• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kırılmakta haklı mı? Sizce annesiyle konuşmalı mıyım?

Dün eşimin ailesinin evine gittik 8 gibiydi oturduk bayağı saat 10 oldu görümcem ve eşi geldi. Kapıdan girdikleri gibi aç mısınız yemek hazır hadi yiyin denildi. İki dk içerisinde belki on kez yemek yiyin yemek yiyin klimayı açın hemen sofranızı kurun ama bize bir kez olsun sizde tadına bakın demedi. Yani aç olduğumuz için değil ama nezaketen söyleseydi mutlu olurdum. Ve eşimin en sevdiği yemek vardı yöresel bir yemek ben bilmiyorum o yemeği hiç teklif etmedi. Baktım eşim kırıldı gözlerinden anladım.

Ne zaman gitsek görümcem ve eşi orda sürekli onlara yemek hazırlanır bize asla sorulmaz bir kez eşim sordu neden bize sormuyorsun diye, o da senin eşin çalışmıyor evde yemek yapıyor seni doyurur benim kızım çalışıyor damadımla ikisi açlar o yüzden dedi. Yani bu geçerli bir sebep mi gerçekten. Evet ben yemek yapıyorum ama yemek kurulurken ya da birilerine teklif edilirken ortamdaki diğer insanlara da sorulmaz mi hele ki evladınsa.

Geçen günde sarma yapmıştı bir kazan kızımla damadım gelecek dedi. Pişmişti bizde geçerken uğrayalim ihtiyaçları var mı diye dedik. Kokusu geldi kapağını açtı bende yemek yaptım akşam gelirler yesinler dedi aç değildim ama o kadar canım çekti ki anlatamam size. Yine teklif etmedi. Birkaç kez kek börek götürdüm eşim işteydi yine onlar oradaydı sofra kurulmuştu yine bana gelir misin demediler. Ben mi abartıyorum bilmiyorum. Ama eşim çok üzülüyor bende onu teselli ediyorum belki farkında değillerdir falan diye.

Bide biz evlenmeden önce babası beyin kanaması geçirdi benim eşim işten ayrıldı bir sene babasına baktı altını bile aldı, fizik tedaviye götürdü. Çalışmıyor diye annesine ev temizliğinde yemekte bile yardım ediyordu ablası bekardı sevgilisiyle gezerdi eşim evde misafir ağırlardı. Yine de gurur duyuyorum eşimle babasına baktı akrabaları eşimden için babasını mezardan aldı diyorlar herkes dua ediyor.

Kayınvalideme gideriz hemen ekmek yapmak ister eşim pişirir üçe bölünür yardım ederim yemek yaparız üçe bölünür kızı ve damadı gelir yerler paylarını alıp giderler. Onlara yemek götürürüm pasta börek saklayıp kızına damadına verir. Bazen gideriz eşimin sevdiği o yöresel yemek olur gözümüzün önünde onlara saklama kabiyla verilir eşime senin karın yapsın denir. Eşim bekarken işten gelirdi tam iki saat ac beklerdi evde yemek hazır olmazdı bu arada eşim sanayide ağır işte çalışıyordu, yani eve gelip yemek yapma şansı da yoktu. Eşimde dün dedi ki bana ben işten gelirdim iki saat ac beklerdim uyurdum yoğunluktan açlıktan ama şimdi damadı geliyor ikinci kelimesi aç mısın yemek hazır oluyor hemde günün hangi saati olursa olsun.

Şimdi sorum sizce kayınvalidemle konuşmalı mıyım eşimin üzüldüğünü söylemeli miyim yoksa hiç karışmamali miyim?
Yani konuşmayın ne olacak yanlış anladınız der işte çıkar. Az görüşün . Yaptığı çok ayıp. Gitmeyin evlerine. İhtiyaç da sormayın.

