esimin ailesi

dudi

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
1.488
182
688
Almanya
Aslinda nerden baslasam bilemiyorum esimin anne babasi cok Garip insanlar nerdeyse 10 yillik evliyim 7 yil beraber yasdik yaklasik 3 yildir ayri yasiyoruz ama bizi bir turlu rahat birakmiyolar .Oyle zamanli zamansiz zirt pirt evime gelen insanlar degiller ama belkide sorun bu birazda ayda bir ya gelirler ya gelmezler ama geldiklerinde bi huzursuzluk bi gerginlik sanki diken ustundeler ikiside birbirinin gozunun icine bakiyo gidelimmi kalkalimmi?Benden rahatsizlik duyup cekiniyo olabilirlermi diye cok dusundum inanin ama bu imkansiz ben evime gelen her insana sicak davranirim yemegi icmeyi cok severim ki bunu gorev olsun diye degil seve seve yaparim inanin ama evime ne Zaman adim atsalarben mutfaga iki Dakka cay koymaya gidiyorum onlar kalkalimmi gidelimmi basliyolar:53:geliyolar Dogru duzgun oturmak yok cocuk odasinda oturuyolar buyrun gelin yemek hazirladim yok biz tokuz sanki yemege zehir katiyorum yemek yemege korkuyolar:19:esim bile rahatsiz oluyo bu durumdan kac kerede kibarca uyardi yok anlamyolar hep aynilar.bide esim tek cocuk baska kimseleride yok her tatil gunu ariyolar gelin veya torunumuzu alalim ,disari cikicaz diyoruz o Zaman bizde geliriz diyolar:52:yani kesinlikle benden cekiniyo olamazlar:44:konuyu acmama asil sebepte az once yasadigim olay k.validem aradi oglum ona ayakkabi alacagimizi soylemis istersen beraber gidelim dedi bende aslinda esimle planladigimizi kibar bi sekilde soyledim aaa tabi ayakkabiyi oda gorsun diyo:53:yani anladigi sadece bu biz bi aile olarak bisey yapamayiz sorun esimin ayakkabiyi gormesi sanki her dedigimizi yanlis anliyolar bide a desen onlar z dedin diyo:27:neyse tamam o Zaman siz yien konusun beni ararsin bende torunuma Saat alicam dedi:53:bu arada oglum daha 4 yasinda ve ogluma Saat almak istiyo hangi kanalda izlediyse bilmiyorum ama televizyonda doktorun biri 5 yasinda cocuklarin saati ogrenmesi lazim demis:27: biz gec kaldik yani.bende anne daha cok kucuk herseyin bi Zamani var benim bildigim cocuklar okula gidince saati ogrenir dedim iyi tamam o Zaman deyip telefonu resmen yuzume kapadi:53:dogum gunundede ogluma akulu araba almaya kalktilar maddi durumlari iyi agzindan olmasa poposundan tepicekler nerdeyse,esimede ayni seyi yapmislar zamaninda herseyi parayla halediceklerini saniyolar bizde esimle durumumuz olsa bile oglumuza hayiri yoklugu ogretmek istiyoruz.Parkta kac tane cocuk akulu arabayla gezebiliyo ki normal yasitlari gibi bisiklet sursun ,kaykaydan kaysin her normal cocuk gibi yasasin simarik olmasin istiyoruz:20:ama gel gorelim bizi anlamiyolar.bi tane torunlari cok seviyolar belki ama herseyinde bir siniri var ve anne babanin yetistirme tarzina saygi duymalari lazim diye dusunuyorum.Az oncede beni cok sinirlendirdi resmen teli suratima kapadi geri ariycaktim ama uzatmak istemedim.Sizce haksizmiyim?

Bu arada biraz karisik ve noktalamalarda sorun olmus kusura bakmayin cok sinirliyim kafamdaki herseyi biran once yazip bitirmek istedim:17:

bendee 11 yıllık evliyim kayınvalide kayınpeder rahmetli oldu,tek çocuk eşiniz,bence haftada bir gönderin oğlunuzu alışverişmi yapacaklar yemeğemi götürecekler götürsünler,benimde oğlum tek yarın gelin birlikte istemezse üzülürdüm ama onlarda tutunacak birşeyler arıyorlar..

