Eşimin ailesi yüzünden cok mutsuzumm ..yalnızımm

en güzeli ne biliyormusun...iki tarafında ailesinin olmadığı bir yerde yaşamak...onlarsız olmaz mutlaka ama...düşününce en iyisi bu şeklide yaşamak...onlardan ayrı başka bir şehirde...bizler problemli insanlar değiliz...yeri gelir empati kurar saygımızıda esirgemeyiz...ama herşeye cevabı olan,ben bilirim tavrina sahip olan insalarla yaşamak gerçekten zor...karşı tarafa görede biz yanlışız eminim...ama burda bu kadar yazan arkadaşlar...aynı noktaları paylaştıklarımız...bize yorum yapanlardamı yanlış mümkün değil...kabul etmeselerde karşı taraflarımızdada hata var...kulak ardı ediyormuş gibi gözüküyor kaynanalarımız,biz çaçoronmuş gibi tavranıyorlar...ama asıl iş onlarda...ama bunu kimse bilmiyor....ha benim eşim biliyor annesinin ne olduğunu daha 2 gün önce yanımda annesine bu kadar inat olma,birşeyede he de,tamam de dedi..yok illa hayır diceksin kabullen bazı şeyleri de....içimden dedimki işte benim anlatmak istediğim sinirlendiğim konuda tam bu nokta...çok alıngan bir insan old için kendileri...eşim arada sakin olmamı, güzel bir şekilde söylememi yada kulak arkası etmemi istiyor...bilmiyorum bu böyle nereye kadar gider...yolun sonu tıkanmaz inşallah...yoksa sonumuz hiç iyi değil...

kızlar meraba hepinize.. çıldırıcam ben ,, yine kayınvalidemlerdeyim ve biz aksam üstü buraya geldik..saat 10 gibi ,,annesi ' oturcakmısınz ben 2 dk dayına ugrayıp gelcem dedi eşimde,' evet anne belkiburda kalırız 'demezmi yine .. offf...cıldırdım..kayınvalidem gitti....aradan 20 dk sonra ben hadi bizde evimize gidelim dedeigimde bu gece burdayız demezmi !! kızdım falan bu defa ben eve gidicem die tuttturdum..arabada kavga gürültü ..ben yine dayanamadım agladım tabi..evin önüne gittik inmedim..bayagı tartıstık sonra yine kayınvalideme getirdi beni..kendileride yine o iğrenc kahvesine gitti...allahım bu ailesine olan bagımlılıgıyla nasıl ugrasıcam ben...kızlar yardım edin bana ..bi duası falan yokmu bunun ??

merak ettim neden inmediniz???

söyleyeceklerimi sorumu cevapladıktan sonra söyleyeceğim...

sana eş değil hala anne lazım kocacım büyü öyle gel sen benimle işin yok de :36:bu ne böyle canım yeni evlisiniz daha evinizde güzel vakit geçirecekken :37:sinir oluyorum böyle olaylara ...sen haklısın elbet evde eşinle olmak isteyeceksin en doğal hakkın hafta da bir ziyaret etsen zaten sana bu kadar rahatsızlık vermez...eşine tepkini koy anlayacak şekilde evini bilsin yuvasının tadını alsın oda anlamamıştır böyle evlilikten bişey :26:bu aileler kendileri bozuyorlar çocuklarının evliliğini ama nedense devam ediyorlar tak dedirtene kadar inşallah düzelir canım iyice al karşına konuş ,istediği kadar soğuk davransın pes etme napıcak 7 aylık evliyken boşanacak hali yok ya sırf bu yüzden :71:

Wanessa okuyorum okuyorum daralıyorum inan durumuna çok üzüldüm gerçekten.
Ne hakkı var seni bu kadar bunaltmaya ya..:52:
Bu ne bencillik, seni oraya bırakıp kahveye gitmeler falan.
Bilmiyorum ama sanki sen ters teptikçe kaçtıkça, o daha çok inada bindirip o tarafa kayıyor gibime geldi.
Huyuna git desem adam vazgeçmiyor bıraksan topyekün oraya taşınacak.
Allah yardımcın olsun canım.
En kısa zamanda güzel haberlerini duymak dileğiyle..

