eşimin ailesine haftada 1 gitmem şart mı

Çalışmıyorum taşınma şansım yok ama yazın köye gidiyorlar onu bekliyorum sabırsızlıkla.bence çekirdek aile öncelik olmalı evlenince ama hep 2.plandaydik anneni karşına al kır demedim kaç sefer duzgunce konuştum ama çok dusuncesizler öyle gelmis öyle gidiyorlar
Bunu kendine dert edinirsen günlerin hatta ömrün zehir olur bence buna değmez. Bununla yaşamaya ve mutlu olmaya çalışmalısın ki huzurun bozulmasın. Onlarda gelin torun evlat biarada olmak istemeleri gayet doğal senin ailenin yanında olmamasının acısını onlardan çıkartma bence sana zor olur yine.

Eşinin senin ailene soğuk durması ve gitmeni istememesi kesinlikle haksızlık

Eşinizin kafa yapısını flört / sevgililik döneminde anlamadınız mı? Kimse herhangi bir yere gitmeye zorlanamaz.Şu aileye en azından haftada bir gidilmeside kuralmış gibi gösteriliyor.Saçmalık.İnsanın bazen canı dışarı çıkmak bile istemiyor.Biz görüşmüyoruz o yüzden gelme gitme yok ohhhh çok rahatım :KK14:

Ben sunu anladım sevgililik döneminde aileleri umursamıyor hiç bir erkek, yeri geldiği zaman kırıp döküyor hatta ama evlenince anne babası bi değere biniyor. Anlamaması gayet normal bence 😁

Merhaba hanımlar benim annem izmir de ben yılda 2 kez filan gorusebiliyorum eşim telefonla hiç aramaz nerdeyse bayramdan bayrama ama sorun etmiyorum.sorunum şu kayınvalidem evlendigimden beri canımdan bezdirdi onun yanında mutlu değilim.eşime sen istediğin kadar git diyorum.bizim çocuğumuz ilerde haftada bir gelse biz ne hissederiz diyor.haftada bir beraber gitmek şart diyor.onlar gelip yatılı kalacak yani en az 24 saat beraberiz gitmek bilmez çeşit çeşit sıkıntılar verir.eşimin ananesi ve babası da oluyor onlardan hiç sıkıntım olmadi.kv ile vakit geçirmek kabus gibi.eşim mecbur bırakıyor ama ben elimden geldiğince gitmiyorum soğuk diyorum çocuğu cikaramam diyorum.davet te etmiyorum özellikle yatılı geldigi için.eşime de kv de söyledim kızdım yatılı istemiyorum kesinlikle diye.çok yüzsüz bir sürü bahane buldu kalmak için.5 dk yürüme mesafesinde oturuyor.gitmiyorum ama sizce mecbur muyum her hafta sonumu onla geçirmeye eşimin çoğu zaman tek 1 gün izni var annesiyle geçirmeye bayiliyor.bana kalsa evlilik bu değil.yarın annem geliyor ben de onunla izmir e döneceğim özledim diye zor ikna ettim esimi.5 ay önce görmüştüm daha yeni gördün diyor.gidince baya kalmayı düşünüyorum.eşime diyecek laf bulamıyorum artik kendi haftada bir değil kaç kez gidiyor benim senede 2 defa gitmemi çok görüyor.dilimde tüy bitti yalnız kalalım biz de aileyiz beraber vakit gecirelim diye hepsine kaç kez dedim.ailesi yüzünden eşimin dusuncesizligi mantiksizligi yüzünden eşimden çok soğudum sinirlerim yıprandı bunların kafa yapısıyla nasıl baş edebilirim sizce?
Konu kendi anasi olunca hafta bir senin ailene gelince senede 2 defa... ben dgru bulmuyorum bu aileye giderken sorma isini şahsen ben anneme gideceksem giderim onunki annede seninki ne oluyor

Ee ne var bunda? Senin ailen ayni sehirde olsa birak haftada biri evinden cikmazdin. Haftada bir gidip aksam eve donmenin ne zarari var
Yada kadin gelip birkac gun kalinca ne oluyor? Benimde ailem izmirde sende 1 kez gidiyorum. Esimin aileai 10 dk mesafede haftada bir gider çaylarını icer geliriz.. ölmem biyerimde eksilmez.
kadın eziyetliymiş, oğlu da farkında. 5 dakikalık mesafede üstelik de bu tarz insan herkese batar, bu kadar yakınken yatılı kalmak nedir hem?

Arkadaşım o yollardan bende geçtim, mesafeni koy, eşine de gerekenleri söyle ve aileni ziyaret etmekten geri kalma. Oğullarıyla evlenip deli eyler gibi sorunlu ana babalarını eğlemek zorunda mıyız? Acaba onlar bizim annelerimizi ne kadar idare ederlerdi?

