Eşimin ailesinden yoruldum artık !

Gamze_58

İlk göz ağrım Hoşgeldin<3
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2011
309
0
96
İstanbul
Eşimi çok seviyorum ve eşiminde beni ne kadar çok sevdiğini gerçekten çok iyi biliyorum.Eşim çok iyi bir insan kalbi yüreği tertemiz.Bana herzaman çok iyi yakın ilgili davranır bir dediğimi asla iki etmez.Ev işinde herşeyde en büyük yardımcımdır o benim.Eşim toplamda 7 kardeşler.5 tane görümcem birde kaynım var.Biz evlendiğimizde kimse yanımızda olmadı zorundada değiller bunu çok iyi biliyorum ancak eşim artık gerçekten üzülmeye başladı onlar yüzünden.Eşimle balayından döndüğümz akşam kaynanamın eşimden para istemesi,Kınada elime koyduğu çeyreği geri istemesi sorumsuzlukları eşimi umursamamaları beni ailesinden uzaklaştırdı artık.Ailesiyle çok yakın oturuyoruz 5 dk bile yoktur yürüme mesafesindeyiz.Her işi olduğunda 2 günde bir gelirdi eşime karşı diğer oğlunu över över abin şöyle abin böyle abin şunu yaptı bunu aldı...Artık bizeneyse abisinin ne yaptığından onun evi ayrı köyü ayrı.Her geldiğinde abine bunu yaptık,aldık ee sıra benim eşime gelince ne yaptın ne aldın koca bir hiç o zaman ne diye anlatıyorsun şunu aldım bunu aldım diye anlatma onunkide can eşim çok içli her anlattığında üzülüyordu ama annesi olduğundan sesi çıkmıyordu.Benim kendi annem eşime oğlum oğlum diye elleriyle besliyor.Ben şimdi hamileyim annem bahçeye oyun parkı alcam derken sevgili kayınvalidem 10 gün oldu gelmedi aramadı haberide var hayırlı olsun demedi.Görümcelerim hepsi biliyordur onlar dahi aramadılar.Sanki eşim üvey evlat istenmeyen gelinim bende.Artık evime dahi gelsin istemiyorum eşimede ne zaman açsam bu konuyu sen 1 kere üzülüyosun ben 1000 defa üzülüyorum bu yaptıklarına diyor.Artık yoruldum onların bu vurdumduymazlıklarından rahatlıklarından.Evime köyüme gelmesinler istiyorum annesi ayrı babası ayrı ablaları ayrı dert.Ne yapıcam hiç bilmiyorum eşimede anlatsam üzülüyor ben anlatmasam içime atıyorumm az kaldı kafayı yememe...

eşinle aranız iyiymiş. bu konuda çok şanslısın..inşallah devam eder.. ne kocalar var, annemde annem, babamda babam deyip, karısını adam yerine koymayan... kötü de olsalar,onun annesi babası neticede..atsan atılmaz, satsan satılmaz.. direk olarak bi daha benim evime gelmenizi istemiyorum denmez..kendileri ellerini ayaklarını çekmedikleri sürece veya eşin bişey sölemediği sürece bu böle devam eder... eşin, annesine babasına gelmeyin gitmeyin evime uğramayın demediği sürece, sana pek bi söz düşmüyo canım..

Son düzenleme:
sorumsuzlukları bilinen bir gerçekse,düşünüp strese girmenizdense düşünmeyin.eşinizle birarada iseniz gerisi önemli değil..sizi sizden etmelerine izin vermeyin arasınlar,aramasınlar ne istiyorlarsa yapsınlar...üzüldüğünüzde çektiğiniz sıkıntılara değmiyor,sizi üzdüklerinin farkına bile varmıyan birileri için bunca strese girmek doğru değil. evet eşinizin annesi-babası-kardeşleri olabilirler ama kimse için kendinizi,evliliğinizi yıpratmaya değmez..hoşunuza gitmeyen konuları değiştirin dinlemek zorunda değilsiniz..önemli olan malvarlığı dğildir,doyasıya yaşanılan mutluluktur,mutluluğunuz büyük olsun..Allah sağlıkla çocuğunuzu kucağınıza almayı nasip etsin..

