• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesindeki hijyen sorunu

fecstasy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
645
0
0
İstanbul
merhaba arkadaşlar;
son zamanlarda yakınen takip ettiğim konuların yanında benimki küçücük bir sorun belki ama yine de danışmak istedim çünkü çok rahatsızım bu konuda.
sorun eşimin ailesinin evindeki banyo, tuvalet ve mutfakla alakalı.
kendileriyle hiçbir problemim yok; nişanlandığım günden beri hiç zorlanmadan anne baba derim ve çok severim. ablası da memlekette ve yeğenlerini çok benimsediğimden kendi yeğenimmiş gibi özlerim.
eşim evlenmeden önce memleketlerine 3-4 ayda 1 giderken evlendikten sonra her ay gider olduk.
özetle şahıs olarak onlarla hiçbir problemim yok hepsiyle iyi geçiniyorum ve ailem gibi görüyorum. eşim de bunun farkında ve çok mutlu oluyor lakin ben oraya gidince evin eski ve bakımsız oluşuyla alakalı sıkıntı çekiyorum.
bi kere klozette sifon yok; 20yıl önce klozetli kaloriferli ev almışlar ama sifon yok işte :( bidondan su döküyorlar. alaturka olanaysa hiç girmedim çünkü mutfakla aynı havalandırmaya bakıyor ve tuvaletin havası mutfağa girebiliyor :S
banyoda da fayanslar kopuk havalandırmadan toz giriyor korku filmlerindeki gibi biryer yani o yüzden 1 yıldır orda sadece 1 kere mecbur kaldığım için yıkandım.
lavabo deseniz abdest alabilmek için boyunu alçaltmışlar e normal kullanım için suyu açtığınızda heryerinize sıçrıyor.
mutfakta dediğim gibi tuvaletle aynı havalandırmaya bakan minik bir havalandırma penceresi var. aynı havalandırmaya bir de bizim yattığımız oda bakıyordu; yaz boyu gittiğimizde camı hiç açmadım wc kokusu geliyor diye; eşim söyledi sanırım odamızı değiştirdiler.
aşağı yukarı böyle kızlar.
geçenlerde eşime annemleri kaplıcaya fln yollayıp birimizin maaşıyla banyoyu yenileyelim dedim; çünkü ailesi evdeyken böyle işlere girişmek imkansız; babam çivi bile çaksa ortalığı birbirine katar değil ki inşaat işine girişecek.
ben tatilimden ve kazancımdan fedakarlık edip banyoyu yenilemek istedim ama o ailesi gücenir diye düşünüp 30 senelik binaya yatırım yapmak istemediğinden kabul etmedi.
bana gitmek istememek yerine tamir ettirmeyi düşündüğüm için teşekkür etti ama sonuçta birşey değişmeyecek.
sonra mutfağı konuştuk; mutfakta nefes alınmıyor yemeklerde toplanınca kokudan durulmuyor zaten dolaplar falan çok eskimiş heryer ıslanıyor fln haliyle ben de huylanıyorum birşey yiyip içesim gelmiyor :(
dedim kombi değişeceği zaman mutfağa el atalım bari nasılsa tamirat olacak evde diye; yine eski eve yatırım yapmayı uygun bulmadı.
böyle devam ederse özlesem bile eskisi gibi sık gitmeyi istemeyeceğim sanırım; o istese de bir bahane bulur ya da açıkca söylerim ama böyle olmasına üzülüyorum çünkü onlar benim de ailem ve böyle bir sebepten yüz çevirmek istemiyorum.
sizce ne yapabilirim? aklıma banyo ve mutfak için gereken yerlerle anlaşıp annemleri kaplıcaya yollayıp eşime emrivaki yapmak geliyor ama uzlaşarak çözmek istiyorum.
son gittiğimizde bağırsaklarım düğümlenecek sandım hiç lavaboya girmemekten :14:
çokşımarıklık ediyorum gibi düşünüyorum bazen ama ne bileyim ya klozetin dibini göremiyorum kapkara :(

benzer şeyleri ben de yaşıyorum

neyse ki ayrı şehirlerdeyiz sık gitmiyoruz ama gitmeden önce sancısı başlıyor bende..

