• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesini sevemiyorum

valenia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
39
40
38
39
Merhaba arkadaşlar

Ben eşimin ailesinden hoşlanmıyorum. Biz severek evlendik. Evleneli 1 ay bile olmadı. Ama 2 senedir görüşüyoruz. Yanlış anlaşılmasın eşimin ailesinin bir kötülüklerini görmedim ama bir desteklerini de görmedim. Eşim de ben de işinde gücünde kendi parasını kazanan insanlarız. Kimseye bir yükümüz yok. Fakat eşimin ailesinde beş kuruş para yok ve bu benim zamanla canımı sıkmaya başladı. Çünkü benim ailem evlenirken birçok yardımda bulundu ve 100 bin gibi bir para verdiler. Fakat eşimin ailesinin parası olmadığı gibi devamlı para isteyen görümceme yardımda bulunuyorlar. Hatta zaman zaman biz onlara yardımda bulunuyoruz. En son kayınvalidemin kızı için kredi çektiğini öğrendim. Kızı çalıştığı halde devamlı para istiyor. Çünkü İstanbul gibi bir yerde yıllardır inatla tek başına yaşıyor ve parası yetmediği için devamlı para istiyor. Öyle bencil ve şımarık ki yanına kimseyi de almıyor. Eşimin ailesi evlendiğimizde evimize tek bir eşya almadılar. Ben buna çok bozuldum. Yanlış anlaşılmasın ellerinde yok bunu anlıyorum gerçekten problem değil. Ben para peşinde biri değilim. Ama hem bize destek olmayıp hem de kızlarının şımarıklıklarına bir şekilde para bulmalarına canım sıkılmaya başladı. Kayınvalideme en son biz para gönderdik. Kendisi çok mahçup devamlı üzülüyor. Aslında bizim size yapmamız gerekirdi diyor ama bir yandan sorumsuz kızlarına para göndermeye devam ediyor. Bu arada kayınpederin bu durum çok umrunda değil. O kendi hayatına bakıyor. Bütün yükü kadıncağzın omzuna atmış. Ama ben hepsine birden sinir olmaya başladım artık. Çünkü maddi manevi bir destek göremedikçe içimden onlarla konuşmak gelmiyor. Özellikle benim ailem yıllar boyu bu kadar özverili davranmışken onların bu tavrı beni soğutuyor. Hiç arayıp sorasım gelmiyor. Böyle hissedeceğimi hiç düşünmemiştim. Görümcemi ve kayınbabamı geçtim artık onlardan bir şey olmaz. En azından kayınvalidemle iletişimi kuvvetlendirmeye çalışıyorum. Aslında iyi niyetli biri ama bu olumsuz hava artık bana da yansıyor ve hiçbiriyle konuşmak istemiyorum. Benim gibi olanlar bana bir akıl verse, ben bu insanları nasıl sevebilirim ?

