Eşimin ailesi + eşim ailesine aşırı bağlı bi insan :( Sorunlar...Nolur yardım

sensizolmazkiii

Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2013
37
0
16
Ankara
Arkadaslar ben cok yenı evlı bı bayanım daha 1 sene bıle olmadı. Biz eşimle çok severek evlendik ama eşim aılesıne asırı derecede baglı asla laf ettırmez toz kondurmaz öncelıgı hep onlar olan bırı. Size sorum şu = Eşim süreklı cevresindekileri örnek verıyor basta eltimi ve bu durumdan oldukça rahatsızım. Eltim süreklı kayınvalıdemgılde yaşayan her dedıkelrını yapan evi cekip ceviren birisi. Eşim bana dedik ki = Her göre desin ki (...'nin bir karısı var. ....'nin bir gelinleri var harika biri) desinler istiyormuş. Yani acıkcası her gittigimiz ortamda öncelıkle hizmet beklıyor esım benden. ben hizmet etmeyen biri degılım yapıyorum ama o aşırısını beklıyor bunu onun için yapabılmem için sizlerden desteğe ihtiyacım var ne yapsamda eşim benden memnun kalsa. Dışardan görenler ...'nın bır karısı var mükemmel biri demeleri için. Yoksa evliliğim söz konusu. Cünkü esım aılesıyle cok sorun yasadım hıc bısey umrunda degıl laf bıle söylettırmedı onlara benıp hep susmamı bekledı. Ben ne yapabılırım kı ? Eşimin güvenını saglayım ve bu lafları duysun. Neler yapmam lazım. (Eger eltimin izlediği yolu izlersem eltim süreklı sabah aksam orda hiç baska işi gücü yok canım cicimle halledıyor herseyı.) Sizler eşlerinizin ailesine nasıl davranıyorsunuz ? Neler yapıyorsunuz ? Ne akdar zamanda bir gidiyorsunuz ? Banada fikir olur en azından ben normalde haftada 1 kere gıdıyorum huzurumuz bozulmasın dıye. Ne yapsam haftada 1 kere gitsem bile süreklı bı emek caba göstermelıyım mesela gıderken kek pogaca yapıp annecım babacım sıze yaptım mı demelıyım ? Ya da kendiliğimden haftanın bi günü gidip temızlık mı yapmalıyım ? Ya da haftada 1 günü arttırarak haftada 2-3 mü olmalı :/ Bilemiyorum ama acıkcası kendı görüşüm fazla muhabbet tez ayrılık getirir yönünde olsada eltim her gün orda oldugu ıcın durmadan internetten tarif bakıyor bı sofra hazırlıyor agzınız acık kalır hıc erınmıyor herseyı dört dörtlük yapıyor ve eşimde ımrenıyor ıster ıstemez. Napsam bılemedım ne kadar zamanda bır esımın aılesıne yemege davet etmelıyım ? ya da annesını kahvaltıya ? (böyle seyler esımın cok hosuna gıdıyor cünkü) Napıcamı bılsem buraya yazmazdım ama ınsallah benı anlayan bırılerı vadır cok ıhtıyacm var yardıma. Benim için önemlı olan el değil önemlı olan eşimin ne düşündüğü + ona ıstedıgını verebılmem

Son düzenleme:
Kayinvalidemlere gittigmde bazen sofrayi toplarim.kayinvalidem cogu seyi yapar bana birakmaz.kalabalik misafirleri varsada kizlari ari gibi yapar herseyi bana bisey kalmaz.cok yakiniz ama arada giderim.ama benide severler.deger gosterirler.kayinvalidemne yaptiysa banada yollar sagolsun.esiminde hic benden hizmet beklentisi yok sukur.demem oki sen ne yaparsan yapkendini yipratirsin.kendin gibi ol.icinden gelmeyeni zorla yapma.zorla kendini sevdirmeyede calisma

