eşimin ailesi ve benim ailem

Ailelerin anlaşmaması gerçekten kötü birşey,şimdi yeni evlisin eşin yanında olacak ama zaman geçince inan bana ailem ailem diyecek,sen sakın eşine ailen ailen deyip onlarla yaşadığın problemleri anlatıp durma,gün gelir patlak verir..Bırak eşinde çalıssın ev işlerine müdahale ettirmesin yeter,çocuk işinide biraz ertele bence ortalık durulsun herşe rayına otursun ondan sonra yap,ilerde sorun olursa allah korusun,o çocuğun günahını çekmeyin,kavga gürültü olan evde hem hamileliğin kötü geçer hemde bebek etkilenir.

tesekür ederim ben biraz ertelemeyi düşünorum hayırlısı dıorum buarada esımın aılesıyle sorunları kendı arasındada var ben olayım olmayayım sorunlu ınsanlar :55:

Boşver sen, milletin yargıçlığı tuttu :)
Bence hemen çocuk için şartlama kendini, en azından hersey rayına oturana kadar (yani ailesi kısmı) ondan sonra çocukların olur, zaten daha gençsin. Ailenin yanından da ayrılma. Peki eşinle ailenin arası nasıl?

eşim ailemlee çokk iyi hatta kendi aılesıyle olmadıgı kadarr iyi yanııı :24: şükür allaha cocuk evet bende bıraz erteleyecım

Yaşının verdiği fevriliklerle davranıyorsun canım.
Elbette ailesinin seni istememesi, sana bu şekilde davranmış olmaları hoş değil, fakat sen de yaşın gereği yine de eşinin ailesine saygı duymak zorundasın.
Arandaki mesafeyi koru tabii ki, canım - cicim olmak zorunda değilsin.
Nasıl senin bir annen baban var ve senin için kıymetliler, aynı şeyi eşin içinde düşün.

Bir arkadaşında dediği gibi, belki de eşin gerçekten borç - harç yüzünden şu anki işinden ayrılmak istemiyor.
Dur bakalım, eşin bir denesin. Bu şekilde çalışsın sonuç ne olacak? Zaten olmayacaksa bir noktada kopar ve eşin yine farklı bir işe başlar.
Arada yaşanan tatsızlıklar ve fevri davranışlar hiç hoş değil tabii ki. Ama senin görevin bir eş olarak, eşine her koşulda destek olmak...
Ortada abisi ve ablası söz konusu. Sen "bak öyleydi, bak böyleydi" diye yaklaşırsan, sonunda eşin sana cephe alır.
Mademki eşin senin yanında, onların ailevi mevzularına fazla karışma, sen kötü olursun. Ama kendini de ezdirme.
Daima eşinin yanında olmanı tavsiye ederim...

Ne çocuğu düşünüyorsun güzelim? Daha yaşın kaç?
Bekle bir evliliğin otursun, biraz zaman geçsin, en azından bir maddi düzeniniz oluşsun.
Yaşın o kadar müsait ki, 4 sene sonra bile çocuk sahibi olabilirsin, o kadar acele etme derim.

Ailesi ile arandaki olanların hoş olmamasına rağmen, seninde dediğin gibi küslük olması da hoş değil.
Anlatma tarzına ve yazım tarzına bakaraktan çocukluğuna veriyorum. İnşallah herşey sizin için iyi olur.
Evlenmek için biraz acele etmişsin, keşke aileni dinleseydin.
Büyükler bazen bizim için en iyi olanı isterler fakat biz bunu vaktinde fark edemeyebiliyoruz.

Kimse gibi aileni veya seni yargılamayacağım.
Ama keşke okusaydın, mesleğini eline alıp çalışan bir kadın olsaydın, ondan sonra evlenseydin.
Hayat senin için belki bir nebze daha kolay olurdu. Ama herşey nasip kısmet.

