• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesini sonsuza kadar hayatımdan çıkardım bu risk taşır mı?

adailona

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2011
277
0
46
Yalova
Arkadaşlar Eşimin ailesini bir yıl kadar önce hayatımdan çıkardım.Konuşmuyorum, görmüyorum evime gelmelerine izin vermiyoruum, gitmiyorum hatta eşimle onların hakkında bile konuşmuyoruz(çok küçük istisnalar hariç)..ve durumdan da çok memnunum. eşim görüşüyo fkt tlfon konuşmalarını bile duymuyorum sadece gideceği zaman haber verir. eşim de ço rahatsız görünmüyo. zaten yazın özelikle yazlıklarına gittikleri için uzaklar.
yani görünürde hiç bir sıkıntı yok ilişkimiz de daha iyi gidiyor (benden kaynaklanan bir iki çatlak hariç).Fakat geçenlere kendisine saygı duyduğum ve güvendiğim bir ablamız bu durumun evliliğimiz açısından çok risk taşıdığın söyledi. Mevcut durumu tabi ki değiştirmek istemiyorum ama sadece bilmek istiyorum, ne düşünüyosunuz böyle de evlilik yürütülebilir mi?

neden yürütülmesin bence yürütülür, kocan memnun sen memnun...

ama eşin içine atıyosa içten içe rahatsızsa o zaman sorun olur ancak, ama anlatımında böyle bişey sezmedim

belki bi de çocuğunuz olunca sorun olabilir

Eşin ve sen bu durumdan şikayetçi değilsiniz ve eşinin ailesinin de sizle görüşme gibi bi düşüncesi de yok anlaşılan..yani herkes mutlu..
İlerde sorun yaratır diye mevcut mutluluklarımızdan vazgeçemeyiz ki...şu anda herşey yolunda görünüyo..üstelik ben ilerde risk yaratacağını da düşünmüyorum..eşin görüşüyomuş işte..çok kasmamak lazım..hayat senin hayatın..

eşiniz gerçekten kafasına takmıyorsa, hiçbir sorun taşımaz..

ama içine atıyor da size takmıyor gibi görünüyorsa, uzun vadede çok ciddi kayıplar olabilir.

ben olsam o riske girmezdim. asgari düzeyde seviyeli bir ilişki kurardım.. ama karar sizin.

neden yürütülmesin bence yürütülür, kocan memnun sen memnun...

ama eşin içine atıyosa içten içe rahatsızsa o zaman sorun olur ancak, ama anlatımında böyle bişey sezmedim

belki bi de çocuğunuz olunca sorun olabilir

evet bu sene sonuna doğru çocuk düşünüyoruz. Evet haklısınız beni düşündüren de bu içinden geçenler.. aile sonuçta çok hassas bi konu?

neden kestiniz görüşmeyi

Çok uzun bir konu ama şöyle özetliim eşim tek çocuk, kayınvalidemin oğlu ile ilgili saplantıları var, kayınpeder osesif ve beni tanıştıktan sonra benden nefret ettiler , ama söyleyebildikleri tek sebepleri yok:) dönen dolaplarda artık seviyo çok düşmüştü, ben önerdim ya boşanalım ya da ancak bu şekilde devam edebilirm dedim böyle olmasını tercih etti.

Eşin ve sen bu durumdan şikayetçi değilsiniz ve eşinin ailesinin de sizle görüşme gibi bi düşüncesi de yok anlaşılan..yani herkes mutlu..
İlerde sorun yaratır diye mevcut mutluluklarımızdan vazgeçemeyiz ki...şu anda herşey yolunda görünüyo..üstelik ben ilerde risk yaratacağını da düşünmüyorum..eşin görüşüyomuş işte..çok kasmamak lazım..hayat senin hayatın..
Eşimin ailesi tuhaftır biraz hala gelirler korkusu taşıyorum bazen ama eşime buna engel olmasını yoks polise başvuracağımı ve eve almayacağımı söyledim. kapımı uzun süre kimseye açmamıştım o dönem? herkes paronoya yaptığımı düşünürken geröekten de bir kez en azından bilidiğimiz kadarıyla bir kez gelip evin çevresinde dolaştıklarını öğrendik :D

Bencede hiç bi risk taşımaz eşinde memnunsa ama eşine emin olki çemkiriyorlardır ki aynısı benim başımda o yüzden eşine cok sahip çık zaten binevi aılesıne srt donme pozısyonunda ellinden geldigi kadar eşine sayglı ol sev çokçada mutlu olun evlenince dısarda kalması gerekenler bırakta dısarda olsnlar ama asla eşini sen üzme

eşiniz gerçekten kafasına takmıyorsa, hiçbir sorun taşımaz..