Son düzenleyen: Moderatör:
pardon!!!yanlış anlama ama eşin mi seni eltinle kadın gibi yarıştırıyor
sen elinden geleni yaparsın zaten.. eltinle neden yarıştırıyor ki seni
bi de sen çalışıyor musun eltin çalışıyor mu
bunlar da önemli faktörler

evliliğim için demişsin ne yani bunları yapmazsan eşin boşayacak mı hemen seni
tövbe tövbeee

pardon!!!yanlış anlama ama eşin mi seni eltinle kadın gibi yarıştırıyor
sen elinden geleni yaparsın zaten.. eltinle neden yarıştırıyor ki seni
bi de sen çalışıyor musun eltin çalışıyor mu
bunlar da önemli faktörler

evliliğim için demişsin ne yani bunları yapmazsan eşin boşayacak mı hemen seni
tövbe tövbeee

hayır tabiki ama eşim aılesıne cok düşkün yukardada yazmıstım yanı anlatsam ınanmazsınız o kadar fazla. Eltimde bende calısmıyoruz evdeyız. O da 2 sene bıttı evlenelı o da yenı ama hep orda oldugu ıcın cok ılgı gösterdıgı ıcın hep mahalledekı herkes kaynıma onun karısını övüp duruyor bu da eşimi kıskandırıyor gıbı bısey

Kayinvalidemlere gittigmde bazen sofrayi toplarim.kayinvalidem cogu seyi yapar bana birakmaz.kalabalik misafirleri varsada kizlari ari gibi yapar herseyi bana bisey kalmaz.cok yakiniz ama arada giderim.ama benide severler.deger gosterirler.kayinvalidemne yaptiysa banada yollar sagolsun.esiminde hic benden hizmet beklentisi yok sukur.demem oki sen ne yaparsan yapkendini yipratirsin.kendin gibi ol.icinden gelmeyeni zorla yapma.zorla kendini sevdirmeyede calisma

benım kayınvalıdem hıc bı ıs yapmaz canım o yüzden evın ısı bana ve eltıme kalıyor hatta ben sadece haftada 1 kere gıttıgım ıcın hep eltıme kalıyor evın ısı. cnükü baska yapcak kımse yok daha önce cok amelıyat gecırdı kaynanam o yüzden elını bıseye sürmüyor

hayır tabiki ama eşim aılesıne cok düşkün yukardada yazmıstım yanı anlatsam ınanmazsınız o kadar fazla. Eltimde bende calısmıyoruz evdeyız. O da 2 sene bıttı evlenelı o da yenı ama hep orda oldugu ıcın cok ılgı gösterdıgı ıcın hep mahalledekı herkes kaynıma onun karısını övüp duruyor bu da eşimi kıskandırıyor gıbı bısey

önceki konunu da okudum annen herşeyi önceden görmüş ama
evlenmek zorunsa kalmışsın bir nevi.. az zaman kaldı v.s. diye
eşine eltinle senin yapının farklı olduğunu
seninde elinden geleni yapacağını ama kendini yırtmayacağını söyle
mahalle konuşsun dursun bize ne diyebilirsin
elinden geleni yap çekil kenara üzme canını bence

Nedir bu eşinizi ve ailesini memnun etme çabası?Öncelikle saygıda kusur etmiyorsanız,güler yüzünüzü eksik etmiyorsanız,elinizden geldiğince yardım ediyorsanız daha ne olsun?Eşinizin sizi eltinizle yada başkalarıyla kıyaslaması çok yanlış.Başkaları ' aa ne marifetli gelin 'desinler diye sizin başka bir insan olmanız gerekmiyor.Kendi kişiliğinizden taviz verirseniz çok pişman olursunuz.

