Eşimin ailesi ve yurtdışı misafir problemi

Durduk yere açmanız saçma olacaktır. Kurcalamayın dediğim de bu. Ancak misafirlerin olduğu günlere dair konu açılırsa bi laf atarsınız ortaya. Hem kırıldığınızı öğrendiklerinde bunu önemseyecekler mi ? Onu bi düşünün. Zamanı geri alamayız. Olan oldu. İnsanlar Farklı maalesef. Ben de evlenince anladım ki herkesi kendim gibi sanarsam çok üzülürüm. Önemsendiğiniz kadar önemseyin insanları. Onlar sizi hayatlarında nereye koyuyorsa siz de oraya koyun.
Doğru söylüyorsunuz çok teşekkür ederim gerçekten siz de içimi ferahlattınız
 
Ama gerçekten boşveremiyorum 😔 sanki beni sevmekten vazgeçmişler gibi hissediyorum düşündükçe kinleniyorum üzülüyorum. Yoksa beni gerçekten sevmediler de gönlüm olsun diye mi böyle davrandılar misafir gelince de maskeleri düştü gibi geliyor şu an
Sevmek zorunda değiller,aradaki saygıyı ve mesafeyi korumaya çalışın.Eşinizle aranız iyi ise,yılda bir gelen didisinin didisini da takmaniza,problem yaratmaya hiç gerek yok.
 
İki konunuza bakarak evliliğinizde mutlu olmanızı pek olası görmüyorum.

Çok fazla beklenti ve eş akrabaları tarafından sevilmek isteği içerisindesiniz.

Önceki konunuzda da nişanlı iken sizi aile whatsapp grubuna almadıkları ve nişanlınızın dayısının eşi sizle görüntülü konuşmadığı için bozulmuşsunuz. 10 senelik evliyim ne eşimin aile grubunda yer alırım, ne yengelerini doğru dürüst tanırım. Bundan da çok memnunum.

Ailenizin yanında tartışılması hoş olmamış ama genel olarak size direkt yapılmış ve uzun uzun konular açacak bir saygısızlık göremedim.
 
Görümcem yurtdışında yaşıyor. Eşiyle beraber yılda 2 kere filan gelirler. Kalma süreleri değişir, 10 gün de kalabilirler 2 ay da.

Özellikle kısa geldikleri dönemde ben hiç kimseyle (kendi ailem de dahil) herhangi bir plan yapmam. Onlar ne zaman nereye derse ciddi anlamda sesimi çıkarmadan giderim, bizde olunacaksa kabul ederim vs. Çünkü onca yolu sevdikleriyle hasret gidermek için geliyorlar. Buradaki vakitlerini güzel geçirsinler isterim.

Diğer taraftan bir tartışma olmuş, aileniz salonda tek başına kalmış. Ben olsam sonrasında anne böyle böyle tatsız bir durum oldu, sizinle hiç ilgisi yok diye olayı kapatırdım. Yanlış anlamaya mahal vermezdim. Sorun da olmazdı.

Ben bazen öncelik sıralamasının değişebileceğine inanıyorum. Mesela kayınvalidem asla bana emrivaki yapmaz, ama görümcem geldiğinde şu gün şurada, bugün burada olacağız diye plan bildirir :) Bu kayınvalidemin görümcem geldiğinde bana daha az saygı duyduğunu göstermez bence.
 
