Eşimin ailesinin sürekli maddi destek beklemesi

Kedigibi1453

Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2023
95
33
18
26
Kısaca anlatayım eşim ninesi ve teyzesiyle yaşıyordu. Evlenince beraber yaşayacaktık ama ben ailesinin geçimsiz insanlar olduğunu anlayınca ayrı ev istedim bu yüzden de nişan atmak zorunda kaldım sonra eşim ayrı kabul etti ve evlendik kendi çabamızla ne ninesi ne teyzesi hiç bir şekilde destek olmadı üstüne kınamı nikahımızı mahvettiler takı da takmadılar, şimdi ise evleneli 1 sene oldu hâlâ arayıp para istiyorlar
(evleri var eve sürekli yeni eşyalar alınıyor teyzesinin kolunda altını ninesinin yastık altında altınları var teyzesi sürekli marka giyiniyor) bizim evimiz kira ve borcumuz var hâla

Ve ninesi bana "ben altın takacaktım kavga çıktı takamadım dedi, ben de çocuğumuza kısmet olur belki dedim, takmayı düşünmüyorum dedi" bozuldum baya

her neyse 3 5 gün sonra bizden 14 bin TL iğne parası istiyorlar eşim verme taraftarı ama ben istemiyorum vermesini. benim ailemin durumu kötü olmasına rağmen 5 kuruş para istemediler bugüne kadar Sizce napmalıyım?

Kısaca anlatayım eşim ninesi ve teyzesiyle yaşıyordu. Evlenince beraber yaşayacaktık ama ben ailesinin geçimsiz insanlar olduğunu anlayınca ayrı ev istedim bu yüzden de nişan atmak zorunda kaldım sonra eşim ayrı kabul etti ve evlendik kendi çabamızla ne ninesi ne teyzesi hiç bir şekilde destek olmadı üstüne kınamı nikahımızı mahvettiler takı da takmadılar, şimdi ise evleneli 1 sene oldu hâlâ arayıp para istiyorlar
(evleri var eve sürekli yeni eşyalar alınıyor teyzesinin kolunda altını ninesinin yastık altında altınları var teyzesi sürekli marka giyiniyor) bizim evimiz kira ve borcumuz var hâla

Ve ninesi bana "ben altın takacaktım kavga çıktı takamadım dedi, ben de çocuğumuza kısmet olur belki dedim, takmayı düşünmüyorum dedi" bozuldum baya

her neyse 3 5 gün sonra bizden 14 bin TL iğne parası istiyorlar eşim verme taraftarı ama ben istemiyorum vermesini. benim ailemin durumu kötü olmasına rağmen 5 kuruş para istemediler bugüne kadar Sizce napmalıyım?
Anne baba da değil anane/teyze😳yok mu maaşları vs. Ne ile geçiniyorlar? Siz çalışıyor musunuz? Sizin borcunuz varken onların elleri kolları altın dolu iken eşiniz kör mü ki yardım etmek istiyor

Siz çalışıyor musunuz? Eşiniz ne kadar maaş alıyor? Böyle yağdırdığına göre iyi bi kazancı olması gerek. Bu durumda sizin yapacağınız bir şey yok eşiniz yapacak yapacağını. Artık onuda maddi gelirinize göre ayarlayacak. Tutup az gelirli olduğu halde veriyosa ciddi sorun

Onların sizden beklentisi doğru değil .

Sizinde onlardan beklentileriniz doğru değil .evlenirken destek beklemeniz gibi mesela .

Sonuçta anne baba değiller ne onlar sizden istesin nede siz yapmadılar etmediler die dillendirin .

Kocanız verecem diyorsa , Siz net bir dille vermeyeceksin onların durumu bizden iyi die direteceksiniz .

sanırım anne baba yok annenanne ve teyze büyütmüş
o yüzden eşiniz vefa hissediyor onlara karşı
siz çalışıyor musunuz? eşinizin geliri iyi mi?
verdirmeyin.. gerekirse altınlarını bozsunlar

Onların sizden beklentisi olması ne kadar kötüyse sizin de onlardan bir beklentiniz olmaması lazım. Burada dengeyi kurması gereken kişi eşin onlar isterlerse sürekli istesinler ama vermemesi gereken daha doğrusu önceliği kendi kurduğu ailesine vermesi gereken kişi eşin. Bu problemi aşmadan da çocuk düşüncesini rafa kaldırın

Anne baba da değil anane/teyze😳yok mu maaşları vs. Ne ile geçiniyorlar? Siz çalışıyor musunuz? Sizin borcunuz varken onların elleri kolları altın dolu iken eşiniz kör mü ki yardım etmek istiyor
Ninesinin maaşı var teyzesi çalışıyor üstüne üstlük evimde üzerimde ne varsa aynısını almaya çalışıyor buna 160 ekran büyük TV almak da dahil. Buna rağmen bize bir çöp bile hediye etmemişken gelip bizden şak diye 15 bin isteyebiliyorlar

Siz çalışıyor musunuz? Eşiniz ne kadar maaş alıyor? Böyle yağdırdığına göre iyi bi kazancı olması gerek. Bu durumda sizin yapacağınız bir şey yok eşiniz yapacak yapacağını. Artık onuda maddi gelirinize göre ayarlayacak. Tutup az gelirli olduğu halde veriyosa ciddi sorun
Maaşı az ya da çok biz borç içinde yüzerken ben altınlarımı bozdurmuşken kimse gelip de bizden 14 bin TL para isteyemez hele de biz kirada iken

Eşinizin annesi nerde?
Teyze hiç evlenmemiş mi?
İğne parası nedir?
Eşimin annesi oğluna verdiği desteği benim başıma kakmakla meşgul
Teyze hiç evlenmemiş evet
Ninesinin ayağına iğne vurulması lazımmış oda 14 bin TL tutuyormuş
3 tane kızı var ikisinin evi birinin kollarında altını var ama torunundan bekliyor parayı

3 tane kızı var ikisinin evi birinin kollarında altını var ama torunundan bekliyor parayı
Kolunuzdakilerden birini bozdurup alın, bizde kiradayiz borcumuz var bugune kadar bir dal almadiniz neyin karsiligini bekliyorsunuz de tavrini koy
Esin de hala gonderiyorsa tasinsin kendisi teyzesinin yanina

Vermeyin sizde. Eşiniz de yok desin.

Ninesinin maaşı var teyzesi çalışıyor üstüne üstlük evimde üzerimde ne varsa aynısını almaya çalışıyor buna 160 ekran büyük TV almak da dahil. Buna rağmen bize bir çöp bile hediye etmemişken gelip bizden şak diye 15 bin isteyebiliyorlar
İsteyememeliler ama zannedersem bu yüzü onlara kocanız vermiş. Ben olsam kocamla hallederdim bu sorunu bazı kavgalar baştan edilmeli.. bazı şeylerin önü baştan kesilmeli

E yani eşinizin bir annesi var demek ki? Peki anası varken eşiniz niye teyzesi ve ninesi ile yaşıyordu onu anlamaya çalışıyorum. Mesela ben şunu anlamıyorum: siz olmasanız bu iğne nasıl vurulacaktı? Siz nineye teyzeye kızıyorsunuz ama eşinizle konuşmanız gerekiyor. Biz ayrı haneyiz, borcumuz var, kiradayız diye

Back
X