İlgisiz olsalardı inan ki bu seni daha çok üzerlerdi.
Tabi ki sizin de bir yetiştirme tarzınız var ona saygı duyulması lazım buna kesinlikle katılıyorum ama torun sevgisi bambaşka bişeymiş.
Bir de şöyle düşünün oğlunuz onları hatırlasın bilsin, güzel hatırlasın. Kaç sene sizinle olabilirler ki.
Tek çocukmuş eşiniz, ailesinin de sizle vakit geçirmek istemesi aslında güzel.
Keşke gönülleri hemen kırılmasa hemen herşeye alınmasalar ama yaşları gereği bu tavırları vardır.
Belki görmezden gelerek sıkıntılarınızı azaltabilirsiniz

bendee 11 yıllık evliyim kayınvalide kayınpeder rahmetli oldu,tek çocuk eşiniz,bence haftada bir gönderin oğlunuzu alışverişmi yapacaklar yemeğemi götürecekler götürsünler,benimde oğlum tek yarın gelin birlikte istemezse üzülürdüm ama onlarda tutunacak birşeyler arıyorlar..

Sorun zaten oglumu almalari vakit gecirmeleri degil ki bunu bende isteyerek yapiyorum ben kendim buyuk bir ailede dedem olmasada annane babaenne hep beraber buyudum ve oglumunda bu duyguyu tatmasini isterim.Oglumu nerdeyse her cumartesi aliyolar oglum icinde bizim icinde iyi oluyo benim rahatsizlik duydugum bizim yetistirme tarzimiza saygi duymamalari mesela simdi o Saat almayi kafaya koydu bende gerek yok deyince bin tane bahane uyduruyo yok dr dedi ,yok kendisi istedi.....Bazi seyleri cocuga birakirsaniz istekleri bitmiyo siz dur demedikce onlar durmazlar ve benim oglumda oldukca hareketli aktif bi cocuk onlarin yaninda remen zinavadan cikiyo :20:nene dedeler anliyorum kiyamiyolar ama bazi yerlerde hayir demek sart bana gore onlar ogluma hic sinir koymuyo onlarin yaninda esim ogluma bazen kizim hayir dese biz seni oyle buyutmedik ,sevgiyle buyuttuk diyolar bide sanki biz cocuga skence ediyoruz gibi:53:

Sorun zaten oglumu almalari vakit gecirmeleri degil ki bunu bende isteyerek yapiyorum ben kendim buyuk bir ailede dedem olmasada annane babaenne hep beraber buyudum ve oglumunda bu duyguyu tatmasini isterim.Oglumu nerdeyse her cumartesi aliyolar oglum icinde bizim icinde iyi oluyo benim rahatsizlik duydugum bizim yetistirme tarzimiza saygi duymamalari mesela simdi o Saat almayi kafaya koydu bende gerek yok deyince bin tane bahane uyduruyo yok dr dedi ,yok kendisi istedi.....Bazi seyleri cocuga birakirsaniz istekleri bitmiyo siz dur demedikce onlar durmazlar ve benim oglumda oldukca hareketli aktif bi cocuk onlarin yaninda remen zinavadan cikiyo :20:nene dedeler anliyorum kiyamiyolar ama bazi yerlerde hayir demek sart bana gore onlar ogluma hic sinir koymuyo onlarin yaninda esim ogluma bazen kizim hayir dese biz seni oyle buyutmedik ,sevgiyle buyuttuk diyolar bide sanki biz cocuga skence ediyoruz gibi:53:

arkadaşın dediği gibi görmezden gelin onlar hayatımızın bir parçası eşinizi dünyaya getiren anne baba,eltim saat aldı oğluma 3 buçuk yaşında 2 kere taktı attı köşeye,çocuklar başkalarının yanında hemen şımarır zaten,sizinle yaşamak zorunda olsalar daha kötü olurdu..

İlgisiz olsalardı inan ki bu seni daha çok üzerlerdi.
Tabi ki sizin de bir yetiştirme tarzınız var ona saygı duyulması lazım buna kesinlikle katılıyorum ama torun sevgisi bambaşka bişeymiş.
Bir de şöyle düşünün oğlunuz onları hatırlasın bilsin, güzel hatırlasın. Kaç sene sizinle olabilirler ki.
Tek çocukmuş eşiniz, ailesinin de sizle vakit geçirmek istemesi aslında güzel.
Keşke gönülleri hemen kırılmasa hemen herşeye alınmasalar ama yaşları gereği bu tavırları vardır.
Belki görmezden gelerek sıkıntılarınızı azaltabilirsiniz

Istedigim hic ilgilenmesinler degil tabiki torun sevgisi baskaymis onada saygi duyuyorum benim babam vefat etti maalesef istiyorum ki oglum o eklikliginide esimin babasiyla gidersin guzel vakit gecirsinler buna saygi duyuyorum ama sorun bizim hayir dedigimiz yerde onlarin mutlaka ama diye baslayan bi cumleleri var.Benim annemde cok simartir torunlarini ama annemi rahatca uyarabiliyorum bunlar sadece bana karsi degil esime karsida acyip alinganlar bide hemen kizip kusuyolar ve asla baska gorusu Kabul etmiyolar kendi yaptikalrinin Dogru oldugna o Kadar eminler ki bizede Kabul ettirmeye calisiyolar.Yani az onec Saat almanin daha erken oldugunu soyledigim icin telefonu yuzume kapadi resmen:53:

arkadaşın dediği gibi görmezden gelin onlar hayatımızın bir parçası eşinizi dünyaya getiren anne baba,eltim saat aldı oğluma 3 buçuk yaşında 2 kere taktı attı köşeye,çocuklar başkalarının yanında hemen şımarır zaten,sizinle yaşamak zorunda olsalar daha kötü olurdu..