Merhaba kızlar
Ben bi kaç aylık evliyim. 1 yıla yakın da nişanlıydık eşimle. Bu süre içinde de eşimi de ailesini de iyice tanıma fırsatım oldu. Normalde çok iyi insanlar hepsini seviyorum kv görümce vs. Yalnız bi durum var kiiii. Yurtdışından kayınvalidemin kardeşi ve ailesi geldiği an her şey değişiyor. Kimseyi tanıyamıyorum onlar geldiğinde. Zaten geldiklerinde çoğu zaman kayınvalidemde kalıyorlar. Her akşam yanlarında olalım istiyorlar. Sabah kahvaltıya gidelim hatta mümkünse orada kalalım istiyorlar. Bu sefer geldiklerinde benim kendi ailem ve teyzemler de hoşgeldiniz demek istediler. Dünürlerine değer veriyorlar ya kardeşine de hoşgeldin demek istediler işte. O akşam benim görümce ve kv’min kardeşinin eşi yani yenge bi tartışma çıkardılar mutfakta. Olmayacak bir konu ama uzattılar da uzattılar. Ben de arada kaldım. Bu sefer kv’de mutfağa geldi annem ve teyzem içerde tek başlarına kaldılar kimse içerde kim var diye umursamıyor. En sonunda ben içerde başçavuşun eşekleri yok yalnız sırası mı şimdi tartışmanın dedim içeri geçtim arkamdan geldiler ama ne bir özür dilediler ne de yanlış anladın dediler. Neyse yine aradan bi kaç gün geçti. Kv beni arayıp kardeşiyle yemeğe gelmek istediklerini söyledi. Ben de anne sen durumu biliyosun ben yemek yapmayı yeni öğrenmeye başladım birden kalabalık misafir için hazırlanamam sen yada görümcem yardıma gelseniz öyle ayarlasak olur mu dedim. Annene rica et o gelsin yardıma biz çalışıyoruz dedi. Çalıştıkları işler de gündelik işler öyle düzenli işleri yok yani. Her neyse ben eşimi kırmamak için annemden yardım istedim o da kabul etti sağolsun birlikte hazırladık yemekleri. Bunlar yemeğe geldiler ellerine göstermelik bir ekmek bile almamışlar üstelik ilk defa evimize yemeğe geldiler. Ben anlamıyorum yurtdışından akrabaları gelince bu insanlara ne oluyor. Normalde benim aileme karşı çok sevgi dolulardı o akşam nasıl saygısızlık yaptılar sonra beni nasıl zor durumda bırakmak ister gibi kendilerini yemeğe davet ettirebildiler normalde böyle insanlar değillerdi. Düğün öncesi de sırf bu insanlarla vakit geçirebilmek için 1 hafta boyunca beni hiç aramadıkları olmuştu eşimle bile haftada 2 gün falan görüşmüştük o süreçte. Düşünsenize 1 hafta sonra düğün var ama eşiniz yurtdışından gelen akrabalarıyla. Balayı bile onların dönüş tarihine göre ayarlandı koştura koştura onları geçirmeye geldik yaa. Kv’mle oturup konuşmak istiyorum bu saygısızlığın nedenini. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. Şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.
Tartışıp ailenizi odada yalnız bırakmaları hoş olmamış ama diğer kısımları abartıyorsunuz. Yemek dediğiniz atla deve değil. Bildiğiniz yemeklerden kolay bir menü çıkarabilirdiniz, yardım gerekmezdi. Ayrıca eli boş gelmeleri bana çok da tuhaf gelmedi. Yabancı yere gitmiyorlar ki.

Yurt dışından senede bir defa gelen bir misafirim olsa odağım onlar olurdu. Kimseyi arayıp sormakla yormazdım kendimi, ihtiyacı olan arar nasıl olsa diye düşünürdüm. Yalnız kimseyi de 24 saat bizimle olmaları için zorlamazdım. O mesafeyi de siz ayarlamalısınız. Anne bu gün evde işim var akşam uğrarız ya da benzeri bir şey öne sürebilirsiniz.
 
