Eşimin ailesiyle ipler koptu,Kötü gelin ilan edildim :(

Matruska

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2011
1.027
95
318
İstanbul
geçmiş konumdan bilirsiniz,eşimin ailesi köye ev yapmaya gitmişlerdi bizde babamlarla köye gidecektik.
gittik.gitmez olaydık.bizden iki gün sonrada görümcemle kaynım gelecekti.cumartesi sabah köye vardık.herşey güzeldi.kaynanamla kayınbabamla iyi anlaşıyoruz.ta ki görümcem gelene kadar.uzatmadan olaya geçeyim.

geldikleri ikinci gün benım ve eşimin ailesi piknige gidecektik.neyse sabah kahvaltı sofrasını falan topladım bulaşık yıkıycam,görümcemde gitmiş resim çekiniyor bi yerlerde.eşim onu görmüş ve git yardım etsene diye bagırmış.oda geldi yanıma neyse ben bayaa hazırlamıştım zaten herşeyi.

eşimde babamın arabasını almaya gitti.ben yürüyerek gidecektim piknik yerine.eşim dışarı çagırdı benı gel hadi dedi.(babasının arabası var onlar arabayla gidecekti) işim bitene kadar bekledi eşim sonra kaynım hadi git bagırtma sunu biz hallederiz falan dedi.bende tamam dedim,gittim.

biz piknik yerine vardık bir saat bekledik gelen giden yok.sonra kayınbabamlar geldi ama görümcem yok.ne oldu dedik hasta oldu biraz dediler( kafasında bi kitle var bası ağrıyor bazen).kaynım eşime tartışma oldugunu söylemiş.eşimin beni çağırması ve benım babamın arabasıyla gtmesi zorlarına gitmiş güya benımde arkamdan bagırmışlar gel su getir diye ama asla öyle bişey olmadı yada ben duymadım.bu yüzden görümcem her zamanki gibi kuyamet koparmış.benım yine haberim yok olaydan.sonra eşim bi bakalım nesi varmış diye eve gitmek istedi kaynım ben eşim gittik.kaynanam ve kayınbabamda önceden gitmişlerdi kötü falan olur diye.

eve gittik ben görümceme bakayım dedim ateşi varmı diye.eşim bagırmaya başladı o anda.ailesine.sizin derdiniz ne ne ugraşıyosunuz neler kuruyosunuz falan.görümcem kalktı.bana ve eşime diyorkı sen ve sen bu ınsanlara 2.sınıf ınsan muamelesi yapıyosunuz.halbuki öyle bişey yok.ağlıyor krize giriyor bilmem ne.eşim görümcemın üstüne yürüdü sen ortalıgı karıştırıyosun şeytan falan dedi.o arada babası girdi araya düzgün konuş diye eşimin üzerine yürüdü.eşim sinir krizine girmiş durumda tabi.
sonra bana bagırdı çabuk eşyaları topla gidiyoruz diye.ben topluyorum bi yandan.babası bagırıyor gidersen bizi bi daha göremezsin falan.babamın arabayla gelmiştik.bindik arabaya eşim babama söyleyip arabayıda alıp gidecegiz diye düşünüyor.babamın yanına gittik konuştular.babam ikna etti gitme diye.öyle kaldı.eve döndük akşamında.kimse kimseyle konuşmuyor.bizle konuşmuyolar daha doğrusu (kaynım hariç)
boş boş dolanıp eve geliyoruz yatmadan yatmaya.görümcem arada laflar sokuyor bi bagırışma oluyor sonra susuyor herkes.
gidecegimiz gün.arabayı falan aldı eşim.eşyaları koydu arabaya gidelim dedi.ayaklandık.o arada eşimin halası geldi.böyle gitmeyin anne babanızı uyandırın öpün falan dedi.kapılarına vuruyoruz açan yok.abartısız 5 dk kapı çaldım.kayınpeder açtı kapıyı bagırdı ne var diye.ben içeri girdim kaynanamı öpüp gideceğim.kaynanam kendıne dokundurtmadı ' gidin kızım,bi dahada gelmeyin,ölürsek bile gelmeyin,silin bizi' gibi laflar etti.bende çıktım.sonra eşim girdi onada aynısını söylemişler.görümcem söyleniyor kapıdan.eşim bagırdı görümceme şeytansın sen geldin karıştırdın ortalıgı ş..siz.çıktık ist.geldik.

ben görümceme mail attım derdin ne senın diye.senınle muhattap olmıycam anneme babama söz verdim dedi.
bende senle olmam artık senın derdın ne iki gün geldin bütün huzuru bozdun ortalıgı karıştırdın,senın pskolojık sorunların var bence gibi laflar ettım.bütün içimi döktüm.mail atmış ' şaşırmadım hiç,annenın kızısın sonuçta'
annemlede çok ugraşıyor.'annem kadar basına taş düşsün dedim.herkes sen üzülme diye ugraşıyor sen herkesi parmagında oynatıyorsun dedim.'
tabi oda bana saydırıyor.'gerizekalısın sen eşine ağlayıp sızlayıp istediğini yaptırıyosun hep senın dediğin oluyor bu saatten sonra onu biz düzeltmeyiz sonuçta 24 saat senınle beraber,sen onu himayen altına almışsın bizden uzaklaştırıyosun.anne baba demiyosun annemlere.onlara hak ettikleri gibi davranmıyosun.çiftkarakterlisin etrafa kenını farklı lanse ettiriyosun' daha neler neler.birbirimize saydırdık öyle kapandı.onlardan kimseyle konuşmuyoruz.babam kayınbabamlarla konuşmuş.kaynanam diyomuşki.gelinimdende oglumdnda sogudum artık.bilmem ne.bin türlü şey.