Evet belki haklısınız ama biz iki aylık evliyiz ve onlardan hiç böyle bir yakınlık görmedim. Elbette bende bu samimiyet oluşsa kendim alıp yerim, ama o hissiyat hiç oluşmadı. Daha hâlâ o çekingenlik devam ediyor belki bir kez teklif etselerdi bile ben teklifsiz yerdim. Bu arada konu asla yemek değil çok şükür hiçbirimiz aç açıkta değiliz sadece belki biraz anne şefkati bekledi eşim
Sizin kocanizi seviniyordur . Evlat ayiriyordur. Sevilmeyen çocuğun eşi ve hatta çocukları da sevilmiyor. Mesela girumceniz ve sizin çocuğunuz olsa onun çocuğunu daha çok severler yine . Allah'tan bulsunlar

Çok ilginç gerçekten yaptıkları. Evet ayıp. Ama siz de el değilsiniz. O evin evlatlarısınız. Canınız çekiyorsa siz de yiyelim diyip yiyebilirsiniz.çok misafir gibi davranmayın. Eşiniz de siz de diyebilmelisiniz. Ben olsam sarma çektiyse canım ay canım çekti der yerim. Yeme de demezler herhalde. El gibi durmayın yani canınız çekiyorsa bunu da seviyorum yiyelim biz de demelisiniz
O yakınlığı göstermemiş olabilirler. Bende yakınlık hissettiğim yerde canım çektiyse alıp yerim ama kayınvalidemin evinde istediğim bit şey olsa bile isteyemem. Çünkü hiç bir zaman o samimiyeti kuramadık.

Dün eşimin ailesinin evine gittik 8 gibiydi oturduk bayağı saat 10 oldu görümcem ve eşi geldi. Kapıdan girdikleri gibi aç mısınız yemek hazır hadi yiyin denildi. İki dk içerisinde belki on kez yemek yiyin yemek yiyin klimayı açın hemen sofranızı kurun ama bize bir kez olsun sizde tadına bakın demedi. Yani aç olduğumuz için değil ama nezaketen söyleseydi mutlu olurdum. Ve eşimin en sevdiği yemek vardı yöresel bir yemek ben bilmiyorum o yemeği hiç teklif etmedi. Baktım eşim kırıldı gözlerinden anladım.

Ne zaman gitsek görümcem ve eşi orda sürekli onlara yemek hazırlanır bize asla sorulmaz bir kez eşim sordu neden bize sormuyorsun diye, o da senin eşin çalışmıyor evde yemek yapıyor seni doyurur benim kızım çalışıyor damadımla ikisi açlar o yüzden dedi. Yani bu geçerli bir sebep mi gerçekten. Evet ben yemek yapıyorum ama yemek kurulurken ya da birilerine teklif edilirken ortamdaki diğer insanlara da sorulmaz mi hele ki evladınsa.

Geçen günde sarma yapmıştı bir kazan kızımla damadım gelecek dedi. Pişmişti bizde geçerken uğrayalim ihtiyaçları var mı diye dedik. Kokusu geldi kapağını açtı bende yemek yaptım akşam gelirler yesinler dedi aç değildim ama o kadar canım çekti ki anlatamam size. Yine teklif etmedi. Birkaç kez kek börek götürdüm eşim işteydi yine onlar oradaydı sofra kurulmuştu yine bana gelir misin demediler. Ben mi abartıyorum bilmiyorum. Ama eşim çok üzülüyor bende onu teselli ediyorum belki farkında değillerdir falan diye.

Bide biz evlenmeden önce babası beyin kanaması geçirdi benim eşim işten ayrıldı bir sene babasına baktı altını bile aldı, fizik tedaviye götürdü. Çalışmıyor diye annesine ev temizliğinde yemekte bile yardım ediyordu ablası bekardı sevgilisiyle gezerdi eşim evde misafir ağırlardı. Yine de gurur duyuyorum eşimle babasına baktı akrabaları eşimden için babasını mezardan aldı diyorlar herkes dua ediyor.

Kayınvalideme gideriz hemen ekmek yapmak ister eşim pişirir üçe bölünür yardım ederim yemek yaparız üçe bölünür kızı ve damadı gelir yerler paylarını alıp giderler. Onlara yemek götürürüm pasta börek saklayıp kızına damadına verir. Bazen gideriz eşimin sevdiği o yöresel yemek olur gözümüzün önünde onlara saklama kabiyla verilir eşime senin karın yapsın denir. Eşim bekarken işten gelirdi tam iki saat ac beklerdi evde yemek hazır olmazdı bu arada eşim sanayide ağır işte çalışıyordu, yani eve gelip yemek yapma şansı da yoktu. Eşimde dün dedi ki bana ben işten gelirdim iki saat ac beklerdim uyurdum yoğunluktan açlıktan ama şimdi damadı geliyor ikinci kelimesi aç mısın yemek hazır oluyor hemde günün hangi saati olursa olsun.

