Eşimin ailesi ve ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cherrypiemie

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2019
186
134
23
Merhabalar herkese. Artık o kadar bunaldım ki derdimi kimseye anlatamıyorum.Çok severek evlendiğim bir eşim var 2 senedir birlikteyiz evleneli daha bir yılımız dolmadı.Çok güzel bir evimiz hayatımız vardı.Ta ki büyük deprem gününe kadar.Özenle döşeyip mutlulukla yaşadığımız evimiz çok hasar aldı.Eşim imkanımız olmasına rağmen şehir içinde başka eve taşınmak istemedi depremden çok kötü etkilendi o sırada ben evde değildim o yalnız yakalandı.Apartmanda yaşamak istemiyorum artık dedi ve yazın büyük kısmını da geçirdiğimiz ailesinin evine taşınalım dedi.Eşimin ailesinin evi daha güvenli bir bölgede çok geniş çok güzel bir yer.Evin alt katında onlar oturuyolardı üst kat boştu eşimin psikolojisi benden de kötü etkilenince mecburen kabul ettim oraya taşınmayı.Çünkü bu evi ünlü bir müteahhite yaptırmışlar ve başında durmuşlar eşimin babası da inşaat mühendisi o yüzden ev çok sağlam bir arazide sağlam bir yapı eşimin buraya bu kadar taşınmak istemesi bu yüzdendi.Neyse ben de mecbur kalınca kabul ettim taşındık.Eşim 1-2 sene kalalım burada kendimize uyan güvenli güzel bir ev bulalım veya yaptıralım öyle taşınırız diyor.Ama inanın o kadar bunaldım ki Ankarada yaşayan problemli görümcem de burada birkaç aydır geçenlerde hepimizle kavga etti bana bir sürü şey söyledi haftalarca evin içinde küs hayalet gibi bi insan dolanıp durdu neyse ankaraya gitti bir süreliğine.Şimdi de eşimin annesi sudan bir sebepten eşime kızdı bana da küstü yüzüme bakmıyor.Halbuki konu ile benim hiç ilgim alakam yok normalde de çok iyi anlaşır eğleniriz.Çok üzüldüm böyle yapmasına.Ben çocukluğumu hep kavga eden huzursuz bir ailede geçirdim sırf kendi hayatımı yaşayayım diye üniversiteyi uzakta okudum.Sırf ailemle aynı evde yaşayıp huzursuz olmamak için üç kuruş harçlığımla az kazancımla başka bir şehirde kıtkanaat geçinerek kendi evimde oturuyordum.Ki ailemin yanında geçirmek zorunda kaldıgım her yaz tatili de zehir olurdu hep.O sebepten evimde küslük huzursuzluk hiç sevmem.Eşim de çok huzurlu bir insandır evimizde öyle huzurlu ve mutluyduk ki başbaşa o günleri çok özlüyorum.Bu evde yine bi huzursuzluk küslük saçma sapan bir hava var.Eşimin ailesi normalde iyi insanlar ama yapılarından mıdır nedir gerginler biraz.Bir de bence ev ev üstüne olmamalı ev istediği kadar büyük olsun hiç fark etmez.Ha eşime söylüyorum taşınmak istediğimi ama tabi dinlemiyor beni.Pandemi yüzünden de bir yere gidemiyoruz ben işimi de yapamıyorum vs.Kapana kısılmış gibi kaldım buralarda.Evimin olduğu zamanları öyle çok özlüyorum ki ağlıyorum bazen.Buraya ait hissedemiyorum bir türlü.

dedıgınız gıbı ev ustune ev olmaz
esınız hatalı suan sızı dınlemeyerek
huzur bı kere bozulursa kalpler bır kere kırılırsa asla eskısı gıbı olmaz
kucuk bır evde olsa gecın bu konuda sız dıretın daha ıyı oluruz dıye soyledın ınandım geldım huzurumuz kactı bu konuda netım ver kararını dıye bastırın bence kavga etmeden ama sakin ve net konusun kararlılıgınızı gorsun

Çok üzücü bi durum depreme yakalanmak çok fena bişey bende yakalandım ve 1 yıl doğru dürüst uyku uyuyamadım uykumdan titreyerek uyanırdım hep yeni eve taşınana kadar huzur bulamadım eşinizi anlıyorum o anlamda ama sizde haklısınız ev ev üstüne olmaz gerçekten yeni binada kiraya çıkma durumunuz var mı maddi olarak öyle yapsanız

Var şükür ama eşim apartmanda ,şehirde asla yaşamak istemiyor.Şu an oturduğumuz ev kocaman bir çiftlik evi sayılır binanın güvenliğini bizzat bildiği için buraya taşınma konusunda diretti.3-5 ay olsa dayanacağım ama 1-2 sene dayanabileceğimi sanmıyorum.Bu arada satın almak için de arada ev bakıp gösteriyorum eşime ama bahçeli evlerin de fiyatlar öyle uçtu ki depremden sonra bizi biraz aşıyor o rakamlar maalesef.Eşim evden çalışıyor şu an ama stresli bir işi var bir yandan çok hassas yapısı o da olayların farkında ama bu depremden sonra dediğiniz gibi oldu.Yatakta otururken ayağımı bile sallasam eyvah deprem oluyor diye irkiliyor evimizde çünkü kabus gibi bir olay yaşamış kaç kiloluk duvara sabitli dolabın altında kalmaktan saliselerle kurtulmuş.Çok üzerine gidince de taşınalım diye zaten taşınacağız şu an olmaz bekle diyor hatta biraz içerliyor falan işte

Psikologumla da konuştum bu konuyu zaman vermemi söyledi.Ama ailede bu huzursuzluklardan çok etkileniyorum bir yanda benim bunalmam bir yanda eşimin bu durumu çıkmazda hissediyorum.