şımarıklık falan etmiyorsun, haklısın.

rahat edemediğin içine sinmeyen bir evde nasıl rahat davranabilirsn ki

ama onlardan habersiz tadilat işine girişirsen, kayınvaliden kendini kötü hissedebilir

ben onlara kalmaya gittiğimizde nevresimleri yıkadım(çok kirlilerdi) diye bana baya bir surat yapmıştı.

eğer onlar bu durumdan rahatsız değillerse yapacak pek birşey yok

sen iyilik düşünüp tadilat yaptırırsın kötü olan sen olursun

eşiniz 30 yıllık bi binaya yatırım yapmak istemiyo taşınmalarını istesin yardımda bulunsun haliniz vaktiniz yerindeyse.Sizi anlayabliyorum bnmde çok hassas bi midem var temzlk ve en önmliside kokuya karşı çok duyarlıyım.aileyle bi problemnizde de yok siz bişey deseniz darılırlar bu durumu eşinizin halletmesi gerek

bence çok iyi niyetli birisin
direkt yaptırım olarak değilde mesela anneler günü babalar günü gibi bir özel günde heridye olarak böyle bişey yaptırmak istediğini onlara söyleyebilirsin
böylece yanlış anlaşılmazsın
sonuçta gitmek istememek küçümsemek gibi bir durum yok ortada

Bunu yazan benmıyım dıye tereddut ettım bır an
5 yıldır aynı seylerden muzdarıbım, kayınvalıdem kayınpederım cok ıyıler aramızda bır sorun yok velhasıl ayda bır oaraya gıtmek cok zor gelıyor bana, yattıgım nevresımı bıle yıkayamıyorum cekınıyorum kızar uzulur dıye.
temız olmayan bır evde mutlu mesut yasayan kayınvalıdem, emınonundekı balıkcıların orda cay ıcmıyor temız degıller dıye:S bu ne yaman celıskıdır cozemedım.

haklısın... şımarıklık veya küçük görme olayı olarak görmüyorum bende ,bu tür şeylere dikkat eden herkes rahatsız olur böyle bir durumdan
ve kimsenin yapamayağı şeyi yapıp evi yenilemeyi bile göze almışsın belliki kendi ailenden ayırt etmiyorsun tek sorun bu konuysa eşinle konuşmalısın açıkça
ki o da farkındadır geriye onlarla bu işi nasıl halledeceğiniz kalıyor gene de umursamıyorlarsa dediğin gibi biraz kendini geri çekeceksin
temizlik veya bakım zorlada yaptırılmaz ki düşünülmesi gereken şeyler ama anlamıyorlarsa başka çare yok...

anlattığına göre eve tadilatın yanında temizlik de gerek sen gittiğinde biraz hijyen sağlasan hem onlar memnun olur hem sen rahat edersin biraz olsun

valla eşinin 30 senelik eve yatırım yapmak istememesi gayet mantıklı
evi satıp daha yenice bi eve geçseler...

orası öylede emlak piyasasını bildiğim için şunu belirteyim evi bu halde satsalar bile çok zarar ederler...alıcısı pek olmaz değerinin altında gider...biraz onarılarak satılsa biraz kurtarır..yani tamirat her durumda şart...

orası öylede emlak piyasasını bildiğim için şunu belirteyim evi bu halde satsalar bile çok zarar ederler...alıcısı pek olmaz değerinin altında gider...biraz onarılarak satılsa biraz kurtarır..yani tamirat her durumda şart...

ama niyetleri evi satıp daha yeni bi eve geçmek olursa, tamiratta ona göre olur...
üstünede biraz koyarlar yardım ederler, daha iyi bi ev alınabilir bence

bu hijyen sorunu bendede var
eşimin ailesiyle ayrı şehirlerdeyiz
ama hr tatilde kabusum oluyor evleri
temmuzda gideceğiz gece rüyalarıma giriyor orda ne yapacağım diye
kapıdan içeri girer girmez tuvalet kokusu karşılar her defasında
su dökme alışkanlıkları yok çünkü
benim en hassas olduğum şey kötü kokulardır
o yüzden rahat hareket edemiyorumm
seni çok iyi anlıyorum
eşin tadilat konusunda inat ediyorsada
gittiğinde hijyeni sen sağla
yada üstüne fazla gitme belki eşin zamanla
bunun mantıklı olduğunu anlar
umarım orta noktayı bulursunuz

