eşimin ailesi ve kaynim

sabalak

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2009
185
2
0
İstanbul
Bıktım yemin ederim bıktim.okadar sinirrliyimki yazamiyorum bile.
Kaynanamdan bitmek bilmez isteklerinden bide yetmezmis gibi kaynimin borcunu odemekten bıktım.hic huzurum kalmadi.
Ya bunlar kredi çektiler.daha dogrusu eşime çektidiler.ama ödemiyolar.
Patron para vermiyo diyolar çekiliyolar kenara.borç bizim ustumuze oldugundan bankalar bizi ariyo.yatirmazsaniz haciz işlemi yapariz diyolar.
Ama bunlar olurken eltim ve kaynim tatile gitmekten geri kalmiyo.buda yetmezmis gibi yol paralarinida bizden istiyolar.esim saf gibi gonderiyo.
Ne dediysem beni dinlemiyo.kavga ediyoruz her ay her ay.
Biz evleneli 4bucuk sene oldu.bebek olmadi.tup bebek denedik ama olmadi işte.buyuzden elimizde ne varsa bu yolda harcadik.vede kredi cektik.kendi borcumuzu odeyemiyoruz.artı vakit kaybetmeden tekrar denememiz gerekiyo.doktorum beklersek şansin olmz dedi.
Ama gel gorki tekrar bi kredi cekip kendi derdimize çare olamiyoruz.çunku kaynim bize çektirdigi krediyi odemedigi icun hicbi banka bize kredi vermiyo.
Kızlar neyapmaliyim.esimin aklini başina getirmek icin nasil davranmaliyim.o benm abim ailem diyo baska birsey demiyo.açip kaynanamada bisey diyemiyorum.hayirsiz oglu yuzunden kimseyi uzmek kimseyle yuz goz olmak istemiyorum.bide ayni sehirlerde degiliz.yanyana olsak belki soylerim.ama busekilde isin icinden cikamiyorum.
Allah askina ben bu insanlarin borcunu odemek zorundamiyim.sanki bizden baska akrabalari yok.

Buradaki tek suç şuan eşinizin ne olursa olsun artık evlenmiş bi insan kendinize göre planlarınız vardır bunu parasını sağa sola savurarak yapıyosa tek suç onun bi tanede bende var zamanında yapmış halada elinden geldikçe yapıyor dediği aynen ailem diyor biz sanki aileni at diyoruz sadece bizimde bir yuvamız var ihtiyaçlarımız var demek istiyoruzda anlayan kim....

eşinin önce gözlerini bi açması lazım...
tamam ailesi, kimse ona aileni sil at demiyor... ama siz bu kadar sıkıntı içerisindeyken, kaynının tatile gideceğini öğrendiği zaman, bi durun bakalım, şimdi onun sırası değil diyebilmesi gerekiyo.. madem borçlarını ödüyo, bunu söylemek de en doğal hakkı...
canım sen ne kadar müdahale etmeye çalışırsan çalış, kendi düşünceleri değişmediği sürece bu böyle devam eder... seni de benim ailemle arama girmeye çalışıyo diye düşünür...sizin bi aile olduğunuzu henüz kavrayamamış... ailenin sadece anne baba kardeşden oluştuğunu düşünüyo hala... tek bilidğim, kavga ederek bu işin çözülemeyeceği...

konunun başlığı eşimin ailesi ve kaynım ama asıl sorun eş:34:

ben 7 kat el olduğum halde bu adam enayi mi yahu dedim eşin için, kusura bakma, ben borç ödicem ödicek durumu olmadığını iddia edenler tatile gidecekler birde yüzsüz yüzsüz yol parasını da benden isticekler, eşin bunca şeye rağmen kendini enayi gibi hissetmiyosa gözünü falan açamazsın, senin bi evladın olmazsa bunu da Allah vermedi deyip geçiştirir uğraşırım diyosan uğraş, benim babamda öyle 52 yaşında,annemde 28 senedir bu adamın gözünü nasıl açarım diyo, hala umudu var yani

Eşiniz niye abisi için kredi çekiyo ki..

Abisi gitsin kendi kredi çeksin.. Haciz de kendisine gelsin ödemezse..

Başkasına kredi çektirmenin amacı kendini sıkıntıya sokmamak mı ? Rahatça tatillere gidebilmek mi ?

Kusura bakmayın da kimse eşinize silah zoru ile kredi çektiremez herhalde..

Eşiniz niye abisi için kredi çekiyo ki..

Abisi gitsin kendi kredi çeksin.. Haciz de kendisine gelsin ödemezse..

Başkasına kredi çektirmenin amacı kendini sıkıntıya sokmamak mı ? Rahatça tatillere gidebilmek mi ?

