• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesi

elnurb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2011
58
0
96
Denizli
arkadaslar 8aylık ewliyim eşimin ailesini hiç sewmiyorum kayınvalidem kayınpederim oğullarina karsi cok sorumsuz biz bi saatlik mesafede oturuyoruz ewlendigimizde bile zar zor dügün yaptı durumları iyi ama anne baba gibi deııller resmiyet war arada ew esyası dölşenirken bile bi misafir odasını aldı onuda ırın kırın nasıl insanlar anlamadım kendi ailemle aynı ilçedeyız allh razı olsun benım her dedııgımı yaptlr hala herseyıme kosarlar yardımcı olurlar suan kırada oturuyoruz kendı ewlerı war bı tanede kıracıları oturuyor ıkısıde emeklı ögretmen ama bize hiçbisekilde yardımda bulunmuyolar suan ben çalısamıyorum oturdgmz yer kucuk gecen ailemle kayınvalidemlere gittk annem dedı ortak para werelım bunları ew sahıbı yapalım umrunda deıl ew sahibi bizi ewden çıkarcakta bızım burlarda erkegın aılesinin ewi warsa oğluna werir ama bunlarda aile die bısy yok kayınvalidem iki yuzlu asla asla kendı canını hiç uzmuo bende onunla cok fazla muhattap olmuyorum ama cok sınır edıo bu durum benı

Ne onlar size yardım etmek zorunda ne de siz onlarla fazla görüşmek zorundasınız...yokmuş kabul edebilirsin sinir olmaktansa...

her aile yapısı farklıdır birde kız anne babası her zaman daha ilgilidir.onlardan birşey bekleyerek kendini ve evliliğini yıpratma.eşinle başbaşa ver o zaman evinizide alırsınız düzenininzide kurarsınz.onlar sanki hayatınızda yokmuş gibi yaşa saygında kusur etme ama onlardanda bir ümidin olmasın o zaman daha mutlu olursun.

azıcık aşım kaygısız başım boşver canım.herkes kendi evinde oturmuyor çoğumuz kiracıyız ilerde inş bizlerede nasip eder Allah.boşver laf söz işitceksen sonrasında sizi ev sahibi yaptık die falan hiç olmasın daha iyi.bir misafir odası alırken bile mırın kırın etmişler ev almanızda yardım etseler düşünemiyorum artık.şahsen kimseden yardım beklemiyorum zararları dokunmasın haksız yere rızkım yenilmesin yeter.etliye sütlüye karışmıyolar işte ne güzel boşver bence

benim ailemde çok garip.eşimin ailesi çok iyi ve gerçekten insanlar ama ben bursada onlar elazığdalar keşke ailem orada onlar burada olsalar neyse.eşin kaç kardeş.sen çok iyiyysen sana ve ailene de güvenebilirler.nasıl olsa oğlumuz açıkta kalmaz diye.ama yinede böyle olmamalılar.eşin alesiyle fazla görüşüyor mu bence senden önce eşinin mesafeli olması gerek sen kötü olma bence.ne sıklıkta görüşüyorsa eşin aza düşürsün bazı şeyleri yüzeysel anlatsın maddi durumunuzla ilgili yani.bakalım tavırları ne olacak ben bazı anne ve babaları hiç anlamıyorum.bu arada çocuğunuz var mı canım...

hepinizin sölediğine katılıyorum haklıda olabilirsinz ama aileler cocuklarından biseyleri kıskanmamalılar en azından ben öle gördm belkıde benım en buyuk hatam bıseyler ummak eşim ailesiyle bağları olan biri deil cokfazla aramzlr görşmzler maddı sıkıntımz oldgn söledk umursamadlr kendı ailem yardm etti saolsnlr ben araya mesafe koydum artık

seni çok iyi anlıyorum inan insan inanamıyor.nasl olur diye kendine her gün soruyrsun.ama bencede uzun zaman görüşme bakalım ne yapacaklar.varlığınızda yokluğunuzda bir mi onlar için...neden insanlık gittikçe kötüye gidiyor anlamıyorum......

mecbur değiller. evleri olmasaydı ne olacaktı? yine kirada olacaktınız. evlenirken onlar ev verir , yardım eder diye mi güvendiniz de evlendiniz.. cevabınız hayır'dır büyük ihtimalle.. o halde kafanıza dert edebileceğiniz birşey yok ortada.. zira evlilik sorumluluktur. sadece siz değilsiniz kirada oturan.. diğer insanlar ne yapsın? bir göz odada bilmem kaç kişi oturup da kira ödeyenler ne yapsın... bence boş yere kimseye kendi adınıza sorumluluk görev gibi şeyler yüklemeyin..

kirada oturmaktan malesef tüm kiracılar dertli. insanın kendi evi gibisi yok. ben hayatım boyunca hiç kirada oturmadım.... eşimin ailesi kirada oturuyordu doğal olarak eşimle kirada oturacağımı bilerek evlendim. yani evlenirken kayınvalide ve kayınpedere güvenmedim maddi olarak..... biz evlendikten 1 sene sonra ailesi ev aldı ve şuan biz hem kira ödeyip hemde onların kredisine yardım ediyoruz.... ha ben bundan şikayetçi değilim. onlar eşimin ailesi tabi yardm etcez.....

eşinizin ailesinin kirasını aldıkları evin olmadığını düşünün, yok öyle bir ev.... siz mecburen kirada oturacaksınız yapacak bişey yok maesef.... onlar çalışmış yapmış şimdi rahat ediyrlar. en fazla kiracıyı çıkartın biz oturup size kira ödeyelim diyebilirsiniz.

onlara güvenip evlenmediğinize göre şimdi beklentiye girmek niye?

