Esimin ailesi ve görümcem 😞

Ben olsam kesinlikle giderdim. Hem olay yerinde bulunmak için (eşimi doldurmasınlar diye)hemde eşimin gözünde değerimi yükseltmek için. Kimseyle tartışmaya falan girmeyin ama. Hanımefendi gibi oturun çok fazla muhatap olmadan da kalkın. Sizin yazdığınız yoruma bakınca sizin çok sakin yapıda olmadığınızı düşünüyorum. Görümcenizle tartışmışsınızve bizi rahatsız etmeyin falan demişsiniz. Bunu demek cesaret gerektirir. Ben şahsen demezdim. Korktuğum için değil kendime bu şekilde konuşmayı yakıştıramadığım için.Bu şekilde muhatap olmaya hiç gerek yok. Yarın öbür gün hep yüzyüze bakacaksınız. Arada makas payı olsun. Yüz göz olmayın.İnşallah her şey düzelir.

Görümcen ağzı çok bozuk bir kadınmış bir kadına yakışacak sözler değil söyledikleri. Ben olsam gider geçmiş olsun der fazla da konuşmalara dahil olmadan evime dönerdim.

Bana bunu diyen adama kocam da demem ben olsam. Ama tabi her insan farklidir. Siz mecbursaniz bu kocayla oturmaya o zaman gidin gorumceye de. Asil suclu esinizken baskalarindan hincinizi almayin
Bunu diyen görümce sanırım dark. Ha konu sahibi de çekilecek biri değil. Allah eşine sabır versin. Adamın etrafında normal insan yok.

Ben aileden cok sizi sorunlu gördüm. Kıskançlık iyi hoş da, ama siz ailesinden bile kıskanıyorsunuz. Haklı tarafınızı savunun ama görümcenize karşı hatalisiniz. Bizim de bir tanıdığımıza ilk "büyük ihtimal ile kanser" denildi. Sonra olmadığı çıktı ortaya. Bunun şakasını yapani hiç görmedim. Ben sizi haksız buldum. Görümceniz güzel konusmamis ama biri bana durduk yere atarlansa "ay gelincigim.biz neden senin ve kocisinin arasına girelim. Sen bizim bas tagcimizsin, sen ne dersen o" demem

Bunu diyen görümce sanırım dark. Ha konu sahibi de çekilecek biri değil. Allah eşine sabır versin. Adamın etrafında normal insan yok.
Aslinda o yonden bakarsak hepsi birbirini bulmus gayet de uyumlular ailecek. Gorumce kendi kardesini cagiriyor,konu sahibine ne oluyorsa kosa kosa o da mi gitmis napmis anlamadim. Sacmasapan iliskiler

almanyaya gidiyorsun doğma büyüme oralısın ama hala kısıtlı bir cahil çevrede gelim görümce kavgasına tutuşuyorsun. bana çok ilginç geliyor ya. vizyonsuzluk mudur nedir.

yani- almanyaya isci olarak gelenlerin cogu "görmüs, gezmis, okumus" insanlar degiller. Cogu Prof., Dr., akademisyen degil. olsalar zaten gelip 40-45 sene boyunca eeeeeeeeeeeeeeeeen düsük islerde calismazlardi. Zaten cahil olmayan insanlarda KV/Görümce stresi cekebiliyor. Kisaca kisilik meselesi.

bu tür gelin/KV/görümce kavgalari türklerin oldugu ve yasadigi her ülkede oluyor. bunun avrupayla - amerikayla alakasi yok.

aslinda türk olmakla bile alakasi yok- ayni sorunlari almanlar, ingilizler, italyanlarda yasiyor.

yani- almanyaya isci olarak gelenlerin cogu "görmüs, gezmis, okumus" insanlar degiller. Cogu Prof., Dr., akademisyen degil. olsalar zaten gelip 40-45 sene boyunca eeeeeeeeeeeeeeeeen düsük islerde calismazlardi.

Gurbetcilerin hakkında böyle yorumlara hiç gerek yok. Daha iyilerini pistde görelim o zaman.

Burda yani almanyada yilda bir meme kanserini önlemen icin bir kontrol yapiyorlar ve bunun icin Randevu veriyorlar mektup olarak eve geliyor kendisi bize dediki Ben kanserim bilmem ne
Bizde acil gittik sonra esim tabiki sordu nerden cikti bu diye o söyledi mektuptan Ama ben yanlis anlamissim? !

