• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinden bıktım ama eşime kıyamıyorum!

Uzunbirmasall

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2018
218
97
18
28
Çok cahiller şiddet gören kadınlara haketmiştir diyorlar ve bunu diyenler kadın ben savunurken düşüncemi herkes bastırıyor konuşturmuyorlar bende küsüp tavır yapıp odayı terkediyorum çok fazla cahiller anlatamıyorum bede çocuk yapmadığımızı açıklıyorum Olmaz allah vermez istemezsen diyolar çıldırcam! Eşimede söylemiyorum üzülmesin diye yüzlerine söylüyorum ama anlamıyorlar

Çok cahiller şiddet gören kadınlara haketmiştir diyorlar ve bunu diyenler kadın ben savunurken düşüncemi herkes bastırıyor konuşturmuyorlar bende küsüp tavır yapıp odayı terkediyorum çok fazla cahiller anlatamıyorum bede çocuk yapmadığımızı açıklıyorum Olmaz allah vermez istemezsen diyolar çıldırcam! Eşimede söylemiyorum üzülmesin diye yüzlerine söylüyorum ama anlamıyorlar
Eşinle paylaşmalısın sonra sorun olduğunu duyarsa kötü sen olursun

Yanlış anlamayın da bu tip insanlar her yerde var bu tarz cahillerle tartışmak daha büyük cahillik bir kere denediniz işte girmiyor kafalarına çocuk gibi küsmek tavır almak yerine bu konularda muhatap olmayın ya da hiç muhatap olmayın

Allah sabir versin.ugrasmasi en zor kesim.

Cahil insanla tartışmayı bırakalı çok uzun zaman oldu. Diyelim konuştunuz tartıştınız bir anda aydınlanma yaşayarak hak mı verecekler size veya siz onların dediğini mantıklı bulabilir misiniz var mı öyle bir ihtimal? Harcadığınız enerjinize yazık. Çocuk yapmadığınızı neden açıklıyorsunuz orasını da anlamadım. Sizi ilgilendirmez demek çok mu zor?

Eşiniz ailesinin kafa yapısında değilse neden üzülsün?
Bu tarz insanlara laf anlatılmaz, sizde uğraşmayın.
Çocukla ilgili kimseye birşey açıklamak zorunda değilsiniz.
Mümkün olduğunca az görüşün.

Cahil insanla tartışmayı bırakalı çok uzun zaman oldu. Diyelim konuştunuz tartıştınız bir anda aydınlanma yaşayarak hak mı verecekler size veya siz onların dediğini mantıklı bulabilir misiniz var mı öyle bir ihtimal? Harcadığınız enerjinize yazık. Çocuk yapmadığınızı neden açıklıyorsunuz orasını da anlamadım. Sizi ilgilendirmez demek çok mu zor?
Israrla soruyorlar istemiyoruz şuan gezcez tozcaz diyorum mesela boş boş yorum yapıyolar ben veriyorum cevabı diye mutfakta arkamdan konuşurken yakaladım sonra gelip bana sarılıyolar iki yüzlüler şok yaşadım yani nereye düştüm diye

Boşvericeksiniz böyle insanları. Cahille yapılan tartışma kadar zaman kaybı başka bişey yok. O zamanımı düz duvara bakarak geçiririm en azından kafam dinlenir.
Çocuk muhabbeti de istedikleri kadar sorsunlar. Bizim bileceğimiz iş çocuk der geçerim.

Muhatap almayın cahil adamla konuşulur mu?

İlla konuşacağım diyorsanız da kibar kibar konuşmayacak, utanmanızı kapatacak terbiyenizi rafa kaldıracaksınız.
Kaç farklı konuya aynı yorumu yaptım bilmiyorum ama had terbiye bilmeyenler karşısında olgun davranmanızın, sabırla cevaplamanızın, kibarca ima etmenizin bir manası yok, anlamazlar; ağır aleni cevap vereceksiniz utanmadan üzerine basa basa (Çok özür dilerim) "Kocamın ...ni benim ....mı dert edeceğinize işinize bakın" diyeceksiniz, ikinciye soracak kapı bırakmayacaksınız ya "Ay terbiyesiz" deyip bulaşamayacaklar böyle, ya muhatap almayacaksınız, duymayacaksınız ortası yok.

Israrla soruyorlar istemiyoruz şuan gezcez tozcaz diyorum mesela boş boş yorum yapıyolar ben veriyorum cevabı diye mutfakta arkamdan konuşurken yakaladım sonra gelip bana sarılıyolar iki yüzlüler şok yaşadım yani nereye düştüm diye

Siz böyle yaparak açıklama yapıyorsunuz işte. Sizi ilgilendirmez, bir daha bana sormayın diyin. Siz diş göstermezseniz dediğiniz gibi çok boş yorum yaparlar daha

Konuşmayin, birsey anlatmaya calişmayin madem. İnsanlari degistiremezsiniz.
Eşimin ailesiyle benim dusunce yapim cok cook farkli ve genelde anlaşamayiz biliyorum, boşyere nefes tuketip gereksiz gereksiz fikir dayatma ortami yaratmanin alemi yok.

biraz huysuz gelin olun

evlendikten 4 yıl sonra çocuğum oldu

kimse de tek bir kez neden çocuğun yok demedi

diyemezdi zira sana ne derdim

sen mesafeni koruyunca en fazla kendi aralarında konuşur geçerler

Benim Mevlana'nın çok sevdiğim bir sözü vardır: Cahille sohbet etmek zordur bilene, çünkü cahil ne gelirse söyler diline...

Ben cahil ile tartışıp da galip gelen kimseyi görmedim o yüzden bu akıl yoksunu insanlarla hiç münakaşaya girip de kendinizi yormanıza değmez. En iyisi mesafe koymak. Az samimiyet fazla huzur. Çocuğunuz olursa da çok görüştürmeyin böyle insanlarla, ayrıca eşinizden gizlemenizi gerektirecek bir şeyde yok bence ne yaşıyorsanız anlatın ama sakin sakin ve ailesine hakaret etmeden :)

Back
X