- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
- Konu Sahibi denizaski01
- #21
almanyaya gidiyorsun doğma büyüme oralısın ama hala kısıtlı bir cahil çevrede gelim görümce kavgasına tutuşuyorsun. bana çok ilginç geliyor ya. vizyonsuzluk mudur nedir.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
almanyaya gidiyorsun doğma büyüme oralısın ama hala kısıtlı bir cahil çevrede gelim görümce kavgasına tutuşuyorsun. bana çok ilginç geliyor ya. vizyonsuzluk mudur nedir.
Bana bunu diyen adama kocam da demem ben olsam. Ama tabi her insan farklidir. Siz mecbursaniz bu kocayla oturmaya o zaman gidin gorumceye de. Asil suclu esinizken baskalarindan hincinizi almayinsenin gotn kalkmis biz sana cok yüz verdik falan dedi.
Bunu diyen görümce sanırım dark. Ha konu sahibi de çekilecek biri değil. Allah eşine sabır versin. Adamın etrafında normal insan yok.Bana bunu diyen adama kocam da demem ben olsam. Ama tabi her insan farklidir. Siz mecbursaniz bu kocayla oturmaya o zaman gidin gorumceye de. Asil suclu esinizken baskalarindan hincinizi almayin
Aslinda o yonden bakarsak hepsi birbirini bulmus gayet de uyumlular ailecek. Gorumce kendi kardesini cagiriyor,konu sahibine ne oluyorsa kosa kosa o da mi gitmis napmis anlamadim. Sacmasapan iliskilerBunu diyen görümce sanırım dark. Ha konu sahibi de çekilecek biri değil. Allah eşine sabır versin. Adamın etrafında normal insan yok.
almanyaya gidiyorsun doğma büyüme oralısın ama hala kısıtlı bir cahil çevrede gelim görümce kavgasına tutuşuyorsun. bana çok ilginç geliyor ya. vizyonsuzluk mudur nedir.
yani- almanyaya isci olarak gelenlerin cogu "görmüs, gezmis, okumus" insanlar degiller. Cogu Prof., Dr., akademisyen degil. olsalar zaten gelip 40-45 sene boyunca eeeeeeeeeeeeeeeeen düsük islerde calismazlardi.
ayni benim gorumcem ve kaynanam.benide ayni evde zorla oturtmaya calistilar.karsi ciktim diye dusman oldular.yapmadiklarini birakmadilar sonra.yalanlar iftiralar.hastalanma numaralari vs.aslinda burda anlatsam herkesin agzi acik kalir.seytanin aklina gelmeyecek seyler yani.esim de aynen ablasini cok seviyordu ben sadece ona guvenirim onun soylediklerini benimserim diyordu.bu kavgalarda hep onlari tuttu beni aglatti.bosanmadim bende inat ettim.gorusmedim onlarla uzun bir sure.kaynanam ameliyat oldu gitmedim.sonradan sonradan artik yavasladilar baktilar ben taviz vermiyorum ve bu arada esimle cok iyi anlasmaya calistim kendimi sevdirdim iyice.cok sukur artik evim duzenim ayri.hicbirseyime karisamiyorlar kabullendiler herseyi.ve mesafeliyim ama saygiliyim onlara karsi.gorumcemle ama hala cok sogugum buz gibiyim ona, oda bana karsi.esimde artik bana cok deger veriyor.karisinin yerinin ayri oldugunu cok iyi anladi bu surecte.ama tabi esimde bu arada arayi bulmaya cok calisti.ailesinin hatalarini soyledi ve herkes birbirini idare edecek dedi.Burda yani almanyada yilda bir meme kanserini önlemen icin bir kontrol yapiyorlar ve bunun icin Randevu veriyorlar mektup olarak eve geliyor kendisi bize dediki Ben kanserim bilmem ne
Bizde acil gittik sonra esim tabiki sordu nerden cikti bu diye o söyledi mektuptan Ama ben yanlis anlamissim? !
Tek bu olsa? Benim esim nezaman ablasina sorsaydi sevgili iken abla bu nasil diye hemen bana Mesaj atardi sana bunu alicak ? Evlenme teklifimi bile söyledi bana bugün yapicak diye cok aramiza giriyo
Slm kizlar.. Ben 22 yasinda‘yim almanyada kaliyorum esimle.ikimizde dogma büyüme burasi o yüzden belki yazida hatalarim olabilir..simdiden özür dilerim..