Tek bu olsa? Benim esim nezaman ablasina sorsaydi sevgili iken abla bu nasil diye hemen bana Mesaj atardi sana bunu alicak ? Evlenme teklifimi bile söyledi bana bugün yapicak diye cok aramiza giriyo
ayni benim gorumcem ve kaynanam.benide ayni evde zorla oturtmaya calistilar.karsi ciktim diye dusman oldular.yapmadiklarini birakmadilar sonra.yalanlar iftiralar.hastalanma numaralari vs.aslinda burda anlatsam herkesin agzi acik kalir.seytanin aklina gelmeyecek seyler yani.esim de aynen ablasini cok seviyordu ben sadece ona guvenirim onun soylediklerini benimserim diyordu.bu kavgalarda hep onlari tuttu beni aglatti.bosanmadim bende inat ettim.gorusmedim onlarla uzun bir sure.kaynanam ameliyat oldu gitmedim.sonradan sonradan artik yavasladilar baktilar ben taviz vermiyorum ve bu arada esimle cok iyi anlasmaya calistim kendimi sevdirdim iyice.cok sukur artik evim duzenim ayri.hicbirseyime karisamiyorlar kabullendiler herseyi.ve mesafeliyim ama saygiliyim onlara karsi.gorumcemle ama hala cok sogugum buz gibiyim ona, oda bana karsi.esimde artik bana cok deger veriyor.karisinin yerinin ayri oldugunu cok iyi anladi bu surecte.ama tabi esimde bu arada arayi bulmaya cok calisti.ailesinin hatalarini soyledi ve herkes birbirini idare edecek dedi.

Slm kizlar.. Ben 22 yasinda‘yim almanyada kaliyorum esimle.ikimizde dogma büyüme burasi o yüzden belki yazida hatalarim olabilir..simdiden özür dilerim..
Esimle(29) üc ay önce evlendik.. biz severek evlendik. Ikimizde hemseriyiz Ama. Cok uzun bir tanismamiz olamdi. Bir ay konusmadan Sonra hemen söz kesildi.
Esimin ailesiyle hic anlasamiyorum.
Sorun cok onlardami degilmi/ yoksa bendemi bilmiyorum. Ben esimi cok kiskaniyorum. Gercekten o bunu biliyor hic kötü algilamaz.
Esimin ailesin cok cimri ve herseyi gelinlere cok görür durumlari iyi olmasina ragmen.
Kayinvalidemin evi var Burda Duplex alt katta kendisi üst katta esimin abisi esiyle birlikte kaliyorlar. Onlar ev alip cikicakmis esimde evlenknce üst katta gececeklermis.tabi Bunlar Ben daha yokken konusulmus seyler. Esim zamaninda evet öyle yaparuz demis kabul etmis. Benimle tanisinca anlatti bana bunu bende kabul etmedim ev üstüne gitmem benim ayri evim olmasini istiyorum dedim. Ben ayri eve gectim esimle hem annemden hemde Kayinvalidemden bir saat uzakliginda. Esimin aileSi cok herseye karistigi icin fazla anlasmiyorum. Ben kendi kararlarimi kendim vermek istiyorum. Ve bu yüzden uzak kaliyorum. Ben önceden hep arardim Ama onlar bir kere aramadi. Bana deger vermediler. Bende hic bir lafin altinda kalan biri degilim o yüzden durmadan tartisma cikiyo.
Asil konuya geleyim
1 ay önce görümcem esimi aradi ve yalan söyledi . Esimi yanina cagirdi cabuk gel Ben kanser oldum dedi. Bizde o sabah yeni esimle tatilden gelmistik. Nesye hic birsey yemeden apar tpoar cikip yanina gittik ve ben cok Sinirliydim. Cünkü kanser olmadi ve degil! Sadece ilgi istedigi icin aradi esimi cagirdi Ben de orda suratimi astim sinirledim dahada:
Neyse evimize gelmek üzereyken esim cok sinirliydi bagirip cagirdi. Bende hep onlarin yüzünden dedim. Odahada sinirlendi ve bende onun ablasina yazdim hep aramizi bozuyorsunuz bizden uzak kalin dedim o bana Ama ich cok sert cikisti bilmem senin gotn kalkmis biz sana cok yüz verdik falan dedi.

