esimin ailesinden nefret ediyorum!

Gerçekten onlardan nefret edecek birşey görmedim ortada. Sizi başka türlü yıpratmadılarsa bu soylediğiniz hiç bir şey ....

Ha eşiniz yapmış ha ailesi. Ha siz yapmışsınız ha aileniz. O evlerden çıkmışsınız siz.

Eşimin ailesi bize birşey yapmadı " cümlesini çok anlamsız buluyorum.

Ahh canım bunlar her yerde var. Beni istemeye geldiklerinde resmen isteyip kaçtılar. Adet falan bişey sormadı lar.
bende nişanlımı üzmemek için bişey istemedim. Düğün zamanı yaklaştı hiçbirşeye el sürüyorlar ve takıdan bahsetmiyorlardı birgün ben üzülüyorum diye ablam dayanamadı dünür teyze düğün için ne yapacaksonız diye sordu. Kaynanamda ben evlenmiyorum. Oğluma sorun dedi ve hiç birşeye karışmadı.
Biz eşimle beraber kredi çekip kayinvalidemin üst katına inşaat başlatıp kat yaptık. Şükür eşimle beraber herşeyimizi yaptık. Düğün öncesi çeyiz bakmaya gelenler kayinvalideme niçin geline hiç Çeyiz hazırlamadın diye sordular oda koskocaman ev yaptım daha ne yapayım dedi. Bunlar hep benim yanımda oldu. Ve ben eşime hiçbirşey söylemedim.
bu olayı sana şundan dolayı anlattım. Beniö eşim bekarken hiç düğün dernek adet nedir bilmezdi. Annesi ne derse inanırdı. 5 senelik evliyiz. Ben eşime özellikle onların akrabalarının bütün çeyiz görmelerine götürdüm. Özellikle kimlerin aldığını sordum ve hiç yorum yapmadım. 1 sene geçmeden eşim herşeyi anladı. Evet belki biz maddi olarak çok yıprandık ama eşimin gözünde çok değer kazandım. Ve benim yaptığım bütün fedakarlıkları herkese anlatır. Ve ailesi gözünde değet kaybetti. Şimdi sana biraz zaman diyorum. Eşinin bazı şeyleri görmesini sağla. Ama kalp kırmadan sen kazanırsın
dipnot.... kayinvalidem kınadan bir gün önce bana dediki sana 2 bilezik yaptık. 15gr.dan 2 bilezik dediler.
düğün oldu bitti biz takıları bozdurmaya gittik bilezikler takı bileziği çıktı 14ayardan 3.4gr bişey. Kahrolduk. Çok borcumuz vardı o iki bilezik bizim için balayı parası olacaktı

ya ben anlamıyorum benim annem babam gelin alıcak diye deli oluyor haftada 3-4 kez arayıp kızım bişeye ihtiyacın varmı diye soruyo abimin nişanlısı okurken babam ona harçlık gönderiyodu bi biz böyle aileye denk gelemedik. Benim de herşeyimi eşim yaptı altınlar beyaz eşya mobilya vs evimiz yoktu kirada oturacaktık eşime dedim ki set alma yarın öbür gün ev almaya kalkarsak bozdurduğumuz zaman zarar ederiz boşver dedim o da ailesine söylemiş kaynanmda bana kulağım boynum boş kalmasın die bi küpe bi de uyduruktan zincir almış. ben istanbulda oturuyorum eşimin ailesi başka şehirde biz istanbulda nikah yaptık sonra onların memlektine gittik düğün yapmaya düğün bitti eve geldik eşimin odasındaydım kaynanam bendenküpe ve zincirin parasını istedi şok oldum hemen çıkarıp aldığı küpe ve zinciri geri verdim dedim ki siz ne yaptınız ki herşeyi eşim yaptı 2 yıl önce görümcem evlendiğinde ondan kalan borç varmış sonradan öğrendim ki görümcemin beyaz eşyalarını yatak odasını almışlar 3 tanede bilezik takmışlar sanki erkek çocugu evlendiriyolar anlamadım gitti bize de gelince kürdan sofra bezi getiriyo:))

Evet arkadaslar bende anlamiyorum, ailemden öyle gördüm herkes öyle saniyorum. Benim erkek kardesimin nisanlisi olacak varyaaa annem durmadan arar sorar ihtiyaci varmi yokmu. herseyi dusunur. ama bunlar? Allahtan korkun ya bir aramakla bir gelmekle olurmusunuz. Bi ufak hediye biraz ilgi gösterseniz olurmusunuz. Sanki onlara cokmu ihtiyacim var? Yok, ama insan yinede bekliyor. Dugunden sonra ailesinden bi kac kisi aradi tebrik etmek icin. bir görumcem aramadi sonra biz aradikki hanimefendi bize küsmüs biz aramamadik diye! varmi boyle birsey sanki kendi evlenmis.

bacım niye takıyosun bende kendim yaptım eşimin ailesinin bi iğnesi yoktur
ben evlediğimde yemek takımım tencerem bile yoktu
annemin eskilerini kullandım annem o 1 tl lik tabaklardan aldı getirdi hala kullanırım
ben mi anormalim acaba ne güzel işte biri sordugun
kendi emeğim kendim aldım dersin

canım zaten kendi aldığın daha kıymetli oluyo ama burda seni enayi yerine koyuyolar yani öyle düşünüyolar ya yaptıgın şeye bile sahip çıkılıyo ya bu insanın zoruna gidiyo.

