Eşimin Ailesi Tarafından Önemsenmemek...

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
Bu durumla ilgili geçmiş konularım var. Hala değişen birşey yok. Sadece hamile olduğum için kv haftada 2 kez arıyor artık bebeği sormak için. Öğle arası ailenin gözbebeği olan eltim aradı. Haftasonu kv hepimizi yemeğe çağırıyormuş ve orada hep birlikteyken eşimin 3 hafta sonra olan doğumgününü kutlamayı düşünüyorlarmış. Geçen haftasonu eltim müsait olmadığı için bu haftasonuna ertelenmiş. Canımı sıkan durum şu ki hep ailenin diğer fertlerine uymamız bekleniyor. Sırf bu durum canımı sıktığı için bu haftasonu müsait değiliz dedim ama henüz geçerli bir neden de bulamadım. Eltim ısrar ediyor bu haftasonu olsun diye. Ben eşimin doğumgünü olan hafta kutlarız dedim ama pek memnun olmadı. Şimdi biliyorum ki bu haftasonu için ısrarlar devam edecek, onları ikna etmem beklenecek. Her zaman aynı şey. Hep onlar çok meşgul de biz boş gezenin boş kalfasıyız gibi bütün planlar yapılıp en son bize haber veriliyor. Bu durumdan çok rahatsızım. Siz olsanız ne yapardınız eşinizin hatrı için bir kez daha onlara mı uyardınız yoksa kendi bildiğiniz de inat mı ederdiniz?

Bu durumla ilgili geçmiş konularım var. Hala değişen birşey yok. Sadece hamile olduğum için kv haftada 2 kez arıyor artık bebeği sormak için. Öğle arası ailenin gözbebeği olan eltim aradı. Haftasonu kv hepimizi yemeğe çağırıyormuş ve orada hep birlikteyken eşimin 3 hafta sonra olan doğumgününü kutlamayı düşünüyorlarmış. Geçen haftasonu eltim müsait olmadığı için bu haftasonuna ertelenmiş. Canımı sıkan durum şu ki hep ailenin diğer fertlerine uymamız bekleniyor. Sırf bu durum canımı sıktığı için bu haftasonu müsait değiliz dedim ama henüz geçerli bir neden de bulamadım. Eltim ısrar ediyor bu haftasonu olsun diye. Ben eşimin doğumgünü olan hafta kutlarız dedim ama pek memnun olmadı. Şimdi biliyorum ki bu haftasonu için ısrarlar devam edecek, onları ikna etmem beklenecek. Her zaman aynı şey. Hep onlar çok meşgul de biz boş gezenin boş kalfasıyız gibi bütün planlar yapılıp en son bize haber veriliyor. Bu durumdan çok rahatsızım. Siz olsanız ne yapardınız eşinizin hatrı için bir kez daha onlara mı uyardınız yoksa kendi bildiğiniz de inat mı ederdiniz?
Müsaitsiniz işte. Bu kadar hesapla hayat geçiyor mu? Biraz rahat olun.

Sizin eşinizin doğumgünü ve plan eltiyle yapılıyo. Bana göre bu terbiyesizlik. Planın sizinle yapılması lazım eltinize sizin haber vermeniz lazım. Onlarla hiç bi şekilde kutlamazdım.

Müsaitseniz gidin, ben şuan çalışmıyorum, çocuklarım okul çağında değil, görümcemle görüşmelerimizi çalıştığı ve okula giden çocukları olduğundan daha ziyadesiyle onun müsait olduğu zamanlara göre ayarlarız hiç rahatsızlık duymadım bundan.
Size plan yapıp söylemelerinden rahatsız oluyorsanız, bunu dile getirin plan yapıp bize söylemek yerine planı bundan sonra bizimle beraber yapın diye. Ama eşinizin doğumgünü eltiyle değil sizinle planlanmaliydi.

Canımı sıkan insanlarla minumum derecede görüşüyorum.
Ama önemli olan eşle ağız birliği.
Şu değer görmeme meselesi konusunda eşinle hemfikirsen gitme derim.
Bahane de çok var. Misafir gelecek,biz misafirliğe gideceğiz,apartman toplantısı var,evlat varsa, arkadaşının doğumgünü. Hatta gelecez deyip son anda bel ağrım bile tutabilir.

