eşimin ailesi ve bitmeyen dertleri

kriegerin

benim can oğlum
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2007
8.513
11
158
nerden başlayım nasıl yazayım düşündüm biraz.
6 yıllık evliliğimizde bir iğne bile görmediğim eşimin ailesi.babası iki kardeşi.her borç olduğunda bizi ararlar.asla yaptığımız iyilikler kayda geçmez.bir teşekktür etmezl er.borç dediğimde öyle 50-100 değil.en son şubatta 800 tl gitti.nisanda 200tl.haziranda eşim izne geldiğinde 1300 tl gitti.hiç makbulede geçmedi.devamlı icralar gelir evlerine.ne görümcem çalışır ki 26 yaşında ne kayınpeder 55 yaşında.kocam babasının bir tl sini bilmez ama her ihtiyacı olduğunda babam napim der.en son elektirk borcu yüzünden eve icra gelmiş.ki bu icrayı şubatta 800 tl olarak ödemiştik.icra gelmiş 1500 tl istedi.bana yolla ben yatırayım dedim eşime.babasına söylemiş babası ben çocukmuym neden bana yollamıyosun demiş.eşimde yollamış.benim haberim bile yok.ben tek kabahatli eşimi görüyorum.yalvarsam kavga çıkarsam ne yapsam boş.benim kocam neden böyle.

Zor mevzu, ümidinizi kırmak istemem ama mucize beklememek lazım. Bu tarz bir aile ilişkisini değiştirmek çok zor. Amma velakin para kavgası da her iki tarafın da seviyeyi düşürdüğü, sevimsizleştiği bir haldir. Dikkatli olun derim evliliğiniz çatırdayabilir.
Kolay gelsin..

canim bu durum sadece senin basinda oldugunu sanmiyorum genelde yurtdisindakilerin yasadigi birsey bu...yurtdisinda paralari havadan topluyoruz ya sen bunu bilmiyormusun? ben sahsen evlenmeden once sart kostum esime boyle durumlar yasaniyor bizde yasanirsa bole bole olur dedim bastan o isi halletim simdi kafam rahat biliyorum bir cok kisi bu yuzden mutsuz yasiyor yurtdisinda.Allah yardimcin olsun zor bir durum gercekten...

cevaplarınız için teşekkür ediyorum
ne yapayım bilemyorum her ihtiyaçlarını neden biz karşılıyoruz

insanları en başta böyle alıştırmamak gerek ama erkek milletine bu konularda söz geçirmek çok zor:1no2:
eşin yardımları belki kesmez ama hiç olmazsa azaltın.en azından azaltması için eşini ikna etmeye çalış canım

bence ailesi insaf etmedikten sonra sizin esinizin yapacagi birsey yok. eminim o da icinden cok kiziyordur ama sizi koruklememek icin birsey diyemiyordur. ailesine de ne desin? vermem bu ne kacinci diyemez, klasik baslarlar yoksa beni seni yedirdim, giydirdim, okuttum vs.
sanirim sizin cok para kazandiginizi dusunuyorlar yada elinize gecen paradan haberleri var. para sikintiniz varmis gibi davranin. onlar sizden isteyemeden onlerini kesin. para sikintiniz da yoksa yatirim yapin, borclanin. yalan soylemeden anca boyle kurtulursunuz...cunku esiniz cebinde para varken babasina param yok diyemez. babasi da bunu bildigi icin ister de ister...

kocanizi parasiz birakin, anca ayaklari boyle kesilir..

nerden başlayım nasıl yazayım düşündüm biraz.
6 yıllık evliliğimizde bir iğne bile görmediğim eşimin ailesi.babası iki kardeşi.her borç olduğunda bizi ararlar.asla yaptığımız iyilikler kayda geçmez.bir teşekktür etmezl er.borç dediğimde öyle 50-100 değil.en son şubatta 800 tl gitti.nisanda 200tl.haziranda eşim izne geldiğinde 1300 tl gitti.hiç makbulede geçmedi.devamlı icralar gelir evlerine.ne görümcem çalışır ki 26 yaşında ne kayınpeder 55 yaşında.kocam babasının bir tl sini bilmez ama her ihtiyacı olduğunda babam napim der.en son elektirk borcu yüzünden eve icra gelmiş.ki bu icrayı şubatta 800 tl olarak ödemiştik.icra gelmiş 1500 tl istedi.bana yolla ben yatırayım dedim eşime.babasına söylemiş babası ben çocukmuym neden bana yollamıyosun demiş.eşimde yollamış.benim haberim bile yok.ben tek kabahatli eşimi görüyorum.yalvarsam kavga çıkarsam ne yapsam boş.benim kocam neden böyle.

yine devam ,demek canım. aynı hamam aynı tas devam ediyor..
sizde kolay para kazanmıyorsunuz ki.
meblağlarda,yüksek baksana..ne yapılabilir diye düşündüm. çıkamadım işin içinden.
Allah yardımcın olsun tatlım....

bence ailesi insaf etmedikten sonra sizin esinizin yapacagi birsey yok. eminim o da icinden cok kiziyordur ama sizi koruklememek icin birsey diyemiyordur. ailesine de ne desin? vermem bu ne kacinci diyemez, klasik baslarlar yoksa beni seni yedirdim, giydirdim, okuttum vs.
sanirim sizin cok para kazandiginizi dusunuyorlar yada elinize gecen paradan haberleri var. para sikintiniz varmis gibi davranin. onlar sizden isteyemeden onlerini kesin. para sikintiniz da yoksa yatirim yapin, borclanin. yalan soylemeden anca boyle kurtulursunuz...cunku esiniz cebinde para varken babasina param yok diyemez. babasi da bunu bildigi icin ister de ister...

