Eşimin aileme karşı soğukluğundan yoruldum

229

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2016
3
0
1
44
Slm. İlk defa bir konuda yazıyorum.4 yıldır evliyim ve bir çocugum var. Eşim genelde soğuk biridir.Yapısı böyle tamam ama insan azıcık çaba göstermez mi yahu.ne zaman ailemin yanına gitsek tek tük cumlelerle sonlanan konuşmalar, elinden tel.nun düşmemesi, soğuk soğuk tavırlar. Hayır insanlar da alınıyor doğal olarak cevabım hep aynı "naparsınız huyu bu." hele kardeşimle yıldızı hiç barışmadı.ortada hiç bir kötü olay yaşanmış değil fakat iki taraf ta alınganlık bir soğukluk.arada çoookk geriliyorum.artık yoruldum bıktım. Sizce ne yapmalıyım.insanın sevdiklerinin birbirlerinden hoşlanmaması ve bu durumu sanki hoç bilmiyormuşsuniz gibi bir de size yakınmaları arada kalmak hiç hoş değil.

Ovv gerçekten çok zor bi durum. Bazı insanların karakterleri böyledir ama bunu az da olsa değiştirebilmek kendi elinde. Ben de çok soğuk bi insandım. Suratsız falan derlerdi hatta. Bu tamamen insanın içinden gelen bir şey. Yetişme tarzı, hayata karşı bakış açısı vs. Tüm bunlar davranışları etkiliyor. Ama ben hatamın farkına vardım ve yerine göre davranıyorum artık. Gerektiği yerde insanlarla sohbet edip gülümseyebilmek önemli. Eşinizle konuştunuz mu peki bu konuyu?

Hem de kaç kere.artık onunla binu konuşmaktan da yoruldum. İnsan biraz çabalar iki konu açayım sohbet gelişsin diye ama bizim ki nedense benim ailemin olduğu ortamlarda özellikle sanki daha da sessizliğe gömülüyor.insanlar bir iki şey söylüyor kısa cevaplar falan. Mizacından bir de sanki bilmiş bilmiş gibi konuşması.tamam ben biliyorum iyi niyetli küçümser bir niyeti yok fakat özellikle kardesim feci şekilde alınıyor.gelmiyorlar bile evime toplasan 2-3 geçmez yani.her iki tarafta dertli bana dert yanıyorlar.esim kardesime falan alındığında gelip evde bana anlatıp duruyor.iyide benim kardeşim sonuçta onunda huyu bu anlayışlı ol sen bana bunları söylendikçe ben üzülüyorum bari bana anlatma belli etme benim hatrım için diyorum eeeee kimle konuşcam diye cecap veriyor. Ooofffoooffff dertlebdim gene sabah sabah...

Gayet sıcak.herzaman güleryüzlü. suratımın asık olduğunu şumdiye kadar gormedier bile.ki kv. Hic konusmaz diyorum ya esimin muzaci da bu ortamda vutumesinden kaynakli bence.

Back
X