eşimin ailesi yüzünden bütün takılarım gitti :(

Çok üzücü diğer yandan da sinir bozucu bir durum.
Allah sana kolaylık versin, öncelikle bunu dilemek isterim.

Ortada yapılan bir yanlış var, sonuçta o takılar size takıldı, takı takılmasındaki en büyük amaç evlenen çiftin borçlarını kapatması ve bir nebze destek olabilmektir.
Ama bazı aileler bunu anlamamakta ısrar edip, malesef ki kafalarına göre davranmayı biliyorlar.

Şimdi benim anlamadığım sen eşin ile bu borcun sağlandığı (babasının patronu) farklı şehirde misiniz?
Ben sizin yerinizde olsam direk bu kişi ile irtibata geçer (sonuçta borçlu sizsiniz değil mi? ) kafamı soru işaretlerinden kurtarırım.
Olan olmuş artık, olana yapılacak birşey yok.
Giden takılar geri gelmeyecek sonuç olarak, fakat eğer hala ortada bir borç ve ödenmesi gereken bir mebla varsa, bunu direk kendiniz 1. şahsa iletin.
Araya eşinizin ailesinden birini sokmayın... Anlaşılan o ki sizin gönderdiğiniz paraların yerine gidip gitmediğinden zaten emin değilsiniz.
Yapılabilecek en mantıklı şey bu olur, bu durumda.

Eğer eşinizin ailesi "bize güvenmiyor musunuzda böyle davranıyorsunuz" gibi bir davranışta bulunduğu taktirde, bu konuya senin değil eşinin müdahale etmesi gerekir.
Eşinizle oturup konuşun eğrisini doğrusunu tartın ve o şekilde hareket edin...
Tekrardan Allah yardımcınız olsun... İnşallah sorunsuz şu borç ödeme sürecini atlatırsınız.

canım saol cok mantıklı bır acıklama ancak şööyle de bır durum var dedıgn gıbı neden bööyle yaptın bıze guvenmıyormusn kısmı zaten kesınlıkle olur. eşim de bana kızar sen benım aileme sormadan babamın patronunu nasıl ararsın der. aileme guvenmmıyormusn der. babasının patronu ıle ewet aynı sehırdeyız ıst.dayız.

Ya nasil oluyorda, altinlarinizi birakiyorsunuz, anlamiyorum ben.
Gelin arabasindan inmeden once esime tenbihlemistim, nikahtan hemen sonra balayina gidecegimiz iicin, altinlarimi asla kimseye birakmam diye.
Uzerimde gelinlik, altimizda gelin arabasi, butun takilarim yanimda, gittik pasalar gibi balayimizi da yaptik, geride donduk.
Ben o altinlarla 4400 km baska bir ulkeye bile geldim.
Altin, para konularinda kimse kusura bakmasin, kendimden baska kimseye guvenmem, esime bile.
Esini alacaksin karsina, ailesiyle konusmasini soyleyeceksin.
Artik sizinde bir aileniz var, erkeklerin bunu idrak etmesi biraz zaman aliyor ama sen sakin sessiz kalma.
Birde giden geri gelmez ne yazik ki, verdiklerin icin uzulme, bundan sonra verme kimseye bir sey.
Siz kendi geciminize bakin. Sinir oluyorum boyle ailelere yaa.

borcunuzu kendiniz ödeyin.kayınpederinize emanet etmeyin ki sonra başınız ağrımasın:34:

Bende tam bunu yazacaktım.Borcu alan eşiniz,ailesi değil.Patronuna kendi eliyle teslim edip,daha önce 3000liranın verilip verilmediğini de öğrenebilir.

Eğer başka şehirdeysenizde patronla telefonla konuşsun eşiniz ve direk adamın hesabına yollayın parayı.