Kusura bakmayın da kimse eşinize silah zoru ile kredi çektiremez herhalde..

benim kardeşim bana böyle bi kazık atsa yüzüne bakmam, gerçekten durumu olmasa neyse dicem,bilecek ki ben 4 senedir varımı yoğumu tüp bebek için harcamışım, içim yanıyo evlat hasretiyle, bunları bile bile bide ben vurayım der gibi bunu yapan kardeş olmaz olsun
onlar bence paranızın olduğunu düşünüyolardır, yıllardır tüp bebek için harcadınızya gerisi vardır bizim borcumuzuda öderler demişlerdir, gamsız gamsızda tatile gidiyolar bu insanlık mıdır?

Bencede sorun esinizde. Sonucta sizin suan o paraya acil ihtiyaciniz var bebeginizin olmasi icin. Esiniz sanirim kucuk kardes ama abisine abilik yapmis ayni benim babam gibi. Ilerde basini taslara vurur merak etmeyin.

başlıkla çelişsede konu sahibi zaten suçun eşinde olduğunu kabul ettiği için eşimin gözünü nasıl açarım diyo
ama açabileceğini sanmıyorum canım, sessiz bi kural bi yasa gibi her ailede böyle tipler vardır, kanını emerler insanın, sen farkedersin dostalrınız farkeder,herkes anlar ama sen eşine bişey dersen yeri gelir üstüne yürür ben öyle bi evde büyüdüm, evlendim annem hala anlatıyo, bişey yapacağı zaman zurnanın son deliği insanlara bile fikir sorarda annemi iplemez, 28 senedir böyle, annem söylenir söylenir bi olayı unutmadan başka olay yaşanır, böyle böyle ömürlerini tüketecekler sen bilirsin, ben bu senaryoyu gördüm hatta yardımcı kadın oyuncu olarak içinde yer aldım, bu tür evliliklere alerjim var, hele ki senin istisnai bi durumun var evladın olsun diye çabalıyosun, paran olsa bile bu stres sinir hormon dengeni bozar, bi bakmışsın yaşın geçiyo şansın azalıyo, umarım bu yazdıklarım sadece komplo teorisi olarak kalırda eşin babam gibi olmaz

benim kardeşim bana böyle bi kazık atsa yüzüne bakmam, gerçekten durumu olmasa neyse dicem,bilecek ki ben 4 senedir varımı yoğumu tüp bebek için harcamışım, içim yanıyo evlat hasretiyle, bunları bile bile bide ben vurayım der gibi bunu yapan kardeş olmaz olsun
onlar bence paranızın olduğunu düşünüyolardır, yıllardır tüp bebek için harcadınızya gerisi vardır bizim borcumuzuda öderler demişlerdir, gamsız gamsızda tatile gidiyolar bu insanlık mıdır?

Evet

Benim tırnağıma zarar gelse ablamlar (3 ablam var ) koşar gelir

Ki bu çok daha ciddi bi mesele ve tedavileri olmazsa bile insan borcuna sadık değilse yüzünü yerden kaldıramamalı bence

Bir hata etti abisine güvendi de onun adına kredi çekti diyelim, e şimdi ödemiyor diye haciz riski varken nasıl bu kadar soğukkanlı olabiliyor.. Hatta onlara tatile gidebilmeleri için yol parasını karşılıyor :53: ben şaşırdım doğrusu

eşinin ailesinede borçlu olan oğullarına tepki göstermiyolar diye kızıyo olabilir, oğlum borcun varken tatilemi gidilir bak kardeşine haciz gelecek diye bi uyarmaları lazım en azından ama bazı aileler evlat ayırıyo
babannem sürekli babama gelir abinin borcu var kardeşinin borcu var, demezdiki yaa bu da tek maaşla iki çocuk okutuyo, öbürleri çift maaş kira gelirleride var, demiyodu arkadaş bu ayrımcılık değilmi

Eşiniz fazlaca iyi niyetli ve saf.Borcu olan tatile gitsin borcunu ödemesin eşin yol parasını kendi göndersin evde kıyamate koparırdım ben olsam.
Eşinizin değişeceğini düşünmüyorum yapısı bu şekilde her yerden darbe yer ama akıllanmaz aynı şeyi yine yapar.
Siz bir aile olamamışsınız,daha doğrusu aile olmanız gerektiğini eşiniz idrak edememiş.(kredi bile cekemiyorsunuz bebeğiniz olması için)
Eminim bu konuda cok ça konusmus tartısmıssınızdır,lafla anlıyacağını sanmıyorum.(evine icra gelirse parasız sokakta kalırsa anlıyabılır)
Bosanmayı düşünmüyorsanız burnunu sürtün ve ara verın derim.

