Eşimin ailesi + eşim ailesine aşırı bağlı bi insan :( Sorunlar...Nolur yardım

Arkadaslar ben cok yenı evlı bı bayanım daha 1 sene bıle olmadı. Biz eşimle çok severek evlendik ama eşim aılesıne asırı derecede baglı asla laf ettırmez toz kondurmaz öncelıgı hep onlar olan bırı. Size sorum şu = Eşim süreklı cevresindekileri örnek verıyor basta eltimi ve bu durumdan oldukça rahatsızım. Eltim süreklı kayınvalıdemgılde yaşayan her dedıkelrını yapan evi cekip ceviren birisi. Eşim bana dedik ki = Her göre desin ki (...'nin bir karısı var. ....'nin bir gelinleri var harika biri) desinler istiyormuş. Yani acıkcası her gittigimiz ortamda öncelıkle hizmet beklıyor esım benden. ben hizmet etmeyen biri degılım yapıyorum ama o aşırısını beklıyor bunu onun için yapabılmem için sizlerden desteğe ihtiyacım var ne yapsamda eşim benden memnun kalsa. Dışardan görenler ...'nın bır karısı var mükemmel biri demeleri için. Yoksa evliliğim söz konusu. Cünkü esım aılesıyle cok sorun yasadım hıc bısey umrunda degıl laf bıle söylettırmedı onlara benıp hep susmamı bekledı. Ben ne yapabılırım kı ? Eşimin güvenını saglayım ve bu lafları duysun. Neler yapmam lazım. (Eger eltimin izlediği yolu izlersem eltim süreklı sabah aksam orda hiç baska işi gücü yok canım cicimle halledıyor herseyı.) Sizler eşlerinizin ailesine nasıl davranıyorsunuz ? Neler yapıyorsunuz ? Ne akdar zamanda bir gidiyorsunuz ? Banada fikir olur en azından ben normalde haftada 1 kere gıdıyorum huzurumuz bozulmasın dıye. Ne yapsam haftada 1 kere gitsem bile süreklı bı emek caba göstermelıyım mesela gıderken kek pogaca yapıp annecım babacım sıze yaptım mı demelıyım ? Ya da kendiliğimden haftanın bi günü gidip temızlık mı yapmalıyım ? Ya da haftada 1 günü arttırarak haftada 2-3 mü olmalı :/ Bilemiyorum ama acıkcası kendı görüşüm fazla muhabbet tez ayrılık getirir yönünde olsada eltim her gün orda oldugu ıcın durmadan internetten tarif bakıyor bı sofra hazırlıyor agzınız acık kalır hıc erınmıyor herseyı dört dörtlük yapıyor ve eşimde ımrenıyor ıster ıstemez. Napsam bılemedım ne kadar zamanda bır esımın aılesıne yemege davet etmelıyım ? ya da annesını kahvaltıya ? (böyle seyler esımın cok hosuna gıdıyor cünkü) Napıcamı bılsem buraya yazmazdım ama ınsallah benı anlayan bırılerı vadır cok ıhtıyacm var yardıma. Benim için önemlı olan el değil önemlı olan eşimin ne düşündüğü + ona ıstedıgını verebılmem
Evliliğin altın kuralı ''kayinvalidenizle daha flört ederken arkadaş olmak'' eşiniz istedigi için değil öyle olması gerektigi ve sizin iyiliginiz için..
Kayinvalidemle oyle güçlü bir arkadaşlık kurduk ki o bir sıkıntısı oldugunda bana koşar fikrimi sorar,beni sever ve dogal olarak oyle olunca eşime ve bütün cevremize ve kendi arkadaslarına hep iyi anlatır, herkez beni kusursuz bilir.
=)Kahveye cagırın,kahvaltıya,yemege,hediyeler alın ona, birlikte günlere gidin mesela arkadasları hep tanısın sizi,orda hizmetinizi,aranizdaki arkadaslıgınızı ve marifetinizi serebilirsiniz =)
Basarılar ve huzur diliyorum

Evliliğin altın kuralı ''kayinvalidenizle daha flört ederken arkadaş olmak'' eşiniz istedigi için değil öyle olması gerektigi ve sizin iyiliginiz için..
Kayinvalidemle oyle güçlü bir arkadaşlık kurduk ki o bir sıkıntısı oldugunda bana koşar fikrimi sorar,beni sever ve dogal olarak oyle olunca eşime ve bütün cevremize ve kendi arkadaslarına hep iyi anlatır, herkez beni kusursuz bilir.
=)Kahveye cagırın,kahvaltıya,yemege,hediyeler alın ona, birlikte günlere gidin mesela arkadasları hep tanısın sizi,orda hizmetinizi,aranizdaki arkadaslıgınızı ve marifetinizi serebilirsiniz =)
Basarılar ve huzur diliyorum

