gündürde saat 01:00 de geliyor bende evde tek kalmaktan sıkılıyorum anneme gidiyorum o yüzden..
işi yüzünden markette çalışıyor ve yeni şube açtılar ondan geç geliyorNeden okadar gec geliyor ?
annemlerle aynı şehirdeyiz.. kayınvalidem yaşadığım şehrin bi köyünde..annenler cok mu yakin ?
Kaynanan da yakin mi sana ?
Şu aradı aramadı..
3 aradı,5 aramadı,ben de aramıcem,o hiç aramıyor ki davaları beni çok sıkar da bu alıntı yaptığım mesaja takıldım..
Yeni evlisiniz..
Eşiniz geç geliyordur anlarım..
Mesai,vardiya,toplantı vs.
Neden eşinizi evinizde beklemezsiniz?
Sıkılmak da neyin nesi?
İnsan kendi evinde nasıl sıkılır ayol?
Ben evim evim diye ölürüm yav!
Biraz çocukça davranıyorsunuz gibi geldi bana ..
Al misketlerimi ver misketlerini gibi..
Ben mesela yengemi bi kere aradım onbeş yılı geçti evlendiklerinin üstünden oda bi miting vardı ona çağırdım :)) Yüzyüze görüşüyoruz zaten belli zamanlarda ama allaha şükür hiç problem yaşamadık .
Aradın aramadın diye keza annemlede öle .
Aramazsa aramaz kayınvaliden belki huyu böyledir ya da sen ona soğuk geliyorsundur ya da herhangibişey ne bileyim.
Ben buna karşıyım sen nasıl karşı tarafa soğuk olabiliyosan onlarda olabilir önemli olan saygıda kusur etmeyip büyük olarak saymaktır.
Benim annem kadar sevdiğim bi komşumuz var kayınvalidesi yatalaktı ve onuda çok severdim allah rahmet eylesin ama çok mızıldanırdı .Gelin olan kişi çorba yapacak misal değilmi gelmiş 40 yaşına ona sorardı anne nasıl yapayım diye kendi bildiği gibi yapardı yine ama maksat hatır almak ..Ben böyle gördüm ve olması gereken kayınvalidene eşinin annesi gibi değilde annem diyecek kadar yakın hissetmen.
Hem ev verildi diye sürekli el pençe divan duracak değilki eşin ailene ...
Unutma senin kendine ait çekirdek ailen var .Annenlere hayır duanı yap size imkan sundukları için ama kendi evinde mutlu olmaya bak .Kayınvalidesiyle haftada bir iletişim kurmak için can atacak bi sürü kadın var memlekette .Kendinden daha kötü durumdakiler bakıp şükret bence ablan olarak söylüyorum bunu darılmazsın umarım
işi yüzünden markette çalışıyor ve yeni şube açtılar ondan geç geliyor
annemlerle aynı şehirdeyiz.. kayınvalidem yaşadığım şehrin bi köyünde..
beklediğim günler oluyor zaten her allahın günü gitmiyorum ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?