merhabalar burayı sürekli takip ediyorum ama ilk defa yazacağm. 1.5 yıllık evliyim eşimle ayrı memleketlerdeniz eşimin ailesiyle benim ailem arasında dağlar kadar fark var benim ailem ne kadar saygın görgülü ve düşünceliyse onun ailesi o kadar tersi. ama ailemin iyi niyeti sayesinde evlenmeden önce bu konuda sıkıntı yaşamadık. eşimin ailesi herşeyi eşimden bekliyor hayatlarında herşeyi onun sırtına yüklemişler evlenirken maddi manevi hiç bir yardımları olmadı aksine 1 aylık evliyken eşimden borç istemişler eşim benim altınlarımı benden habersiz vermiş onu görünce zaten bütün iyi duygularımı da kaybettim onlara karşı. hala da o parayı vermediler şu an durumları var eşim de kızıyor vermedikleri için. kayınpederim çalışmayı sevmeyen rahatına düşkün biri eşim şimdiye kadar onun yapması gereken şeyleri yapmış. üç kardeşini de kendisi okutmuş eşim.kayınvalidem de kötü biri değil fakat o kadar düşüncesiz ve o kadar cahil ki konuşmalarıyla beni sinir ediyor. evlenirken hiç bi şeye karışmadı tamam maddi durumları iyi değğil ama insan oğluna bi yastık yorgan yapar bi şey verir. evimde onlara ait hiç bi şey yok evlilik aşamasında benim ailemi arayıp ne yapacağız ne edeceğz diye sormadılar ne bileyim yani benim ailemin yapacağı hiç bi şeyi yapmadılar. aramızda 6 saatlik mesafe var isteme+söz temmuzda nişan kasımda oldu iki kez onları uğraştırmışım masraf yapmışım bi gelişte herşey olacakmıştı. ki istemeye de nişana da kimseyi getirmadiler. gelinliğim çok pahalıymış. ki değil ama onların yaşadığı yerde 200 250 liraya dandik şeylere gelinlik diyip giydikleri için öyle düşünüyor... böyle sürekli dengesiz laflar eden biri yani daha bir sürü şey var da aklıma gelmiyor. ama bana karşı kötü değil çok iyi davranıyor iyi biri de aslında. ama benim ona iyi davranmak içimden gelmiyor. hem herşeyleriyle eşim ilgilendiği için eşimi onlardan çok kıskanıyorum bu yüzden eşimle sürekli tartışıyoruz. eşimin bana ait olmasını istiyorum evet bu bencilce bi istek ama onlar da attıkları adımı eşime soruyorlar bundan çok sıkıldım. eşim normalde ana kuzusu değil ama yapması gerekenleri yapan biri bana karşı da anlayışlı hoşgörülü tabi ben bazen onun o kadar çok üzerine gidiyorum ki sabrı kalmıyor. sonuç olarak eşimin ailesine alışamadım kendi ailemle sürekli karşılaştırıyorum ve onlardaki eksikleri görünce sinir oluyorum.sonuçta bana kötü davranmıyorlar ama ben bazı şeyleri unutamıyorum ve onlara karşı sıcak olamıyorum. bu konuda biraz daha iyimser ve hoşgörülü olmak istiyorum ama nasıl?