ama içine atıyor da size takmıyor gibi görünüyorsa, uzun vadede çok ciddi kayıplar olabilir.

ben olsam o riske girmezdim. asgari düzeyde seviyeli bir ilişki kurardım.. ama karar sizin.

aslında aynen böyle düşündüm 2-3 yıl flört dönemi 2 küsür yıl da evlilik dönemi boyunca bütün vecibeleri yerine getirdim ancak malesef ben düzgün davrandıkça dah da palazlandılar ve maalesef iyice kontrolden çıktılar.bu yüzden işin aslı son çaremdi.

İş boşanma kararına kadar geldiyse onun ailesi yüzünden ki eşinde seni seviyor razı olmamış ,görüşmemen çok hayırlıdır, aileler yüzünden yıkılan evlilikler çok

Bencede hiç bi risk taşımaz eşinde memnunsa ama eşine emin olki çemkiriyorlardır ki aynısı benim başımda o yüzden eşine cok sahip çık zaten binevi aılesıne srt donme pozısyonunda ellinden geldigi kadar eşine sayglı ol sev çokçada mutlu olun evlenince dısarda kalması gerekenler bırakta dısarda olsnlar ama asla eşini sen üzme
Evet ama dışarda kalmaları için çok uğraştım ama değdi, tabii eşimle de çok mücadele verdim, onun arkadaşları herkes ama herkes bana hak verdi, en geleneksel orta yaşında kadınlar bile "aman görüşme kızım" dediler. fakat eşimi ikna etmek kolay değildi. ancak boşanmak istediğimde kabul etti. eşimi sevmek sahip çıkmak konusunda da zaten ilgili biriyim eşimi de seviyorum ama sanırım biraz yorgunum, koyvereyim gitsin diyorum bazen hayat için. Çocuk konusunda endişelerim var 30 larındayız ikimiz de, hayatı sadece kendim içinmiş gibi düşünmek istiyorum.eşim de son noktada çarkederse boşanma planı yine geçerli olur en kötü ihtimalle diye bakıyorum.. umarı siz de çözüm bulursunuz, ne kadar zor olduğunu artık biliyorum, bu ilişkiler maalesef içine çeker sizi, bizi, ve bir süre sonra ve gerçeği göremez hale getirir.ben 1 yıldır evli olduğumu anladım geçen ay sanki 1. yılımızı kutladık gibiydi çok güzeldi. keşke daha önce yapsaymışım dedim. umarım canınızı acıtmazlar..

İş boşanma kararına kadar geldiyse onun ailesi yüzünden ki eşinde seni seviyor razı olmamış ,görüşmemen çok hayırlıdır, aileler yüzünden yıkılan evlilikler çok

aa evet evet o kadar çok insan ailesi yüzünden boşanıyo inanılmaz şaşırıyorum. Evet eşimin hakkını teslim etmeliyim bu anlamda. bana görüş dediği zamanlarda bile kesinlikle haklısın sadece benim için çok kısa süre tahammül et derdi. ve kendi de aileden hep kaçmaya çalışmış ama sonuçta tek çocuk ve evet bazen o da gaza geliyo ama artık güzel olan yanı bana anlatmıyo..:)

kocan sorun etmiyorsa bi problem olmaz
ilerde çocuk olduğunda bide şu açıdan düşünelim bizler geleneklerimiz gereği kalabalık aileleriz
en basitinden bayramlarda özel günlerde bir araya geliriz
şimdi gitmyebilirsin ama çocuğunuz için belkide buna katlanırsınız
çocuğunuz sizi hep beraber görmek isteyebilir
annemde dedemlere gitmekten haz almazdı bende gitmesin huzuru kaçmasın isterdim
ama onları hepberaber gördüğümdede garip bir sevinç duyardım

kocan sorun etmiyorsa bi problem olmaz
ilerde çocuk olduğunda bide şu açıdan düşünelim bizler geleneklerimiz gereği kalabalık aileleriz
en basitinden bayramlarda özel günlerde bir araya geliriz
şimdi gitmyebilirsin ama çocuğunuz için belkide buna katlanırsınız
çocuğunuz sizi hep beraber görmek isteyebilir
annemde dedemlere gitmekten haz almazdı bende gitmesin huzuru kaçmasın isterdim
ama onları hepberaber gördüğümdede garip bir sevinç duyardım
sevgili temmuz,evet ama bu koşullarda çocuğum bile istemezdi herhalde, eşimle anlaşma yaptım kısmen emzirme dönemi bitmeden çocuk olursa götüremez ailesine ve haber vermeyecek doğum yapıp normal bi şekilde emzirene kadar.:d