Eşim de su ıhtımalı kendı9sı söyledı zaten bana belkı kendılerı harcıyordur bızm borc olarak yolladıklarımızı ama kendılerı bılır .bızm borcumuz son ödemeyı yapcaz bugun bıtecek . onlarda ne yaparlar bılemem bızden cıkmıstır artık borc dedı.onlar öderler dedi.ama kesın sonra yardım ıstıycekler ödeyemeyınce. acıtasyon yapcaklar paramız yok dıye. böle ınsanlar cunku bılıyorum

Yine bana kızılacak ama senin altının senin altınındır, kocana vermeni bile doğru bulmuyorum. Borç bir şekilde ödenebilirdi ama giden altının yerine konması çok zor. O altınlar senin gelecek için güvencendi, ilk önce senin olduklarını eşine ve ailesine kabul ettirip sonra eşine yardım mı edecektin, bankaya mı atacaktın ne yapacaksan yapardın. Emanet olayına hiç girmeyeyim, o da bir hata. Yanınızda saklayabilir ya da kasaya koyabilirdiniz.

Kimsenin kızacağını sanmam, bende aynı görüşteyim.
Konuyu okuyacak olan yeni evlenecek arkadaşlarımıza da bilgi olsun diye yazıyorum.
Her işin bir kolayı var, genelde balayına gidileceği zaman mecburen birine bırakmak durumunda kalabiliyorsun altınları. (eğer haftasonu olacak bir düğünse)
Yeni evlenen kişilerin evleri hep mimlidir, bunu bilmeyen de yoktur zaten.
O yüzden ya kendi annene ya da kayınvalidene teslim etmek durumunda kalıyorsun.

Ama burada önemli olan onlara tavrını belli etmek.
O altınların sana ait olduğunu (tek sana değil gerçi, size ait olduğunu) bilmeliler.
Balayına gitmeden önce hafta arası imkan varsa banka kasasına kaldırılabilir, eğer böyle bir imkan yoksa herhangi bir sorun yaşamamak için teyze - hala gibi kişilere emanet edilebilir.
:31:

canım saol cok mantıklı bır acıklama ancak şööyle de bır durum var dedıgn gıbı neden bööyle yaptın bıze guvenmıyormusn kısmı zaten kesınlıkle olur. eşim de bana kızar sen benım aileme sormadan babamın patronunu nasıl ararsın der. aileme guvenmmıyormusn der. babasının patronu ıle ewet aynı sehırdeyız ıst.dayız.

borçlu olan sizsiniz,patronla aynı şehirdesiniz,niye kayınpeder aracı o zaman:44:

altınları bırakan bırakmış emanet olarak tamamda
ya habersizden bozduranlara ne demeli
emanete ihanet işte her yeye harcanırsa harcansın sana mutlaka sormaları gerekirdi
tepkini gösterki eşine aynı şeyler tekrarlanmasın

ya arkadaslar durumu tam da bılmıyorsunuz dugunumde elektrıkler kesıldı 40 dk kadar moralım cok bozuktu takı törenınde kesıldı o anı bıle hatırlamıyorum halasına vermıstım dıye hatırlıyorum. sonra zaten agladım sınırımden jeneratör yokmus ıcıne adıldı dugunun.

Evet bende bunu kast ettim zaten canım.
Eşin doğal olarak buna tepki verir, çünkü kendi ailesi.
Fakat eşin ailesini az çok tanıyordur herhalde?
Eğer sen paranın doğru yere gittiğinden emin değilsen, eşini al bir gün karşına ve durumu onunla etraflıca konuş.
Fakat ailesini suçlamadan, nazik bir dille ne yapacağınız konusunda güzelce anlaşın.
Fikirlerini paylaş, banka transferi veya yüzyüze borcunuzu ödeyebilirsiniz.
Aradan aileyi çıkarmanın yoluna bak derim ben, sen eşinle paylaş öncelikle bunu.
Zaten önemli olan beraber karar vermeniz, sen tek başına hareket edersen hem ailesinden hem de eşinden çok büyük tepkiler alarak "kaş yaparken göz çıkardı" durumuna düşersin zaten..
Hayırlısı olsun canım ne önerebilirim başka bilemedim... :34:

Evet bende bunu kast ettim zaten canım.
Eşin doğal olarak buna tepki verir, çünkü kendi ailesi.
Fakat eşin ailesini az çok tanıyordur herhalde?
Eğer sen paranın doğru yere gittiğinden emin değilsen, eşini al bir gün karşına ve durumu onunla etraflıca konuş.
Fakat ailesini suçlamadan, nazik bir dille ne yapacağınız konusunda güzelce anlaşın.
Fikirlerini paylaş, banka transferi veya yüzyüze borcunuzu ödeyebilirsiniz.
Aradan aileyi çıkarmanın yoluna bak derim ben, sen eşinle paylaş öncelikle bunu.
Zaten önemli olan beraber karar vermeniz, sen tek başına hareket edersen hem ailesinden hem de eşinden çok büyük tepkiler alarak "kaş yaparken göz çıkardı" durumuna düşersin zaten..
Hayırlısı olsun canım ne önerebilirim başka bilemedim... :34:

teşekkür ederım cnm dedıklerını uygulayacagım

Kimsenin kızacağını sanmam, bende aynı görüşteyim.
Konuyu okuyacak olan yeni evlenecek arkadaşlarımıza da bilgi olsun diye yazıyorum.
Her işin bir kolayı var, genelde balayına gidileceği zaman mecburen birine bırakmak durumunda kalabiliyorsun altınları. (eğer haftasonu olacak bir düğünse)
Yeni evlenen kişilerin evleri hep mimlidir, bunu bilmeyen de yoktur zaten.
O yüzden ya kendi annene ya da kayınvalidene teslim etmek durumunda kalıyorsun.

Ama burada önemli olan onlara tavrını belli etmek.
O altınların sana ait olduğunu (tek sana değil gerçi, size ait olduğunu) bilmeliler.
Balayına gitmeden önce hafta arası imkan varsa banka kasasına kaldırılabilir, eğer böyle bir imkan yoksa herhangi bir sorun yaşamamak için teyze - hala gibi kişilere emanet edilebilir.
:31:

Yok kızanlar var:27:, çünkü ben ciddi bir şekilde o altınların gelinin olduğunu savunuyorum, dini ve hukuki sebeplere dayanarak.

Bana sorulursa o altınlara güvenip lüks için borç yapmak bile gereksiz ama isteyen yapar tabi diyecek lafım yok.

Ama dediğim gibi, o paranın asıl amacı güvencedir, uzun vadeli bir garantidir. Ben şahsi düşünceme göre düğün yapacağıma sade bir nikahla evlenirim, yine de el sürmem. Keyfimden değil. Dünyanın bir bir türlü hali var, Allah korusun olur ki insan boşanır, bu para yeni bir hayat kurmaya, bir süre geçinmeye yarar.Allah gecinden versin eşini kaybedersin, zor durumda kalırsın. Ya da şu anki düğün masrafından önemli bir borç çıkar ilerde oraya gider, hiç olmadı çocuğuna harcarsın eğitimiydi ıvırıydı zıvırıydı. Ev alırsın peşinatın olur, emekliliğinde rahat edersin vs vs.

Tabi insanların keyfi bilir, ister düğün yaparlar ister keyiflerine göre eşya alırlar, ama ararsak o paranın gideceği daha önemli yer mutlaka çıkar. Tabi gelinin rızasıyla:34:

Kesinlikle katiliyorum, takilar gelinindir, mehiridir onlar kadinin.
Esine bile kendi rizasiyla verebilir.
Gectim ailelere verilsin, yok borc odensin.
Yuksek meblada borca girip dugun yapmayi da anlamis degilim ya.
Sade bir nikah, ardindan balayi, daha nolcak.
Gelecek icin yatirim, evimin pesinati diyorum ins, Rabbim sagliktan yana bir sikinti vermedigi surece.
Hatta dugunden sonra bile birikimlerimizle bilezik almaya bile basladim.
Esime de, bu evimizin kim bilir hangi penceresi, hangi kapisi diyorum.
Cunku ona kalsa hala harcamanin derdinde.