merhaba arkadaşlar;
son zamanlarda yakınen takip ettiğim konuların yanında benimki küçücük bir sorun belki ama yine de danışmak istedim çünkü çok rahatsızım bu konuda.
sorun eşimin ailesinin evindeki banyo, tuvalet ve mutfakla alakalı.
kendileriyle hiçbir problemim yok; nişanlandığım günden beri hiç zorlanmadan anne baba derim ve çok severim. ablası da memlekette ve yeğenlerini çok benimsediğimden kendi yeğenimmiş gibi özlerim.
eşim evlenmeden önce memleketlerine 3-4 ayda 1 giderken evlendikten sonra her ay gider olduk.
özetle şahıs olarak onlarla hiçbir problemim yok hepsiyle iyi geçiniyorum ve ailem gibi görüyorum. eşim de bunun farkında ve çok mutlu oluyor lakin ben oraya gidince evin eski ve bakımsız oluşuyla alakalı sıkıntı çekiyorum.
bi kere klozette sifon yok; 20yıl önce klozetli kaloriferli ev almışlar ama sifon yok işte :( bidondan su döküyorlar. alaturka olanaysa hiç girmedim çünkü mutfakla aynı havalandırmaya bakıyor ve tuvaletin havası mutfağa girebiliyor :S
banyoda da fayanslar kopuk havalandırmadan toz giriyor korku filmlerindeki gibi biryer yani o yüzden 1 yıldır orda sadece 1 kere mecbur kaldığım için yıkandım.
lavabo deseniz abdest alabilmek için boyunu alçaltmışlar e normal kullanım için suyu açtığınızda heryerinize sıçrıyor.
mutfakta dediğim gibi tuvaletle aynı havalandırmaya bakan minik bir havalandırma penceresi var. aynı havalandırmaya bir de bizim yattığımız oda bakıyordu; yaz boyu gittiğimizde camı hiç açmadım wc kokusu geliyor diye; eşim söyledi sanırım odamızı değiştirdiler.
aşağı yukarı böyle kızlar.
geçenlerde eşime annemleri kaplıcaya fln yollayıp birimizin maaşıyla banyoyu yenileyelim dedim; çünkü ailesi evdeyken böyle işlere girişmek imkansız; babam çivi bile çaksa ortalığı birbirine katar değil ki inşaat işine girişecek.
ben tatilimden ve kazancımdan fedakarlık edip banyoyu yenilemek istedim ama o ailesi gücenir diye düşünüp 30 senelik binaya yatırım yapmak istemediğinden kabul etmedi.
bana gitmek istememek yerine tamir ettirmeyi düşündüğüm için teşekkür etti ama sonuçta birşey değişmeyecek.
sonra mutfağı konuştuk; mutfakta nefes alınmıyor yemeklerde toplanınca kokudan durulmuyor zaten dolaplar falan çok eskimiş heryer ıslanıyor fln haliyle ben de huylanıyorum birşey yiyip içesim gelmiyor :(
dedim kombi değişeceği zaman mutfağa el atalım bari nasılsa tamirat olacak evde diye; yine eski eve yatırım yapmayı uygun bulmadı.
böyle devam ederse özlesem bile eskisi gibi sık gitmeyi istemeyeceğim sanırım; o istese de bir bahane bulur ya da açıkca söylerim ama böyle olmasına üzülüyorum çünkü onlar benim de ailem ve böyle bir sebepten yüz çevirmek istemiyorum.
sizce ne yapabilirim? aklıma banyo ve mutfak için gereken yerlerle anlaşıp annemleri kaplıcaya yollayıp eşime emrivaki yapmak geliyor ama uzlaşarak çözmek istiyorum.
son gittiğimizde bağırsaklarım düğümlenecek sandım hiç lavaboya girmemekten :14:
çokşımarıklık ediyorum gibi düşünüyorum bazen ama ne bileyim ya klozetin dibini göremiyorum kapkara :(

