• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin aileme olan tutumunu kestiremiyorum

elmakurdu43

detaycı cadı
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2012
341
0
26
Antalya
merhaba arkadaşlar eşim ailem geldiği zaman bazen gergin oluyor özellikle kardeşlerim ..çünkü evlendikten sonra onların borcunu ben ödedim altınlarımla borç onların evraklar benim adımaydı ödendi kapandı ama eşim bazen rahatsız oluyor bana geldiklerinde onlar bir şey istedikleri zaman para değilde araba vs şeyler yüzünden laf sokuyor bana şuan çok üzgünüm iki kelime ile yerin dibine girdim kendi ailesi bir şey istediğinde hemen yapılıyor ve sorulmuyor fikir alınmıyor ben dengeyi nasıl kurabilirim şimdi ne aileme nede kardeşlerime bişy diyemem ne yapacağımı şaşırdım...

eğer çalışıp kazanıp kendi paranla yapıyorsan yardımlarını
bence birşey demeye hakkı yok...

kendi paranla yaptığın yardıma ne eşin ne de bi başkası karışabilir.. İster yardım yaparsın ister çıra niyetine yakarsın eşine ne bundan? Ama tabi bu yardım onun kazandığı paradan yapılıyorsa sıkıntı doğabilir. bu durumda da mutfak masraflarından artırarak , belli etmeden ailene yardım edebilirsin ama ailen çok mu düşkün acaba ? senin yardımlarına çok mu muhtaçlar? kardeşlerim var demişsin okuyorlar mı?

Keni paranla ödediğin borca eşin karışamaz fikrine katılmıyorum.
evlendikten sonra kendi param kocamın parası diye birşey olamaz bana göre.
o para bizimdir.
aynı şeyi eşiniz yapmış olsaydı şimdi burda fırtınalar kopardı altınlarını nasıl kocanın ailesi kardeşi alabilir diye.
ödediyseniz bunu borç olarak yapmanız gerekirdi kardeşlerinizin de bu borcu size ödemesi gerekirdi.
borcun meblağı fazlaysa eşinize hak veriyorum bende.
sonuçta o parayla geleceğinize yatırım yapabilirdiniz ev araba vs.
ama eşinizinde kendi ailesine yardım ederken size sorması gerekir.
belkide sizin yaptığınıza misilleme olsun diye yapıyor o ailesine yardım etti bende ederim diye.
çok fazla içerik yok konunuzda o yüzden fazla yorum yapamıyorum.

Son düzenleme:
resmi evrak benim adımaydı o yüzden acil ödemem gerekti altınlarımın bir kısmı onlarındı gerisi benim kendimdi yani üçte biri diyelim ama tamamını söylecek olursam rahat bi 8-9 binlik araba alırdım eşimin ailesi sadece 2 binlik aldı

Siz degil de esınız düğünde takılan altınlara kendi ailesinin borcunu ödeseydi tavrınız ne olurdu? Belki esınız altınlarınızın geri ödenmesini beklemiştir? Ne de olsa borç ailenizin, ama borcun ödendiği altınlar ikinizin?

Bunda kestiremeyecek ne var?

Olayların iç yüzünü bilemem tabii ki ama, daha bismillah evlenir evlenmez altınlar istenmiş, anladığım kadarıyla sık sık maddi destek isteme, arabayı ortak kullanma gibi durumlar da var.

E tabii evlenince büyük bir aile oluyoruz, iyi gün kötü gün falan filan da; ailenin de seni kocana karşı zor durumda bırakmaması lazım.

Çalışıyor musun bilemiyorum ama hele bir de çalışmıyorsan artık bu talepkar hallerinden vazgeçseler çok iyi olur. Bu durumda kocan "sen evlenmesen ne yapacaklardı" dese haklı.