Slm cnm o zaman bana da bir çözüm bulursun dıye dusundum. ben arkadaslık kurmadım evet ama arkadaslık kurarsam dA en ufak seyde bıle bıranda o arkadaslıgı sıler gıbı gelıyor. cunku bır yere cagırıldıgında önemlı bır bahane bıle bulsan asla bahane kabul etmıyor ve acısını cıkartıyor kavga edıyor.kusuyor.facede laf sokuyor. yanı dedıgım dedik. artı hedıye mevzusunda ise dogumgununde gıysı almıstım begenmemıs. bırdahakı dogumgununde de alacaktım esım hıcbısy alma dedı nedenınıde anlattı yanı.marka degılmıs aldıgım sey begenmemıs hanımefendı. para ıstemıs. artı gunlere birlikte gıdebılmek ıcın calısmamam gerekır.işi de bıraksam olmaz. bana mısafır getırmeyı planlıyordu en son hatta esımın bıle tanımadıgı uzaktan bır akrabasıymıs. yanı samımı olmadıgım halde böyle samımı olsam ne olucak? demekkı senın kayınvalıden kın tutmayan ıyı kalplı bır ınsan ama herkesın kı öyle olmayabılıyor.

Arkadaslar ben cok yenı evlı bı bayanım daha 1 sene bıle olmadı. Biz eşimle çok severek evlendik ama eşim aılesıne asırı derecede baglı asla laf ettırmez toz kondurmaz öncelıgı hep onlar olan bırı. Size sorum şu = Eşim süreklı cevresindekileri örnek verıyor basta eltimi ve bu durumdan oldukça rahatsızım. Eltim süreklı kayınvalıdemgılde yaşayan her dedıkelrını yapan evi cekip ceviren birisi. Eşim bana dedik ki = Her göre desin ki (...'nin bir karısı var. ....'nin bir gelinleri var harika biri) desinler istiyormuş. Yani acıkcası her gittigimiz ortamda öncelıkle hizmet beklıyor esım benden. ben hizmet etmeyen biri degılım yapıyorum ama o aşırısını beklıyor bunu onun için yapabılmem için sizlerden desteğe ihtiyacım var ne yapsamda eşim benden memnun kalsa. Dışardan görenler ...'nın bır karısı var mükemmel biri demeleri için. Yoksa evliliğim söz konusu. Cünkü esım aılesıyle cok sorun yasadım hıc bısey umrunda degıl laf bıle söylettırmedı onlara benıp hep susmamı bekledı. Ben ne yapabılırım kı ? Eşimin güvenını saglayım ve bu lafları duysun. Neler yapmam lazım. (Eger eltimin izlediği yolu izlersem eltim süreklı sabah aksam orda hiç baska işi gücü yok canım cicimle halledıyor herseyı.) Sizler eşlerinizin ailesine nasıl davranıyorsunuz ? Neler yapıyorsunuz ? Ne akdar zamanda bir gidiyorsunuz ? Banada fikir olur en azından ben normalde haftada 1 kere gıdıyorum huzurumuz bozulmasın dıye. Ne yapsam haftada 1 kere gitsem bile süreklı bı emek caba göstermelıyım mesela gıderken kek pogaca yapıp annecım babacım sıze yaptım mı demelıyım ? Ya da kendiliğimden haftanın bi günü gidip temızlık mı yapmalıyım ? Ya da haftada 1 günü arttırarak haftada 2-3 mü olmalı :/ Bilemiyorum ama acıkcası kendı görüşüm fazla muhabbet tez ayrılık getirir yönünde olsada eltim her gün orda oldugu ıcın durmadan internetten tarif bakıyor bı sofra hazırlıyor agzınız acık kalır hıc erınmıyor herseyı dört dörtlük yapıyor ve eşimde ımrenıyor ıster ıstemez. Napsam bılemedım ne kadar zamanda bır esımın aılesıne yemege davet etmelıyım ? ya da annesını kahvaltıya ? (böyle seyler esımın cok hosuna gıdıyor cünkü) Napıcamı bılsem buraya yazmazdım ama ınsallah benı anlayan bırılerı vadır cok ıhtıyacm var yardıma. Benim için önemlı olan el değil önemlı olan eşimin ne düşündüğü + ona ıstedıgını verebılmem

