• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesi yüzündeın küçük ev almak zorundaymız?

bana hiç garip gelmedi eşinizin düşüncesi, çünkü ben de ev alacağımızda aynı şeyi düşünmüştüm, bu ev 4+1 kv ve görümcelerim gelir, gitmek bilmezler diye korkmuştum, ama zamanla anladım ki onlara rahat ettiren ev değil biziz, yüz vermezseniz gelmezler, gelseler de 3 günde geri dönerler :34:

merhaba
Şu an benim oturduğum ev de 2+1 ama imkanım olsaydı 1+1 e çıkardım kesinlikle açılan koltuk almazdım :) Kv nin zorla getirdiği yatağı da koymazdım boş odama. Eşin bence doğru düşünüyor mutlaka düşündüğü birşey vardır yoksa genellikle erkekler evlendikten sonra daha da düşkün oluyor ailelerine ayrıca maddi durumunuzu bilmiyorum ama büyük evin derdi de büyük oluyor. Şu an evi alsan çocukların büyüyüp 8 - 10 yaşına gelene kadar yeter bence 2+1 daire tabi tercih meselesi

bana hiç garip gelmedi eşinizin düşüncesi, çünkü ben de ev alacağımızda aynı şeyi düşünmüştüm, bu ev 4+1 kv ve görümcelerim gelir, gitmek bilmezler diye korkmuştum, ama zamanla anladım ki onlara rahat ettiren ev değil biziz, yüz vermezseniz gelmezler, gelseler de 3 günde geri dönerler :34:

evet doğruyu söylüyorsunuz zaten benimle pek konuşmazlar bende salak gibi benimle konuşsunlar iyi agırlayam diye elimden geleni yaparım böyle hiç düşünmemiştim geldiklerinde ilgilenmemek oralı olmamak lazım

merhaba
Şu an benim oturduğum ev de 2+1 ama imkanım olsaydı 1+1 e çıkardım kesinlikle açılan koltuk almazdım :) Kv nin zorla getirdiği yatağı da koymazdım boş odama. Eşin bence doğru düşünüyor mutlaka düşündüğü birşey vardır yoksa genellikle erkekler evlendikten sonra daha da düşkün oluyor ailelerine ayrıca maddi durumunuzu bilmiyorum ama büyük evin derdi de büyük oluyor. Şu an evi alsan çocukların büyüyüp 8 - 10 yaşına gelene kadar yeter bence 2+1 daire tabi tercih meselesi

zaten bende kiracıyım bahanesi ile evime yer yatagı yaptırmadım sadece çekyat aldım başkada öyle koltuk takımım filan yok ya sonra alamazsak yeni büyük bir ev oda var. ilk evlendgimiz zaman 5. ayımızda eve geldiler görümcem de dahil benimle konuşmadılar yediler içdiler gittiler ve çok ağladım en son kayınpeder geldi eşimi kendi arkadaşlarının yanında rezil etti günü birlik döndü. sonra tekrar geldi bizden para istemeye bizde vermedik ailem geldi onlar bile konuşmadı eline gazete alıp okudu eşim sinir krizleri geçirdi aileme mahcup olduk ailesini biliyor eşim

Son düzenleme:
esiniz cok hayirli bir evlatmis soylemeden edemiyecem.Genelde gelinler istemez kaynanayi, esin kendi annesini istemiyor bu bana tuhaf geldi biraz ama belki huzurumuz kacar diye olabilir..Eger oyleyse esin kucuk ev alalim demesi iyi olmus.Boylece gelmeyin istemiyoz tavirlarina da gerek kalmaz belki..Kendiliginden cekerler ellerini kollarini, e damda yatacak halleri yokya..

evledigimiz zamanlar eve gelip çok huzurumuzu kaçırıdlar oda bıktı artık bayramda bile sadece eşimle konuştular telefonla memleketten birşey getirler bunu oglumuza getirdik derler öyle garip insanlar anlıcanız kayınpeder en son para istemeye geldiginde bizde para yok dedik benim ailem geldi hoşgeldiniz diye onlar ile konuşmadı gazete okudu evde gecenin saat 10 da anlatabildim mi ?

