eşimin ailesinden bunaldım

antitussif

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
10
3
40
eşimle birbirimiz severek ve uzun yıllar flört ettikten sonra evlendik. ailesinin tek erkek çocuğu ve malesef 3 bekar görümcem var. şu an işlerimiz gereği ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz ama artık katlanamıyorum. sürekli dertleri hastalıkları bitmiyor. olabildiğince eşime ve onlara destek olmaya çalışıyorum ama artık enayi yerine koyuyorlar insanı. maddi manevi sömürülüyoruz ve eşim birşey diyemiyor ve artık sürekli kavga eder olduk. eşimi tanıyamıyorum daha dün yapmam dediği şey için akşama halasına yaparım dedi. ben de sen hastasın iştten izin alman zor olur nasıl gidiceksin yapıcaksın dedikçe halası gidersiniz yaparsınız diye ısrar etti ve bende film koptu. suratım düştü bu sefer bana niye surat yapıyorsun diye tüm gece ve sabah konuşmadık. nöbete gelmeden misafirine kahvaltı hazırlayıp çıktım , beni görmüyorlar bıktım artık onlardan . ben yalnızmıyım yoksa benim gibi zorda olanlar varmı.

Erkek çocuğu olduğu için ondan sürekli beklentiye giriliyor maalesef bir ailesi eşi olduğu unutularak. Hala ellerinin altındaki bekar erkek çocukları sanıyorlar. Ya evlendirmeyecekler evlendiriyolarsa da ondan fazla beklentiye girmeyecekler. Ama yok hem karnım doysun hem pastam dursun hesabı, evi düzeni ayrı olsun çamaşırını bulaşığını yıkayan olsun mümkünse gelin hanım çalışsın oğlumuzun parası bize kalsın mantığındalar.Çare görümcelerin baş göz edimesi böyle bir ihtimal uzaktan yakından görünmüuor mu? Eşinizin ailesi ile ayrı şehirlerde yaşamama imkanınız var mı?

Esinizin ailesine destek cikmasi gayet dogal. Ozellile tek erkek cocuk olunca ve hastalik gibi konularda. Babasi hayatta mi? Maddiyatlari iyi degilse ve babasi hayatta degilse maddi yonden yardim etmeside dogal. Sizin biraz anlayisli olmaniz lazim. Sizin aileniz olsa ve esiniz hastalik gibi bir konuda ailenin yaninda olmasa nasil hissedersiniz?

iş ihtimali başka şehirde var gibi görünüyor ama eşimin peşini bırakmayacaklar biliyorum:KK43: gitme durumunu bir kere açmıştı da annesi ağıtlara oturmuştu. ben de ailemin bir tane kızıyım ama ne onun ne de kendi ailemin olduğu yerde yaşamak istemiyorum .görümcelerimi ben evlendirmek istiyorum ama anneleri 20 li yaşların ortalarında olan ve fiziksel olarak fazlaca gelişkin kızlarını hala 'küçük 'olarak gördüğü için işim çok zor. sormayın hem çalışayım hem onlara maddi olarak yardım edeyim hem sesimi çıkarmayayım insanlşar bir kendilerini akıllı sanıyorlar .

eşimin babası ve bir çocuğu da çalışmakta ve düğünümüzü evimizi kendi paramızla yaptık babasının cebinden tek kuruş çıkmadı. yardım yapmasında sakınca yok. ama kendimden kıstığım parayı görümcelerimin bileklerinde zincir ağızlarında sigara olarak görmek hoş değil