Şimdi sorum sizce kayınvalidemle konuşmalı mıyım eşimin üzüldüğünü söylemeli miyim yoksa hiç karışmamali miyim?
kayınvalidenle ne konuşacaksın ? oğlum öyle dememiştir sen oğlumu dolduruyorsun diyecekler eşin herkesin olduğu ortamda lafını açsın gerekeni söylesin sonra da ilişkisini en aza indirsin

Tabii ki karışmayın. Kayınvalide yol yordam bilmeyen bir tip belli. Ama ana oğul arasına girilmez. Onlar iyi olur, ortalık karıştıran siz olursunuz.

Cok ilgincmis gercekten. Esin 6 kardesmis (ya evet ben de eski konulara baktim 🙈 ) diger 5 kardes de boyle kale aliniyor da bir tek esin mi umursanmiyor peki? bir de esin biraz pasif bir karakter mi, ezik mi goruluyor aile icinde. Tabii insanin annesi ne olursa olsun bu yapmaz da. Ilginc. Hele yemekte bu kadar bariz olmasi daha da ilginc. Cunku biz yolda biskuvi yesek tanimadigimiza ikram eden bi toplumuz

Bence de karışmayın. Ama ayağınızı kesin. Gelsin beslediği kızı, damadı baksın o zaman. Göz hakkı diye bir şey var ya. İnsan yedi kat yabancı da olsa ikram eder. Sizler evladısınız nasıl böyle bir şey yapabilir? Kesinlikle yüz vermeyin. İleride KV bakımı da size kalır. Böyle birine hürmet edilmez bana göre.

Ben olsam karışmazdım ama eskisi kadar da muhatap olup canımı sıkmazdım.
Eşiniz üzüntüsünü istiyorsa kendi dile getirebilir.
Bazı insanlarla böyle konuşmalara girmek durumu çözmeye yaramıyor.
Anlattığınız şeyler bana göre kötü niyet.
Kötü niyetli insanlar da polemikten ve kaostan beslenir.
Bence hiç o fırsatı vermeyin.
Yapılan yemeğin, sarmanın, en ufak bir şeyin ikram edilmediği nerede görülmüş? Ne demek yani siz çalışmıyorsunuz da onlar çalışıyor, bunlar nasıl hesaplar? Ne kadar ayıp.
Benim de hoş karşılayacağım şeyler değil. Haklısınız ama gereken mesafeyi tutun yeterli bence.

Asla eşinizle ailesi arasındaki ilişkiye karışmamalısınız, kendinizce bu adaletsizliğe tepki göstermek istiyorsanız sessizce bunu yapabilirsiniz. Kayınvalideye çok gidip gelmeyin, yemek yapıp götürmeyi bırakın, evine gittiğinizde ona yardımcı olmayın,size geldiğinde eşinize yapılan muamelenin aynısını yapıp saf takılın.

O yakınlığı göstermemiş olabilirler. Bende yakınlık hissettiğim yerde canım çektiyse alıp yerim ama kayınvalidemin evinde istediğim bit şey olsa bile isteyemem. Çünkü hiç bir zaman o samimiyeti kuramadık.
Konu sahibine değil eşine diyorum zaten. Bir çocuğun evlenince bu kadar davet beklemesi de saçma. Evlenince misafir gibi davranıyor eşi. Annesi babası sonuçta, konu sahibi demese bile onun konuşması söylemesi lazım

Eski konu kurcaladim da seninkinin ne mal oldugu da belliymis konu sahibi acilara yurumussun korkmamissin. Artik hakkinda hayirlisi ama bu adam degismez. Sana gecmis olsun.

