esimin ailesinin bakiciligini yapmaktan korkuyorum

minikyaramaz

Sabır-Şükür-Dua
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
1.047
36
158
Selam kizlar...
Biz esimin ailesiyle ayni binada yasiyoruz.
Gorumcem iki cocuguyla kaynanamlarda kaliyor.sabah ve aksam isine gidiyor.bulabilirse tam gun is istiyor.
Eltim de sabah ve aksam isine gidiyor.cocuklarina kaynanam bakiyor.tabii gorumceminde.o da tam gun is bakiyor.

Kaynanam da haftada bir veya iki kez ev temizligine gidiyor.cocuklar bana kaliyor.

Benim bir yasinda oglum var ve esimi zarzor ikna edip ismek kursuna gittim.sertifika subatta verilecek.

Asil sorum.kaynanamin kaynanasi subatta kaynanamlarda kalacak uc ay.kayinpeder emekli olacak.gorumcem,eltim ve kaynanam calisacak.uc evin yukumlulugu bana kalacak.bunlari dusundukce kafayi siyirmaktan korkuyorum.

Esime ise gireyim diyorum.ille de muhasebe kursuna gittigim icin muhasebe olacakmis.lise mezunuyum.26 yasindayim.ole temizlik isine,seketerlige felan yollamiyor.diyorum ki muhasebe isi bulana kadar o islere gireyim yok.malum muhasebe de ticaret lisesi mezunu ya da deneyimli ariyorlar.

Zaten kaynanamda calismama karsi.eltime ve gorumceme gelince ses yok bana gelince dirdir cok.

Herhalde amaclari veni evde birakip kp e ve kv nin kaynanasina baktirip ayriyetten cocuklari da araya sikistirmak olacak.ben de bakirkoyluk olacagim.

Kizlar yardiminiza ihtiyacim var.allah rizasi icin bana bir yol gosterin.

amaçları bu sanırım düşündüğünüz gibi ,

peki kayınvalideniz haftanın 1 günü gidiyormuş işe 3 ay haftanın bir günü idare etseniz ,geri kalan zamanlarda da talep ederler mi acaba ?

ben bakacak kişi razı oladan çocuk başkasının bakmasına karşıyım bu kayınvalide olsa da böyle anne olsa da.Kaldı ki yengeye nerede iş düşüyor,tartışılır elzem bı durum olsa tamam.Şunu da merak ettim siz işe girdiğinizde çocuğunuza kim bakacak.

Arada dediğiniz gibi uygun olmadıklarında bakılır, ama diğerleri gelince ,
amaç sizi evde tutup tüm yükü size yıkmaksa kesin ve net tavrınızı koyun...

Eşiniz çalışmanıza izin vermiyor da kayınvalide kendi çalışıyor,
diğer gelinini kızını çalıştırıyor ama size izin yok.

Sebep?

Tavizi siz vermişsiniz anlaşılan, digerlerine sözü geçmeyince size takmış...

Çalışma konusu eşinizden başka kimseyi ilgilendirmez.
Kvnizin dırdır yapmaya hakkı yok.
eşinize bu endişelerinizi anlatın,gücüm yok.
Başka çocukların sorumluluğunu alamam,korkarım deyin.
Cidden ben olsam eltimin çocuğunun falan sorumluluğunu almazdım
Allah korusun hasta olur bir kaza olur üstüme kalır insanlar kötü

amaçları bu sanırım düşündüğünüz gibi ,

peki kayınvalideniz haftanın 1 günü gidiyormuş işe 3 ay haftanın bir günü idare etseniz ,geri kalan zamanlarda da talep ederler mi acaba ?

Ediyorlar.gecen hafta randevu aldim hastaneye onlar yuzunden iptal etmek zorunda kaldim.
Kp emekli olursa sadece aksam yatmaya eve inecegiz bu bariz.vi de ustune kp in annesi de olacak.bi de cocuklar.herkes ihtiyaci olmamasina ragmen evdeki islerden uzak kalmak icin calisacak ben de uc ev sorumlulugu alacagim.bu hak mi sizce?