Ayrıca, yorum yapan diğer arkadaşlar.
Ne kadar kolay sizin için bir evliliği kestirip atmak!
:19: :19:
Karşınızda tecrübesiz genç bir kadın var, öyle ya da böyle evlenmiş..
Bence destek olmanız gerekir, kestirme yoldan çözümler eminim ki etrafındaki bir çok insan sunmuştur!

canımmm maşalahhh sen mükelsinnnn belliiii eşin mukemmel işin mükemmellll sen sakın yanlıs yapma tamam mı :33: :21: ailemiin parasına güvenmiyorrrumm eşimin işi gücü var buaradaaa sen işsiz diyip duruosunnndaaa :51: eşim bugün işten ayrılsın yarın iş bulur allaha şükürrrr eşim koca diye evde oturcak bir karaktere sahip değillll alaha sukurrr :32: :34: çocuğu ben istiorum cunku cok sevıorum evet bakımı zor bılıorum ama ıstıorum sın yorum yapmayı bılmıorsunuz lutfen yapmayınnnn :ssz:

ben mükemmelim dedim mi hiç?? burda dert yanmıyorum diye hiç hata yapmadığımı mı sanıyorsun?
ben de çok hata yaptım tabi ki

ama sen daha çocuk için çok küçüksün.. ailevi problemlerini halletmeden çocuk yapma diyeceğim ama işine gelmediği için ona da şöyle bir tepki verirsin :33:

herkes kendi şansını kendi yaratır

evet biraz üslubum sertti özür dilerim ama biraz da gözlerini açmak istedim.

iş yok güç yok neden çocuk yok diye üzüleceğine biraz kendi ayaklarının üzerinde dur istedim. daha önünde çocuk yapabileceğin uzuuuun yıllar varken kayınvalide kayınbirader derdine düşme.. hele hele çocuk sakın düşünme. sonra kendin pişman olursun..

boyle de basım ustune ama uslubün sert evettçocuk işini erteleyecem eşimi cokk seviyorum evlendımden pısman degılım gene olsa gene o esımle evlenırımmmm :45:

boyle de basım ustune ama uslubün sert evettçocuk işini erteleyecem eşimi cokk seviyorum evlendımden pısman degılım gene olsa gene o esımle evlenırımmmm :45:

tamam ama lütfen bekle ve önce mutlaka okulunu bitir, çocuk olmuyor diye de üzülme soranlara da daha zamanı değil dersin..

sana eşinle dertsiz tasasız mutlu yıllar dilerim

Yşın daha çok genç olur yani neden çocuk için acele ediyorsunki bir evliliğin tadını çıkarın bari, zaten küçüksün.

ben mükemmelim dedim mi hiç?? burda dert yanmıyorum diye hiç hata yapmadığımı mı sanıyorsun?
ben de çok hata yaptım tabi ki

ama sen daha çocuk için çok küçüksün.. ailevi problemlerini halletmeden çocuk yapma diyeceğim ama işine gelmediği için ona da şöyle bir tepki verirsin :33:

o zaman neden bole tepkilisn bosan demek ne kadar sacmaaa sen mantık evliliği yapıosun demekkı ask evliği değil. yaşım küçük olabilir ama tecrüben senden coktur inan ben esımle aynı yataga gırdım zaman ben cok mutlu oluorum 5 aydır evlıyım ama 5 senedır hayatımda onu benım benıde onun akdar tanıyan kımse olamaz o bıraz ılımlı herkeze herseye ben kadar takıntılı değil :26: ama saol genede

o zaman neden bole tepkilisn bosan demek ne kadar sacmaaa sen mantık evliliği yapıosun demekkı ask evliği değil. yaşım küçük olabilir ama tecrüben senden coktur inan ben esımle aynı yataga gırdım zaman ben cok mutlu oluorum 5 aydır evlıyım ama 5 senedır hayatımda onu benım benıde onun akdar tanıyan kımse olamaz o bıraz ılımlı herkeze herseye ben kadar takıntılı değil :26: ama saol genede

ben aşkla mantığı bir arada götürmeye çalışıyorum.. dediğim gibi boşan lafımı geri alıyorum.. sanırım bir an kendimi senin yerine koyup düşünmeye çalıştım, ben olsam ne yapardım diye.. o yaşta kendimi o durumda düşünemedim galiba o yüzden öyle bi tepki verdim..:74:

Sadece bir şey dikkatimi çekti ufak bir hatırlatmada bulunacağım...