780D0A27-E3B9-4139-8740-0099E05A1B84.webp

Güncelleme: Arkadaşlar eşimle konuştum ve çok büyük kavga ettik. Bana insanların gözünde beni ezik göstermek için yapıyorsun ben gruptan çıktığımda herkes arkamda gülecek evlendi eşinin lafıyla çıktı diyecekler, kötü kalpli pis niyetlisin. Herkes arkandan senin nasıl bir gelin olduğunu konuşacak sevilmeyen gelin olacaksın herkes gerçek yüzünü görecek dedi şu an çok kötüyüm.
Son

Konu sahibine değil eşine diyorum zaten. Bir çocuğun evlenince bu kadar davet beklemesi de saçma. Evlenince misafir gibi davranıyor eşi. Annesi babası sonuçta, konu sahibi demese bile onun konuşması söylemesi lazım
Ben konu sahibine dediniz gibi algıladım. Evet haklısınız oğlu sonuçta davet beklemesi gerekmez.

Benim kuzenin eşi annesine küser dururmuş yemek ye diye ısrar etmedi diye🙈
Hatta bir keresinde tirit mi ne yapmışlar o işteymiş ona ayırıp yemişler vay efendim onu neden beklememişler diye sofrayı dağıtmış
Teyzem de kafa gitmiş diye anlatıyordu🤦‍♀️

Annemin evinde davet bekleyecek değilim
Hadi konu sahibi 2 aylık evli çekiniyor olabilir de
Eşi de yeni gelin gibi süzülüyor

Gelinin veya damadinin yedigini kiskanan kayinvalide gördüm kendi çocuğunun yedigini kiskanan gormedim ya ne bicim is bu

Gitmeyin yokmuşsunuz gibi davranıyorlar madem

Zaten mesafe koyduk bende koydum eşim vardiyalı çalışıyor bazen anlık mesai yazıyorlardı ben de yemek varken onlara götüreyim ya da börek çörek öyle götürdüm yani yaşlı insanlar diye.
Aynısını görümcem de yaptı evlerine gitmiştik kalktık kapıda kaynımin eline bir tabak tutuşturdu içinde bisküvili pasta eşime de döndü dedi ki sana karın yapar diye vermiyorum. Eşim de evet en güzellerini yapıyor hemde dedi.
Ya bir şey dicem de karı koca niye bu kadar pasifsiniz?
Olayın çalışıp çalışmamakla alakası yok yaptıkları düpedüz terbiyesizlik.
Çalışan insanlar yemek yapmıyor mu aç mı geziyor herkesin anası kv si aynı şehirde mi yaşıyor ?
Ne alakası var ?
Yemek bu görene kokusunu duyana ikram edilir alman ailesi gibi olmuş bunlar iyice.
Hayır sizde hala saf gibi bunlara yemek börek götürüyorsunuz bu kadar iyi niyet fazla yani.
Çalışan bir kadın olarak görümce de planlayıp organize edip eşiyle birlikte haftalık yemek yaparlar yani annesine çökmesine gerek yok sürekli.
Bence mesafe koyun az muhatap olun bşrdaha da bir şey götürmeyin giderken.

benim de kızım dünyada bi tanedir ama
insan yabancıyı sofraya çağırır
ben olsam konuşmadan bırakmam
ağzıma geleni söylerim
gerçi ben olsam o sarmayı da bi güzel yerdim
kızına kalmazdı

Yani bilmiyorum karı koca garip guraba fakir fukara gibi size böyle davranılan bi evden ayağınızı kesmeyi akıl edemiyorsunuz.
Resmen tekmelenen kediler köpekler gidişiniz size öyle davranılıyor.
Benim kayınvalidem öyle yapacak ona hayatı zindan ederim 😂
Kendi çocuğunu bişe yerine koymayan sizi zaten koymaz.
Bilmiyorum bi laf sokun bişe yapın ve ayağınızı kesin direkt gidip gelmeyin mecbur olmadıkça.
Sorunların önüne geçmenin tek yolu budur.
Bizde ilk yılımızda eş ailesi yüzüne çok kavgalar ettik ne zamanki karı koca ayağımızı kestik iletişimi minimuma indirdik mecbur kalmadıkça konuşmadık görüşmedik şimdi bize tık diyen yok.
Size değer vermiyorlar ve siz bunun farkındasınız farkında olduğunuzun da farkındalar onlar da biliyo bile bile yapılıyor zaten.
Hadi bir kere düşünemedi iki kere düşünemedi.
Siz sesinizi çıkarmayıp ezikleneceğinizi bile bile yine oraya giderseniz bu davranışlar katlanır çünkü sınırınız yok gibi davranıyorsunuz onlarda at koşturuyor

Back
X