Benim annem bakacak.tek torun zaten calismasanda hafta sonlari bizde kalir diyor.cok seviyor ailem bebegimi.o nedenle bebegimi bakimi icin bir sorun yok.

tabi ki hak değil öyle bir zorunluluğunuz yok ne o bakıcımısınız siz ama olay eşinizde bitiyor hiç çıtlattınızmı onun düşüncesi ne sizce ?

bencede gıdın bı ıse gırın bu kadar ınsana gonulsuzce bakmak ezıyete donusur herkes calısıyo bende calısırım dıyebılırsınız sızın onlara susulurken sıze neden hayır denıyo

Bende bu konu da sizden yardim istiyorum ya....

Anlatsaniz ne care.tek carem ise girmek.
Kp in annesi felcli.daha gelmeden kv kolum agriyor bacagim agriyor demeye basladi.ama ise gelince gorumcemin eltimin cocuklarina bakmakla kalmaz ev temizler cam siler.ne bileyim sonum kotu...

Tam da düşündüğün gibi biz çalışalım, kazanalım minikyaramaz evde kalsın çoluğumuz çocuğumuzla, evimizle, temizliğimizle, evdekilerle ilgilensin diye düşünmüşler.
Ne de olsa çalışmana izin vermediklerin de tamam deyip oturuyorsun yerine.

Arkadaşım bi silkelen allahaşkına!
Biri ikisi değil, komple ailecek kullanıyorlar seni.
Ben sizin çocuğunuza bakmak istemiyorum herkes kendi sorumluluğunu alsın diyemezsin bu saatten sonra çünkü çok çok taviz vermişsin.
Geriye iki seçenek kalıyor;
Ya çalışacaksın
Ya taşınacaksın.

Taşınman mümkün olmadığına göre bi sekreterlik işi bulup eşine de "ön muhasebe+sekreterlik" işi bulduğunu söyleyeceksin mecburen.
Gelip masanda fatura var mı yok mu diye mi kontrol edecek sanki!
Kusurabakma ama eşin de seni koruyamamış, çalışmana izin vermeyerek resmen onların kucağına atmış.
Bir an evvel kendine gelip, çalışmaya başla.

Son düzenleyen: Moderatör:
tabi ki hak değil öyle bir zorunluluğunuz yok ne o bakıcımısınız siz ama olay eşinizde bitiyor hiç çıtlattınızmı onun düşüncesi ne sizce ?

Diyorum ya muhasebe olursa izin verirmis.anlatiyorum annensi her seferinde benim evim der.kizlarini bas taci gelinlerini yer paspasi yaparo nedenle esime bizim de bir evimiz olsun.sadece ikimizin.istedigimiz esyalari alalim.tamam calis ama kursa gittigim icin illede muhasebeee.muhasebe bulana kadar baska is olsun evde huzursuzluk...
O da biliyor hemen is bulamayacagimi muhasebe diye tutturuyor.

bencede gıdın bı ıse gırın bu kadar ınsana gonulsuzce bakmak ezıyete donusur herkes calısıyo bende calısırım dıyebılırsınız sızın onlara susulurken sıze neden hayır denıyo

Bende bunu anlamiyorum.bir yol ariyorum.

O yoluda dusundum.ama kiyafetim nedeniyle basvurdugum yerler kibarca reddetti.iki arada bir derede kaldim.