Zaten 10 yildir gormezden gelerek yasayabiliyorum ancak ama bazi yerlerde benimde sabrim ve hosgorum bitiveriyo az once oldugu gibi telefonu yuzume kapayacak Kadar bi sorun yasamadik tek sorun onlarin istediklerinin olmamasi sorun sadece saatte degil bu en son yasadigimiz sey olunca onu yazdim.2 yasinda ogluma kocaman bisiklet aldilar yasitlari 3 tekerlek surerken oglum acaba bisikleti niye kullanamiyo diye bir suru yaygara koptu iste babasi bi gunde ogrendi de bu niye kullanamiyo :53:5-6 yasindaki cocukla 2 yasinda cocugu bir tutuyolar yani parkta bi cocuk gorsunler bak o yapabiliyo bizimkide yapsin diye calismalara basliyolar bu beni bile etkilerken oglumun psikolojisini ve ozguvenini bu sekilde zedeletmek istemiyorum.Bazi seyleri akisina,oluruna birakmiyolar halbuki biraksalar cocuk belki bi kac ay sonra kendiliginden basliycak yapmaya

Istedigim hic ilgilenmesinler degil tabiki torun sevgisi baskaymis onada saygi duyuyorum benim babam vefat etti maalesef istiyorum ki oglum o eklikliginide esimin babasiyla gidersin guzel vakit gecirsinler buna saygi duyuyorum ama sorun bizim hayir dedigimiz yerde onlarin mutlaka ama diye baslayan bi cumleleri var.Benim annemde cok simartir torunlarini ama annemi rahatca uyarabiliyorum bunlar sadece bana karsi degil esime karsida acyip alinganlar bide hemen kizip kusuyolar ve asla baska gorusu Kabul etmiyolar kendi yaptikalrinin Dogru oldugna o Kadar eminler ki bizede Kabul ettirmeye calisiyolar.Yani az onec Saat almanin daha erken oldugunu soyledigim icin telefonu yuzume kapadi resmen:53:

sizi çok iyi anlıyorum. Bunu yapan görümceniz olsaydı mesela haksızlar derdim.
İnanın sizle alakası yoktur. Yaşlı insanlar maalesef böyleler.
Çevremdeki yaşlılar kendi çocuklarından komşularından gelinlerinden herşeyden alınıyor.
Sorun sizle alakalı değildir inanın, insanlar yaşlanınca çocuk gibi oluyor dedikleri doğru.

yaşlılar işte emeklilik psikolojisiyaşlılık psikolojisi,onları idare etmek çok zor,rahmetlide kaç defa yüzüme kapattıydı,insanın ağrına gidiyo ağlamıştım,şimdiki aklım olsa ağlamazdım,hep idare etmek kadınlara kalıyo maalesef,eşini idare et,ailesini idare et,ne yapıcaksınız,yaşlılığına verin..

sizi çok iyi anlıyorum. Bunu yapan görümceniz olsaydı mesela haksızlar derdim.
İnanın sizle alakası yoktur. Yaşlı insanlar maalesef böyleler.
Çevremdeki yaşlılar kendi çocuklarından komşularından gelinlerinden herşeyden alınıyor.
Sorun sizle alakalı değildir inanın, insanlar yaşlanınca çocuk gibi oluyor dedikleri doğru.

zaten benimle sorunlari oldugunu dusunmuyorum belkide bilincsizce yapiyolar bunalri ama oglum oldukaca ktif bi cocuk ,yani sinir koymazsaniz abartabiliyor:24:suanda 17 haftalik amileyim ayni zamanda ,iki hafta once bademcik amilyati gecirdi hastanelerde mahfolduk arkadan kanamasi oldu tekrar hastaneye yattik ,kendim hamileyim bulantilar agri,sizi migren derken oglumun uzuntusu inanin hem bedenim hem psikolijim cok yoruldu:50:bende insanim sonucta ve bazi seyler var kesinlikle olmamasi lazim hastaneden cikarken Doktor tembihledi cok hareket etmemesi lazim yoksa kanama yine olabilir diye ve ben bir anne olarak oglumun kankustuguna sahit olmusum onlar hastaneden ciktigimiz ilk gunu daha bisiklet surelimmi parka gidelimmi diyolar ben Doktor izin vermedi dedikce onlar oglumu aglatana Kadar ugrasiyolar:50:aslinda ona daha cok zarar veriyolar ama bir turlu anlatamiyorum.

