- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.832
- 208
Bir kayınvalide bir evladını büyütmüs ve artık yaşını basını almış. Hastalıgı, yorgunlugu olan insanlar onlar. Gencken bizlere baktılar bari yaşlılıklarında dinlensinler…Torununa bakmak neden onun görevi oldıgunu sanıyorsunuz bende bunu anlamadım ? Cok özür dilerim biz bosnaklarda ambiyane bi tabir var; herkes cıkarttıgına bakacak.Merhaba, durumu çok yüzeysel anlatıncam. Eşimin ailesi bir sokak ötede otuyirlar. Benım ailem başka bir şehirde. Ve 4 aylık bebeğime tek başıma bakıyorum. Kayinvalidem çalışmıyor.esimin gelmesine yakın eve gelir. Yemek getirir. Yani haftada 1,2. Kardeşi desen ilk 3 ay insan bir mesaj atar bir ihtiyaçin var mı dusa gireceksen bebeğin yanında ben durayım.. Yook. Yoook. Ne kadar kendilerine donukler.. Ne kadar beni disladilar... Düşündükçe öfkem artıyor. Kayinvalidem bize ne zaman gelse benden bebekten değil saatlerce onun kızından bahsediyor devamlı kızını anlatıyor bir gün sinir krizi geçirtcek.hem bebeğime bakma hem gelince kızını anlat.... Ve ben sormuyorum bile.... Bu arada çalışmak zorunda olan bir anneyim 10.ayda basliycagim asla bakma taraftarı degikll bu kayinvalide. O kadar yalnızım ki. Bu öfkemi içimden atmak istiyorum. Lütfen yargılamadan yazın bu hassas bir konu.
bide adama mı dırdırlandınız bakmıyorlar etmiyorlar diyeSöylemediğimi nerden biliyorsunuz?
Bayılıyorlar uzaktan ahkam kesmeye
Öncelikle kayınvalide torununa bakmak zorunda değil3 çocuğum var hastalıktan kalkacak halimin olmadığı zamanda bile gelip neden bakmıyor diye hiç kızmadım. Banada söyledi ilk çocuğumda calisacaksan ben bakmam baştan soyliyim gezmeye gideceksen öyle bakarım ama hergun olmaz dedi bende tamam aklımda olsun sağol dedim. Ama biri bana durup durup kızını eşini anasını danasini anlatsa sürekli bende sıkılır bogulurum burda cok haklısın. Bunun için ne yapılır bilmiyorum ama konuyu değiştir başka konu aç hemen bilemedim. Birde görüşme sıkliginizi azaltın sınırımız biraz daha geçer bu şekilde hergun sık görürseniz dahada doldurursunuz kendinizi
Yardımcı olmak ıstememelerı kotu bırsey ama bu onların kararı ,sizde ona göre davranın
Ayrıca kımse sızın cocugunuza bakmak zorunda degıl
İsterse kendi yeniden doğurabılıyorsa doğururdu dimi
Millete cocuk dogurdunuz
Gelirler tabi ama olay zaten bunun düşünülmemesi. Bulcaz orta yol.Gerekli durumlarda yardım talep etseniz duşa girmek için biraz uyumak için mesela? Onada mı gelmezler
En mantıklı sorular sizden geldiEşinizin bu duruma yorumu ne peki. Bakıcıdansa annem bir sokak ötede o baksa daha iyi falan demiyor mu. Tamam bakmak zorunda değil ama yinede konu açılmaması tuhaf.
Eğer kayınvalideniz bu şekilde zor zamanınızda yardımcı olmuyorsa sizde özverili davranmazsınız, eşinizinde günü gelince sizden böyle bir beklentisi olmaz. Birilerine güvenip mi doğurdun demek bana abes geliyor bahsedilen babaanne yedi kat el değil. Her gün tabiki başınızı beklemesin ama yarım saat bile bi kahve bi duş molası insanı yeniliyor ben sizi anlıyorum. Bunun disinda babaanne ben bakarim demediyse tabiki ona guvenip hareket etmemissinizdir diye tahmin ediyorum. Arkadasimin kendi annesi panik atagi nedeni ile bebek besleyemiyor mesela bakamam yediremem demisti bakici olursa yabanci kadin onada icim el vermez gider kolacan ederim diyodu yani en azindan ilgilenme bi konusma vardi.En mantıklı sorular sizden geldieşim konuyu çok irdelemiyor. Sanırım bakici baksın istiyor. Annesinin yorulmasıni istemiyor. Benle de sağolsun tartismiyor
Eğer kayınvalideniz bu şekilde zor zamanınızda yardımcı olmuyorsa sizde özverili davranmazsınız, eşinizinde günü gelince sizden böyle bir beklentisi olmaz. Birilerine güvenip mi doğurdun demek bana abes geliyor bahsedilen babaanne yedi kat el değil. Her gün tabiki başınızı beklemesin ama yarım saat bile bi kahve bi duş molası insanı yeniliyor ben sizi anlıyorum. Bunun disinda babaanne ben bakarim demediyse tabiki ona guvenip hareket etmemissinizdir diye tahmin ediyorum. Arkadasimin kendi annesi panik atagi nedeni ile bebek besleyemiyor mesela bakamam yediremem demisti bakici olursa yabanci kadin onada icim el vermez gider kolacan ederim diyodu yani en azindan ilgilenme bi konusma vardi.