Bende bunun üstüne cok kötü tartistim onunla.
1 ay oldu simdi bunlar olali hic komusmadim ondan beri ve . kendisi simdi amelihat olucak kolundan.

Esim yarin yanina gidecek bana gel falan demedi. Ama gelmemi kesin istiyordur simdi.
Bana sordu böyle:sana yarin araba lazimmi bende hayir dedim. Iyi ozaman ben yarin ablama gideceyim dedi.
Sende annenlere git istersen dedi. Gerek yok dedim Ben evde kalirim dedim.

Sizce Ben simdi esimle birlikte gitmelimiyim yoksa gitmesem ve esimi yanliz göndersem onlar anlasa bana sözlerinin gecmedigini?

Kuzum sen dert almadın bayadır başına da dert mi arıyorsun? Ne işin var ?
Bu arada eşinle anlaşabiliyorsan aile konusunda fazla tartışma. Sen tartışıp, tartışmayı uzattıkça eşin öbür tarafa kayar ve hak vermeye başlar. Mutlu isen eşinle aranı iyi tut ve yaptığın gibi ailesinden uzak dur. Ayrıca öyle mesaj ya da benzeri şeylerlede iletişime geçme. Onlar yokmuş gibi davran. Emin ol çok daha sinir olacaklar.

ayni benim gorumcem ve kaynanam.benide ayni evde zorla oturtmaya calistilar.karsi ciktim diye dusman oldular.yapmadiklarini birakmadilar sonra.yalanlar iftiralar.hastalanma numaralari vs.aslinda burda anlatsam herkesin agzi acik kalir.seytanin aklina gelmeyecek seyler yani.esim de aynen ablasini cok seviyordu ben sadece ona guvenirim onun soylediklerini benimserim diyordu.bu kavgalarda hep onlari tuttu beni aglatti.bosanmadim bende inat ettim.gorusmedim onlarla uzun bir sure.kaynanam ameliyat oldu gitmedim.sonradan sonradan artik yavasladilar baktilar ben taviz vermiyorum ve bu arada esimle cok iyi anlasmaya calistim kendimi sevdirdim iyice.cok sukur artik evim duzenim ayri.hicbirseyime karisamiyorlar kabullendiler herseyi.ve mesafeliyim ama saygiliyim onlara karsi.gorumcemle ama hala cok sogugum buz gibiyim ona, oda bana karsi.esimde artik bana cok deger veriyor.karisinin yerinin ayri oldugunu cok iyi anladi bu surecte.ama tabi esimde bu arada arayi bulmaya cok calisti.ailesinin hatalarini soyledi ve herkes birbirini idare edecek dedi.

Malesef bunu hep yazıyorum ama erkekler evleniyor ama yeni bir aile kurmanın ne demek olduğunu bilemiyorlar. Sürekli anne,baba ya da kardeşlerini savunup eşlerini hor görüyorlar. Eşleri onların karısı değilde sanki sadece annelerinin ''gelini'' gibi görüyorlar. Bu bizim erkeklerdeki düşünce bozukluklarından birisi.

Siz güçlü ve sabırlı durmuşsunuz ve eşinizi kazanmışsınız. Malesef herkes sizin gibi güçlü olamıyor ya da kimisinin eşi hiç anlamıyor. Allah sabır versin..

Gurbetcilerin hakkında böyle yorumlara hiç gerek yok. Daha iyilerini pistde görelim o zaman.

bende almanyadayim- ve 3. kusak olarak degisik bir konumdayim. sizde eminimki öylesinizdir.
niye? insanlarin isci olarak geldigini kimse bilmiyormu saniyorsunuz? isli olarak calismak utanilacak bir durum degilki- ben sadece yazilan mesaja cevap olarak yukaridaki yorumumu yazdim. kesinlikle dogru bir icerik oldugu icin niye beni alintiladiginida anlamadim.

Ameliyat olduktan sonra illa gelecekler görüşeceksiniz gidin bence bir daha sorun cıkardıllarında sen üstün olursun

Back
X