Bunca olumsuzluk arasında konunuzu görünce gülümsedim :) Ne güzel bir serzeniştir bu :) Nasıl bir ikilemdir ki, sevgiyle çaresizlik arasında gidip gelen? Maşallah diyeyim maşallah:nazar::nazar:

Eşinle bir kez daha konuşmalısın, aynı dille aynı özümsemeyle yine kabul etmezse emrivaki yapabilirsin... Çok zordur bilirim. Ben de çok huylanırım bu tarz seylerden. Lavaboya, misafir havlusuna bile dikkat ederim :S

Bunu yazan benmıyım dıye tereddut ettım bır an
5 yıldır aynı seylerden muzdarıbım, kayınvalıdem kayınpederım cok ıyıler aramızda bır sorun yok velhasıl ayda bır oaraya gıtmek cok zor gelıyor bana, yattıgım nevresımı bıle yıkayamıyorum cekınıyorum kızar uzulur dıye.
temız olmayan bır evde mutlu mesut yasayan kayınvalıdem, emınonundekı balıkcıların orda cay ıcmıyor temız degıller dıye:S bu ne yaman celıskıdır cozemedım.

canım ya aynı nevresim problemi bende de var :(
bir tane misafir yatak odaları var yeğenler de gitse orda yatar ablam da gitse... haliyle biz de gidince orda yatıyoruz kullanılmış çarşaflarda :(
ben çeyizimdenevresimler çarşaflar verdim kaçar tane; anneler gününde falan da aldım hep ev tekstil ürünleri ama kullanmıyor maalesef :(
hep aynı ıslak havlu aynı çarşaflar aynı yastıklar...
hadi 1-2 gece der geçer insan ama ne bilim ya yastığımda saç görmek ya da çarşafımda erkek kılı görmek çok huylandırıyor beni :(
geçenlerde hırkamı serdim yastığın üstüne; eşim anladı ama birşey demedi sarıldı uyuduk...
sabah da görmesinler diye saati kurup hırkayı kaldırdım ortalıktan :(

anlattığına göre eve tadilatın yanında temizlik de gerek sen gittiğinde biraz hijyen sağlasan hem onlar memnun olur hem sen rahat edersin biraz olsun

canım inan evde temizlik ürünü bile yok doğru düzgün. milattan kalma açık bir çamaşır suyu var o kadar. geçenlerde domestos alıp koymuştum bu gidişimizde sırra kadem bastı. nasıl desem; pis biri değil ama boşvermiş; çok umursamıyor; eskiden de özensizlermiş zaten böyle; ne bilim insan klozetin içinin renginden huylanmaz mı :(
bir de bende reflü var kendi evimde çok hassasım lavabodan giderden asla koku gelmez orda birkaç kez klozeti yıkamaya çalışırken istifra ettim herkes duydu çok üzüldüm ama elimde değil ya :(
bi de ben oraya gidince temizlik yapmaya kalkınca ne gerek var falan diyor bu sefer ısrar edemiyorum üzülmesin diye...
of ya offff :(

hiç öyle bir niyetleri yok. gayet memnunlar evlerinden. konum olarak güzel bir yerde. bursada çekirge vardır ya hani; öyle düşünün; 20-30 senelik binalar ama yapıldıkları zamanın lüks binalarından; şimdi ise çürümüş dökülmüş pas tutmuş...

bu arada isteseler evi baştan aşağı kendileri de tadilat ettirebilir ya da satıp yenisini alabilirler; aynı şehirde 2 tane kiralık daireleri var birini satsalar tamam işte; ama öyle bi vizyonları yok; gerek duymuyorlar; ben d edile getirmek istemiyorum açıkcası sanki mal hesabı yapar gibi...
sanırım onları kaplıcaya yollayıp kadın tutacağım; onlar tatil yapsın biz de evi temizleyelim...
eşime de dedi msifon taktılarım duş teknesini değiştirelim diye ama banyonun o kısmında tesisat yokmuş; istesek de duvarları yıkmadan sifon taktıramazmışız :(