zaten benimle sorunlari oldugunu dusunmuyorum belkide bilincsizce yapiyolar bunalri ama oglum oldukaca ktif bi cocuk ,yani sinir koymazsaniz abartabiliyor:24:suanda 17 haftalik amileyim ayni zamanda ,iki hafta once bademcik amilyati gecirdi hastanelerde mahfolduk arkadan kanamasi oldu tekrar hastaneye yattik ,kendim hamileyim bulantilar agri,sizi migren derken oglumun uzuntusu inanin hem bedenim hem psikolijim cok yoruldu:50:bende insanim sonucta ve bazi seyler var kesinlikle olmamasi lazim hastaneden cikarken Doktor tembihledi cok hareket etmemesi lazim yoksa kanama yine olabilir diye ve ben bir anne olarak oglumun kankustuguna sahit olmusum onlar hastaneden ciktigimiz ilk gunu daha bisiklet surelimmi parka gidelimmi diyolar ben Doktor izin vermedi dedikce onlar oglumu aglatana Kadar ugrasiyolar:50:aslinda ona daha cok zarar veriyolar ama bir turlu anlatamiyorum.
İnanın bunu hiç bir zaman anlatamazsınız.
Benim de eşim yapılmaması gereken ne varsa oğluma yaptırır ve kudurtur.

Anlatamiyorum ve arada cok yipraniyorum maalesef.Bazen yanlista yapsalar hic bisey demiyorum amaaan yapsinlar cogu benimle ben terbiyesini veririm diyorum ama bazi seyler varki olmaz olmaz olamaaaaz kesinlikle tahammulum yok yani kime sorsaniz yanlis ama onlar Dogru yaptiklarini saniyolar ve acikcasi oglumun esim gibi yetismesini istemiyorum :20:zamaninda onuda cok simartmislar her istedigi olmus ama esim suan bu durumdan cok sikayetci ve benden daha dikkatli bu konuda ona yapilani ogluna yaptirmayi oda istemiyo onlarada banada yaptiniz ama yanlis yaptiniz diyo onlarda biz seni bilmem nasil yetistirdik diyo onu bile savunuyolar hala.:50:

Bide simdi araya durduk yere kirginlik soktu telefonu yuzume kapadi arayip sormiycam ama yuzyuze gorusmemizde eminim tavirli davranicak nasil bi karsilik versem acaba cok sinirlenip kalp kirmak istemiyorum ama Uygun dille konusunca anlamiyolarda:44:

hiç bir şey olmamış gibi davran,her hangi bir konuda tepkisel davranırsan yaşlılar iyice inada bindirir çocuk gibi..kızsan bile belli etme..:49:

hiç bir şey olmamış gibi davran,her hangi bir konuda tepkisel davranırsan yaşlılar iyice inada bindirir çocuk gibi..kızsan bile belli etme..:49:

oyle yapicam galiba ama k.validem biraz kaprisli bi insandir uzun sure surat asicaktir isi iyice tatsizlastirmakta istemiyorum ama umarim sinirlerime Hakim olabilirim

7 sene bir arada nasıl yaşadınız... ayrı olduğunuz halde şimdi tahammül edemiyorsunuz...

7 senenin dolmuslugu desek belki yanlis olmaz:ssz:7 senem kabus gibiydi son uc senemde acili

gerçekten zor bir durum yaşadığınız....
peki eşiniz ne düşünüyor bu durumla ilgili...
erkekler haksız olsalar bile genelde pek laf söyletmezlerde...

gerçekten zor bir durum yaşadığınız....
peki eşiniz ne düşünüyor bu durumla ilgili...
erkekler haksız olsalar bile genelde pek laf söyletmezlerde...

esim bu konuda benden daha hassas diyebilirim zamaninda bana yaptilar bari ogluma yapmasinlar diyo sorun babaanne dedenin torunuyla vakit gecirmesi ikide bir aramalarida degil herseyi parayla halledebiliceklerini sanmalari:50:ama esimde bende bu tutuma karsiyiz cok sukur durumumuz iyi bazi seyleri yapabilicek bile olsam ogluma hayir diyorum :20:onlarsa 4 yasinda ogluma dede sana ustu acik mavi araba alicak diyolar:53:ve sadece lafta degil yani 18 bastigi gun alirlarda yada cocugun aklina simdiden sokuyolar yarin obur gun isteyince aaa bak bizden istiyo olur.ama ben oglum gozu ac olsun istemiyorum:50:

Back
X