eşimin aileme karşı tutumu...

fiona16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
442
323
Merhabalar eşinizin ailenize karşı davranışları sizin onun ailesine karşı davranışlarınızı etkiler mi? Siz etkileniyor musunuz? sorun şu ki eşimin benim anneme soğuk, onu görmezden gelen davranışları canımı çok sıkıyor. Benim de onun annesine sıcak davranmak içimden gelmiyor. Tecrübeli hanımlar doğrusu nedir bu işin? Ve bu durum eşe dile getirilmeli midir sizce?

Evlilikte rahatsız olunan şeyler dile getirilmelidir tabi ki. Ama aileler yüzünden tartışmak çok mantıklı gelmiyor bana açıkçası.

Bir de kayınvalide ile damat arasındaki ilişkinin kayınvalide gelin arasındaki fügibi olmasını beklemeyin. Normal şartlarda daha mesafeli olurlar ve olmalıdırlar...

Bence etkiliyor.
Etkilenmeyen insan yeterince olgunlaşmıştır ve alkışı hak eder.
Biz nişanlı olduğumuz halde bile etkiliyor.
Öneriler olursa ben de yararlanirim :)

herhangi bi saygisizlik, kirici bi davranis, bariz bi rahatsizlik yok ise, mesafeli oldugu icin cok uzulmene gerek yok.. herkes herkesle cok samimi olamaz.. senin kv ile frekanslarin iyi tutmustur da onlarinki tutmamistir misal.. esini taniyan sensin ama bunu hemen hakaret gbi algilama.. bi de kv-damat iliskisi genelde azcik mesafeli oluyor sanki.. yine de onemli olan icten ici deger vermesi ve saygi duymasi..

Eşim, ailemin yanında oldukça donuk ve soğuk duruyor.
Ne bir laf eder, ne bir tepki verir.
Adeta put kesilir, bir de ailemde olduğumuzda erkenden uykusu geliverir niyeyse.
Arada gülümser, 'evet, evet' der ve biter.
Ama onun ailesinde olduğumuzda, sabahlar olmasın.
Şen kahkahalar, sohbetler, şakalaşmalar vs...
Bambaşka bir adam oluyor.

Bu durum beni etkiliyor mu derseniz; hayır!
Çünkü benim bir kişiliğim var ve onun yaptığı davranışı ben kendime yakıştıramıyorum.
Yorgun, uykusuz hatta mutsuz dahi olsam ailesinin yanında çok sıcak ve güleryüzlü davranmaya özen gösteririm.
Çoğu zaman konu açan, espriler yapan, insanlara takılan benimdir.
Onun memnuniyetsizliği ya da aileme olan bence etik olmayan tutumu, onun ayıbıdır.
Eşim, kendi büründüğü 'çift' karaktere yansın, ben böyle saygımla ve içtenliğimle mutluyum.

Merhabalar eşinizin ailenize karşı davranışları sizin onun ailesine karşı davranışlarınızı etkiler mi? Siz etkileniyor musunuz? sorun şu ki eşimin benim anneme soğuk, onu görmezden gelen davranışları canımı çok sıkıyor. Benim de onun annesine sıcak davranmak içimden gelmiyor. Tecrübeli hanımlar doğrusu nedir bu işin? Ve bu durum eşe dile getirilmeli midir sizce?

bu yorumu anneni gerçekten sevdiğini ve eşinin tavırlarını hakedecek birşey yapmadığını varsayarak yazıyorum:
araları mesafeli deseydin bir derece
ama "annemi görmezden gelen davranışları" deyince orada durmak gerekiyor
ne haddine senin anneni görmezden gelmesi! o kim???!!!

fakat bu sorunun muhatabı da çözümü de kayınvalide olan ilişkiler değil
muhatap da, çözüm de eşin
bence dile getirmenin yanı sıra, kesin ve kati tavrını koymalısın
kesinlikle taviz vermemelisin
anneni sevmeyebilir, ondan hoşlanmayabilir fakat görmezden gelemez
saygı duymak zorunda değil, fakat saygı göstermek zorunda!