Valla ben kayinvalidemle beraber oturuyordum suan esimle bosanma asamasindayiz. Kadinin yatagini bile yeri gelip topluyordum. Millet imreniyodu gelinin ne guzel ne hamarat sana nasil icten davraniyo zamane gelinleri gibi degil diye. Bi kere bile kayinvalidemin bu iltifatlari onayladigini gormedim duymadim. Esim benden bosaniyor sebebi de bulasik temizlik. Herseyi annesi yapiyomus. Ki ben her gun evimi supurup silen yemegi utusu herseyini dikkatlice yapan esimin etrafinda pervane biriydim. Annesine karsi da oyle. Ama el birligiyle yuvami yiktilar kocam olucak sahis ben ayni evde yapamazsamda bosaniriz olur biter dusuncesindeydi aslaaa aslaaa annesini birakmazzmis. Komsular bosanma sebebini sorduklarinda o kiz bize nasil hizmet edicegini sasiriyo nolduki birden bire dediklernde kaynanam o size oyle gosterio herseyi gosterdim bisey ogrenmek istemedi yapmiyodu diyomus!! Adiligin boylesi yani. O yuzden sana tavsiyem sen yap icinden geleni abartmadan. Ve esinede gidip annen ablan bunu yapti deme. Sus sabret allaha havale et. Esin sana baglansin gorsun elbet gorucektir. Ailesini kotuleme ama kendinide boyle bencil dusuncesizlere kukla etmee.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Valla ben kayinvalidemle beraber oturuyordum suan esimle bosanma asamasindayiz. Kadinin yatagini bile yeri gelip topluyordum. Millet imreniyodu gelinin ne guzel ne hamarat sana nasil icten davraniyo zamane gelinleri gibi degil diye. Bi kere bile kayinvalidemin bu iltifatlari onayladigini gormedim duymadim. Esim benden bosaniyor sebebi de bulasik temizlik. Herseyi annesi yapiyomus. Ki ben her gun evimi supurup silen yemegi utusu herseyini dikkatlice yapan esimin etrafinda pervane biriydim. Annesine karsi da oyle. Ama el birligiyle yuvami yiktilar kocam olucak sahis ben ayni evde yapamazsamda bosaniriz olur biter dusuncesindeydi aslaaa aslaaa annesini birakmazzmis. Komsular bosanma sebebini sorduklarinda o kiz bize nasil hizmet edicegini sasiriyo nolduki birden bire dediklernde kaynanam o size oyle gosterio herseyi gosterdim bisey ogrenmek istemedi yapmiyodu diyomus!! Adiligin boylesi yani. O yuzden sana tavsiyem sen yap icinden geleni abartmadan. Ve esinede gidip annen ablan bunu yapti deme. Sus sabret allaha havale et. Esin sana baglansin gorsun elbet gorucektir. Ailesini kotuleme ama kendinide boyle bencil dusuncesizlere kukla etmee.

Senin hikayende benimkine benziyor aynn bende bosanma asamasindayim seni anliyorum vallah bende ayniydim ama adaletsiz dunya adaletsiz insanlar !!! benim esimde on tane bosarim ama annemi aslaaaaa birakmam ya bu deveyi gudersin yada bu diyardan gidersin diyordu ne oldu annesi kiz kardesi ve kendide onlarin tarafini tuttu hep yuvasini yikti iyimi oldu onun icin hayir cunku herkes ektigini bicecek er yada gec !!!

Senin hikayende benimkine benziyor aynn bende bosanma asamasindayim seni anliyorum vallah bende ayniydim ama adaletsiz dunya adaletsiz insanlar !!! benim esimde on tane bosarim ama annemi aslaaaaa birakmam ya bu deveyi gudersin yada bu diyardan gidersin diyordu ne oldu annesi kiz kardesi ve kendide onlarin tarafini tuttu hep yuvasini yikti iyimi oldu onun icin hayir cunku herkes ektigini bicecek er yada gec !!!