Allah'a şükür eşimle aram çok iyi o konuda şanslıyım bunu biliyorum.Ama ailesi çok üzüyo eşimi.Ben zaten diyemem gelmesinler gitmesinler diye ama işi olunca 2 günde bir hergün arayan kadın hamile olunca ne arıyor ne geliyor haberleride var herkesin ama kimse eşimi tebrik etmek için aramadı bu eşim dalkavuğundan çıkmadıya ayrımcılık yapıyorlar eşimde bunu farkında artık ona göre davranıyor fazla aramıyor gitmiyor ama onlar geldiğinde hep eşimi üzecek birşey buluyorlar o bunları çekmek zorunda değil ki.Biz babamın evinde oturuyoruz annemler bir kere hissettirmedi bunu onlara karşıda eşime karşıda ama onun ailesi hem birşeylere el uzatmıyorlar hemde eşimi üzüyorlar

Bende istiyorum umursamim strese girmim ama olmuyo ki her geldiğinde eşimi üzüyo annesi herzaman diğer oğluna yaptığını filan anlatıyor eşimde üzülüyo eee ben onu öyle görünce ailesine bileniyorum elimde değil.Onlar olmadığı sürece bize dokunmadıklarında biz çok mutluyuz ama yine gelip birşey buluyorlar.Gerçi hamile olduğumu öğrendikten sonra 10 gün oldu gelmedi o süre içinde rahatız.Artık annemde fark etti yaptıklarını eşime soruyo benim kızımı istemiyorlarmıda böyle davranıyor diye yani artık herkes farkında neyin ne olduğunu.Amiin inşallah Allahım nasip eder.

Eşiniz böyle içten içe üzüleceğine neden Annesini karşısına alıp konuşmuyor?
Derdini söylemeyen derman bulamaz!

Bende diyorum eşime git konuş düzelirler belki diye ama dediği laf bu yaşa kadar anlamamışlarda bu yaştan sonramı düzelcekler sanki anlamazlar beni dedi bende ısrar edemiyorum...

Bende diyorum eşime git konuş düzelirler belki diye ama dediği laf bu yaşa kadar anlamamışlarda bu yaştan sonramı düzelcekler sanki anlamazlar beni dedi bende ısrar edemiyorum...

O zaman siz münasip bir zamanda kendiniz konuşun kayınvalidenizle.
Bu şekilde içinizde kin oluşacak ve bunun kimseye bir yararı olmaz.

Tatlı dille çözülmeyecek sorun yoktur!

O zaman siz münasip bir zamanda kendiniz konuşun kayınvalidenizle.
Bu şekilde içinizde kin oluşacak ve bunun kimseye bir yararı olmaz.

Tatlı dille çözülmeyecek sorun yoktur!

Ahh ahh zaten konuşmamak için zor tutuyorum kendimi sırf eşimin hatrına evlendiğim ilk günden beri onun kıyaslamalarını dinliyorum zaten sonları oynuyorum konuşucam zaten inşallahta anlar benii

Sanki beni anlatmissin Tek fark, ne güzel esinde farkinda ve ona göre davraniyor.
Bende hamileyim. 5 görümce bir kaynim var. Duyduklarinda 4 Gün sonra 2 Görümcem aradi. Diger 3 Görümcem, pek sevdigi enistesi, erkek kardesi 3 hafta gecti aramadilar.
Ve Esim nemi yapti? Üzüldü durdu, üzüntüsünü benimle paylasti - ve onlara bir ton laf saydi. Sonra 3 haftanin sonunda dayanamayip kendisi aradi - ve ismarlama tebrikler geldi.
Ama Esim ikiyüzlülük yapip, agzini acipta ne kadar üzüldügümüzü söylemedi - "aah yok abla, sorun yok - insanlik hali, olabilir" dedi. Yani isin icinden anlayisli kardes olarak cikti,
bende kalakaldim öylece, hicbirsey demedim.