önceki konunu da okudum annen herşeyi önceden görmüş ama
evlenmek zorunsa kalmışsın bir nevi.. az zaman kaldı v.s. diye
eşine eltinle senin yapının farklı olduğunu
seninde elinden geleni yapacağını ama kendini yırtmayacağını söyle
mahalle konuşsun dursun bize ne diyebilirsin
elinden geleni yap çekil kenara üzme canını bence

cok tesekkur ederım. Biz cok sevdık 5 sene oldu o hayatımda 1 sene olmadı daha evlenelı ama cok sevıyoruz o da cok sevıyor ama onun bazen farklı mevzuları önde olabılıyor. Erkek adam sonucta hıc bı erkek ıstedıgımız gıbı olamıyor. BEn zaten kayınvalıdemgıle haftada 1 kere gıttıgımde caylarını verıyorum yemek yıyceksek sofrayı dızıyorum sofrayı kaldırıp bulasıkları makınaya dızıyorum ondan sonra evıme gıdıyorum. Insallah eşimde görür bazı seylerı

benım kayınvalıdem hıc bı ıs yapmaz canım o yüzden evın ısı bana ve eltıme kalıyor hatta ben sadece haftada 1 kere gıttıgım ıcın hep eltıme kalıyor evın ısı. cnükü baska yapcak kımse yok daha önce cok amelıyat gecırdı kaynanam o yüzden elını bıseye sürmüyor

Adam sizi kendsine es diyemi almis yoksa anasina hizmetci diyemi
valla sizib gibi kadinlar herseyi hakediyor kocalarinizi sahip kendinixide kole yapuyinuz yapin bakalim elinize ne gecek cok merak ediyorum

siz en iyisi sabah 7 de gidin kayinvalidenize hazirolda bekleykn kahvalti bulasik camasir ne varsa yapin aksam da yatirin kaynananizi ustunu de otrun iyiceusutmesin kadin sonra evine gecer esinizden kocaman bi afferin allir yatarsiniz rahat rahat oh neguzel

Allah size alik fikir versin....

cok tesekkur ederım. Biz cok sevdık 5 sene oldu o hayatımda 1 sene olmadı daha evlenelı ama cok sevıyoruz o da cok sevıyor ama onun bazen farklı mevzuları önde olabılıyor. Erkek adam sonucta hıc bı erkek ıstedıgımız gıbı olamıyor. BEn zaten kayınvalıdemgıle haftada 1 kere gıttıgımde caylarını verıyorum yemek yıyceksek sofrayı dızıyorum sofrayı kaldırıp bulasıkları makınaya dızıyorum ondan sonra evıme gıdıyorum. Insallah eşimde görür bazı seylerı

dediğim gibi canım
yapabileceklerini tabiki yaparsın
kendi vicdanın rahat olur en azından
eşinde alışır zamanla inşallah

Sürekli eltinle yarış halinde mi olacaksın? O şunu yaptı ben şunu yapamadım ama şunu yaptım gibi... eğer eşin senin hakkında elalemden "ay ne becerikli eşin var" lafını duymazsa hiç mutlu olmayacak mı?

Sen elimden bu kadarı geliyor desen ne olacak? Görev gibi olmaz ki böyle şeyler, içten gelerek yapılır..

Evinin kapısını kapat .Kv yerleş. Sabah süslen kocanı gönder sonra kv başla hizmet etmeye akşama dek. Hele kv misafirler gelirse yarış eltinle

sonra akşam yemeğini bulaşığını yap..

annecim de annecim de...

saçını süpürge et. sen sen olma. hizmet et hep..

belki o zaman överler seni. eşin de ne güzel diye övünür!!!! :51:

Eşinin kıyas yapması çok yanlış seni yıpratır bu yaptığı sende bişeyler yapma çabasına girersen çoook yıpranırsın eltin alışmış alıştırmış bir defa sen onunla yarışma bence
içinden geldiğini yap

