Anket Eşimin ailesi,eltim

Balkopugu20

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2020
22
3
6
Selam kızlar,3 yıllık evliyim eşim üç erkek kardeş abileriyle arasinda 8 9 yaş var abileri evli neyse düğünden önce ve düğünden sonra esimin ailesiyle sorunlar yasadim hic para harcamadan dugun yapmak istediler altinlari istediler vermedim bu sefer eltim cok agir laflar etti bana cunku kendisi evlenirken altinlarini vermis.bu surecte esimde yanimda olmadi doldurusa getirdiler esimi.esimin anne babasi cok baskici hep bizim dedigimiz olsun istiyolar.sen karini mi dinliyon diyolarmis.Her bayramin ilk gunu kendi evlerinde olmamizi istiyorlar.Eşim sessiz sedasiz bir sey diyemiyo ailesine.Kaynanam da beni her oraya gittigimde eltimle gorusturuyor.yanimda eltimi övüyor.Eltim calisip para kazandidigi icin onu tutuyolar.birazda bunlara para yediyolar.Psikolojimi cok yiprattilar.Allahtan baska bir ilde yasiyorum.Eltim kaynanamla ayni sehirde yasiyor.bende bayramdan bayrama gitme karari aldim.Ama gitmek istemiyorum bayramda bile.sizce ne yapmaliyim kizlar.

Altınlarını sakin verme kimseye ayrıca esinin ailesiyle mesafeli ol her dediklerini duyma boşver ziyaret kismida eşin sorun cikarmiyorsa bayramdan bayrama gör uzak durmak en iyisi eltide iyi anlassin işte ona sarar kaynanan senden uzak durur işte sen hayatına bakarsın

kesinlikle katiliyorum.

Benimde bileziklerim var esim ailesinden birine borç verecekti vermedim usteledi tartıştı canımı sıkma bozar üstüme yatiririm altınları hiç alamazsın dedim sesini cikartamadi bidaha altını paranı kimseye verme mal mülk alırsın felan o ayri tabii

Altınlarını falan kimseye verme bırak o eltine sarsin arada sırada telefonda konuşursanız konuşun bayramda da gider oturur gelirsin şükret ayrı yerdesiniz hiç gale bile alma altınlarını sakin ama sakin verme cevremde kendi teyzelerimden de yola çıkarak sonrasında çok pişman olursun canım. Eltinids takma kaynananıda

Mesafenizi koruyun, dolduruşlarına gelip sinirlenip ağzınızdan kötü bir şey çıkmasın, yoksa "biz ne etsek yaranamıyoruz bu geline" olur, kalırsınız ortada. Sesszice gidin gelin. Bayram dediğiniz maks. birer hafta, yılda iki hafta. onların söylediklerini, size yaptıklarını eşinize anlatmaya çabalamayın. O zaman annnelerine ihanet gibi algılıyorlar. Sadece ilişikinizi ailenizi birlikte tutun, diğer zamanlarınız iyi mutlu geçsin. O zaman aklıyla gönlüyle anlayacaktır ve sizi ezdirmeyecektir. Ama açıktan cephe al dediğinizde cepha alabileceğini zanneetmiyorum.

Adetlere göre bayramın ilk günü eş ailesine gidilir sen adetlere göre takı aldırdıysan onlarda adetlere göre davranılsın ister baştan ben takı falan istemem adetlere göre davranmak istemiyorum deseydin onların da beklentisi olmazdı eltin de birine laf edecekse kv ne etmesi gerekiyordu o verdi diye sen de vermek zorunda değilsin sen yemedin ki onun altınlarını kime yedirdiysen ondan hesap sor de

Burda tek sorun yine ana kuzusu eşinde

Memleket yangın yeri; kimilerinin derdi hala kilometrelerce ötedeki kayınvalideleri , eltileri.
Hele bir durun bayram gelecek mi?
Herkesin derdi kendine büyüktür. Beğenmediyseniz yorum yapmak zorunda değilsiniz ki

Kv ye hesap sormaz daha yüzüne güler ama lafini da esirgemez,kıskançlik var arada ondan yapiyor

Kökleşmiş erkek kültürü var bunu yıkmak öyle kolay değil, nesilden nesile devam etmesini istiyorlar tabi sende uygun bulmadığın için aile sana iyi davranmıyor, aslında bu süreyi idare etmek sana değil eşine iş düşüyor,
Sonuçta onun ailesiyle sürtüşmeleriniz var, evlenmiş olan bir çifte neden müdahale edilir ki? Bu boşanmaların ana nedeni, çoğu anne erkeği yetiştirirken kendine bağımlı yetiştiriyor, kişilik sahibi olamıyorlar, her alanda müdahale
Ondandır çoğu erkek hayat tecrübesine sahip olmadığından gücünü annesinden ve babasından almaya kalkıyor bu esnada hanımını ailesine karşı eziyor böylelikle ilişkiler yıpranıyor sevgi, saygı bitiyor
Sizin durumda bu, bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…