Doğru söylüyorsunuz ama söylemek istediğimi tam anlatamadım sanırım normalde kv asla beni üzecek bişey yapmaya kalkmaz ama onların yanında sanki hiç öyle değilmiş gibi davranıyor. İnanın normalde çayını bile doldurtmaz bana ama onların yanında bişey demeden bardağını uzatıyor. Normalde böyle davranmayıp onların yanında böyle yapınca da benim gücüme gidiyor. Tamam değer verip gelmeleri de güzel bişey ama ilk kez gidilen yere eli boş gidilmez her zaman geliyo olsalar ben de lafını yapmazdım. Ama böyle olunca bize de gelmediler denmesin diye aradan çıkardıklarını düşündüm açıkçası. Kv’nin emri vaki yapar gibi söylemesi de ayrı olay. Dediğim gibi normalde böyle insanlar olsalar takınacağım tavrı bilirim ama bunlar gelince hepsi değişiyor artık geleceklerini duyduğum an mutsuz olmaya başlıyorum yaa
Kadın sizi normal zamanlarda hoş tutuyorsa böyle geçici zamanlarda onları hoş tutacak şeyler yapmanız sizi daha da kıymetli yapar. 10 gün idare edilmeyecek bir zaman değil. Aile dışı insanların getirdiğine getirmediğine takılıp iletişim kesilebilir ama işin içindeki aileyse böyle şeylere takılmak basitlik olur. Görgüsüz bile olsalar onlar eşinizin ailesi bu saatten sonra sizin beğeneceğiniz tiplere dönüşemezler. Hata bulmakla upraşmayın
Bu konuda konuşmam en doğrusu değil mi çünkü içimde tuttukça kinlemeye başladığımı farkettim. Eşimle bu konuyu konuştuk o da annesinin kardeşi gelince değiştiğini yıllardır böyle olduğunu söylüyor. Ama nedenini anlayamadım ne olmuş yani kardeşin geldiyse
İnsanlar parasına, yediğine içtiğine karışan, sömürmek için çaba harcayan,altınına maaşına el göz koyan kayın ailelerle cebelleşirken sizinki iyice öküz altında buzağı aramak. Dertsiz başınıza dert mi lazım. Şimdiye kadar hep onlar sizi hoş tuttuysa siz de 3 5 gün onların istediği gibi oluverin ölmezsiniz. Eşibizin beynini de yemeyin. Ne yapsın adam, anasının davranışlarını o mu kontrol ediyor. Yerinizde olsam misafirler gidince kvye bir kelime eleştiride bulunmam. Kötü olduğunuza değmez, aksine kadın çok kırılır. Ben ona çay servisi yaparken o misafir yanında bana bir çay koyduğuna gocunmuş der. İşte o zaman hiçbir şey eskisi gibi olmaz.
 
Bu konuda konuşmam en doğrusu değil mi çünkü içimde tuttukça kinlemeye başladığımı farkettim. Eşimle bu konuyu konuştuk o da annesinin kardeşi gelince değiştiğini yıllardır böyle olduğunu söylüyor. Ama nedenini anlayamadım ne olmuş yani kardeşin geldiyse
Karseşi gazlayan , kendisi de gaza gelen bi tiptir. Var öle herseye mudahale etmek isteyen kusur bulan tipler . Almanyadan gelenler zaten tüm işi gucu bırakıp kendılerıyle ilgilenılsın istiyor bıkkınlık verıyorlar insanlara .
 
Merhaba kızlar
Ben bi kaç aylık evliyim. 1 yıla yakın da nişanlıydık eşimle. Bu süre içinde de eşimi de ailesini de iyice tanıma fırsatım oldu. Normalde çok iyi insanlar hepsini seviyorum kv görümce vs. Yalnız bi durum var kiiii. Yurtdışından kayınvalidemin kardeşi ve ailesi geldiği an her şey değişiyor. Kimseyi tanıyamıyorum onlar geldiğinde. Zaten geldiklerinde çoğu zaman kayınvalidemde kalıyorlar. Her akşam yanlarında olalım istiyorlar. Sabah kahvaltıya gidelim hatta mümkünse orada kalalım istiyorlar. Bu sefer geldiklerinde benim kendi ailem ve teyzemler de hoşgeldiniz demek istediler. Dünürlerine değer veriyorlar ya kardeşine de hoşgeldin demek istediler işte. O akşam benim görümce ve kv’min kardeşinin eşi yani yenge bi tartışma çıkardılar mutfakta. Olmayacak bir konu ama uzattılar da uzattılar. Ben de arada kaldım. Bu sefer kv’de mutfağa geldi annem ve teyzem içerde tek başlarına kaldılar kimse içerde kim var diye umursamıyor. En sonunda ben içerde başçavuşun eşekleri yok yalnız sırası mı şimdi tartışmanın dedim içeri geçtim arkamdan geldiler ama ne bir özür dilediler ne de yanlış anladın dediler. Neyse yine aradan bi kaç gün geçti. Kv beni arayıp kardeşiyle yemeğe gelmek istediklerini söyledi. Ben de anne sen durumu biliyosun ben yemek yapmayı yeni öğrenmeye başladım birden kalabalık misafir için hazırlanamam sen yada görümcem yardıma gelseniz öyle ayarlasak olur mu dedim. Annene rica et o gelsin yardıma biz çalışıyoruz dedi. Çalıştıkları işler de gündelik işler öyle düzenli işleri yok yani. Her neyse ben eşimi kırmamak için annemden yardım istedim o da kabul etti sağolsun birlikte hazırladık yemekleri. Bunlar yemeğe geldiler ellerine göstermelik bir ekmek bile almamışlar üstelik ilk defa evimize yemeğe geldiler. Ben anlamıyorum yurtdışından akrabaları gelince bu insanlara ne oluyor. Normalde benim aileme karşı çok sevgi dolulardı o akşam nasıl saygısızlık yaptılar sonra beni nasıl zor durumda bırakmak ister gibi kendilerini yemeğe davet ettirebildiler normalde böyle insanlar değillerdi. Düğün öncesi de sırf bu insanlarla vakit geçirebilmek için 1 hafta boyunca beni hiç aramadıkları olmuştu eşimle bile haftada 2 gün falan görüşmüştük o süreçte. Düşünsenize 1 hafta sonra düğün var ama eşiniz yurtdışından gelen akrabalarıyla. Balayı bile onların dönüş tarihine göre ayarlandı koştura koştura onları geçirmeye geldik yaa. Kv’mle oturup konuşmak istiyorum bu saygısızlığın nedenini. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. Şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.
okurken içim şişti. Böyle maaile habire yemekler, misafirlikler offf. Tavrınızı koyun azıcık az görüşün. Yurtdışından geldilerse 1 kere görüşürsünüz olur biter, habire habire ne bu ya
 