Gittiğimde acaba bu sefer nasıl canımı sıkacak diye düşünüyorum.eşim kabul ediyor normal olmadığını sabretmesi zor biri olduğunu.insan gibi davransa o demeden ben giderim de çağırırım da.eşime annem aynısını yapsa ben mahcup olup onu zorlamam tek giderdim.mutlu değilim onun yanında her hafta sonunu onla geçirdiğim için hafta sonlarından nefret geldi
Sen gitme esin gitsin cok ozledigi zaman, sende ne zaman icinden gelirse o zaman gidersin.. sorun olacagibi dusunmuyorum.. hatta cocukta babanneyi gorur.. sende kafa dinlersin..

Benim annem eşimin hayatında ne kadarsa onun annesi de benim için öyle olsun isterdim
Çekilecek biri değil sinirlerim yıpranıyor artik onu gördükçe.dedim benim de ailem var ağaç kovugundan çıkmadım ama ailem ailem diye yirtinmadim senle evliligimize evimize alışmaya calistim mesafeyi ayarla dedim.o gün çok sinir olmuş bu sozlerime bekar arkadaşıyla kafa dağıtmaya gitmiş bana demeden. eve gelmedi ya 😅
Kuzum eden bulur ya bak sizinde kiziniz varmis onun esinin izniyle sene de iki defa gelir o da..

İzmir :(
eşin işini çok iyi biliyor, vicdana oynuyor
Kanma sakın
Mesafeden saygı doğar, çok gidersen yitirirsin saygınlığını, hizmetçi gibi her iş üstüne kalır
Az gidersen elini işe sürmesen bile göze batmaz

Annesi zerre kadar oğlunun yuvasını düşünen biri değil.onun ve kız kardeşinin evliligimize verdiği zararı size anlatamam.onların istediği her gün arayan ,kendini köle gibi onlara adayan,hiç bir ozeli kendi hayatı olmayan,gel dediler mi gelecek yatılı kalacak,hamile küçük çocuklu bile olsa her hafta yatılı agirlayip a 'dan z ye her işi yukleyecekleri ,laf sokunca alınmayacak,hep gülecek hiç yüzü asık olmayacak,bitmek tükenmek bilmeyen yiyecek içecek eşya isteklerini kiracı tek maaşla geçinmeye çalıştığı halde karşılayacak vs vs öyle bi gelin.tamamen elimi etegimi çektim nerdeyse her seylerinden.ayrilsam mutlu olurlar.eşim saf çünkü annesi ve teyzesinin aklıyla hareket eder.sevdim evlendim ama çok soğudum hem ailesinden hem ondan
Yine de kalbim çok buruk ama eşimi seven bi yanı hala var
Hep aynı değil miyiz?
Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama şu yazdıklarınızı 19 yaşımdan beri çekiyorum. 3 yıllık evliliğimde görmediğim duymadığım şey kalmadı. Dün oturup saatlerce ağladım. Çünkü eşimle çok iyi olacakken kimse fırsat vermiyor,o ilk zamanları özlüyorum sevgi saygı dolu. Zerre beni kırmayan kocamı.
Allah yardımcınız olsun. Zor hep zor. Hele ki eş anneye babaya yeri geldiğinde hayır, olmaz dur bakalım diyemiyorsa çok zor.

Bunu kendine dert edinirsen günlerin hatta ömrün zehir olur bence buna değmez. Bununla yaşamaya ve mutlu olmaya çalışmalısın ki huzurun bozulmasın. Onlarda gelin torun evlat biarada olmak istemeleri gayet doğal senin ailenin yanında olmamasının acısını onlardan çıkartma bence sana zor olur yine.
Ailemin burda olmamasının acısı değil de durum çok farklı.iyi niyetle yazmışsınız sağolun da kayinvalidem ve kızkardeşi bana karşı o kadar sinirimi bozacak bi tutumları oldu ki bu bana hep sıkıntı verdi o yüzden onların yanında olmak istemiyorum nisanliyken sorun yoktu evlendikten sonra insan gibi davranmadilar öyle söyliyim

Hep aynı değil miyiz?
Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama şu yazdıklarınızı 19 yaşımdan beri çekiyorum. 3 yıllık evliliğimde görmediğim duymadığım şey kalmadı. Dün oturup saatlerce ağladım. Çünkü eşimle çok iyi olacakken kimse fırsat vermiyor,o ilk zamanları özlüyorum sevgi saygı dolu. Zerre beni kırmayan kocamı.
Allah yardımcınız olsun. Zor hep zor. Hele ki eş anneye babaya yeri geldiğinde hayır, olmaz dur bakalım diyemiyorsa çok zor.
Ben 1.5 yıllık evliyim aşık olarak evlendim.evlilik aşkı öldürür diye bi laf vardı aile aşkı öldürür diye geçiyor artık içimden.keşke eşleri rahat bıraksalar kendi hallerinde onlardan uzak olunca her şey iyiye gitmeye başlıyor.bazı anne babalar düşünceli ama bize denk gelenler çok sıkıntılı insanlar.psikolojimize evliligimize zarar verdiklerini düşünmezler bile.ne diyeyim ne kadar uzak o kadar iyi

böyle konularda iş tamamen erkekte bitiyor. dozu ayarlandıkça kimse kv ye gitmem demez bana göre. ama bir insanın önceliği kendi kurduğu aile olmalı. 1 izin günü varmış, bunu da her seferinde kv ile geçirmek bence doğru değil.