Cidden bu kadar değişken olabiliyor mu ya :KK57:
filmdelisi filmdelisi
Hem de nasıl...
Şöyle anlatayım; eşim aslında çok 'denyo' biridir.
Her yerde içinden geleni saf bir çocuk gibi söyler ve bazen beni gücendirir bu açık sözlülüğüyle.
Çenesi çok düşüktür, şen şakrak bir adamdır.
Ama niyeyse benim ailemin yanında, o eve ilk defa gelen misafir yancısı!
İnsan bir tepki verir, bir şeyler konuşur değil mi?
Ki benim babamı bıraksanız, sabahlara kadar anlatır, sohbeti çok tatlı bir adamdır.
Adam anılarını anlatıyor, bizimki sağa sola bakar.
Bir şeyler konuşur, maç izlerler yine tv ye bakar öylece.
Sohbetin tam ortasında bana 'hadi gidelim uykum geldi' der.
Aileme kıyamam, damatları gelecek diye giyinir, süslenir, 8 9 çeşit yemek yaparlar, babam terliğine suyuna kadar hizmet eder damada, annem damat ne severse onları pişirir, özel tatlılar yapar ama nafile...

Durum çok canımı sıkıyor ama benim davranışımı gerçekten etkilemiyor.
Çünkü ben onun gibi davranarak, insanları üzmeyi kendime yakıştıraram ve vicdan azabı çekerim.
Ailesinin bana karşı tutumlarının hiç özel olmamasına, onlarda çok yorulmama ve hatta moralimin bozulmasına bile sebep olan konuşmalara maruz kalmama rağmen, ben onun yaptığını yapamam.
Bu konuyu söylediğimde 'öyle bir şey yok, çekiniyorum' diye üste çıkıyor.
Kaldı ki 5 dk mesafemdeki aileme ayda bir anca gidiyoruz.
Ama onun ailesine haftada bir...
Bu bile anlatmaya yeterli durumu.

Hem de nasıl...
Her yerde içinden geleni saf bir çocuk gibi söyler ve bazen beni gücendirir bu açık sözlülüğüyle.
Ki benim babamı bıraksanız, sabahlara kadar anlatır, sohbeti çok tatlı bir adamdır.
Aileme kıyamam, damatları gelecek diye giyinir, süslenir, 8 9 çeşit yemek yaparlar, babam terliğine suyuna kadar hizmet eder damada, annem damat ne severse onları pişirir, özel tatlılar yapar ama nafile...

Çünkü ben onun gibi davranarak, insanları üzmeyi kendime yakıştıraram ve vicdan azabı çekerim.
Ailesinin bana karşı tutumlarının hiç özel olmamasına, onlarda çok yorulmama ve hatta moralimin bozulmasına bile sebep olan konuşmalara maruz kalmama rağmen, ben onun yaptığını yapamam.

Yaa üzüldüm gerçekten. Çok anlamsız bir durum bu be. Açıklaması da garip yani yeni evli degilsiniz neyin cekincesi bu?
Tebrik ederim seni :)
Bir an empati yaptım da ben catlardim heralde böyle davranmasına ve ister istemez davranislarimi etkilerdi. Çünkü ben hala sakin bir sekilde onun ailesine iyi niyetli davranmam, onun hareketlerini degistirmeyecek bu nedenle onun gibi davranirdim.
Allah sabır versin :)
Diyecek bir sey bulamadim başka.

Ne munasebet ki ailemin esimden gormedigi saygiyi ben esimin ailesine vereyim. Benim mantigimda bu . Durupda dememe gerek yok o boyle yapiyorsa ben de boyle yapiyim diye. Zaten otomatik olarak insaniz ve etkileniriz ortada sebep yok ise bu saygisiz davranislardan . Herkes ayarini bilse zaten sikinti olmaz. Esinizede yanlis bi tavir sergiledigini mutlaka belirtmelisiniz yoksa kendi kendini yola getircek kabiliyette oldugunu sanmiyorum. Kv damat iliskilerinin mesafeli olmasini anlayamiyorum. Bence kv gelin iliskisinden daha bile samimi olabilmeliler. Malum erkeklerin bizler gibi ince dusunup de kv lerinden rahatsiz olma durumu daha azdir. Ins bu sorunu asarsiniz

Hem de nasıl...