Sizce böyle durumlarda sadece eşimin fikrini mi önemsemeliyim yoksa ailesini de dikkate almalı mıyım yeni evli olduğum ve daha önce bu konular hiç ilgimi çekmediği için sudan çıkmış balık gibiyim. Klasik kayınvalidesinden hoşlanmayan gelin olmak istemiyorum ama içimden bi ses öyle olacaksın diyor. Eşimi böyle şeylerle asla üzmek istemem ama bi kaç gündür bu konuları açmak istiyorum hep. Bence yakında eşim de bunalacak ama ben rahatlayamıyorum. Biraz çocukça olacak ama sanki kayınvalidemin karşısına geçip seni artık sevmiyorum senin de beni sevdiğine inanmıyorum desem rahatlayacak gibiyim 😂😂😂😂😂
Hahahah kervanımıza hoşgeldin 🤣🤣bence boşver daha fazlasını yapıcakları için kotanı şimdiden doldurma derim🤣
 
Bana tam tersi geldi. Kızım geldi. Sizde gelin. Ailecek beraber olalım diyor gibi. Çok hoş aslında😇
Ben de öyle düşünüyorum. Kadının tüm çocuklarını bir arada görüp, ailece vakit geçirebileceği kısıtlı zamanı var :) Az zamanda çok işler başarmaya çalışırken ben de tam uyum göstermeye çalışıyorum :)
 
Kardeşi geldiğinde bundan sonra kendisi ve akrabaları ile görüşmeyin. Kadına da bahane uydurursunuz. Tatil bile ayarlayabilirsiniz. Tartışmak isterse de rahatsızlığınızı söylersiniz. Sonuçta kayınvalide ile normalde sıkıntı yaşamamışsınız. Ama annenize saygısızlık olmuş bu konuda net tavır sergileyin.

Eklemek isterim baş çavuşun eşeği ile kurduğunuz cümle de çok çirkin. Daha önceki kokunuzda yine burada düğünden önce ilgi beklemişsiniz. Karşıdan beklentileriniz fazla ve doğru değil.
 