Dikkat et arkadaşım eşin içine atıyor da olabilir
Yada ailesine gidip geldikçe konuşuluyor olabilirsin
Bi şekilde eşin dolduruşa gelirse de evlilik tehlikeye girebilir
Yani sen onlarla görüş yada görüşme her halukarda eşin doldurulabilir
Şimdi başın ağrımıyorsa hiç takma kafana aynen devam et
Demekki eşin gayet mutlu ki bi şikayette bulunmamış bunla ilgili
Demekki onun ailesi de görüşmek için fırsat kollamıyor
O zaman niye düşünüp kendini sıkıyorsun

Evet ama dışarda kalmaları için çok uğraştım ama değdi, tabii eşimle de çok mücadele verdim, onun arkadaşları herkes ama herkes bana hak verdi, en geleneksel orta yaşında kadınlar bile "aman görüşme kızım" dediler. fakat eşimi ikna etmek kolay değildi. ancak boşanmak istediğimde kabul etti. eşimi sevmek sahip çıkmak konusunda da zaten ilgili biriyim eşimi de seviyorum ama sanırım biraz yorgunum, koyvereyim gitsin diyorum bazen hayat için. Çocuk konusunda endişelerim var 30 larındayız ikimiz de, hayatı sadece kendim içinmiş gibi düşünmek istiyorum.eşim de son noktada çarkederse boşanma planı yine geçerli olur en kötü ihtimalle diye bakıyorum.. umarı siz de çözüm bulursunuz, ne kadar zor olduğunu artık biliyorum, bu ilişkiler maalesef içine çeker sizi, bizi, ve bir süre sonra ve gerçeği göremez hale getirir.ben 1 yıldır evli olduğumu anladım geçen ay sanki 1. yılımızı kutladık gibiydi çok güzeldi. keşke daha önce yapsaymışım dedim. umarım canınızı acıtmazlar..

eşinizle mucade ettıysenız durum degişir sevıp sahıb cıkmak konusndada demek ıstedıgım onların yoklugunu aratmamayı kasıt ettim ınsallah esınız sızden yana olur cocuk konusunda sızde kararınız netlesır ama emin olmadan cocuk girişiminde bulunmayın derim gercekten aıleler işin içine gırdıgınde hayattı daha çok zorlastırıyorlar cocuk ön plna cıkarsa aılesı yıne gündeme gelebilir barısmak isteyebılırler hersey eşinin elinde mesefa koyıcak olan o

hiç takma kafana canım görüşmemek sorun olmaz.sen yaşadıklarını biliyosun zaten
bende görüşmüyordum eşimin ailesiyle hiçte sorun olmadı
eşimde sorun etmedi

eşin şikayetçi değilse bişi olmaz sanmıyorum belliki onlarda görüşmek istemiyor...

..keşke bende yapabilesem aynısını... maalesef yapamıyorum

Bu aşamaya geldiyseniz, gerçekten kötü şeyler yaşamışsınız demektir. Sizi gerçekten anlıyor ve hak veriyorum. Ama gelgelelim bana fırtına öncesi sessizlik gibi geldi bu durum.

Neden derseniz bence 1 2 3 4 yıl içinde muhakkak eşiniz patlayacaktır. Hele birde bir çocuğunuz olursa, o zaman size çok baskı yapacaktır. O dönemde sizde ona sen böyle kabul etmiştin dediğinizde evinizdeki huzur dağılacak o huzuru başka yerde aramaya kalkışabilir. Tabii bunlar tahmin. Tam terside olabilir ama çevremde gördüğüm tüm örneklerde ( ablam evlenirkennişanlısına böyle yapacakları konusunda söz verdirdi,1,5 yıl sonra ablam bize geldiğinde ailesini evlerine almış ablamda bunu öğrenince hesap sordu ve o da onlar benim ailem dedi) bu böyle oldu.

Ayrıca şu da aklıma gelmiyor değil. Bugün kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama, 20 30 yıllık ailesini bırakan adam yarın birgün başka bir kadına aşık olsa sizi ne kadar kolay bırakır hiç düşündünüz mü?

Dediğim gibi umarım sizin olmaz hatta belki çok çok çok daha mutlu olursunuz ancak ben sadece düşüncelerimi söylemek istedim :):71:

Back
X