Düşünemeyebilirler belki hatta rahatsz olursunuz diye düşünüyo bile olabilirlee.. ihtiyacnz olmadan zırrt pırt geleceklerine ihtyac duydukca cagrmanız daha güzel bence.. smdi haliyle duygusalsınz beklentilerinz var hakszda bulmuyorm sizi ama iyi tarafndan bakarsak gelirler dediğinize göre zor durumda bırakmazlarda demek..Gelirler tabi ama olay zaten bunun düşünülmemesi. Bulcaz orta yol.
Onlara güvenerek adım atma kardeşim sen de.Kizini anlatmaya devam ederse kalk başka bir şeyle uğraş hatta hiç tepki vermeden konu değiştir ki ilgisizliğini görsünMerhaba, durumu çok yüzeysel anlatıncam. Eşimin ailesi bir sokak ötede otuyirlar. Benım ailem başka bir şehirde. Ve 4 aylık bebeğime tek başıma bakıyorum. Kayinvalidem çalışmıyor.esimin gelmesine yakın eve gelir. Yemek getirir. Yani haftada 1,2. Kardeşi desen ilk 3 ay insan bir mesaj atar bir ihtiyaçin var mı dusa gireceksen bebeğin yanında ben durayım.. Yook. Yoook. Ne kadar kendilerine donukler.. Ne kadar beni disladilar... Düşündükçe öfkem artıyor. Kayinvalidem bize ne zaman gelse benden bebekten değil saatlerce onun kızından bahsediyor devamlı kızını anlatıyor bir gün sinir krizi geçirtcek.hem bebeğime bakma hem gelince kızını anlat.... Ve ben sormuyorum bile.... Bu arada çalışmak zorunda olan bir anneyim 10.ayda basliycagim asla bakma taraftarı degikll bu kayinvalide. O kadar yalnızım ki. Bu öfkemi içimden atmak istiyorum. Lütfen yargılamadan yazın bu hassas bir konu.
Neden her msja dalga geçer gibi cvp veriyosunuz kimse sizin doğuracağını çocuğa bakmak zorunda değil kendinize guvenemiyosaniz neden yaptinizTamam canım hemen arıyorum eşimi
Evet kitap okumak çok önemli lakin sizin konunuz kitapla alakasız.Aynen işte bu kadar çoğu yazan sanki biri konu açsa da yersek yersek canımiz sıkıldi diye bekliyormuş telin başında ya da ben" kayinvalideler grubuna 'yazdığımı düşündüm bir an.neyse işin özü sizin dediğiniz gibi teklif dahi edilmedi. Takıldığım nokta bakılması değildi bir yardım eliydi.. Onu da çok sevdiğim beni de çok sevdiklerine inandığım insanlardan bekledim. Evet bu suçsa suç olsun.. Bu taraftan Bakabildiginiz için ve kendimi tekrar anlatmama gerek kalmadığı için size de teşekkür ediyorum
Not kitap okumak çok önemli
Hadi ordanMerhaba, durumu çok yüzeysel anlatıncam. Eşimin ailesi bir sokak ötede otuyirlar. Benım ailem başka bir şehirde. Ve 4 aylık bebeğime tek başıma bakıyorum. Kayinvalidem çalışmıyor.esimin gelmesine yakın eve gelir. Yemek getirir. Yani haftada 1,2. Kardeşi desen ilk 3 ay insan bir mesaj atar bir ihtiyaçin var mı dusa gireceksen bebeğin yanında ben durayım.. Yook. Yoook. Ne kadar kendilerine donukler.. Ne kadar beni disladilar... Düşündükçe öfkem artıyor. Kayinvalidem bize ne zaman gelse benden bebekten değil saatlerce onun kızından bahsediyor devamlı kızını anlatıyor bir gün sinir krizi geçirtcek.hem bebeğime bakma hem gelince kızını anlat.... Ve ben sormuyorum bile.... Bu arada çalışmak zorunda olan bir anneyim 10.ayda basliycagim asla bakma taraftarı degikll bu kayinvalide. O kadar yalnızım ki. Bu öfkemi içimden atmak istiyorum. Lütfen yargılamadan yazın bu hassas bir konu.
Meğer kayinvalideler topluluğuna düşmüşüm vay halimeHadi ordan
Bende sizin gibi gelinlere öfkeliyim sinirliyim
Kimse senin bebeğine bakmak zorunda değil .
Yaparken onlarami sordun ,birşey olsada niye böyle yaptı diye konuşursunuz.
Birde hep şu triplere girenler
""Ay ben bebeğime yapa yalnız bakiyoruuummm""ahh vahhh benim gibi varmı ....
Burdaki bazı kadınlar başını ağrıtmaya yer arıyor siz de onlardan bir tanesisiniz. Benim annem hep bize ilerde çocuklarınızı bana getirmeyin yeter sizi büyüttüm okuttum artık rahat etmek istiyorum der. Bence yerden göğe de haklı. Kaynananız da aynı görüşte olabilir. İkiniz de çalışıyormuşsunuz bir bakıcı parasını da kıskanmayın. Zaten kimse kimsenin çocuğuna da bakmak zorunda değil. Hiç bir işinize karışmayan üstelik yemek getiren kaynana bulmuşsunuz daha sızlanıyorsunuz. Pes vallahi.Çalışan bir anneyim biz bakici bulcaz muhtemelen. Ben konusunun bile geçmemesine bozuluyorum. Beni üzen yok sayılması.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?