Esimle(29) üc ay önce evlendik.. biz severek evlendik. Ikimizde hemseriyiz Ama. Cok uzun bir tanismamiz olamdi. Bir ay konusmadan Sonra hemen söz kesildi.
Esimin ailesiyle hic anlasamiyorum.
Sorun cok onlardami degilmi/ yoksa bendemi bilmiyorum. Ben esimi cok kiskaniyorum. Gercekten o bunu biliyor hic kötü algilamaz.
Esimin ailesin cok cimri ve herseyi gelinlere cok görür durumlari iyi olmasina ragmen.
Kayinvalidemin evi var Burda Duplex alt katta kendisi üst katta esimin abisi esiyle birlikte kaliyorlar. Onlar ev alip cikicakmis esimde evlenknce üst katta gececeklermis.tabi Bunlar Ben daha yokken konusulmus seyler. Esim zamaninda evet öyle yaparuz demis kabul etmis. Benimle tanisinca anlatti bana bunu bende kabul etmedim ev üstüne gitmem benim ayri evim olmasini istiyorum dedim. Ben ayri eve gectim esimle hem annemden hemde Kayinvalidemden bir saat uzakliginda. Esimin aileSi cok herseye karistigi icin fazla anlasmiyorum. Ben kendi kararlarimi kendim vermek istiyorum. Ve bu yüzden uzak kaliyorum. Ben önceden hep arardim Ama onlar bir kere aramadi. Bana deger vermediler. Bende hic bir lafin altinda kalan biri degilim o yüzden durmadan tartisma cikiyo.
Asil konuya geleyim
1 ay önce görümcem esimi aradi ve yalan söyledi . Esimi yanina cagirdi cabuk gel Ben kanser oldum dedi. Bizde o sabah yeni esimle tatilden gelmistik. Nesye hic birsey yemeden apar tpoar cikip yanina gittik ve ben cok Sinirliydim. Cünkü kanser olmadi ve degil! Sadece ilgi istedigi icin aradi esimi cagirdi Ben de orda suratimi astim sinirledim dahada:
Neyse evimize gelmek üzereyken esim cok sinirliydi bagirip cagirdi. Bende hep onlarin yüzünden dedim. Odahada sinirlendi ve bende onun ablasina yazdim hep aramizi bozuyorsunuz bizden uzak kalin dedim o bana Ama ich cok sert cikisti bilmem senin gotn kalkmis biz sana cok yüz verdik falan dedi.
Bende bunun üstüne cok kötü tartistim onunla.
1 ay oldu simdi bunlar olali hic komusmadim ondan beri ve . kendisi simdi amelihat olucak kolundan.
Esim yarin yanina gidecek bana gel falan demedi. Ama gelmemi kesin istiyordur simdi.
Bana sordu böyle:sana yarin araba lazimmi bende hayir dedim. Iyi ozaman ben yarin ablama gideceyim dedi.
Sende annenlere git istersen dedi. Gerek yok dedim Ben evde kalirim dedim.
Sizce Ben simdi esimle birlikte gitmelimiyim yoksa gitmesem ve esimi yanliz göndersem onlar anlasa bana sözlerinin gecmedigini?
ayni benim gorumcem ve kaynanam.benide ayni evde zorla oturtmaya calistilar.karsi ciktim diye dusman oldular.yapmadiklarini birakmadilar sonra.yalanlar iftiralar.hastalanma numaralari vs.aslinda burda anlatsam herkesin agzi acik kalir.seytanin aklina gelmeyecek seyler yani.esim de aynen ablasini cok seviyordu ben sadece ona guvenirim onun soylediklerini benimserim diyordu.bu kavgalarda hep onlari tuttu beni aglatti.bosanmadim bende inat ettim.gorusmedim onlarla uzun bir sure.kaynanam ameliyat oldu gitmedim.sonradan sonradan artik yavasladilar baktilar ben taviz vermiyorum ve bu arada esimle cok iyi anlasmaya calistim kendimi sevdirdim iyice.cok sukur artik evim duzenim ayri.hicbirseyime karisamiyorlar kabullendiler herseyi.ve mesafeliyim ama saygiliyim onlara karsi.gorumcemle ama hala cok sogugum buz gibiyim ona, oda bana karsi.esimde artik bana cok deger veriyor.karisinin yerinin ayri oldugunu cok iyi anladi bu surecte.ama tabi esimde bu arada arayi bulmaya cok calisti.ailesinin hatalarini soyledi ve herkes birbirini idare edecek dedi.
Gurbetcilerin hakkında böyle yorumlara hiç gerek yok. Daha iyilerini pistde görelim o zaman.