Arkadaslar ben cok yenı evlı bı bayanım daha 1 sene bıle olmadı. Biz eşimle çok severek evlendik ama eşim aılesıne asırı derecede baglı asla laf ettırmez toz kondurmaz öncelıgı hep onlar olan bırı. Size sorum şu = Eşim süreklı cevresindekileri örnek verıyor basta eltimi ve bu durumdan oldukça rahatsızım. Eltim süreklı kayınvalıdemgılde yaşayan her dedıkelrını yapan evi cekip ceviren birisi. Eşim bana dedik ki = Her göre desin ki (...'nin bir karısı var. ....'nin bir gelinleri var harika biri) desinler istiyormuş. Yani acıkcası her gittigimiz ortamda öncelıkle hizmet beklıyor esım benden. ben hizmet etmeyen biri degılım yapıyorum ama o aşırısını beklıyor bunu onun için yapabılmem için sizlerden desteğe ihtiyacım var ne yapsamda eşim benden memnun kalsa. Dışardan görenler ...'nın bır karısı var mükemmel biri demeleri için. Yoksa evliliğim söz konusu. Cünkü esım aılesıyle cok sorun yasadım hıc bısey umrunda degıl laf bıle söylettırmedı onlara benıp hep susmamı bekledı. Ben ne yapabılırım kı ? Eşimin güvenını saglayım ve bu lafları duysun. Neler yapmam lazım. (Eger eltimin izlediği yolu izlersem eltim süreklı sabah aksam orda hiç baska işi gücü yok canım cicimle halledıyor herseyı.) Sizler eşlerinizin ailesine nasıl davranıyorsunuz ? Neler yapıyorsunuz ? Ne akdar zamanda bir gidiyorsunuz ? Banada fikir olur en azından ben normalde haftada 1 kere gıdıyorum huzurumuz bozulmasın dıye. Ne yapsam haftada 1 kere gitsem bile süreklı bı emek caba göstermelıyım mesela gıderken kek pogaca yapıp annecım babacım sıze yaptım mı demelıyım ? Ya da kendiliğimden haftanın bi günü gidip temızlık mı yapmalıyım ? Ya da haftada 1 günü arttırarak haftada 2-3 mü olmalı :/ Bilemiyorum ama acıkcası kendı görüşüm fazla muhabbet tez ayrılık getirir yönünde olsada eltim her gün orda oldugu ıcın durmadan internetten tarif bakıyor bı sofra hazırlıyor agzınız acık kalır hıc erınmıyor herseyı dört dörtlük yapıyor ve eşimde ımrenıyor ıster ıstemez. Napsam bılemedım ne kadar zamanda bır esımın aılesıne yemege davet etmelıyım ? ya da annesını kahvaltıya ? (böyle seyler esımın cok hosuna gıdıyor cünkü) Napıcamı bılsem buraya yazmazdım ama ınsallah benı anlayan bırılerı vadır cok ıhtıyacm var yardıma. Benim için önemlı olan el değil önemlı olan eşimin ne düşündüğü + ona ıstedıgını verebılmem

İnanın okurken içim daraldı. Yani eşiniz mutlu olsun, elalem onun karısı şöyle iyi desin diye gerekirse tüm vaktinizi onun ailesine hizmet ederek mi geçireceksiniz? Elalem için mi sevmiş sizi? :53:

Hayır senin ondan nasıl taleplerin var; o senin için ne yapıyor mesela?

mahalledeki ayşe teyze fatma teyze seni övünce ne olacakmış?
eşin çok garip ne diye kadın işlerine yarum yapıyor ki?
kendini bu kadar kasma canım benim, istediğin zaman gidersin, içinde geliyorsa üstüne düşen vazifeyi yaparsın

Daha ne yapcakmışsın acaba canım bukadar aşırı bağlı bir insana ne yapsan yranamazsın zannedersem :44: yani tabi yemeğe davet edebilirsin ama eşinin yaklaşımı çok çirkin ben kayınvalidem kahve yapar getirir biz annekız gibiyiz ama eşim karışmaz yani kayınvalidemde bişey demez demesi çok saçma eşinleoturup bu rahatsız olduğun konuyu konuşmalısın kayınvalidenleride yemeğe davet edebilirsin arada küçükhediyeler alabilirsin yani ben arada ihtiycı olan seyler alıyorum iç giyimde calısıyorm ona sutyen iç çamaşır falan alıyorum yapabilcegin en güzel sey sevgi saygı aslında ama çok şaşıdım yani Allah yardımcın olsun arkadaşım :6:

Bu nedir ya eşiniz ne kadar düşüncesiz, siz daha yeni evlisiniz tecrübeli bir ev hanımı değilsinizdir daha kv lere yeni alışmışken bir de sanki evin kırk yıllık hanımı gibi onlara hizmet etmeni bekliyor. Siz de onu mahalledeki başka bir adamla kıyaslasanız onun hoşuna gidermiymiş, net bir dille söyleyin bir daha sizi kimseyle kıyaslamasın, herkesin yapısı farklıdır. Sizinle hizmet için evlendiyse keşke bir hizmetçiyle falan evlenseymiş.:41:

bence sorunuz şaka gbı.nıye kendınızı bu duruma sokasınız kı...eşinize ımrensınler dıye...pekı eşiniz ne yapıyor bu kadar fedakarlık yapıyor mu????hıç sanmam
sorunuza gelınce hıçte oyle kek borek yapıp göturmem.zamanında arada götururdum ama demekkı yaranamıyomuşuz ınsanlara.her zaman haftada bır akşam gıttım.hıçte iş yapmadım.klasık sofra toplama bulaşığa yardım etme dışında.onu zaten yapmamk ayıptır.ama dahasını yapmadım kımsenın evınde hızmetcı olamam
hep fedakarlık yapan taraf nıye kadınlar olsun ya...yaranıyolar mı sankı...sizde yaranacak mısınız sankı....
bence nasıl ıstıyorsanız oyle davranın....kendınız olun

Kayınvalidenin eşine bir baskısı olabilir mi bu konuda acaba?
Erkekler kolay kolay eşlerine hizmet ile ilgili bu tür söylemlerde bulunmazlar.
Ne bileyim,aileme iyi davran der işlerine yardım et der,vs.vs ama "Eşim bana dedik ki = Her göre desin ki (...'nin bir karısı var. ....'nin bir gelinleri var harika biri) desinler istiyormuş" bunun gibi ifade etmez yani bu kelimelerle bu tür cümlelerle.
Açıkcası annesinin lafları da olabilir:))
Ama ben senin ne yapmak istediğini anlamadım.
Elini verip konunu kaptırmak ta var bu işte.
Eltinle ikininz bir yarışta değilsiniz bu hale de getirmeyin bence.
Elinden geldiği kadarını yap geç.
herşeyin bi ayarı olmalı.
Fazla samimiyet iyi değildir,uzun müddet taşıyamazsın zaten.
Ama arada küçük jestlerle gönüllerini alırsın,arada yemeğe çağırırsın olur biter ,gider.
Yapmacık hiçbir tavır takınma,sonra da bunlara alıştırıp nasıl kurtulucam diye dert edersin kendine:))
Eltin yapı olarak daha evcimendir,eli daha yatkındır vs.
Veya daha başka tür bir yakınlık vardır aralarında.
Ne bileyim demekki o sıkılmıyor ki bütün vaktini orada geçirebiliyor.
Aralarında maddi bir bağlantı v.s var mı?

Hiç bir şey yapma.

Eşin senin ailene gidince neler yapıyor ? Onlara yaranacağım diye saçını süpürge ediyor mu?

Kendin gibi olursan sen kazanırsın. İlla ki eşimin dediği gibi biri olacağım dersen de, eşin kazanır sen yıpranırsın genç yaşta yaşlanırsın. Hürmet edelim, yardımcı olalım ama millet iki güzel laf söyleyecek diye motor takacak halimiz yok. Eşinin bu beklentisi bencillikten başka bir şey değil. Sen gerekeni zaten yapıyormuşsun.

Son düzenleme:
Back
X