iş ihtimali başka şehirde var gibi görünüyor ama eşimin peşini bırakmayacaklar biliyorum:KK43: gitme durumunu bir kere açmıştı da annesi ağıtlara oturmuştu. ben de ailemin bir tane kızıyım ama ne onun ne de kendi ailemin olduğu yerde yaşamak istemiyorum .görümcelerimi ben evlendirmek istiyorum ama anneleri 20 li yaşların ortalarında olan ve fiziksel olarak fazlaca gelişkin kızlarını hala 'küçük 'olarak gördüğü için işim çok zor. sormayın hem çalışayım hem onlara maddi olarak yardım edeyim hem sesimi çıkarmayayım insanlşar bir kendilerini akıllı sanıyorlar .
20 li yaslarin ortasinda olunca evlenmek zorunlulugu mu var? Siz nasil evlendirmek istiyorum diyorsunuz ki? gercekten baska bir aciniz var evlilige. Kizlar kendileri isterlerse ve severlerse evlenirler sizin buna karismaya hakkiniz yok.

hastalık konusunda zaten kimse isteyerek hasta olmuyor Allah düşmanımın başına vermesin . ama insan hasta olduğunu bile bile yapmaması yememesi gereken şeyleri yapınca durum sıkıntılı....

Esine karismamalisin o senin cocugun degil. Halasina yapacam der yapar sen niye dert ediniyosun koca adam. Ama kendinle ilgili meselelerde sinirini cek. Senin sahsini kullanmalarina musaade etme. Sorun senin esinin kisisel alanina girmen onu domine etmeye calisman

yaşla takıntım yok sadece küçük demesine binaen yaş belirttim:)ayrıca evlenmek istemek ya da istememek herkesin kendi hayatı kul sadece sebeptir.

Allah allah evlenmez evlenmez size mi kaldi elalemin kizlarini zorla evlendirmek? Niye herkesi yonetmeye calisiyosunuz?

eşimin babası ve bir çocuğu da çalışmakta ve düğünümüzü evimizi kendi paramızla yaptık babasının cebinden tek kuruş çıkmadı. yardım yapmasında sakınca yok. ama kendimden kıstığım parayı görümcelerimin bileklerinde zincir ağızlarında sigara olarak görmek hoş değil
Eger durumlari iyiyse tabi ki para vermeyin esinizle konusun, ama diger konularda sizi haksiz buldum acikcasi. Gorumceni evlendirmek sana dusmez, ve hastalik soz konusu ise esinizin sizin ailesinin yaninda gormek istemesi gayet normal

hastalık konusunda zaten kimse isteyerek hasta olmuyor Allah düşmanımın başına vermesin . ama insan hasta olduğunu bile bile yapmaması yememesi gereken şeyleri yapınca durum sıkıntılı....
Gercekten kendimi tutuyorum kirici konusmamak icin. Hastaligada kilif buluyorsunuz, hic sevmediginiz halde sirf kurtulmak icin gorumcelerinizi evlendirmek istiyorsunuz. Sonra da bunaldim diye dert yaniyorsunuz. Allah akil fikir versin

Gercekten kendimi tutuyorum kirici konusmamak icin. Hastaligada kilif buluyorsunuz, hic sevmediginiz halde sirf kurtulmak icin gorumcelerinizi evlendirmek istiyorsunuz. Sonra da bunaldim diye dert yaniyorsunuz. Allah akil fikir versin
önce sana versin sana sadece gülüyorum burada stres atmak istiyordum gerçekten sayenizde atıyorum :KK70:DD

Kocanin hasta ailesiyle ilgilenmesine izin verme, evlenmek istemeyen gorumceleri evlendirmeye calis, aynen sadece kendi hayatini yonetmek istiyosun aynen
ya hata bende sizin gibi düşünce çizgileri sığ insanlarla derdimi paylaşmak hata olmuş. daha bir kelime etmeden şöylesin böylesin gibi 'çoçukça' ithamlarda bulunmak siz eyakışır. siz kendi güzel dünyanızda takılın, insanlara yardımcı olmak yerine saçma sapan konuşmayın hakikaten gülme geldi:KK70: en azından beni biraz güldürdünüz Allah razı olsun

kk gelinlerinin yeni meşgalesi, evlenmemiş görümceleri evlendirmek:KK51:

X