yeri gelir haftaiçi çaya kahveye gidilir, yeri gelir o izin günü de beraber geçirilir ama her hafta olması bence sağlıksız.

ama çözüm ben annene gitmek istemiyorum konuşması olmuyor. aksine bunu diyince inada biniyor. siz evinizde o izin günü için plan yapın. sevdiği yemekleri hazırlayın, kahvaltı vs ona göre olsun. eşinizin aklını çelin. ertesi hafta da kv nize gidin.
o zaman karım anneme de gidiyor ama evde bana da keyif alacağımız ortam yaratıyor der.

Bence bu sekilde rutine bindirilmemeli,haftada bir gitmeliyiz diye zorunluymus gibi yapilirsa size eziyet gibi olir.2-3 saat 24 saat gibi gecer..Bir haftada 5 gun gittiginde olur.1 hafta hic gitmediginde olur.Sonucta herkrsin aile hayati var ama o da sizin buyuk aileniz..Eger olaganustu bir durum yoksa en az bir kere gidilmeli ama gorev gibi olmamali.Sikinti mi yasiyorsunuz?Gittiginizde huzursuz mu ediliyorsunuz?Neden gitmek istemiyorsunuz?

Benim annem eşimin hayatında ne kadarsa onun annesi de benim için öyle olsun isterdim
Çekilecek biri değil sinirlerim yıpranıyor artik onu gördükçe.dedim benim de ailem var ağaç kovugundan çıkmadım ama ailem ailem diye yirtinmadim senle evliligimize evimize alışmaya calistim mesafeyi ayarla dedim.o gün çok sinir olmuş bu sozlerime bekar arkadaşıyla kafa dağıtmaya gitmiş bana demeden. eve gelmedi ya 😅
Üff eşiniz tam boşamalık.

Bence bu sekilde rutine bindirilmemeli,haftada bir gitmeliyiz diye zorunluymus gibi yapilirsa size eziyet gibi olir.2-3 saat 24 saat gibi gecer..Bir haftada 5 gun gittiginde olur.1 hafta hic gitmediginde olur.Sonucta herkrsin aile hayati var ama o da sizin buyuk aileniz..Eger olaganustu bir durum yoksa en az bir kere gidilmeli ama gorev gibi olmamali.Sikinti mi yasiyorsunuz?Gittiginizde huzursuz mu ediliyorsunuz?Neden gitmek istemiyorsunuz?
Evet aslında baya yazdım önceki mesajlarimda annesi ve teyzesi aşırı sıkıntı veren bi tutum içindeler bana karşı.tekrar yazmak zor oluyor o yüzden kusura bakmayın yanlarında sıkıntıdan patliyorum istediğim hayat,evlilik bu değil diyorum.hiç kimse istemez

Ee ne var bunda? Senin ailen ayni sehirde olsa birak haftada biri evinden cikmazdin. Haftada bir gidip aksam eve donmenin ne zarari var
Yada kadin gelip birkac gun kalinca ne oluyor? Benimde ailem izmirde sende 1 kez gidiyorum. Esimin aileai 10 dk mesafede haftada bir gider çaylarını icer geliriz.. ölmem biyerimde eksilmez.
ben kendi ailemde olsa mecbur kesin gidilecek yapmazdim mecbur tutulmasi sacma

Evet aslında baya yazdım önceki mesajlarimda annesi ve teyzesi aşırı sıkıntı veren bi tutum içindeler bana karşı.tekrar yazmak zor oluyor o yüzden kusura bakmayın yanlarında sıkıntıdan patliyorum istediğim hayat,evlilik bu değil diyorum.hiç kimse istemez
Ben de oyle idim.Ben de gorumcem yuzunden gitmek istemiyordum.Kayinvalidemin ust katinda oturuyordu.Biz gidince iniyordu hemen asagiya.Laf sokmalar,imalar,bakislar.Karnima agrilar giriyordu giderken..Esime soyledim sonunda.Engel olmazsan senden de bosaniyorum dedim.Cikardim basladim valizimi toplamaya.Cekti karsisina konustu
Sonra melek gibi oldu..Bir cozum yolu bulun o zaman.

Çok büyük haksızlık yapıyor, kendisi haftada bir gitmeyi bile az buluyor , senin ailene gelince daha yeni gördün diyor 5 ay olmasına rağmen. İnsanın aradaki bu çelişkiyi anlamaması mümkün değil. İşine geldiği gibi davranıyor. Sen de ayda bir git annende bir hafta kal. İzin alma ondan.

Back
X