Bu yurtdısı akrabalar geldiklerinde yeme içme onla ilgilen herr dk nı onla geçir istiyo, yurdısındayken de her gün arayıp saatlerce goruntulı konusurlar, hç düşünemezler bukdr vakitleri var mı insanların
 
Bu misafir olayı sürekli olan bir durum değil sonuçta değil mi ?
Yani yılda bir ya da iki kez geliyorlardı diye düşünüyorum.
Biraz politik davranmanızi tavsiye ederim.
Mutfakta tartışan tartissin o onların ayıbı siz ailenizin yanına gidip onları yalnız birakmayabilirdiniz.
Tüm gün onlarla olmanızı istiyor olabilirler ama sizin de bunu reddetme hakkınız var değil mi ?
Ben bı kahvaltıya geleyim sonrasında plan yaptım deyip kahvaltıdan sonra ayrilabilrisiniz yanlarından.
Yemek meselesinde gelinim bizi misafir etsin beklentisine girmiş olabilir kv.
Bu da bana garip gelmedi.
Sadece annenle yapın o yardım etsin beklentisi tuhaf biraz.
Yeni evli çifte evet ufak bı hediye güzel olabilirdi ama her insan böyle ince dusunemiyor malesef.
 
Merhaba kızlar
Ben bi kaç aylık evliyim. 1 yıla yakın da nişanlıydık eşimle. Bu süre içinde de eşimi de ailesini de iyice tanıma fırsatım oldu. Normalde çok iyi insanlar hepsini seviyorum kv görümce vs. Yalnız bi durum var kiiii. Yurtdışından kayınvalidemin kardeşi ve ailesi geldiği an her şey değişiyor. Kimseyi tanıyamıyorum onlar geldiğinde. Zaten geldiklerinde çoğu zaman kayınvalidemde kalıyorlar. Her akşam yanlarında olalım istiyorlar. Sabah kahvaltıya gidelim hatta mümkünse orada kalalım istiyorlar. Bu sefer geldiklerinde benim kendi ailem ve teyzemler de hoşgeldiniz demek istediler. Dünürlerine değer veriyorlar ya kardeşine de hoşgeldin demek istediler işte. O akşam benim görümce ve kv’min kardeşinin eşi yani yenge bi tartışma çıkardılar mutfakta. Olmayacak bir konu ama uzattılar da uzattılar. Ben de arada kaldım. Bu sefer kv’de mutfağa geldi annem ve teyzem içerde tek başlarına kaldılar kimse içerde kim var diye umursamıyor. En sonunda ben içerde başçavuşun eşekleri yok yalnız sırası mı şimdi tartışmanın dedim içeri geçtim arkamdan geldiler ama ne bir özür dilediler ne de yanlış anladın dediler. Neyse yine aradan bi kaç gün geçti. Kv beni arayıp kardeşiyle yemeğe gelmek istediklerini söyledi. Ben de anne sen durumu biliyosun ben yemek yapmayı yeni öğrenmeye başladım birden kalabalık misafir için hazırlanamam sen yada görümcem yardıma gelseniz öyle ayarlasak olur mu dedim. Annene rica et o gelsin yardıma biz çalışıyoruz dedi. Çalıştıkları işler de gündelik işler öyle düzenli işleri yok yani. Her neyse ben eşimi kırmamak için annemden yardım istedim o da kabul etti sağolsun birlikte hazırladık yemekleri. Bunlar yemeğe geldiler ellerine göstermelik bir ekmek bile almamışlar üstelik ilk defa evimize yemeğe geldiler. Ben anlamıyorum yurtdışından akrabaları gelince bu insanlara ne oluyor. Normalde benim aileme karşı çok sevgi dolulardı o akşam nasıl saygısızlık yaptılar sonra beni nasıl zor durumda bırakmak ister gibi kendilerini yemeğe davet ettirebildiler normalde böyle insanlar değillerdi. Düğün öncesi de sırf bu insanlarla vakit geçirebilmek için 1 hafta boyunca beni hiç aramadıkları olmuştu eşimle bile haftada 2 gün falan görüşmüştük o süreçte. Düşünsenize 1 hafta sonra düğün var ama eşiniz yurtdışından gelen akrabalarıyla. Balayı bile onların dönüş tarihine göre ayarlandı koştura koştura onları geçirmeye geldik yaa. Kv’mle oturup konuşmak istiyorum bu saygısızlığın nedenini. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. Şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.
Yeni evli oldugunuz icin yardim istemeniz ve misafir agirlamakta gozunuzun korkmasini anlarim ama internette artik her sey var ben yemek.yapmayi tamamen internetten ogrendim. Bi sulu yemek bi pilav bide guzel bi salata sutlu tatli 3,4 saatte yapabilirsiniz gibi geldi.