canım ya aynı nevresim problemi bende de var :(
bir tane misafir yatak odaları var yeğenler de gitse orda yatar ablam da gitse... haliyle biz de gidince orda yatıyoruz kullanılmış çarşaflarda :(
ben çeyizimdenevresimler çarşaflar verdim kaçar tane; anneler gününde falan da aldım hep ev tekstil ürünleri ama kullanmıyor maalesef :(
hep aynı ıslak havlu aynı çarşaflar aynı yastıklar...
hadi 1-2 gece der geçer insan ama ne bilim ya yastığımda saç görmek ya da çarşafımda erkek kılı görmek çok huylandırıyor beni :(
geçenlerde hırkamı serdim yastığın üstüne; eşim anladı ama birşey demedi sarıldı uyuduk...
sabah da görmesinler diye saati kurup hırkayı kaldırdım ortalıktan :(
Ben de o konularda çok hassasım, başkasının kullandığı nevresimi, havluyu kullanamam. Eşin söylese olmaz mı, yani kendi oğlu sonuçta ona kırılmaz.
Bilmiyorum gittiniz diyelim ki akşam oldu yatağı açarken önce direk nevresimleri çıkartıp, temiz nevresim yok mu diye sorsanız.
Bu arada misafir nevresimlerini bile bu kadar sürede değiştirmiyorlarsa kendi nevresimlerini ne kadar sürede değiştiriyorlar acaba.
Çok ince düşünüyorsun erken kalkıp hırkayı kaldırmak falan bilmiyorum ben kendimi ince düşünen biri olarak görürüm ama ben temiz nevresim isterdim sanırım uyuyamam o şekilde.
Biz köye akrabalarımıza gideriz ki sürekli misafirleri gelir yatağı açarlar tertemizdir nevresimler yani bunlar önemli.
Tadilat işinde de bence eşine kırılmazlar belki başka evleri de olsa kira gelirine ihtiyaçları vardır, belki sizden biraz yardım etmenizi bekliyorlar.
Ne bileyim benim annemin evi öyle olsa direk tadilat yaptıralım derdim ve sevinirdi niye kırılsın ki evladı onun.
Bu arada size geliyorlar mı, geldikleri zaman evinizin temiz olması yatağa yattıklarında nevresimlerin tertemiz kokması hoşlarına gider biz de öyle yapalım derler, yani bazı şeyler görgü ile oluyor.
İşiniz zor gerçekten yine gitmemek için direnmiyorsunuz, konunu okurken başlarında yine kendini beğenmiş, eşinin ailesini aşağılayan bir konu sahibi daha dedim ve beğenmiyorsan tadilat yaptır ya da yeni ev al ne yapabilirler imkanları yoktur dicektim ama devamında iyi niyetli olduğunuzu evi tadilat ettirmek istediğinizi anladım.
Yani eşinin ailesinin evini tadilat yaptırmak isteyen bir kadın zor bulunur eşin çok şanslı.

gerçek sizi çok tebrik ediyorum anlatışınız uslubunuz okadar güzelkiii çok şanslı eşin ve ailesii
ben biraz espriyle söylerim isteklerimi yarı şaka yarı ciddi derlerya öyle mesala gider mutfakta eski yıpranmış ne varsa atarım kaynana ben elmeden kesin gelin gelince bunu atar dermiş bende hayal kırıklığına uğratmıyorum atıyorummm nevresim konusunda bende yatamam asla bence bunu eşim söyleyebilir evin tadilatından kimse alınmaz hatta sevinirler ama eşin uğraşmak istemiyo herhalde

zor bi durum ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN VE KOLAYLIK VERSIN...bu kadar hijyensizlige yinede cok iyi niyetlisiniz tebrik ederim:nazar:

vallahi çok olgun ve sabırlı davranmışsınız.
ben eşimin bardağından su içemem.bekarkende annemin kardeşimin bile bardağından içemezdim.nevresimin temiz olmaması benim geceyi uykusuz geçirmem demektir.sizin yerinizde olsam napardım bilemiyorum.insanların yaşam biçimini benim için değiştirecek hali yok.eşimde üzülürdü gitmesem.iki arada bir derede kalırdım en sonunda da hasta olurdum kesin:2::2::2:

Back
X