Buradaki bazı yorumlar bana çok tuhaf geliyor.

Demiş ya arkadaşlar evlenirken bilmiyormuydunuz vermek zorundalar mı falan diye. Aslında ne kadar mantıklı doğru şeyler söylüyorlar. Ama ben bugüne kadar hiç böyle düşünmemiştim. Bizim ailede, yani şöyle söyleyeyim kendi ailemde, annemler ben evlensem bırakın kirada evi olsa onu bana vermeyi, kızım bunu satalım üstüne bizde yardım edebildiğimizce sizi yardım edelim daha güzel bir ev sahibi olun yavrum der.

Aslında arkadaşlar haklı da ben böyle birşeyle hiç karşılaşmadığım için bana çok enteresan geliyor. Yani benim ailem ben kirada borçdayken oturamaz ki evlerine içlerine sinmez :54: Ama arkadaşlarda haklı sonuçta bu yaştan sonra onları da sıkıntıya sokmamak lazım. :50: Çok karışık konular ya :26:

ben sunu anlamiyorum

bir konu aciliyor ;"esim ailesine para veriyor", cevap ailesi zor durumdaysa bakmak mecburiyetinde diye cevaplar geliyor.

durum tam tersi olunca evladi durumu kötüyse kiradaysa neden erkegin ailesi ogluna destek olmak zorunda degil:ssz:

bu ne yaman celiski:ssz:

Eşinin anne ve babası emekli öğretmen mi?

eşiniz tek çocuk mu:34:

ben sunu anlamiyorum

bir konu aciliyor ;"esim ailesine para veriyor", cevap ailesi zor durumdaysa bakmak mecburiyetinde diye cevaplar geliyor.

durum tam tersi olunca evladi durumu kötüyse kiradaysa neden erkegin ailesi ogluna destek olmak zorunda degil:ssz:

bu ne yaman celiski:ssz:

bana göre yardımcı olmalılar.
ama burdaki bazı konular böyle,
aile yardımcı olmaz,uzak durur,sinir olunur........
yardımcı olur,yakın olur,herşeye karışıyo diye sinir olunur....
çocuğuna bakmazlar,sinir olunur....
çocuğa bakarlar,kötü bakıyo diye sinir olunur....
olunurda ,olunur....
yapacak birşey yok aslında ,çoğumuz(içine kendimi de katıyorum) kendi ailemiz yaptığında belkide sinir olmayacağımız şeyleri kaynana ,kayınbaba yaptığın da sinir oluyoruz.mesela konu sahibinin ailesi kayınvalidesigilin yaptığını yapsa belkide olaya bakış açısı şu olurdu''''AİLEMİN DÜĞÜN ZAMANI DURUMU ÇOK İYİ DEĞİLDİ ÇOK İSTEMELERİNE RAĞMEN ÇOK YARDIMCI OLAMADILAR,ŞİMDİ DE BİZ YENİ EVLİYİZ HUZURUMUZ KAÇMASIN DİYE ÇOK ARAYIP SORMUYORLAR.'''''''''

canım bende evlendim bana da bir şey alınmadı kendimiz aldık kaldı ki ev isteyeceğim Rabbim kimseyi kimseye muhtaç ettirmesin gözüm yok bişeylerinde üstüne üstlük eşimin ailesinin olduğu yerde takılan takıları da aile alıyormuş annem söyledi takılarını almayın diye almadılar sağolsunlar! bu tarz şeyleri kafaya takma eğer ihtiyacınız yoksa yetiyorsa paranız pulunuz kafaya takma Rabbim herşeyin en iyisini bilir kendi imkanınızla ev alırsınız.

arkadaslar 8aylık ewliyim eşimin ailesini hiç sewmiyorum kayınvalidem kayınpederim oğullarina karsi cok sorumsuz biz bi saatlik mesafede oturuyoruz ewlendigimizde bile zar zor dügün yaptı durumları iyi ama anne baba gibi deııller resmiyet war arada ew esyası dölşenirken bile bi misafir odasını aldı onuda ırın kırın nasıl insanlar anlamadım kendi ailemle aynı ilçedeyız allh razı olsun benım her dedııgımı yaptlr hala herseyıme kosarlar yardımcı olurlar suan kırada oturuyoruz kendı ewlerı war bı tanede kıracıları oturuyor ıkısıde emeklı ögretmen ama bize hiçbisekilde yardımda bulunmuyolar suan ben çalısamıyorum oturdgmz yer kucuk gecen ailemle kayınvalidemlere gittk annem dedı ortak para werelım bunları ew sahıbı yapalım umrunda deıl ew sahibi bizi ewden çıkarcakta bızım burlarda erkegın aılesinin ewi warsa oğluna werir ama bunlarda aile die bısy yok kayınvalidem iki yuzlu asla asla kendı canını hiç uzmuo bende onunla cok fazla muhattap olmuyorum ama cok sınır edıo bu durum benı

arkadaşım, senden beklentileri olmadıktan sonra kendine dert etme. senden bir şeyler isteseler daha mı iyi.
üstelik annen ortak ev alalım dedi diye ev almak zorunda değiller ki. bak burada zor geçindiği halde bir de ailelere para vermek zorunda kalanların yazdıkları var. onları oku haline şükret. üzme kendini

Back
X