Diger konulardada evet annenize ayip etmisler, ama evliligin basinda boyle seyler cidden olabilir. Daha tanimiyorsunuz hicbirini. Bence daha sakin, daha uzaktan bakin olaylara. Tabiki baskalarina gore balayini ayarlamaniz vs cidden asiri sacma ama uzaktan akrabalari geldiginde senexde max 1 kere olacak bir sey icin takmayin yani.

Sonucta ayni yerde ayni semtte her gun goreceginiz insanlar degil. Daha ne kayin aileyi ne de esinizi tanimiyorsunuz. Bu ancak 1,2 sene sonra tamamen diyebileceginiz bir sey. Yasayinca anlayacaksiniz. Mutlu olmaya bakin. Bir sey nasil baslarsa oyle gider. Kayin aileyle simdiden kotu olmayin diye tavsiye ederim.
 
Merhaba kızlar
Ben bi kaç aylık evliyim. 1 yıla yakın da nişanlıydık eşimle. Bu süre içinde de eşimi de ailesini de iyice tanıma fırsatım oldu. Normalde çok iyi insanlar hepsini seviyorum kv görümce vs. Yalnız bi durum var kiiii. Yurtdışından kayınvalidemin kardeşi ve ailesi geldiği an her şey değişiyor. Kimseyi tanıyamıyorum onlar geldiğinde. Zaten geldiklerinde çoğu zaman kayınvalidemde kalıyorlar. Her akşam yanlarında olalım istiyorlar. Sabah kahvaltıya gidelim hatta mümkünse orada kalalım istiyorlar. Bu sefer geldiklerinde benim kendi ailem ve teyzemler de hoşgeldiniz demek istediler. Dünürlerine değer veriyorlar ya kardeşine de hoşgeldin demek istediler işte. O akşam benim görümce ve kv’min kardeşinin eşi yani yenge bi tartışma çıkardılar mutfakta. Olmayacak bir konu ama uzattılar da uzattılar. Ben de arada kaldım. Bu sefer kv’de mutfağa geldi annem ve teyzem içerde tek başlarına kaldılar kimse içerde kim var diye umursamıyor. En sonunda ben içerde başçavuşun eşekleri yok yalnız sırası mı şimdi tartışmanın dedim içeri geçtim arkamdan geldiler ama ne bir özür dilediler ne de yanlış anladın dediler. Neyse yine aradan bi kaç gün geçti. Kv beni arayıp kardeşiyle yemeğe gelmek istediklerini söyledi. Ben de anne sen durumu biliyosun ben yemek yapmayı yeni öğrenmeye başladım birden kalabalık misafir için hazırlanamam sen yada görümcem yardıma gelseniz öyle ayarlasak olur mu dedim. Annene rica et o gelsin yardıma biz çalışıyoruz dedi. Çalıştıkları işler de gündelik işler öyle düzenli işleri yok yani. Her neyse ben eşimi kırmamak için annemden yardım istedim o da kabul etti sağolsun birlikte hazırladık yemekleri. Bunlar yemeğe geldiler ellerine göstermelik bir ekmek bile almamışlar üstelik ilk defa evimize yemeğe geldiler. Ben anlamıyorum yurtdışından akrabaları gelince bu insanlara ne oluyor. Normalde benim aileme karşı çok sevgi dolulardı o akşam nasıl saygısızlık yaptılar sonra beni nasıl zor durumda bırakmak ister gibi kendilerini yemeğe davet ettirebildiler normalde böyle insanlar değillerdi. Düğün öncesi de sırf bu insanlarla vakit geçirebilmek için 1 hafta boyunca beni hiç aramadıkları olmuştu eşimle bile haftada 2 gün falan görüşmüştük o süreçte. Düşünsenize 1 hafta sonra düğün var ama eşiniz yurtdışından gelen akrabalarıyla. Balayı bile onların dönüş tarihine göre ayarlandı koştura koştura onları geçirmeye geldik yaa. Kv’mle oturup konuşmak istiyorum bu saygısızlığın nedenini. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. Şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.
Zengin alamancı akraba mı
Bazıları zengin akrabalara böyle davranır sizin Kv gibi
 
Back
X