Hani demişsin ya benim paraya ihtiyacım yok, ailem var arkamda her zaman....

Bazen erkek tarafının bazı bireyleri gelinlerinin ailesinin maddi manevi desteğini çekemezler...Biraz yorumum biraz tecrübe diyelim...

Yine de sakin ol madem eşin seni seviyor ve ezdirmiyor gerisini boşver...

Ama o tatile de eşinsiz çıkma derim.... Sevgiler...

Sadece bir şey dikkatimi çekti ufak bir hatırlatmada bulunacağım...

Hani demişsin ya benim paraya ihtiyacım yok, ailem var arkamda her zaman....

Bazen erkek tarafının bazı bireyleri gelinlerinin ailesinin maddi manevi desteğini çekemezler...Biraz yorumum biraz tecrübe diyelim...

Yine de sakin ol madem eşin seni seviyor ve ezdirmiyor gerisini boşver...

Ama o tatile de eşinsiz çıkma derim.... Sevgiler...

belkı dedıgın gıbı maddı durumu cekemıolar bılmıorum eşim bana araba aldı onu bıle kıskandılarr :31:tatıle cok ıhtıyacım var oda gelıcektı bızımle son anda bole oldu ben hazırlımı yaptım hersey hazrdı bılmıorum :6:

ben aşkla mantığı bir arada götürmeye çalışıyorum.. dediğim gibi boşan lafımı geri alıyorum.. sanırım bir an kendimi senin yerine koyup düşünmeye çalıştım, ben olsam ne yapardım diye.. o yaşta kendimi o durumda düşünemedim galiba o yüzden öyle bi tepki verdim..:74:

inşallah boyle devam ederr evliliğinde hiç sorunla karsılasmazsın her baısn sıkısınca bosanırsak bızım ısımız zor cnmm :74:

bazi arkadaslarinda dedigi gibi sakin esine senin ailen söyle yapti böyle yapti deme
sen böyle dedikce erkekler ailelerine daha cok baglaniyorlar
zaten kendinde dedin cocugu ertelemeyi düsünüyorum diye bencede bu iyi bir fikir evliliginiz otursun biraz tadini cikartin sonra yaparsiniz ins. cocuk
ins. hakkinda herseyin hayirlisi olur ins. cok mutlu olursunuz

yaşananlar üzücü.
insan evlilikte, sevdiği insanla bunları yaşarsa daha kötü.

ama her problemde aklından intiharı geçirme. çözüm değil kaçıştır intihar.
bu sadece senin için bir çözüm olur.
fakat sen sevdiğin insanı yine de problemlerin içinde bırakırsın.
ailen de kızım senin yüzünden bu hale geldi diye sevdiğin insanı suçlar.

mümkün olduğunca ailelerin karışmamasını sağlayın.
eşinde ailesini biliyor azda olsa tanıyorsa uzak duracak.

madem ailesi sen ve senin ailenle anlaşamıyor herkesin yeri ayrı diyecek; kimseyi kimseyle muhattap etmeyecek.
çocuk için iyi düşün derim.
ilk önce evliliğini oturt. tecrübe kazan. ayrıca sadece çocuğuna ilgini vereceğin zamanı bul.
hem okul hem ev zor olur.

evliliğinin tadını çıkartmanı tavsiye ederim.
yaşın daha genç biraz daha eşinle zaman geçirdikten sonra aileni büyütmeyi düşün.