canım zaten kendi aldığın daha kıymetli oluyo ama burda seni enayi yerine koyuyolar yani öyle düşünüyolar ya yaptıgın şeye bile sahip çıkılıyo ya bu insanın zoruna gidiyo.
boşver be canım yeri geldiğinde ondan önce ay biz ne zorluklarla yuva kurduk hala borç ödüyoruz de
sakın konuşma eşin böyle daha aileci olur bırak kendi görsün olmazmı

Bende aynennnn ...cozum ne biliyomusun basta sessiz kalmayip mesafe koymak zirt pirt gorusmemek saygi cercevesinde lafi koymak

Valla benim esimin ailesi de bir kurdan almadi hatta iyi ki de almadilar dugune misafir gibi gelip takilarini taktilar konu kapandi
Onlarin yapmasi gereken herseyi esim yapti dolayisiyla hic birine minnet borcumuz yok cok sukur simdi de gayet mesafeli bayramdan bayrama gorusuyoruz boylesi daha iyi sen de takma bence golge etmesinler baska ihsan istemez

arkadaslar takma diyosunuzda bu benim dediklerimi esimde oyle gorse bana hak verse takmam. Ailesine laf soyletme onlari hakli gorur. hep bi lafi var durumlari iyi degilmis mis mis. banane kardesim ona cocugu yapmasini biliyosa bakmasini evlendirmesinide bilecek. Ben mecburmuyum enayi yerine koyulmaya.

Bakis acinizdan dolayi sizi elestiriyoruz ki su soyleminiz gercekten cok cirkin cocugu yapmasini biliyorsa evlendirmesini de bilecek ne demektir ya bu devirde?esas esiniz evlenmeyi biliyorsa bunun gerektirdiklerini de yapmak zorundadir maddi manevi
Hatayi esinizin ailesinde degil esinizin kendisinde arayin
Aileler cocuklarini buyutuyor bu yasagetiriyor meslek sahibi yapiyor okutuyor, cocuklari evliligini de kendileri yapsin bir zahmet
Merak etmeyin esinizle birlikte kendi imkanlarinizla evlenirseniz enayi olmazsiniz tam tersine ayaklari yere basan maddiyatin ve maneviyatin kiymetini bilen duzgun bireyler olursunuz ki bu size cok sey katar

Ben sizin yerinizde olsam hicbir işime karismadilar diye mutlu olurdum. Ne aileler kizin giyecegi gelinlikten koltuguna havlusuna kadar burnunu sokan...

Aynen beni anlattin cok benziyor sadece fark esimin ailesinden burda kimse yok...

kizlar benim zoruma giden onlarin bana bir cöp almadiklari halde bizim onlara para yollamamiz oda iki üc ayda bir durumunuz pekte ic acici olmamasina ragmen. İstemiyorum yani zoruma gidiyor onlar bana yapmadi bnde onlara birsey yapmak istemiyorum

Para yollamak zorunuza gidiyor olabilir haklisiniz o konuda
Peki esiniz gondermeye devam edecek miymis?siz calisiyor musunuz?calisiyorsaniz siz de kendi annenize her ay belli miktar para yollayin madem esiniz de buna karismasin

Ay o iş öyle de gidiyor sonra çoluk çocuğa karışıyorsun torunlara da bir şey yapmıyorlar.
Elleri kolları boş sevmeye geliyorlar.

Bende yurt disina gelin geldim ailesi hep turkiyedeydi...yol parasina kadar esimden isteyip beni gormeye geliyorlardi dugunum oldu bir yuzuk bile takmadilar kendi paralariyla bir igne almadilar gozumde yok zaten...ama gelelimki her sikistiklarinda esimi aradilar istediler esim yok dese bile yinede istediler kac yilim onlarin para istemesiyle gecti...hhicbirsey zoruma gitmiyorda zerre kadar deger verdikleride yok...aama lafa geldimi kurban hayran esime...simdi biz turkiyeye gidiyoru 2 ayligina kardeside nisanli hergun dediler sizin gelmenize gore ayarlicaz gitmisler salonu biz dondukten 10 gjn sonraya tutmuslar neymis koyde isleri cokmus esim daha yeni anliyor neyin ne oldugunu onlar icin esimin sadece para oldugunu...bbenim onlardan beklentim zaten yok...

Para yollamak zorunuza gidiyor olabilir haklisiniz o konuda
Peki esiniz gondermeye devam edecek miymis?siz calisiyor musunuz?calisiyorsaniz siz de kendi annenize her ay belli miktar para yollayin madem esiniz de buna karismasin

esim diyor her elime para gectiginde yollarim diye komse karisamaz diyor birde degsee sanki cok kiymetliler. Bir kez abisini aradi sana para yollicam dedi. insan bir der ne gerek var kendini sıkma falan ama nerde hemen soruyor ne kadar diye. gelde cildirma!

Ben calisiyordum isten ciktim ama suan ariyorum calismaya baslicam. ve benim ailen yanimda parayada ihtiyaclari yok

senin esin en azindan anlamis. benimkinin anlayacagini hic sanmiyorum.

Tatlim ailenin ihtiyaci yoksa bile gonder calismaya basladiginda
Atiyorum annene 300lira gonder 100 lirasini annen harcasin 200lirasini da senin adina biriktirsin ama kimseye soylemesin
Esin sorarsa da ailemin ihtiyaci vardi gonderdim dersin sen yollarken problem olmuyor da ben yollayinca niye problem oluyor dersin kizarsa da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…