Merhaba arkadaşlar

Ben eşimin ailesinden hoşlanmıyorum. Biz severek evlendik. Evleneli 1 ay bile olmadı. Ama 2 senedir görüşüyoruz. Yanlış anlaşılmasın eşimin ailesinin bir kötülüklerini görmedim ama bir desteklerini de görmedim. Eşim de ben de işinde gücünde kendi parasını kazanan insanlarız. Kimseye bir yükümüz yok. Fakat eşimin ailesinde beş kuruş para yok ve bu benim zamanla canımı sıkmaya başladı. Çünkü benim ailem evlenirken birçok yardımda bulundu ve 100 bin gibi bir para verdiler. Fakat eşimin ailesinin parası olmadığı gibi devamlı para isteyen görümceme yardımda bulunuyorlar. Hatta zaman zaman biz onlara yardımda bulunuyoruz. En son kayınvalidemin kızı için kredi çektiğini öğrendim. Kızı çalıştığı halde devamlı para istiyor. Çünkü İstanbul gibi bir yerde yıllardır inatla tek başına yaşıyor ve parası yetmediği için devamlı para istiyor. Öyle bencil ve şımarık ki yanına kimseyi de almıyor. Eşimin ailesi evlendiğimizde evimize tek bir eşya almadılar. Ben buna çok bozuldum. Yanlış anlaşılmasın ellerinde yok bunu anlıyorum gerçekten problem değil. Ben para peşinde biri değilim. Ama hem bize destek olmayıp hem de kızlarının şımarıklıklarına bir şekilde para bulmalarına canım sıkılmaya başladı. Kayınvalideme en son biz para gönderdik. Kendisi çok mahçup devamlı üzülüyor. Aslında bizim size yapmamız gerekirdi diyor ama bir yandan sorumsuz kızlarına para göndermeye devam ediyor. Bu arada kayınpederin bu durum çok umrunda değil. O kendi hayatına bakıyor. Bütün yükü kadıncağzın omzuna atmış. Ama ben hepsine birden sinir olmaya başladım artık. Çünkü maddi manevi bir destek göremedikçe içimden onlarla konuşmak gelmiyor. Özellikle benim ailem yıllar boyu bu kadar özverili davranmışken onların bu tavrı beni soğutuyor. Hiç arayıp sorasım gelmiyor. Böyle hissedeceğimi hiç düşünmemiştim. Görümcemi ve kayınbabamı geçtim artık onlardan bir şey olmaz. En azından kayınvalidemle iletişimi kuvvetlendirmeye çalışıyorum. Aslında iyi niyetli biri ama bu olumsuz hava artık bana da yansıyor ve hiçbiriyle konuşmak istemiyorum. Benim gibi olanlar bana bir akıl verse, ben bu insanları nasıl sevebilirim ?
Esinle konus bundan sonra gondermek istemiyorum de ve önünü kes. Boyle bir aile de benimkinde var. 100 lira icin bile ariyorlardi. Önünü kestim simdi kimse agzini acamiyor. Verdikçe isterler verdikce isterler.

Çocuklarımız icin biriktirmek istiyorum herkes kendu basinin caresine baksin de. Kirmadan uzmeden.

Biraz daha zaman geçsin konuşmayı düşünüyorum. Benim problemim şu, ben aslında onları sevmek iyi geçinmek istiyordum ama hayal kırıklığına uğradım. Onlar bana alması gerekirken ben onlara hediyeler aldım. Başlarda takmıyordum ama bu tek taraflı durumdan da sıkıldım artık. Annem boşver takma kafana diyor ama ben daha 1.ayda soğudum :/ Keşke böyle olmasaydı.

Böyle insanları anlamıyorum nasıl isteyebiliyorlar?😡 Siz de artık ev geçindiriyorsunuz istememeleri lazım. Benim annem emekli olana kadar çalıştı kolunda yırtık oldu ben ve kardeşim ne iş bulduysak yaptık başımızda erkek yok kendi başımızın çaresine bakıyoruz çok şükür 🙏🏻 Böyle para yok deyip oturan başkalarının sırtından geçinen insanları ben de sevmiyorum kusura bakmayın yardımcı olamayacağım bu konuda 😕

Tamam kendi eşinizin para göndermek istemeyişine kizabilirsiniz hakkınızdır. O konuda size bişey diyemem.

Ama konu şuraya gelince eleştirilirsiniz. Madem işiniz gücünüz var çok şükür kendiniz de yapmıssiniz evlenecek yaşa gelip evlenip o evi de kurabilme kabiliyetini Allah size vermiş. Milletin parasını ne yapacaksınız ? Madem sizin ailenizin para verip onların "durumları olmadığı için" para vermesi dokunmuş almasaydınız ailenizden para. Ki bu yaşa kadar aileler bizi getirdikten sonra birde evlenirken kimse kimsenin eşyasını almak zorunda değil. Ha bunu da geçiyorum yaptığınız ikinci yanlış ise görümcenize kayinvalidenizin gönderdiği para sizi nereden alakadar ediyor acaba ? Kızı değil mi kadının ister gönderir ister göndermez. Kredi çekti demişsiniz kadının omzunda tüm yük demişsiniz madem bu kadar düşüncelisiniz bir cümlenizde eşya almadılar içime dokundu deyip bir cümlede de yanlış anlamayın eşyasında değilim diyerek kendinizle celişmemelisiniz. :işsiz:

Bence siz önce oturup kendinizi sorgulayın. Kocanizin maddiyatina karışabilirsiniz ama kayınvalidenize maalesef.