Bende de sadece salonda bir takım koltuk var bir 3lü bir 2li ama onda bile 6 kişi kalabilme kapasitesine sahipler nasıl yatıyorlar bende bilmiyorum :) boşver hiç ağlama o ailesini senden daha iyi tanıyor sonuç olarak o yüzden üzülme. Benimkiler gelip konuşuyor benimle ama bizim kendi evimiz rahatız biz diyorlar benden daha rahatlar kendi evimde o yüzden sakın canını sıkma.
Şöyle de bir durum var şu an oturduğun ev sana yetiyorsa sorun yok ama eğer sığmıyorsan tabiki büyük bir eve çıkmanda fayda var. Gelen misafirlerin şehir dışından mı geliyor da kalıyorlar?

zaten bende kiracıyım bahanesi ile evime yer yatagı yaptırmadım sadece çekyat aldım başkada öyle koltuk takımım filan yok ya sonra alamazsak yeni büyük bir ev oda var. ilk evlendgimiz zaman 5. ayımızda eve geldiler görümcem de dahil benimle konuşmadılar yediler içdiler gittiler ve çok ağladım en son kayınpeder geldi eşimi kendi arkadaşlarının yanında rezil etti günü birlik döndü. sonra tekrar geldi bizden para istemeye bizde vermedik ailem geldi onlar bile konuşmadı eline gazete alıp okudu eşim sinir krizleri geçirdi aileme mahcup olduk ailesini biliyor eşim

daha ne istiyorsun:1: eşin sonuna kadar haklı
pişman olursun bak 3+1 istediğine
mis gibi 2+1 alın
huzur içinde yaşayın. durduk yere başına iş alma:34:

Canım aklıma şu geldi benim siz 3 + 1 alın evi onu kiraya verin. Kendiniz de 2+1 ya da 1+1 bir eve kiraya çıkın.

Şu kayın aileler insana neler yaptırıyorlar. Sırf bunun için küçük ev istenir mi? Sayelerinde evet :47:

bende eşime aynısını söyledim konuş dedim evet tatil gezme niyetiyle geliyorlar hiçbir kaygı ve tasaları yok zaten dügünümüzü kendimiz yaptık onların yardımı olmadı.buraya gelip insanlara hava atıp gidiyorlar yaşam biçimleri allahtan eşim onlara benzemiyor zaten para istemelerinden yeni kurtulduk ben gelmelerine bişey demiyorum ama insanla konuşmuyorlar sabah kahvaltılarını yaptıkları gibi gezmeye akşama kadar gelmezler gelirler konuşmazlar eşimle sohbet ederler

seninle ne dertleri varda konuşmuyorlar:50:

Ya canım diğer anlattıklarına birşey dememde aslında senede üç defa 15 er günde çok belki ama hadi sende istemezsin melekde olsalar belki onada tamamda eşinin anne babasını böyle hiç istememesi bana acı geldi şahsen bir an kendimizi düşündüm ilerde çocuğumuzu özlesek oturduğu şehire gitsek acaba gözümüzün içine bakarmı gitseler diye düşündüm şimdi daha 4 yaşında ne fedakarlıklarla büyütüyoruz inşallah hayırlı evlat olurlar bizde anlayışlı empati kurabilen anne baba oluruz

kızlar sizlere bir sorum olucak biz allah nasip ederse eylül ekim gibi belkide daha erken ev alıcaz allah nasip kısmet ederse ben 3+1 140 mt istiyorum eşim ise küçük istiyor 2+1 nedeni ise ailesinin bizde kalmasını istemiyor birde ev alırsak inşallah hemen bebek istiyoruz oda bebegi bahane ederler sık sık gelir diyor anlatamam zaten senede 3 defa geliyorlar ve en az 15 gün kalıyorlar bıktık tamam gelsinler ama gelincede benimle konuşmuyorlar ve yaptıgım yemekleri yemiyorlar ya dışarıdan sipariş gelir yada kaynanam yapar. onlar gelincede çok kavga edşyoruz eşimle sebepsiz yere siz olsanız ne yapardınız?