kız sen insan sarrafımısın nesin...aynı benm kocamı anlattın walla...Bu ne bencillik, seni oraya bırakıp kahveye gitmeler falan.
Bilmiyorum ama sanki sen ters teptikçe kaçtıkça, o daha çok inada bindirip o tarafa kayıyor gibime geldi.
Huyuna git desem adam vazgeçmiyor bıraksan topyekün oraya taşınacak
işte bende tam bunun ÇÖZÜMÜNÜ arıyorum...yukarı tükürsem bıyık asagı tükürsem sakal...

o kadar güzel tar,f etmişsin ki canım..aynen kendimi yaşadım...hatta ilk paragrafa canı gönülden katılıyorum..çok iyi bir tespit...bende derdim ben mi çok kuruyorum bunları kafamda diye...ama benim gibi düşünen çok kişi varmış..demekki problem bende değil...
onlar bize bişye dedimi biz ha ha dersek güzel düperrrr...yok hayır olmaz öyle,yapmayalım dedik mi biz kötü...
çok cahil insanların arasında kaldım...size çok güzel bir örnek anlatıcam...yorumu size bırakıyorum...kızım doğmadan önce onun için adak adamıştık...hayvan kesicez dedik...gecen günde gerçekleştirdik allahın izniyle...kayınvalidem çok acır öyle hayvan kesmek falanç...olabilir saygı duyarım...diyorki bana...kızım adamayın öyle birdaha yazık diyor...eyvallah tamam...bende diyorum ki olmaz kuranda yeri var...yapmamız lazım diyorum...o eskidenmiş,o zamanki zihniyet öyleymiş diyor...bahsettiği konu kurban kesimi...içimden çok güldüm...kuranın o zamanı bu zamanımı var...kuran tel...indiği günden beri herşey baki deyiverdim...düşünün bunu diyen insan emeklibir sınıf öğretmeni...ama cahil bir öğretmen...kendini sadece temizlik konusunda geliştirmiş...bide etrafa karışsın...dün temizlikçim vardı evde...arıyor benim ben işteyim...büfelerin içini sildin mi...yooo silmesim...temizlikten sonra silicem...aaaaaa olmaz...bak şimdi benakşamdan silerim....kadın evi temizler...sonra son rötüşü yapar...bunu diyor bana...banane banane...sen öyle yap...ben böyle yapıyorum...kuralımı var onun...organze perdelerimim f ayarında uzun programa atmış...demiştim ki narin prog at...neyse f ye attın...bari kısaya at...organze perdelerimi 2 saatlık programda canını çıkaraca...buda bence yanlış...ama ben demedim bişey...hadi dedim boşver cahili...ama ben yapsam ...hemen aaaaa o öyle yıkanmaz der bana...yani çok tutrasız insanlar bizimkiler...ama anlatsan sen hatalısın...söylesen sen...yeni bir yöntem denicem...bana anlatcak anlatcak...ama ben dinlemicem...kalkıp başka bişeyle ilgilenicem...yada konuyu değiştiricem...:52::52:

bencede sekerim en iiyisi takmamak... o konuşsun konuşsun sende tamam de hatta ama yine kendi bildigini yap...warmşş seninde basında bitane ne diyim...kendileri mükemmel biz bişey bilmez hiççbişiden anlamaz...su kurban konusunda da kusura bakma ama bence sacmalamış...

yeni eni evlenmeyi düşünmeye başlamıştım...vazmıgeçsem neeeeeee.....