Sizin eşinizin doğumgünü ve plan eltiyle yapılıyo. Bana göre bu terbiyesizlik. Planın sizinle yapılması lazım eltinize sizin haber vermeniz lazım. Onlarla hiç bi şekilde kutlamazdım.

Kaldı ki bir yemek daveti varsa eltimin değil ev sahibi olan kv arayıp haber vermesi gerekir diye düşünüyorum.

Bu hafta ailecek kutlanır,siz gununde basbasa kutlarsınz diye dusundulur belki?
Hayır elti diye kötu mu belliyor insanlr nedir?
Benim kocamın doğum gununu oturmus dusunmus,ben altında fesatlık aramam sahsen...

Doğum günü olan sizin eşiniz. Demekki bu planı sizin yapıp diğerlerinin uyması bekleniyor.Ortada Bi gariplik var. Bi kereye özgü olsa umursamazdım ama herkes kafasına göre plan yapıp sürekli sizin uymanız bekleniyorsa bende sinir olur bu hafta sonu kutlamazdım

O ne ya benim eşimden eltime ne yahu kendine uyuyor diye bi ay önceden dogumgunu mu kutlanır
Dik durun lütfen uydurun bişeyler misafirliğe gidicez diyin veya bize gelcekler diyin mesela en basit örnek annemlere sözüm var diyin vs vs
Ve kendi ailenizle ilgili kararları kendiniz yönetin siz ezilip büzüldükçe elti keyfine göre harekete devam eder

Ben gitmezdim. Surekli kendi uygunluklarina gore ayarlaniyorsa kimse kusura bakmasin, benim de bir vaktim var benim de zamanim degerli. Kimseye surekli kendimi uydurmak zorunda degilim. O yuzden kesinlikle gitmem. Ayrica 3 haftaki dogumgununu simdiden kutlamak da anlamsiz. Hadi gununde kutlansa diyelim gitmemek ayip olurdu ama su durumda hic geregi yok. Musait degilim demissiniz baska bahaneye gerek yok. Israr ederlerse de biz o gun icin baska program yapmistik erteleyemez ne yazik ki dersiniz.

Once sen kutla plan yap basbasa. :) Sonra onlarin planlarina dahil ol.Onlar sana son dakika haber veriyorlarsa sen hic verme.Evde guzel ortam da ayarlayabilirsin.

Acikcasi kaynimin dogum gununden banane ya.Akraba evet ama yakin falan degiliz.

Eşimin hatrı için ben şöyle kıskanılası bir pasta yapardım kendi ellerimle ve giderdim. Herkes doğum gününü ailesiyle kutlamak ister sonuçta değil mi ?

3 hafta önceden planladılarsa sizde asıl doğum günü haftası eşinizle baş baş'a kutlayın, hatta imkanınız varsa haftasonu için bir yere gidin kesin kulaklarına gider :KK48:

Son olarakta sizi önemsemeyenleri sizde önemsemeyin muhakkak farkına varacaklardır dünyanın onların etrafında dönmediğini. Bir dahaki planlar içinde aa keşke daha önce haber verseydiniz bizim başka planımız vardı dersiniz mesaj yerine ulaşır.

Doğum günü olan sizin eşiniz. Demekki bu planı sizin yapıp diğerlerinin uyması bekleniyor.Ortada Bi gariplik var. Bi kereye özgü olsa umursamazdım ama herkes kafasına göre plan yapıp sürekli sizin uymanız bekleniyorsa bende sinir olur bu hafta sonu kutlamazdım

Evet sürekli bizim uymamız bekleniyor. Geçen yıl da görümcemin evinde kutlamışlardı. Bana bir türlü evimde gönlümce kutlama fırsatı vermiyorlar. Sorsanız beni yormak istemiyorlardır ama gerçek çok ortada sırf benden hoşlanmadıkları için gelmek istemiyorlar. İrili ufaklı geçirdiğim operasyonlarda bile aynı şehrin içinde evime gelmeyip telefonla geçmiş olsun dediler yine beni yormamak için. Onların bana yaptıkları birçok haksızlığı aklımdan çıkaramadığım ve gerçek duygularını bildiğim için ben de her seferinde koyun gibi onlara uymak istemiyorum, çok zoruma gidiyor.

Back
X