Ne yazikki esiniz kendisi icin degil baskasi icin yasayanlardan.
Bu huyundan da kolay kolay vazgecmez.
Allah size sabir , esinize akil fikir versin.

okuyunca eşine ve ailesine ben sinir oldum :23:Allah sana sabır versin böyle enayi bir tip bende de var ama Allahtan bu derece değil böyleleri düzelmez gibi geliyor bana iyide konuşsan kötü de söylesen aynı kafa devam ederler ta ki birgün kafalarına dank edene kadar.sen yinede kavgayla değilde tatlılıkla konuşmaya devam et biliyorum böyle kocaya güzel konuşmak zordur ama yinede şansını dene belki birgün eşinin gözünü açabilirsin yada kaynına kayınvalidene telefon aç durumunuzu anlat bizim kimseye yardım edecek durumumuz yok de ama sonra daha büyük sorunlar yaşarmısın bilemiyorum eşin nasıl tepki verir daha çok inatlaşabilir eşini tanıyan sensin kararı sen ver canım:31:

Kaynanamdan bitmek bilmez isteklerinden bide yetmezmis gibi kaynimin borcunu odemekten bıktım.hic huzurum kalmadi.
Patron para vermiyo diyolar çekiliyolar kenara.borç bizim ustumuze oldugundan bankalar bizi ariyo.yatirmazsaniz haciz işlemi yapariz diyolar.
Ama bunlar olurken eltim ve kaynim tatile gitmekten geri kalmiyo.buda yetmezmis gibi yol paralarinida bizden istiyolar.esim saf gibi gonderiyo.
Biz evleneli 4bucuk sene oldu.bebek olmadi.tup bebek denedik ama olmadi işte.buyuzden elimizde ne varsa bu yolda harcadik.vede kredi cektik.kendi borcumuzu odeyemiyoruz.artı vakit kaybetmeden tekrar denememiz gerekiyo.doktorum beklersek şansin olmz dedi.
Ama gel gorki tekrar bi kredi cekip kendi derdimize çare olamiyoruz.çunku kaynim bize çektirdigi krediyi odemedigi icun hicbi banka bize kredi vermiyo.
Kızlar neyapmaliyim.esimin aklini başina getirmek icin nasil davranmaliyim.o benm abim ailem diyo baska birsey demiyo.açip kaynanamada bisey diyemiyorum.hayirsiz oglu yuzunden kimseyi uzmek kimseyle yuz goz olmak istemiyorum.bide ayni sehirlerde degiliz.yanyana olsak belki soylerim.ama busekilde isin icinden cikamiyorum.
Allah askina ben bu insanlarin borcunu odemek zorundamiyim.sanki bizden baska akrabalari yok.

aman Allahım bu ne ya... bu kadar yüzsüzlük.. patron para vermiyor diye sizi ödeyeme mahkum etmesi son derece terbiyesiz üstüne tatile gitmesi, yol paraları filan..ilk yapacağın şey eşinin gözünü açman. bu insanlar sanki borçlarını ödemeyecekmiş gibi geliyor bana ama peşini bırakma. ödemezlerse de ilgini kes en azından bu bahanen olur ve bundan sonra kurtulmuş olursun. ama çok kararlı olman lazım ki eşin seni ezip geçmesin

arkadaşlar yorumlarınız için saolun.dedim yazarken acaba suç sende derlermi diye.acaba dedim benmi yalnış tepki veriyorum.dün eşimle konuştum.ben kabul etmiyorum yeter artık dedim.annenlere soylerim dedim.hiç oralı olmuyo.biliyorum oda istemiyo ödemek ama mecbur.he buna hadi mecbur diyelim.ama yol paralarını bile veriyo.hatta yazın kaynanam bizdeydi.baktım sessiz sessiz bşey konuşuyolar .eşime sordum sonra ne konuşuyodunuz diye.once soylemedi.sonra dediki kız kardeşimin servis parasının yatırmamı istiyo her ay dedi.yaa delircemm yaa.ya kızlar okadar çok şey varki bu para konuşunda anlatsam okuyamazsınız oderece.diğer kaynım da evlenirken koltuk takımlarını eşime aldırdılar.bende dedimki neyse bari hediyemiz olsun dedim.eşimde annesine demişki anne hediyemiz olsun demiş.bakın kaynannam ne demiş biliyomusunuz asıl bomba bu.olmaz oyle şey el görmez bilezikte takıcan.bukadar düştünmü demiş.kızlar şimdi düşünürsünüz belki heralde durumları çok iyi bunların herkese yardım ettiklerine göre dersiniz.ama kirada oturuyoruz.evimiz yok.bebek masrafları için 2 tane kredi çektik.5 sene boyunca onun taksitleri var.artı hiç altınım kalmadı onlarda borca gitti.kimse biz evlenirken yardım ettmedi.kaynanam paspas bile almadı.bide düğün yaptık diye salonda takılan herşeyi aldılar bizden.bu arada soran arkadaşlar var niye kaynın çekmedi krediyi diye.ona bankalar kredi vermedi.zamanında kredi kartı borcunu ödememiş.sıkıntısını şimdi biz çekiyoruz.eşimle konuşmuyorum.konuşmıcamda.burnu sürtsün.belkide annemin evine giderim.ama değişiceni sanmıyorum:(((