wazgecme de ama kocacıgının ailsini iyi tanı...we evlenmeden önce güzel bi konuş...ben bilseydim böle seyler olacagını...ah ahhh...heerseyin anlaşmasını yapardım...bak sekerim sana sölüyorum..istediği kadar asık olsun sana ...ama evlendkten sora bende inanmazdm ama kesinlikle degişiyolar sölemedi deme ...herseyi konuş öle evlen...:20: :20: :20: :20:

en güzeli ne biliyormusun...iki tarafında ailesinin olmadığı bir yerde yaşamak...onlarsız olmaz mutlaka ama...düşününce en iyisi bu şeklide yaşamak...onlardan ayrı başka bir şehirde...bizler problemli insanlar değiliz...yeri gelir empati kurar saygımızıda esirgemeyiz...ama herşeye cevabı olan,ben bilirim tavrina sahip olan insalarla yaşamak gerçekten zor...karşı tarafa görede biz yanlışız eminim...ama burda bu kadar yazan arkadaşlar...aynı noktaları paylaştıklarımız...bize yorum yapanlardamı yanlış mümkün değil...kabul etmeselerde karşı taraflarımızdada hata var...kulak ardı ediyormuş gibi gözüküyor kaynanalarımız,biz çaçoronmuş gibi tavranıyorlar...ama asıl iş onlarda...ama bunu kimse bilmiyor....ha benim eşim biliyor annesinin ne olduğunu daha 2 gün önce yanımda annesine bu kadar inat olma,birşeyede he de,tamam de dedi..yok illa hayır diceksin kabullen bazı şeyleri de....içimden dedimki işte benim anlatmak istediğim sinirlendiğim konuda tam bu nokta...çok alıngan bir insan old için kendileri...eşim arada sakin olmamı, güzel bir şekilde söylememi yada kulak arkası etmemi istiyor...bilmiyorum bu böyle nereye kadar gider...yolun sonu tıkanmaz inşallah...yoksa sonumuz hiç iyi değil...

belliki seni de benm gibi bunaltmışlar...farklı sehirde yasam bencede mantıklı ama bizde bu durum olmuyo ne yazıkki...eşimin sınavı kazanması gerek..o da biraz zor cünkü çalıştıgı yok ne yazıkki...ne diyim canm biirazda dolu tarafına bakcaz nereye kadar giderse artık..

sana eş değil hala anne lazım kocacım büyü öyle gel sen benimle işin yok de :36:bu ne böyle canım yeni evlisiniz daha evinizde güzel vakit geçirecekken :37:sinir oluyorum böyle olaylara ...sen haklısın elbet evde eşinle olmak isteyeceksin en doğal hakkın hafta da bir ziyaret etsen zaten sana bu kadar rahatsızlık vermez...eşine tepkini koy anlayacak şekilde evini bilsin yuvasının tadını alsın oda anlamamıştır böyle evlilikten bişey :26:bu aileler kendileri bozuyorlar çocuklarının evliliğini ama nedense devam ediyorlar tak dedirtene kadar inşallah düzelir canım iyice al karşına konuş ,istediği kadar soğuk davransın pes etme napıcak 7 aylık evliyken boşanacak hali yok ya sırf bu yüzden :71:

bu aileler yaktı bizi bee....cevremde ki herkes allah yard.olsn diyo...kayınvaliden cok fena...eşimin arkadaslarının hanımlarına kadar onlar bile tanıdılar yane...cok konuştum canm ama bos sanırım ...sonumuz hayırlı ola...:50: :50: :50:

canım valla açıkçası evde tek kalma pahasına gitme derim ben..
gitmeki aileside bilsin soğuk olduğunu eşinde bilsin gitmeki eşin belki arada düşünür benim evimde bir eş var der..
sen gittikçe nasılsa konuşuyor konuşuyor yinede geliyor der valla bak
koy tavrını... sen ne kadar konuşursan konuş bu iş konuşarak düzelmiycek bunu anladık hepimizde.. artık konuşarak bişey yapmaya çalışmakta değil..
gittiğindede ailesine soğuk davran ne olursa olsun gece orda kalma kocana eve bıraktır kendini ve bırak cok meraklıysa orda kalır..
afedersinde bir yatar annesinde iki yatar herhalde karısını özleyecektir ayrı yatmak zoruna gidecektir..
gitmiyorsa zaten senin eşin dayak istiyor demektir...
tövbe tövbe şimdi burda birşey diyeceğimde ayıp kaçmasın diye demiyorum...
:47::47:

burdaki taktiklere hayran kaldımm vallahii.7 aylık evliyim bende ama şu kaynana yüzünden hiçbirşey anlamadım.akla ihtiyacım var çok.anneme anlatsam üzülüyo arkadaşlarıma anlatsam çoğu bekar anlamaz.iiki siz varsınız arkadaşlarrr :kkk: benim adamda evlendikten sonra annesini bi sever olduu oda oğlunu şaştım kaldım bu işe.nişanlıyken evlensekte kurtulsam bu evden derdi.şimdi annesiyle günde 9 kere telefonda konuşuyo herşeyi rapor edio hepsi aynı bunların hepsii

benim eşimde öle oldu nişanlıyken benim senden başka kimsem yok derdi son zamanlarda benden başka herşeyi var benim için yapmadığı bir çok şeyi ailesi için yapıyo ha yapmasın demiyorum ama bana geldimi bahane bulup onlara yoktan var etmesi kırıyo dün biraz tepkimi gösterdim çok başka yerlere getirdi bakalmı hayırlısı

çünkü beni tek basıma o gece evde bırakıp annesinde kalacagını biliyodum...belki düzeltirizde eve gelme konusunda onu ikna edebilirim die düşündüm..

bence oraya kadar gelmişken kesinlikle geri dönmemeliydiniz...biraz daha kararlı olmalı...yapacağım dediğiniz şeyi mutlaka ne pahasına olursa olsun (evde tek başına kalma vsvsvs...) yapın...bu şekilde eşinizi ikna edip kendinizi anlatmanız zor...siz kararlı olun bir süre belki olmaz ama zaman herşeyi tersine çevirebilir...şu kırıldı, bu üzüldü, şimdi tatsızlık çıkar diye düşünürseniz (herzaman değil tabi) insanlar sizin zaaflarınızdan faydalanır ve sanırım biraz öyle oluyor...

ben arabadan inmemekle büyük hata yaptığınızı söyleyecektim...

canım valla açıkçası evde tek kalma pahasına gitme derim ben..
gitmeki aileside bilsin soğuk olduğunu eşinde bilsin gitmeki eşin belki arada düşünür benim evimde bir eş var der..
sen gittikçe nasılsa konuşuyor konuşuyor yinede geliyor der valla bak koy tavrını... sen ne kadar konuşursan konuş bu iş konuşarak düzelmiycek bunu anladık hepimizde.. artık konuşarak bişey yapmaya çalışmakta değil..
gittiğindede ailesine soğuk davran ne olursa olsun gece orda kalma kocana eve bıraktır kendini ve bırak cok meraklıysa orda kalır..afedersinde bir yatar annesinde iki yatar herhalde karısını özleyecektir ayrı yatmak zoruna gidecektir..
gitmiyorsa zaten senin eşin dayak istiyor demektir...
tövbe tövbe şimdi burda birşey diyeceğimde ayıp kaçmasın diye demiyorum...
:47::47:

söylemek istediğim tam olarak bu...

ne kadar iyi olurlarsa olsunlar illaki problem çıkıyor.bizimkilerin şirketi var,kayınpeder,görümce eşim ve de kaynım 4 ü ortak,herkesin bi işi,görevi var.ben de çalışıyorum şirkette,eşime yardımcı oluyorum,görümcem haftada 3 gün gelir,o olmadığı zman muhasebeye bakarım vs..hatta kaynanam da gelir.görümcemin oğlu var 6 aylık ona bakmak için gelir.yani biz haftanın 6 günü çalışıyoruz,ve 6 gün de beraberiz.tamam iyi,hoş,güzel insanlardır,allah var hiçbirşeyime karışmazlar ama hergün görüşürüz,akşam eşim bi de anasına telefon açar,cumartesileri yarım gün çalışırız,çıkarız direk kaynanama gideriz,orda yatarız,pazar sabahı kahvaltı haliyle yine orda.bu arada ben 6 aylık evliyim...eşime kaç defa dedim biz daha yeni evliyiz karşılıklı bi pazar kahvaltımız olmıcak mı,rahat rahat banyo yapamıcak mıyız diye.işte ama annem çok seviniyo,allah razı olsun diyo falan bana bir sürü şey diyo.tamam da ben noluyorum burda diyorum cevap yok.neyse biraz sabrettim.daha fazla duramadım 2 hafta önce ağlaya ağlaya bağıra bağıra söledim gitmek istemiyorum ya dedim,zaten görüyoruz dükkanda birbirimizi,bi de akşam arıyoruz,ne gerek var yatmaya diye bayağı bi söylendim,madem ayrı eve çıkmasaydık bu ne böyle dedim.görümceme de dedim,kaynanama da dedim,son 2 haftadır evimizde kahvaltı yapıyoruz:):):):) çektim valla isyan bayraklarını,bu ne canım böle!!!!!