Seni cok iyi anliyorum, insanin Ailesi böyle günlerde yabanci gibi davrandiklarinda insan üzülüyor tabiki. Ama güzel olan, esin farkinda, umarim ona göre davranir.
Bosver üzülmeyi, hamileligin tadini cikar - tebrik ederim. Allah kucagina almayi nasip etsin.

Eşin farkındaysa ve senin yanındaysa bence hiç üzülme, bir can taşıyorsun sen.Boşver kim için canını sıkıyorsun ki? Eşin senin yanında, sen eşinin yanında olduğun sürece boşver kim ne yaparsa yapsın. Bu arada hamişliğin hayırlı olsun:)

Son düzenleme:
eşin ne güzel yanındaymış, bebişinizde yolda... gerisini boşver. nasılsa eve girince kapını kapatıp birlikte kalıyorsunuz. eşini üzme, yazık oda üzülüyormuş baksana... annende eşine kızımı sevmiyorlarmı gibi şeyler söylemesi saçma geldi. iyice üzülmüştür eşin.

daha nasıl tepki vereceğini bilemiyordur. daha çok damarına basmaya devam ederlerse zaten eşin patlar... boşver senin yüzünden olmasın bu.

eşinle aran iyiymiş o da ailesinin yanlışlarının farkındaysa sen hiç kafana takma eşine de üzülmemesi gerektiğini söyle.annen niye böyle yapıyor neden seni kıyaslıyor seni dışlıyorlar deme canım adam daha çok üzülür ona da boşver az görüşelim diyebilirsin

Valla eşim konusunda şanslı olduğumu bende biliyorum.Bizide kimse aramadı eşimde onlar tebrik için aramıyo bende aramıyorum dedi tam 10 gündür ne arayan var ne giden uzaktada değiliz ki herzaman habersizce gelen insanlardı ne oldu hepsi geriye çekildi.Ama kendileri bilir valla.

Bu arada bende seni tebrik ederim İnşallah Allah herkese nasip etsin

O üzülünce bende dayanamıyorum napim elimde değil ki

Sağol teşekkür ederim

Ama artık annemde patladı çok sabretti gerçekten üzüldü ama annem sonuna kadar haklı taa nişanlılıktan beri bu halleri var ama anneminde bir sabrı var sonuçta benim annem eşimi elleriyle beslerken annemde bekliyor yani birazcık ilgi alaka görim onlardan hiç bir şekilde yanımızda olmuyorlar anneme bile oğlunu(kaynımı)övüyor annem bunları dinlemek zorunda değil ki oda artık sinirlendi düzgünce söyledi eşime

Allahtan farkında işte bide farkında olmasa annecim annecim olsaydı vay halime o zaman :) Artık zaten daha dikkatliyim ailesi konusunda üzmelerine izin vermiyorum artık bitmiştir kredileri :)

bence çok şanslısın
ama şurda bi hatan var o eşini annesi dünyanın en kötü insanı da olsa insan annesini atamaz bize gelmelerini istemyorum ne demek illa ki gelecek
sende sınırlı davranırsın eşin zaten yanında bi derdin yok bence

Hata olabilir ama yaptıkları karşısında üzüyorlar eşimi gelip niye üzsünler ki benim için gelmemeleri daha hayırlı ama asla yüzlerine demem gelme gitme diye

uzulmekte haklısınız ama sızın sansınız esınızın yanınızda destek olması belkıde onlarında cekemedıgı konu bu kımbılır..
belkı onlardan bıraz daha uzak bı yerlere tasınsanız ve onlardan artık ılgı gormeyı beklemek yerıne bu sekılde gormeyı denesenız daha ıyı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…