Yaşının verdiği fevriliklerle davranıyorsun canım.
Elbette ailesinin seni istememesi, sana bu şekilde davranmış olmaları hoş değil, fakat sen de yaşın gereği yine de eşinin ailesine saygı duymak zorundasın.
Arandaki mesafeyi koru tabii ki, canım - cicim olmak zorunda değilsin.
Nasıl senin bir annen baban var ve senin için kıymetliler, aynı şeyi eşin içinde düşün.

Bir arkadaşında dediği gibi, belki de eşin gerçekten borç - harç yüzünden şu anki işinden ayrılmak istemiyor.
Dur bakalım, eşin bir denesin. Bu şekilde çalışsın sonuç ne olacak? Zaten olmayacaksa bir noktada kopar ve eşin yine farklı bir işe başlar.
Arada yaşanan tatsızlıklar ve fevri davranışlar hiç hoş değil tabii ki. Ama senin görevin bir eş olarak, eşine her koşulda destek olmak...
Ortada abisi ve ablası söz konusu. Sen "bak öyleydi, bak böyleydi" diye yaklaşırsan, sonunda eşin sana cephe alır.
Mademki eşin senin yanında, onların ailevi mevzularına fazla karışma, sen kötü olursun. Ama kendini de ezdirme.
Daima eşinin yanında olmanı tavsiye ederim...

Ne çocuğu düşünüyorsun güzelim? Daha yaşın kaç?
Bekle bir evliliğin otursun, biraz zaman geçsin, en azından bir maddi düzeniniz oluşsun.
Yaşın o kadar müsait ki, 4 sene sonra bile çocuk sahibi olabilirsin, o kadar acele etme derim.

Ailesi ile arandaki olanların hoş olmamasına rağmen, seninde dediğin gibi küslük olması da hoş değil.
Anlatma tarzına ve yazım tarzına bakaraktan çocukluğuna veriyorum. İnşallah herşey sizin için iyi olur.
Evlenmek için biraz acele etmişsin, keşke aileni dinleseydin.
Büyükler bazen bizim için en iyi olanı isterler fakat biz bunu vaktinde fark edemeyebiliyoruz.

Kimse gibi aileni veya seni yargılamayacağım.
Ama keşke okusaydın, mesleğini eline alıp çalışan bir kadın olsaydın, ondan sonra evlenseydin.
Hayat senin için belki bir nebze daha kolay olurdu. Ama herşey nasip kısmet.

Ayrıca, yorum yapan diğer arkadaşlar.
Ne kadar kolay sizin için bir evliliği kestirip atmak!
:19: :19:
Karşınızda tecrübesiz genç bir kadın var, öyle ya da böyle evlenmiş..
Bence destek olmanız gerekir, kestirme yoldan çözümler eminim ki etrafındaki bir çok insan sunmuştur!

teşekkür ederim güzel yorumun için bende ısterdım bole olamsın ama olmusla ölmüşün önüne gecılmıorr ama pısman degılım yorgunum sadece bunlarla ugrasmaktan nasıl davrnaacagımı bılmıorum artıkkk :28:

Konu sahibi yardimmi istiyor yoksa visnelipastaya lafmi yetistiriyor....kendisi kirici yorumundan dolayi ozur dileyip hatasini anladi.... Neden hala uzatiyorsun anlamadim catacak yermi ariyorsun ne....

Allah yardımcın olsun canım sen kendini ne kadar yıpratırsan da yıprat eşin o işte çalışır canım sende onun ailesiyle mesafeli görüşürsün eger eşin istiyorsa her ailede sorunlar oluyor bizde çok çektik bazı akrabalardan babam sağolsun hiç bir akrabasına bizi ezdirmedi

ne guzel cnm benm esımde ole ama ılerde degısmesın ıns. :18:

Back
X