bence gayet mantıklı bir yaklaşım. şu an sizi sinirlendirse de bence ileride bu 2 oda hayat kurtarabilir. odası bol evin geleni gideni, afedersiniz bedavacısı çok oluyor. zaten 2 oda da çekirdek aile için ufak değil. bence eşinizin yaklaşımını çok yabana atmayın derim.

valla böyle eşiniz var şükredin öpün başınıza koyun
ben açıkçası başlığı okuyunca klasik bi model bekliyordum ama farklı bişi çıktı
ha tabi farklı bi yüzü de var olayın direk tavrınızı koymak yerine
kendinizden feragat ediyor lmanız belki koyuyordur
ama dediğim gibi en azından bunu idrak edebilen bi kocanız var şükretmelisiniz
hem daha iyi kutu gibi şirin bi evde bebeğinizle mutlu mesut yaşarsınız
şimdilik dolu taraflarını görmeye çalışın böylelikle sizin de içinize siner..
bu arada piyasa araştırmasını da iyi yapın yarın bigün büyük bi eve çıkmak isterseniz artılarınız olsun
şimdiden büyük ev parası vermiş olmayın bari

oncelikle ailenin terbiyesizligi nedir ya evinize gelecek ,sizle muhatap olmayacak,borc isteyecek,sizin hosunuza gitmeyecek eskilerden bahsedecek.neresinden tutsan elinde kaliyor.bence bunlarin amaclari evinizi otel gibi kullanmak.gerci otel gibi kullanma olmasa da cocugun olsa bile evine o kadar SIK gidilmemeli.bu insanlar ne zaman anlayacak cocuklarinin da birey oldugunu,oglunun evi degil oglunun ve gelininin evi oldugunu.
kucuk ev alma konusunda ise ben de ayni seyi dusunuyorum esinizle.kucuk olsun sizin olsun tabii esya alirken de oyle acilan yatak olan bir seyler almayin:)

bence gayet mantıklı bir yaklaşım. şu an sizi sinirlendirse de bence ileride bu 2 oda hayat kurtarabilir. odası bol evin geleni gideni, afedersiniz bedavacısı çok oluyor. zaten 2 oda da çekirdek aile için ufak değil. bence eşinizin yaklaşımını çok yabana atmayın derim.

şuan bende eşimle aynısını düşünüyorum 2+1 90 metrekare yada 110 metrekare fazla olmıcak 1 oda oturma odası diger odayı allah nasip ederse bebek için boş bırakıcaz zaten ben evlenirken kiracı olucaz diye fazla eşya almamıştım

valla böyle eşiniz var şükredin öpün başınıza koyun
ben açıkçası başlığı okuyunca klasik bi model bekliyordum ama farklı bişi çıktı
ha tabi farklı bi yüzü de var olayın direk tavrınızı koymak yerine
kendinizden feragat ediyor lmanız belki koyuyordur
ama dediğim gibi en azından bunu idrak edebilen bi kocanız var şükretmelisiniz
hem daha iyi kutu gibi şirin bi evde bebeğinizle mutlu mesut yaşarsınız
şimdilik dolu taraflarını görmeye çalışın böylelikle sizin de içinize siner..
bu arada piyasa araştırmasını da iyi yapın yarın bigün büyük bi eve çıkmak isterseniz artılarınız olsun
şimdiden büyük ev parası vermiş olmayın bari

şuan zaten araştırma içindeyiz dediginiz gibi düşünüyoruz zaten bu hafta yada önümüzdeki hafta bize gelecek yine ailesi onlar gidince memleketlerine hemen ev alıcaz çünkü onlar var iken alırsak biz memleketteki akrabalarına onlar ev aldık da geldik derler etraflarına hava atmayı çok seviyorlar çünkü bir dahaki geldiklerinde bizi yeni evimizde bulsunlar....:16: :16: :16:

Back
X