Bende sabirla o gunu bekliyorum.. allah boyleleriyle karsilastirmasin bidaha insallah. Dava acildi mi ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

herkes nasıl mutluysa öyle yaşasın bence
sonra emeklerimin karşılığı bu mu olacaktı diye dövünmeyin

benim kv de beni gaza getirmek için eltiyi övmeye kalktı
eltimi ben daha çok övdüm onun niyetini anlayınca

çok akıllıca bir davranış tebrik ediyorum sizi.ilerde olurda başıma gelirse kesinlikle uygulayacağım

çok sinirleniyorum ya...
sizi hizmetçi diye mi istemişler bu bir. ikincisi de, değişmesi gereken siz değilsiniz, eşinizin "el ne der" ve "kıyaslama huyu".
ben konuyu çok daha farklı bekliyordum, yani eşim benden bunları nasıl bekler gibi bir konu beklerken, ben ne yapayım da bunlara yaranayım, nasıl onların beklentisini karşılarım gibi bir durumla karşılaştım. çok şaşırıyorum gerçekten...
nasıl istiyorsan öyle yap. hergün git, hiç oturma, hep iş yap. eltinin işlerini de sen yap hatta. bakalım yaranmak mümkün müymüş? hem mahalledekiler de aa ne hamarat derler, o şekilde mutlu olursunuz. :KK51::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Senede 1 kere belki ararım belki senede 1 kere giderim o kadar..
Bayramda falan da aramam kv demi..
Kimseyle iyi olmak gibi bi isteğim çaba yok
Asla kimse ile de yarışacak insan değilim
Kendimi o seviyeye düşürmek asla istemem
He bana da bunu diyecek adamın alnıni karışlarim orası ayrı. .
Bişeyi sadece içimden geliyorsa yaparım
Gelmiyorsa parmağım dahi kıpır damz
Kv de ye karşı gelmiyor
Senede 1 kere ya görürüm ya görmem. .

Canım herkez eltin gibi olmak zorunda değil o öyleyse sende böylesin eşininde senin yapabileceklerin dışında seni zorlamaya hakkı yok sana tavsiyem evliliğin iyice rayına oturmadan sakın hamile kalma eşinede ona güvenemefiğin için benden çocuğundan çok onları düşüneceğin için çocuk istemiyorum de

Yazdıklarınızı okurken çok şaşırdım. Eşiniz sizden neden hizmetçilik yapmanızı bekliyor?

Kayınvalidenizin eşi hayatta değil mi? Kendisi hasta mı? Kendi işini göremeyecek durumda mı?

Kv' nin evine gittiğinizde sofrayı kurup kaldırmanız yeterli bence. Çok hasta ve yaşlıysa tamam siz her işi yapın diyeceğim.

Ayrıca neden eşiniz sizi eltinizle kıyaslıyor ki? İlginç. Şaşırdım gerçekten...

siz eşinize ve ailesini pamuklara sarsanızda bu modeller yine arıza çıkaraca bir şey bulurlar.

bence kendinizi hiç yormayın. ben canım ne zaman isterse giderim. işte yapmam doğruzdüzgün. yemek yersek bulaşıkları toparlarım o kadar. eşimde beni bu yüzden boşayacaksa yada elin karısıyla yarıştıracaksa kapı orda derim.... böyle hayat çekilir mi? benim eşimin ailesinden başka amacım yok mu? ne saçma ya..

onlar seni memnun etmek için ne yapıyor

Hizmet etmek nedir? Sen hizmetcimiymissin? Adamin biriyle evlendin diye ailesinin de mi arkasini toplayacaksin kocaninkiyle ugrastigin yetmiyormus gibi? İki birey olarak evlendiginizi ve iki kisinin de sadece birbirinden sorumlu oldugu gercegini aklindan bile gecirmeyip, kendine eş almaktann ziyade anasina babasina gelin aldigi uzerinde duran yobaz adamlarla omur nasil gecer bilmiyorum. Bol sans size rakip gosterip feyz almaniz beklenen eltiniz karsisinda..

sabırla okudum hepsini kafamı açtın yaa millet şikayet eder hem çalışıyorum hem evin içine zor yetişiyorum diye sen hadi çalışmıyorsun kendine yettin de bir de kayınvalideyi memnun etme derdine düştün he mi??? vallahi helal olsun.. bir de eşin olacak ruh hastası millet şöyle desin böyle desin diye sana iş yaptırma derdinde :KK57: iş yapıp milletin çenesine düşeceğine azıcık akıllı ol aklınla düş milletin çenesine :KK20: bu nedir arkadaş düşünceye bak kocam beni boşamasın aman ağzımızın tadı bozulmasın kaynanam kocam memnun olsun millet ayy ne güzel iş yapıyor kul köle olmuş kocasının ailesine diyince madalya mı takacaklar sana değiştirin şu kafalarınızı yaa..

Back
X