Esimin ailesinin israrla memlekete cagirmalari

Papatya_1999

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2015
78
76
88
Merhaba arkadaşlar.Bende mi sorun var bilemedim o yüzden konu açtım.iki yıllık evliyim.çalışıyorum yazın iki ay tatilim var.kayinbabamla kaynanam 70yaslarindalar yalnız kalıyorlar ısrarla kayinbabam arıyor sık sık yanımıza gel tek başına napiyosun(esimde yanımda calisiyo o da bu arada)diyip ısrarla yalnız yanlarında kalma mi istiyor.ben her defasında bahane buluyorum ama bu durum canımi sıktı artık zaten bayramda gidecez yanlarına.beni yalnız çağırması tatilimi orda gecirmemi istemesinden sıkıldım kırmadan nasıl cevap verebilirim fikirleriniz için şimdiden teşekkürler

Merhaba arkadaşlar.Bende mi sorun var bilemedim o yüzden konu açtım.iki yıllık evliyim.çalışıyorum yazın iki ay tatilim var.kayinbabamla kaynanam 70yaslarindalar yalnız kalıyorlar ısrarla kayinbabam arıyor sık sık yanımıza gel tek başına napiyosun(esimde yanımda calisiyo o da bu arada)diyip ısrarla yalnız yanlarında kalma mi istiyor.ben her defasında bahane buluyorum ama bu durum canımi sıktı artık zaten bayramda gidecez yanlarına.beni yalnız çağırması tatilimi orda gecirmemi istemesinden sıkıldım kırmadan nasıl cevap verebilirim fikirleriniz için şimdiden teşekkürler
Eşiniz evde yalnız kalmak istemediğini söylesin.

Kendi evimden başka yerde rahat edemem deyin,

Siz yalnız kalmayın,sıkılmayın diye diyordur.Bence bir kurs bulduğunuzu söyleyin,sıkılmıyorum teşekkür ederim zaten eşimi yalnız bırakmak istemem falan diyin

Aynen
Boş zamanlarımda kurslara gidiyorum deyin, kocamı özlüyorum, mecburi olmadıkça ayrı kalmayı uygun bulmuyorum deyin. Aklıma bunlar geldi. Ve bu tür ısrarlar bence de sinir bozucu.
Aynen çok sinir bozucu niyetlerini bilsem ona göre cevap verecem bu durum normal mi sizce biraz onu öğrenmeye çalışıyorum aslında bende mi sorun var

Yaşlı insanların yani diğer bir tabirle biraz daha eskiye göre yaşayan insanların tutumu genelde bu yönde. Yazın gelin gitsin yanlarında dursun işlere yardım etsin falan.

Bence bu yüzden ısrar ediyorlar başka bir şey gelmedi aklıma. Ben de gitmek istemezdim sanırım ama isteklerini de anormal bulmazdım. Arkadaşlar da söylemişler, işiniz için önemli olan bir alanda kursa gittiğinizi söyleyebilirsiniz. Ama bu geçici bir çözüm olur seneye yine çağırırlar.

Açık açık konuşabilmeniz mümkün olsa keşke.

Beni de cagirdiklari oluyo ama eşim çalışıyorken değil tabiki. Direkt söyleyin eşimi yalnız bırakmak istemiyorum diye. Her seferinden aynı şeyi söyleyin pes ederler

Ben anlamadım ki, zaten eşinizle yaşıyorsunuz yanlız değilsiniz ki?
Ay devreler yandı bende.
Anneciğim babacığım siz de haklısınız ama ben kocamı yalnız bırakmak istemiyorum, onu düşünmek zorundayım. Hem kadının yeri kocasının yanıdır, burda da bir sürü işim var ellerinizden öpüyorum saygılar deyip kapatın.

Bence ev işi yapın, yemeğe filan bakın diye istiyorlardır. Ne diye tek başınıza istesinler yoksa.. Yüzünüze heves olduklarını sanmam. Ayrıca eşiniz niye tek kalsın ki soğukluk olur aranızda. Ben 3 gün bile gitmezdim.

Senin yine iyi bacim benimkiler isi gucu birakip yanlarina yerleselim istiyorlar beterin beteri var :halay: yapacak bir sey yok valla oyalayacaksiniz esimden ayri kalamam diyin islerim var diyin sanirim calisiyorsunuz normalde kursum var seminerim var gorevlendirme verdiler

Aynen çok sinir bozucu niyetlerini bilsem ona göre cevap verecem bu durum normal mi sizce biraz onu öğrenmeye çalışıyorum aslında bende mi sorun var
Kötü niyetleri olduğunu sanmıyorum ama yaşlı insanlar işte, yalnız kalmak istemiyorlardır, birileri gelsin evde iki işin ucundan tutsun istiyorlardır. Eski insanlar öyle... Gelinimiz tatilde, azıcık kafa dinlesin, istediği gibi zaman geçirsin, iki kitap okusun, arkadaşlarıyla buluşsun, gönlünce gezsin tozsun diye düşünecek insanlar değiller demek ki. Kırmak istememeniz de güzel. Aynı bahaneleri sıralayın, gitmeyin, çok da kafaya takmayın bence.

Kötü niyetleri olduğunu sanmıyorum ama yaşlı insanlar işte, yalnız kalmak istemiyorlardır, birileri gelsin evde iki işin ucundan tutsun istiyorlardır. Eski insanlar öyle... Gelinimiz tatilde, azıcık kafa dinlesin, istediği gibi zaman geçirsin, iki kitap okusun, arkadaşlarıyla buluşsun, gönlünce gezsin tozsun diye düşünecek insanlar değiller demek ki. Kırmak istememeniz de güzel. Aynı bahaneleri sıralayın, gitmeyin, çok da kafaya takmayın bence.
Ne güzel ozetlediniz sanırım durum öyle bazen hizmet edersin tarzı konuşmaları olmuştu çok rahatsız edici benim için farklı kültürler olunca zor. Bahanelerle gecistiriyorum ama öyle bi noktaya geliyor ki israrlar
Ne gibi bir niyet seziyorsunuz sanki dilinizde bişey var da baskasi söylesin diye bekliyorsunuz kusura bakmayın yazdiklarinizdanbunu çıkardım
yanlış anlamissiniz orda işlerini göreyim diye mi yoksa gerçekten farklı iyi bi niyetle mi demek istedim

Ne güzel ozetlediniz sanırım durum öyle bazen hizmet edersin tarzı konuşmaları olmuştu çok rahatsız edici benim için farklı kültürler olunca zor. Bahanelerle gecistiriyorum ama öyle bi noktaya geliyor ki israrlar

yanlış anlamissiniz orda işlerini göreyim diye mi yoksa gerçekten farklı iyi bi niyetle mi demek istedim
Yanı 70 yaşında adamın ne gibi bir niyeti olabilir ki gel iş yapyardım et olabilir ya da hava değişikliği olsun diyedir ancak. Bence onun içindir bu ısrar. Benim babam da habire izinde gel diye ısrar ediyor. Değişiklik olur diyor

Back
X