tebrik ederim çok iyi yapmışsınız gerçekten erkekler başka türlü anlamıyorlar malesef imadan falan direkt söyliceksin bağıra bağıra:)
benim de kayınvalidem bi hoş, dün eşimi aramış, eşimin bu hafta görevi şehir dışında değil evimizin olduğu yerde, nasıl haber vermezmiş onlara nası önceden söylemezmiş (bilseler kesin bu hafta bize damlarlardı)diye eşime bağırıyodu telefonda sesi taa mutfağa geliodu cırıl cırıl:)
aa dedim eşime nasıl söylemessin çok ayıp :)
hiç bişe diyemedi anladı heralde annesinin ayıbını ama utandığı için yorum da yapamadı.

çünkü beni tek basıma o gece evde bırakıp annesinde kalacagını biliyodum...belki düzeltirizde eve gelme konusunda onu ikna edebilirim die düşündüm..

walla canım benim sen tavrını tam koymuyorsun sanki. gitmeyeceğim diyosan gitme bırak o gitsin, evin önüne kadar geldin mi evine gir bırak gitsin. nasılsa annesine gittiğinizde de seni orada yalnız bırakıp gidiyo, en azından evinde olursun. Birgün gider iki gün gider annesine bakar olacak gibi değil o sana uymaya başlar artık. İnsanlar kendilerine uyuldukça karşı tarafın isteklerini göz ardı etmeye başlıyolar, hep kendilerinin doğru yaptığını düşünüyolar. O nedenle taviz verme:50:

walla canım benim sen tavrını tam koymuyorsun sanki. gitmeyeceğim diyosan gitme bırak o gitsin, evin önüne kadar geldin mi evine gir bırak gitsin. nasılsa annesine gittiğinizde de seni orada yalnız bırakıp gidiyo, en azından evinde olursun. Birgün gider iki gün gider annesine bakar olacak gibi değil o sana uymaya başlar artık. İnsanlar kendilerine uyuldukça karşı tarafın isteklerini göz ardı etmeye başlıyolar, hep kendilerinin doğru yaptığını düşünüyolar. O nedenle taviz verme:50:

aynen demeye çalıştığım da bu işte...

wanessa silkelen canım ya bak hata yaptığın nokta burası zaten sen annesine gitsende gitmesende bu adam kahveye gidecek.. niye annesinin evinde rahatsız rahatsız oturacaksın git evine otur rahat rahat uzat ayaklarını izle filmini kapını kilitle arada anneni kardeşini çağır çok korkarsan.. belki utanır eşinde seni evde tek bırakmaktan..
sen böyle konuşup konuşup hala gitmeye devam edersen daha çok yenik düşersin
lütfen canım konuşuyorsun bağırıyorsun ama tavrını koymuyorsun...
bi kez kız konuş ve tavrını koy gitme bidahaki sefere konuştuğunuzda senin yaparım diyeceğini yapacağını bilir..
ama böyleyken nasılsa yapamaz diye daha çok yıpratır senii...
ne yap et gitme o eve bırak gitsin kocan... sen evinin keyfini çıkar ne olurki korkarmısın gitmesen??
kilitle kapını güzelce gelmiyorsa uyu bir güzel hiçte öyle ısrarcı falan olma gel nerdesin falan sadece şunu bilsin senin evin orası ve sen evinde duracaksın o ister anasının eteğinin altına girsin ister senin yanına tercih onun, onun seni istemediğin bir hayata sürüklemesine izin verme şimdiden izin verirsen daha çocuğun falan olacak ozaman hepten yıpranır mahvolursun billahi..

Back
X