"senin kazandigin para esin ne karisir" ne kadar da yanlis bi dusunce tarzi. Evlilik birliginde tum kazanimlar ortaktir. Kanunda bile bu boyle. Anladigim kadariyla ailen kendi borclarini senin ustune yikmis. Odemek zorunda kalmissin. Ama sonrasinda borcu odemeye calismak yerine hala biseyler talep eder durumda olmalari esini rahatsiz eiyor. Bu cok normal. Ayni durumda sen olsan sen de rahatsiz olurdun bence. Esin haksiz degil yani. Peki ailen esinin bu tepkisinin hic farkinda degil mi bu yuzden huzurunun kactiginin falan?

eşim bozduralım ben sana yenisini alırım dedi borç kalksın üstünden dedi fakat sonra babası istemiş bizde borç ödedik demiş ben çalışıyorum ve evin idaresi bende kocamda memnun ama bazen sinirlendiğini düşünüyorum içten içe

Kendi paransa karısamaz mantıgına bende katılmıyorum!
Evlenince esimiz ailesine bir miktar para verse, birsey alsa yada onlar adına borca girse nasıl kıyamet kopuyorsa, ki kk' da cok sık rastladıgımız bir durum bu, o yüzden senin paran, benim param olmamalı, tabiki esiniz de aynı sekilde size danısmalı kendi ailesine yardım ederken.

kendi paranla yaptığın yardıma ne eşin ne de bi başkası karışabilir.. İster yardım yaparsın ister çıra niyetine yakarsın eşine ne bundan? Ama tabi bu yardım onun kazandığı paradan yapılıyorsa sıkıntı doğabilir. bu durumda da mutfak masraflarından artırarak , belli etmeden ailene yardım edebilirsin ama ailen çok mu düşkün acaba ? senin yardımlarına çok mu muhtaçlar? kardeşlerim var demişsin okuyorlar mı?

Cok yanlıs düsünüyorsunuz, neden karısmasın tabiki karısacak cünkü onlar artık evliler, aile oldular bir evde yasıyorlar, ortak karsılıyorlar herseyi, o zaman kaynana ve kayınpeder cok borcumuz var, verin bilezikleri ya da bize su kadar borc verin dese tıpıs tıpıs versin herkes, neden cıngar cıkıyor, müsade edilmiyor? Onlar bizim gelecegimiz, rızkımız deniyor? Aklı basında bir koca, karısı izin vermeyince neden ailesine para veremiyor, borca giremiyor? Benim parama karısamazsın! istedigime yardım ederim, istedigim kisi icin borca girerim desin o zaman, kadınlar da aaa esim haklı, kendi kazanıyor banane, istedigini yapabilir desin cıksın isin icinden, esin kazandıgı ortak oluyor da kadın' ın kazandıgı neden kendi parası oluyor? Biraz empati yapalım ne olur, kendi ailemiz olunca mutfak masraflarından arttırarak esimizden gizli yardımlar yapılabilir oluyorken esimizin gizli gizli ailesine yardım etmesi cok yanlıs bulunup neden ayıplanıyor?

Son düzenleme:
esınızın surat yapması cok garıp.. sonucta sız kendı paranızla oduyosunuz ve aılenıze aıt bır borc,onu ılgılendırmıyo kesınlıkle

esınızın surat yapması cok garıp.. sonucta sız kendı paranızla oduyosunuz ve aılenıze aıt bır borc,onu ılgılendırmıyo kesınlıkle

iyi kocasıda kendi parasını kendi ailesine harcasın:34:
karısı ne karışır adam kendi kazanıyor:52:

iyi kocasıda kendi parasını kendi ailesine harcasın:34:
karısı ne karışır adam kendi kazanıyor:52:

ben onu kastetmedım burda,odeyebılır normal bıseydır bence ıstedıgını yapar kadın sonucta o nıye surat asıyo bısey varsa soylesın nıye surat astıgını acıklasın :D

ben onu kastetmedım burda,odeyebılır normal bıseydır bence ıstedıgını yapar kadın sonucta o nıye surat asıyo bısey varsa soylesın nıye surat astıgını acıklasın :D

Bence evli bir insan artık istedigini yapamaz, yani tek basına karar veremez, cünkü tek basına yasamıyor aynı zamanda kadın' da, erkekte esittir. :34:

bence ailen biraz düşünmesi lazım para senin olsada olmasaada sonuç olarak seni borçlar ödensin diye evlendirmemiştir dimi?*:20:

bu borç ödenmöesine eşin belki bişi demedi ama adamın araba felan istenmesinde sinirlerinin bozulması normall

eşine hak ver ve ona göre davran

Back
X