Eşimin Ailesi Tarafından Önemsenmemek...

Bu durumla ilgili geçmiş konularım var. Hala değişen birşey yok. Sadece hamile olduğum için kv haftada 2 kez arıyor artık bebeği sormak için. Öğle arası ailenin gözbebeği olan eltim aradı. Haftasonu kv hepimizi yemeğe çağırıyormuş ve orada hep birlikteyken eşimin 3 hafta sonra olan doğumgününü kutlamayı düşünüyorlarmış. Geçen haftasonu eltim müsait olmadığı için bu haftasonuna ertelenmiş. Canımı sıkan durum şu ki hep ailenin diğer fertlerine uymamız bekleniyor. Sırf bu durum canımı sıktığı için bu haftasonu müsait değiliz dedim ama henüz geçerli bir neden de bulamadım. Eltim ısrar ediyor bu haftasonu olsun diye. Ben eşimin doğumgünü olan hafta kutlarız dedim ama pek memnun olmadı. Şimdi biliyorum ki bu haftasonu için ısrarlar devam edecek, onları ikna etmem beklenecek. Her zaman aynı şey. Hep onlar çok meşgul de biz boş gezenin boş kalfasıyız gibi bütün planlar yapılıp en son bize haber veriliyor. Bu durumdan çok rahatsızım. Siz olsanız ne yapardınız eşinizin hatrı için bir kez daha onlara mı uyardınız yoksa kendi bildiğiniz de inat mı ederdiniz?
Hangimiz önemseniyoruz ki eş ailesi tarafından ?
Siz de onları önemsemeyin

O kadar haklisin ki.Cocuga diyecekleri laf simdiden belli.Yetim biri boyle bir sey duysa ne kadar uzulur! Cok can acitir bunlar.Allah evlatlarimizi anasiz babasiz birakmasin.Anasiz babasiz evlatlarimizi da boyle insanlarin eline dusurmesin. :KK43:
Aminnn inşAllah. Allah merhametten ayırmasın ya.
Bide olayın suç boyutu var. Eltiye bebek vermekte ne demek. Bunu düşünenler ayrı suçlu, olur mu öyle saçma şey diyeceğine UĞRAŞAMAM diyen elti de suçlu.

Anladigim kadariyla elti calisiyor. Her haftasonu kvye gidemiyor. Elti bu hafta sonu musaitmis gitmisken dogumgununu de kutlayalim diyor.
Bence gidin, kutlayin. Ama lafinizi da soyleyin. Biz dogum gununu falancaya gore kutluyoruz gercek tarihe gore degil, anne sen davet etmedin senin evine falanca davet etti ama neyse...gibi. Bundan sonra da her cagirdiklarinda gitmeyin. Zamanla anlarlar

Anladigim kadariyla elti calisiyor. Her haftasonu kvye gidemiyor. Elti bu hafta sonu musaitmis gitmisken dogumgununu de kutlayalim diyor.
Bence gidin, kutlayin. Ama lafinizi da soyleyin. Biz dogum gununu falancaya gore kutluyoruz gercek tarihe gore degil, anne sen davet etmedin senin evine falanca davet etti ama neyse...gibi. Bundan sonra da her cagirdiklarinda gitmeyin. Zamanla anlarlar

Aksine elti ev hanımı en geç 2 haftada bir ordalar. Çalışan gelin benim.

Ben sizin yerinizde olsam kayınvalideyi arar,benim neden haberim yok diye sorardım.
Bir organizasyon yapacak madem, kendisinin size haber vermesi gerekirdi.
O zaman belki bu sürprizin eltinizin müsaitliğine göre ayarlanmış olduğu o kadar gözünüze batmazdı.
Bu terbiyesizliktir ve asla kabul edemezdim.

Öte yandan eşimin asıl doğum gününde başbaşa olmayı yeğlerim, ailesi ille kutlayacaksa başka gün kutlasın, işime gelirdi.
Ama dediğim gibi, bu size yapılan bir terbiyesizliktir bana göre. Dolayısı ile kabul etmezdim.
Bahane de üretmez direkt kayınvalideye "bir program yapacaksan önce bana söyleyeceksin, önce bana!!" :KK53:diye çemkirir "gelmiyoruz" derdim.
Ve eğer istiyorsam "asıl doğum gününde hepinizi ben davet ediyorum, ona gelin buyrun" derdim.
Bakalım gelecekler mi.
Sanırım böyle bir teste tabi tutma isteğiniz var, çağırın o halde.

Ben sizin yerinizde olsam kayınvalideyi arar,benim neden haberim yok diye sorardım.
Bir organizasyon yapacak madem, kendisinin size haber vermesi gerekirdi.
O zaman belki bu sürprizin eltinizin müsaitliğine göre ayarlanmış olduğu o kadar gözünüze batmazdı.
Bu terbiyesizliktir ve asla kabul edemezdim.

Öte yandan eşimin asıl doğum gününde başbaşa olmayı yeğlerim, ailesi ille kutlayacaksa başka gün kutlasın, işime gelirdi.
Ama dediğim gibi, bu size yapılan bir terbiyesizliktir bana göre. Dolayısı ile kabul etmezdim.
Bahane de üretmez direkt kayınvalideye "bir program yapacaksan önce bana söyleyeceksin, önce bana!!" :KK53:diye çemkirir "gelmiyoruz" derdim.
Ve eğer istiyorsam "asıl doğum gününde hepinizi ben davet ediyorum, ona gelin buyrun" derdim.
Bakalım gelecekler mi.
Sanırım böyle bir teste tabi tutma isteğiniz var, çağırın o halde.

Aslında evet. O kadar uzun zamandır evime ayak basmadılar ki özellikle yaptıklarını düşünüyorum. Ortada herhangi bir tartışma bir küslük yokken. Doğumgünü davetime ne diyecekler bakalım merak ediyorum. Tam gününde yapacağım herkes kendini ona göre ayarlasın diyeceğim.

Eşimin ailesi tarafından önemsenmek en son önemseyeceğim şey olur sanırım
Kocamın doğum gününden eltime ne?
İlla kutlamak istiyorsanız siz bu hafta kutlayın ben zamanında kutlayacağım der geçerdim ben olsam.

Back
X