Derdimi tam anlatamadım sanırım. İnsan nezaketen evlenen çocuğuna ufak da olsa bir destekte bulunur. Her şeyden önce ayıptır. Bunu illa para olarak düşünmeyin. Görümceme istedikleri destekte bulunabilirler bunda bir sıkıntı yok ama benim bozulduğum nokta bu kadar borçla evlenip, karşı taraftan bir şey görmeyip üstüne kayınvalidemin beni arayarak para istemesi. Maddi durumunuz ne kadar iyi olursa olursa olsun siz olsanız bozulmaz mısınız ?

Para göndermeme isteğinizi anlarim çünkü isteseler buluyorlar ve kızlarına yolluyorlar
Ama sana kotulugu olan hayatina karışan insanlar degilse icinde kin biriktirme.
Anladığım kadariyla kaynanan sessiz biri.
Boyle uysal kaynana milyonda bir gelir.

Koşullar düzelmeden sevemezsin. Düzelmeyince de daha çok uzaklaşıyor insan.

Merhaba arkadaşlar

Hic bosina zorlama sevemezsin gun geçtikçe nefretin articak artik sogukluk articak bian ben mi yazdım yaziyi dedim. Ben esim icin giderim gorusurum ama soguklugumu belli ederim asla mutevazi olmam esim yardim eder onlar ole sanir ama ben alirim herseylerini. Ama yine varsa yoksa diger gelinleri ve ogullari kizlaridir. Alisiyorsunuz bi sure sonra 1 sene gecti bizimde

Kaynanana para verme konusunda haklı buldum sizi.. Ama diğer konulardan size ne? Eşnn ailesnn sana bir zararı da yokmuş.. Cazgır kaynanan olsaydı napcaktn..

Daha 1 aylık evliymissiniz ne kadar para vermiş olabilirsiniz bir ayda. Şimdiden kalbinizi karartmissiniz. Ben 10 seneyi geçti evleneli. Kayınvalidemin bir iğnesi yoktur evimde. Almadı bir şey. Almadığı gibi düğünde bize sonradan gelen hediyeleri de kullanmış. Verdiğimiz paranın hesabı yok. Üstüne beyaz eşyaları bozulur-kötü kullanıyor çünkü- eşim alir hemen. Hiç ağzımı açmadım açmam da. O kadar iyi bir eşim var ki onu yetiştirmiş daha ne olsun. Hem ben de aileme çok hediye alırım. Eşim de ağzını açmaz. Canım ister ben gidiyorum aileme derim arabaya atlar giderim. Ona da hiç ses etmez. Yani küçük mevzular bunlar. Senin ailen yapıyorsa parası vardır yapmıştır olmasa nerden bulup 100bini versin. Kıyas kabul edilir bir şey değil.

Bir kayınvalide edasıyla yaklaşacağım konuya oğlum henüz 15 yaşında,
9 aylıktı babasıyla ayrıldığımızda hem anne hem baba oldum
Allah ömür verdiği sürece devam edeceğim.
Finansmanım ortalama bir gelire sahibim, 10 sene önce kredi çekip ev aldım, sonra evi daha büyük ve daha iyi bir muhite taşımak için satıp üstüne kredi çekip tekrar ev yeniledim, halen ödemeye devam ediyorum.
Oğlum lgs de iyi bir başarı elde etti Bir kolejde tam burslu okuyor, 3-5 kuruş birikim yapıyorum amacım 1 ev daha alıp emeklilikte bir kira gelirim olmasıydı ama 4 ay önce oğlum anne odtü yada bilkent i kazanamazsam Münih teknik üniversitesinde okumak istiyorum ne dersin dedi, hayhay dedim.
Sonra danışman firma ile görüştük aylık orada harcayacağı en az tutar 750-800 euro aralığı dedi.
Ve benim ev alma işi hayal oldu.

Size sadece şunu sormak istiyorum,
Benim emekli aylığım benim giderlerime yetmezse (şuan yeter görünmüyor)
Oğlumun bana destek olması abest midir.
Evlenlenen çocukların kız yada erkek fark etmez tek ailesi eşleri midir ?

Back
X