Konu sahibi arkadaşım sen kendi kendine yapıyorsun.....senin bu sigortanı kim ödeyecek......sen de eşine şart koş iyi bir iş bulana kadar isteğe bağlı sigorta yaptırmak istiyorum de......nasıl olsa ben çocuk ve kaynanaya bakıyorum herkes atsın bir yüzlük de.......yoksa bulduğum ilk işte çalışacağım diyeceksin

Annem gibi olursun.......bütün sülaleye baktı herkes düzenini kurdu......şimdi hiçbiri bayramda bile aramaz.......seçim senin kimse senin gõzyaşına bile bakmaz

istege bagli sigorta?ah arkadasim esim kendini yaptirmak istiyor.azicik elimiz bollasinca da beni yaptiracakmis.

Herkes yuzluk ..... Kv ben calisirken ablalari bakti bunlara.esinden ayri.ayda 50 lira verseniz cok mu diyorrrr.

Canım o zaman sen huzursuzluğu bahane etme artık gir bir işe vakit kaybetme.......dediğim dedik ol biraz.......o şunu dedi o bunu dedi.......kaybeden sadece sen olursun

Verdiğin tavizleri geri alma zamanı gelmiş, eşinle açık açık konuş, ben kimsenin bakıcısı değilim de, sana güvenerek mi çocuk yapmışlar.

Ne kadar tahammül edersen o kadar üzerine gelirler. Bir an evvel çalışmaya başlamak için gayret et yoksa bu hengamenin içinde kaybolup gideceksin. Allah yardımcın olsun çok zor bir durum ama biraz sıkı basmazsan ayaklarını kimse sana acımaz, kaybettiğin zaman ve emek yanına kar kalır.

O yoluda dusundum.ama kiyafetim nedeniyle basvurdugum yerler kibarca reddetti.iki arada bir derede kaldim.

anladım en açık haliyle "başörtülü" olduğum için başvurumu reddettiler diyorsun.
Off.. valla derdinle dertlendim arkadaşım ya.. Aslında çalışman ilaç gibi gelecekti sana.
Geriye tek seçenek kalıyor o zaman, bulunduğun durumu eşine şikayet eder gibi değil de, merhametine sığınarak anlatacaksın.
İnatlaşırsan inatlaşır, eşinin çalışmasına müsaade etmeyen erkek genelde gurur adı altında anlam verilemeyen duygular besler çünkü.
o yüzden bağır çağır değil de, merhamet duygusunu iğneleyecek bi konuşma yapmalısın.

Hem de hemen yapmlısın.
Bir an evvel yapmalısın.
bugün yapmalısın.

başka bir kursa yazılın bir yerlere gidin işe girin kesinlikle...

kimse kimseye muhtaç olmadığı sürece bakmak zorunda değil...

siz bırakın çocuğunuzu onlar baksın sıkıysa...

benim çocugum ufak ben onunla zor baş ediyorum desenize...

eşine de söyle ben kimsenin kalabalığına bakamam... ya işe girerim ya da kursa deyin... çocuğunuzu da götürün bir yerlere yada onun da çaresne bakın... onlara bırakırsanız onlar da sizden talep ederler

Yazdiklarinda haklisin.

Allah razi olsun.ben kursa gidebilmek icin tam uc yil ugrastim.asla kadinin calismasini istemeyen kadinin sosyal alaninin kisitlanmasindan yana olan bir kisiydi.cok sukur ki bu durumu atlattik.sira calisma meselesine geldi .bu konuda da is imkanimin kisitli olmasindan faydalanarak sadece muhasebe diyor.uc yil bir kursa gidebilmek icin omrumden omur gitti.ayni seyleri simdi de is icin yaparsammm ya da yapmazsamm

Soyledigin merhamet yolunda bana yol gosterirsen sevinirim.cikmazdayimmmm

Eşinle konuş bu kadar sorumluluğu almanın seni bunaltacağını bu kadar sorumluluk alamayacağını ailesine açıklasın
Bu ne arkadaş kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda diil
Nasıl yaptılarsa öle de baksınlar yada başkasını bulsunlar
Valla eşin burun kırın ederse bence zor ama k. Validene söyle zor de
Vay arkadaş ya

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…