aynı benim babam, benim kuzenlerin bile elleri babamın cebinde olur ki ben harçlık alırken bile babam cebimden al derdi götürürdüm sen çıkar ver diye, 28 senedir böyle, seninkide değişmez sanmam, senden gizli saklı iş yapmaya alışmış o, babamda öyle kıyıda köşede fıs fıs iş yapmayı sever sanki annem dış kapının mandalı

arkadaşlar yorumlarınız için saolun.dedim yazarken acaba suç sende derlermi diye.acaba dedim benmi yalnış tepki veriyorum.dün eşimle konuştum.ben kabul etmiyorum yeter artık dedim.annenlere soylerim dedim.hiç oralı olmuyo.biliyorum oda istemiyo ödemek ama mecbur.he buna hadi mecbur diyelim.ama yol paralarını bile veriyo.hatta yazın kaynanam bizdeydi.baktım sessiz sessiz bşey konuşuyolar .eşime sordum sonra ne konuşuyodunuz diye.once soylemedi.sonra dediki kız kardeşimin servis parasının yatırmamı istiyo her ay dedi.yaa delircemm yaa.ya kızlar okadar çok şey varki bu para konuşunda anlatsam okuyamazsınız oderece.diğer kaynım da evlenirken koltuk takımlarını eşime aldırdılar.bende dedimki neyse bari hediyemiz olsun dedim.eşimde annesine demişki anne hediyemiz olsun demiş.bakın kaynannam ne demiş biliyomusunuz asıl bomba bu.olmaz oyle şey el görmez bilezikte takıcan.bukadar düştünmü demiş.kızlar şimdi düşünürsünüz belki heralde durumları çok iyi bunların herkese yardım ettiklerine göre dersiniz.ama kirada oturuyoruz.evimiz yok.bebek masrafları için 2 tane kredi çektik.5 sene boyunca onun taksitleri var.artı hiç altınım kalmadı onlarda borca gitti.kimse biz evlenirken yardım ettmedi.kaynanam paspas bile almadı.bide düğün yaptık diye salonda takılan herşeyi aldılar bizden.bu arada soran arkadaşlar var niye kaynın çekmedi krediyi diye.ona bankalar kredi vermedi.zamanında kredi kartı borcunu ödememiş.sıkıntısını şimdi biz çekiyoruz.eşimle konuşmuyorum.konuşmıcamda.burnu sürtsün.belkide annemin evine giderim.ama değişiceni sanmıyorum:(((

Siz de calisyor musunuz? Calisiyorsaniz paranizi vermeyin. Esiniz bunalsin maddi sorunlarla.
Yasadiklarin ban tanidik geldi. Bizi de esimin tarafi kullanmaya calisti. Bizim dugunumuzde biz yaptik herseyimizi ustune onlara para verdik. Abisi ve esi calisiyor ama gozleri bizim paramizdaydi. Esimin annesi para istiyordu vs dedim bunlar bizi kullanmak istiyorlar ama kullandirmam.
Nasil kurtulduk esime bir bir gosterdim yaptiklarini gozleri acildi. Dusunun bizim arabamizla gezmeye gidyorlar benzin parasini bizden aliyorlar. Resmen gorgusuzler.
Kredi cektik ev aldik borc oduyoruz. Buna ragmen esimin dayisinin oglu cok pahali bir telefon almis da SIkIsmISlar . Bizden para istediler:53: istedikleriyle kaldilar. Bir daha para muhabbeti acamiyorlar.
Esine restini cek yoksa onunu alamazsin

sonuna kadar haklısın canım .malesef her ailede böyle saflar bulunuyo bitane..kızmada sen..eşine rest çek bnce artık zamanı gelmiş..parası olmayan adamın tatilde ne işi var acaba..eşinin gözlerini açması lazım..

ay okurken bn burda delirdim..kusura bakmada bn öyle kocayıda kaynanayıda yolarım yeminle..

Back
X