Allah askina esim denyo diyerek isin icinden cikmayin. Cok uzuluyorum boyle durumlarda inanin. Babanizda annenizde o kadar ozenir heveslenir ilgi duyarken esiniz ne hakla boyle davranir. Boyle davranma yetkisini kimden nerden aliyormus yaa. Siz buna edebinizle karsi gelebilmis degilsiniz bakin. Kendiniz diyorsunuz kv de iken gordugunuz muameleyi. Kendi ailenizin esinize muamelesine bakin birde. Erkekler sakinlikten anlayamiyor bana kalirsa tavrinizi net belli edin . Sizin ailenize sik gidilmiyorsa gidilince surat asiliyorsa siz de aynisini yapin. Annenize babanizA boyle davranma hakkina sahip degil bir sekilde buna care bulmak gerek

Benim x eşim de böyledi annemlere hafta sonlari gittikmi can atardi eve geri gelmeye hareketleri yapmacık samimiyetsizce hep içim giderdi doyasıya oturamazdim ya hemen işi cikardi yalandan çeker gider sonra seni almaya gelirim der yada hadi gidelim gec oldu saat aksam 9 olmamış ordan annesi gillerw gecerdik oysa annesi gillerrde saat bazen sabah 3 o lur ancak giderdik evimize hep eşim istiyor diye bende Hayır diyemiyordum deydi.mi hic biri hayir deymedi kiymetimiz bilinmedi tavrını zi koyun derim ben yinede siz bilirsiniz

Benim esim iki tarafa da ayni sukurler olsun.
Insanlarla iliskisi cok iyi oldugu icin her yere cabuk uyum saglayabiliyor, bi de ay kirilayim alinayim huylari da yok cok sukur.
Benim ailem senin ailen olaylarina da hic girmeyiz.
Ha tabi ben onun ailesini asla ona kotulemem.
Her zaman anneni ara sor derim.
Belki bunun da etkisi vardir bilemiyorum..
Ama dedigim gibi genel anlamda insanlarla cok iyi anlasir.

Benim esim iki tarafa da ayni sukurler olsun.
Insanlarla iliskisi cok iyi oldugu icin her yere cabuk uyum saglayabiliyor, bi de ay kirilayim alinayim huylari da yok cok sukur.
Benim ailem senin ailen olaylarina da hic girmeyiz.
Ha tabi ben onun ailesini asla ona kotulemem.
Her zaman anneni ara sor derim.
Belki bunun da etkisi vardir bilemiyorum..
Ama dedigim gibi genel anlamda insanlarla cok iyi anlasir.
Canım bu kişinın karakter yapısı ya vardır güzel huyu yada yoktur sonradan olmuyor olmaya calışılsada yapmacık duruyor ...bu arada cok sanslısınız Allah dayım etsın mutlulugunuzu amin

Son düzenleme:
Canım bu kişinın karakter yapısı ya vardır güzel huyu yada yoktur sonradan olmuyor olmaya calışılsada yapmacık duruyor ...bu arada cok sanslısınız Allah dayım etsın mutlulugunuzu amın

Dogru diyorsunuz, karakter cok onemli.
Allah razi olsun cumlemizinkini insallah :KK68:

Konu Sahibi sizde onun ailesine biraz daha mesafeli kalmayi deneyin eşinizin size tavırları nasıl olacak açıklama yapmani istersede senden aileme karsi ilgisiz soguk davranışlarindan etkilenmiş ve de tepkimde bu olmus olabilir canım bundan sonra böyle ...benden daha fazlasını bekleme....

kumrukusum, post: 41033883, member: 676178"]Konu Sahibi sizde onun ailesine biraz daha mesafeli kalmayi deneyin eşinizin size tavırları nasıl olacak açıklama yapmani istersede senden aileme karsi ilgisiz soguk davranışlarindan etkilenmiş ve de tepkimde bu olmus olabilir canım bundan sonra böyle ...benden daha fazlasını bekleme....[/QUOTE]
Tavriniz

Bakin jet hızıyla nasıl düzeliyor tavrını koyman şart yoksa bin senede beklesen değişmez

ben esim nasil davranirsa karsi tarafada aynisini yparim , gram fazlasi için ugrasmam
onun ailesi gibi benim ailemde hakediyor ilgiyi ..
konu ilgide deil gormezden gelme onu nasil beceriyorsa esin artik

X