kocanizi parasiz birakin, anca ayaklari boyle kesilir..

ah canım benim işin kötüsüde bu ya çok paramız yok.lafa gelince bbabasına kıızıyor ama bi türlü icraate dökemedi.benden gizli yapıyor ben kızınca

yine devam ,demek canım. aynı hamam aynı tas devam ediyor..
sizde kolay para kazanmıyorsunuz ki.
meblağlarda,yüksek baksana..ne yapılabilir diye düşündüm. çıkamadım işşin içindemn.
Allah yardımcın olsun tatlım....

ah ablacığım kaç yıldır hiç değişiklik yok aynı tas aynı hamam

Bence burda yapılması gereken ilk önce eşinizle oturup sakin sakin konuşmak ama asla ailesine laf söylemeyin yani ailen neden şöyle böyle diye bu durumlarda hemen ortam kavgaya dönüşüyor
eşin babası istediği zaman karşı gelemiyor burda okuyoruz bir çok konuda anne babasının sözünden çıkamayanları eşinle konuş göndereceğiniz miktarı azaltın mesela 800 tlmi istediler siz 500 yada 400 yollayın bu ay sıkışıktık masrafımız oldu desin eşiniz azalta azalta birgün sorunu çözersiniz umarım yoksa ömür boyu kurtulamazsınız bu durumdan allah yardımcınız olsun ne diyim allah akıllarını başlarına getirsin

insanları en başta böyle alıştırmamak gerek ama erkek milletine bu konularda söz geçirmek çok zor:1no2:
eşin yardımları belki kesmez ama hiç olmazsa azaltın.en azından azaltması için eşini ikna etmeye çalış canım

sağol canım yaa.benimki gibi koca kimde vardır acaba

Bence burda yapılması gereken ilk önce eşinizle oturup sakin sakin konuşmak ama asla ailesine laf söylemeyin yani ailen neden şöyle böyle diye bu durumlarda hemen ortam kavgaya dönüşüyor
eşin babası istediği zaman karşı gelemiyor burda okuyoruz bir çok konuda anne babasının sözünden çıkamayanları eşinle konuş göndereceğiniz miktarı azaltın mesela 800 tlmi istediler siz 500 yada 400 yollayın bu ay sıkışıktık masrafımız oldu desin eşiniz azalta azalta birgün sorunu çözersiniz umarım yoksa ömür boyu kurtulamazsınız bu durumdan allah yardımcınız olsun ne diyim allah akıllarını başlarına getirsin

6 yıldır o kadar yoruldumki onlardan

ablammmm nbr haatırladın mı beniii??özelden msj atamadım kusura bakma bişey acık diil dio acıyorum yine olmuooo.

anlattıklarınıda okudum okadar haklısınki insanı yorarda yorar

hatırlamazmıyım kuzummmm sevdiğini özleyenler topiğinde şafak saydık beraberr opuyorumnanaktan

sağol canım yaa.benimki gibi koca kimde vardır acaba

bende de var canım
senin ki kadar olmasada benim eşimde sürekli kardeşine destek çıkar yardım eder.elinde olmasa bileguclubacismile
yani seni çok iyi anlıyorum:teselli:
bende kaynana kayınbaba yok daha çok kaynımdan yana sıkıntım
bende konuşuyorum eşimle anlatıyorum ne yapayım kardeşim diyor her defasında bu son ama nafile:çok üzgünüm:
olan bizim huzurumuza oluyo önceden çok büyütmezdim ama bu sene bizde çok dara düştüğümüz için artık herşey gözümde büyüyorakannehir
sanırım senin eşinde pek sözden laftan anlamıyor

Çözüm basit ne zaman ki sizin maddi durumunuz bozulur yardım edemez duruma gelirsiniz o vakit eşinin ailesi sizi rahat bırakır bol sabırlar size!

Sizinde bir aile oldugunuzu gecinmeniz icin calistiginizi ve gecimin kolayda olmadigini bir sekilde anlatmaniz lazim.Bu yüzden esinizle kavga etmeyin ,karsi tarafinda kirilmasina müsade etmeden rencidede etmeden anlamalarini saglayin.6 senedir ayni sorunla karsi karsiyasin dahada devam eder hadi senede 1 yada 2 kere yardim etseniz belki göze batmaz fakat her sefer her telefonda yinemi para bekliyorlar gibisine tetikte olmak insani yorar buna son vermeniz gerek ki evliliginde huzur ve saadet bulabilesin.

Sizinde bir aile oldugunuzu gecinmeniz icin calistiginizi ve gecimin kolayda olmadigini bir sekilde anlatmaniz lazim.Bu yüzden esinizle kavga etmeyin ,karsi tarafinda kirilmasina müsade etmeden rencidede etmeden anlamalarini saglayin.6 senedir ayni sorunla karsi karsiyasin dahada devam eder hadi senede 1 yada 2 kere yardim etseniz belki göze batmaz fakat her sefer her telefonda yinemi para bekliyorlar gibisine tetikte olmak insani yorar buna son vermeniz gerek ki evliliginde huzur ve saadet bulabilesin.

canım benim,asla kırılmıyorlar.her para istediklerinde eşimle kavga ediyorlar ama sonuçta yine istedikleri oluyor

Back
X