Kesinlikle katiliyorum, takilar gelinindir, mehiridir onlar kadinin.
Esine bile kendi rizasiyla verebilir.
Gectim ailelere verilsin, yok borc odensin.
Yuksek meblada borca girip dugun yapmayi da anlamis degilim ya.
Sade bir nikah, ardindan balayi, daha nolcak.
Gelecek icin yatirim, evimin pesinati diyorum ins, Rabbim sagliktan yana bir sikinti vermedigi surece.
Hatta dugunden sonra bile birikimlerimizle bilezik almaya bile basladim.
Esime de, bu evimizin kim bilir hangi penceresi, hangi kapisi diyorum.
Cunku ona kalsa hala harcamanin derdinde.

Hah işte arkadaşım, tam o dediğinden.

Ben demiyeyim dedim ama sen dedin, korkuyorum ben buradaki kamuoyundan vallahi:110:

Şaka bir yana, evet erkekler bazen harcamaya daha meyilli oluyorlar, benim de başımda böyle bir dert olduğundan biliyorum.:31:

Son düzenleme:
Vermicektiniz bir kasa kiralayıp koysaydınız hem kafanız rahat olurdu.Bizimde düğünde takılan paraları eşim annesine emanet etmişti düğünden sonra yemeğe filan gidicektik kaybolur diye.Sonra eve geldik takıları istedik ertesi sabah erkenden balayına gidicez takıları paraları istedik diye kadın bize kızmış trip atıyo sanki kendi parasını istemişiz gibi.

Hah işte arkadaşım, tam o dediğinden.

Ben demiyeyim dedim ama sen dedin, korkuyorum ben buradaki kamuoyundan vallahi:110:

Şaka bir yana, evet erkekler bazen harcamaya daha meyilli oluyorlar, benim de başımda böyle bir dert olduğundan biliyorum.:31:

:)) Her turlu goruse saygi duymak gerekiyor cnm.
Benim bildigim dogru bu.

Bu konuları konuşmayı pek sevmem ama aile iç işine müdahaledir apacık...
Hadi para lazımdı, paraları yoktu, borç almışlardı çocukları için ve ödemesini
oğulları yapacaktı. Buraya kadar makul ama 3-4günlük balayı seyahatinden
dönmeyi bekleyemeyecek kadar mı acildi bu ödeme? Evliliğin 2. günü çocuklara
aksettirilecek bir konu mu? Daha iyi bir ödeme planı yapamazlar mıydı? Eşin bu
duruma el atmalıydı bence. Daha Bismillah yeni evlendik, borç, takı konuşma
vakti mi diyebilirdi...

Her şeyi geçtim de emanet bırakılan bir şey için emanet bırakana illaki danışılmalıdır.
Güzelce durum böyle böyle kızım, lazım deseler bu denli sorun olmazdı eminim...
Durum eşinizin tavrı ile alakalı. Müsade etmemeliydi konuların buraya gelmesine...

Ben olsam takılarımı yanımda gotururdum, kayınvalıdemın ve kayınpederımın boyle bırsey yapacagını suphes aklımdan gecseydı.Sız artık evlenmıssıız onar daha neyı laptopundan borcundan bahsedıyorlar.Esın de kıme ne borcu varsa sana soylemelı.Ona gore altın bozulacaksa senın rızanla olmalı bu ıs.Ben kucuk altınlarımıverdım borclarımızı kapattık,yetmedı bılezıklerın bır kısmını da bozdum ama hepsı benım rızamla oldu zorla olmadı.Takılar gelınındır dınen bıle gunah.

Back
X