Eşinizin psikolojik destek alması en mantıklısı. İstediği yerden istediği gibi depreme dayanıklı sağlam ev alması belki yıllar sonra ancak gerçekleşebilir? Yoksa bu süre zarfında hem kendi ailesiyle ilişkisi hem de ikili ilişkiniz zarar görür. Yazık olur.

Eminim eşinizde farkındadır evdeki durumun o da rahat değildir zaten kim istemez eşiyle rahat huzurlu bi evde olmayı, biliyorum sizde zor durumdasınız ama o psikoloji gerçekten zor biraz daha dayanın eşinizde üstünden o stresi atınca kendi eski düzeninize huzurunuza kavuşursunuz inşallah

Keşke taşınmak yerine öncelikle eşinizi psikolojik destek almaya ikna etseydiniz.
Sizin eşinizi düşündüğünüz kadar, eşiniz sizi düşünmüyor maalesef.

Ben de sizin gibi düşünerek psikologumdan online randevu aldım.Ama eşim çok yoğun çalışıyorum diye diye savdı başından.Kendini bir kabuğa kapattı sanki orada bir şeyleri sindirmeye çalışıyor gibi hissediyorum.O sebepten dişimi sıkıp dayanmaya da çalışıyorum ama nereye kadar dayanacağım inanın bilmiyorum.Aileme anlatsam ailem çok üzülür.O sebepten burada biraz dertleşmek istedim açıkçası.

Keşke taşınmak yerine öncelikle eşinizi psikolojik destek almaya ikna etseydiniz.
Sizin eşinizi düşündüğünüz kadar, eşiniz sizi düşünmüyor maalesef.
Evimiz tabir-i caizse başımıza geçtiği için acilen taşınmak durumunda kaldık ne yazık ki.Psikolojik destek konusu da anlattığım gibi maalesef.

Başlık çok ürkütücü
Esimin ailesi ve ben yakında sinemalarda der gibi
Şaka bir yana eşinizi ikna edip taşınmanız lazim.

Başlık çok ürkütücü
Esimin ailesi ve ben yakında sinemalarda der gibi
Şaka bir yana eşinizi ikna edip taşınmanız lazim.
Yazarken ben de sizin gibi düşünmüştüm ama maalesef durumlar böyle. Yazın uzuun bir tatile çıkıp o sırada eşimi taşınmaya ikna etmeyi planlıyorum açıkçası tekrardan baş başa ne kadar huzurlu ve mutlu olduğumuzu hatırlarsa taşınmaya ikna olması o kadar kolay olur gibi bir mantık yürütüyorum ama inşallah doğru bir mantık yürütüyorumdur

Evimiz tabir-i caizse başımıza geçtiği için acilen taşınmak durumunda kaldık ne yazık ki.Psikolojik destek konusu da anlattığım gibi maalesef.

Çok geçmiş olsun. Allah bir daha kimseye bu tarz felaketler yaşatmasın inşAllah.
Eşinizi ikna etmekten başka çareniz yok, böyle böyle evliliğiniz yıpranır gider yoksa.

Yerinizde olsam ailemin yanına gidip biraz kafa dinlerdim.

Benimkiler uzakta buna rağmen rahatsiz ediciler aynı evde olsak birimiz herhalde rahmetli olurdu

Yerinizde olsam ailemin yanına gidip biraz kafa dinlerdim.
Kesinlikle ben de bu hafta sonu gidip bir kaç gün ailemle kalmayı planlıyorum.Neyse ki artık yaşlandılar da onlar kavga etmiyorlar huzurları yerinde.Dediğiniz gibi ben de kafa dinlerim biraz.

Benimkiler uzakta buna rağmen rahatsiz ediciler aynı evde olsak birimiz herhalde rahmetli olurdu
Bizimkiler iyi ama huylarımız uyuşmuyor hepimizin evi ayrıyken herşey harikaydı aman Allah korusun gerçekten Allah kimseyi kendi düzeninden etmesin.

Evet bence de psikologunuzun dedigi gibi zaman vermelisiniz. Uzerine giderseniz ters tepebilir.
Siz de bunalmissiniz ama biliyorsunuz ki insan ilk once kendisi istemeli tedavi olmayi. O yuzden biraz biraz bu konulari konusarak ikna etmeye calisin.
Peki esiniz bu evde gercekten mutlu mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…