size sorarım bizim suçumuz ne? hiç yoktan suç yine bana patladı.elimden geldiği kadar sever sayarım ama yaranamadım.ne yapıcam kızlar.yarın birgün eşimleolanları unutacaklar alacaklar içlerine ogullarını.ama bana hep kötü davranacaklar gibi geliyor.o görümcem oldugu sürece böyle olacak eminim.çok mutsuzum ve korkuyorum huzurumuzun bozulmasından.

geçmiş olsun. bendede koptu ipler aylar önce... boşver zaten agzınla kus tutsan yaranamazsın bu anlayışsız insanlara

:) namın almış başını yürümüş gidiyor desene. çok sorun etme. aslında iyi birşey. senden çekinirler dicem ama illa ki çocuklarını aralarına alırlar. valla akıllı birisin akıla aslında ihtiyacında yok gibi ama tavsiyem eşine ailesi hakkında en ufak ne iyi yorum yap ne kötü. olay hiç olmamış gibi davran. ne barıştırmaya çalış ne de engel ol. ne irtibata geç onlarla ne de sana gönderdikleri artık ne ise yazılı yada telefon kulak en ufak birşeye başkasından bile duysan karşılık verme. sanki yokmuşlar gibi davran ki onlara daha sonraları için açık kapı vermiş olmazsın. onlar seninle konuşmak isterse gene hiç birşey olmamış gibi normal ama mesafeli yaklaş ki kendi yaptıkları onlarda kalsın. ince çizgi olayı. onların aile içi sorunu neden sen olsan da sonuçta kendileri bir yol bulmaları lazım. sadece bekle, izle. önüne geldiğinde emin hareket etmen daha iyi sonuç verir bence senin açından tabi olayları tam olarak yaşamadığım için yazılanlara göre yorum yapıyorum.

Allah o görümcene hidayet ve vicdan nasip etsin. Sana biraz yardım etmek zoruna gitti galiba. Birazcık şımartılmak uğruna insanları birbirine düşürüyor. Bence eşiniz ona az bile söylemiş.

Eşiniz neden kardeşine karşı bu kadar dolmuş onu merak ettim ?
Eşiniz çok kaba ve ortalığı ayağa kaldırmaktan başka bir işe yaramamış.
Oysa biraz idareci olsa, sakin ağırbaşlı olsaydı bunlar olmazdı.

Görümcenize yardım edin diyor madem bunu sessizce ve usuluyle söylemeli.
Görümcenizin yerinde olsam bende çok kırılırdım.

Sizde eşinizi sakinleştirmeliydiniz. Beraber vakit geçirdğinizi bu denli hiddetli davranmaması gerektiğini anlatacaktınız.
Biraz dengeleri sağlayacaktınız yani.

Birde neden mail attınız onu anlamadım. Bunda çok haksız davranmışsınız.
Üstelik ara bulmak için değil hesap sormak için mail atmışsınız.

Anne- baba değilde ne diyorsunuz onlara çok merak ettim ?
Birde görümceler genelde boş konuşur ama gerçekten aile sevgisini hissettirmiyor musunuz acaba onlara ?

Allah o görümcene hidayet ve vicdan nasip etsin. Sana biraz yardım etmek zoruna gitti galiba. Birazcık şımartılmak uğruna insanları birbirine düşürüyor. Bence eşiniz ona az bile söylemiş.

Evet hata yapmış olabilir, o an birşeye dalmış olabilir, o anki anatomisi iş yapmak istememiş olabilir v.s ama abisinin gururunu inciterek yardım etmesini emretme hakkı yok.

Yanıma bu denli kırılarak gelen görümcemi ben geri göderirdim ya da oturturdum yanımda, ''az kaldı zaten sen boşver onu'' diye.

Objektif olmak lazım, kimse kimsenin yüzünden kırılmayı hak etmiyor.

Bugun böyle ailesine bağırıp çağıran rest çeken adam yarın karısınada aynısını hatta daha beterini yapar.

Mail atmanız hiç uygun olmamış.Ortam dahada gerilmiş şimdi.Resmen hesap sormuşsunuz buda sizi ilerde haklı olsanız bile haksız çıkaracak o yüzden kımseyle muhattap olmayın bırakın eşiniz halletsin çünkü eşiniz fevri davranmış siz karşıdan izlemekle yetinin olayları

hiç üzülme canım herşey zamanla düzelir merak etme.en önemlisi eşin sana destek veriyo ve senin yanında.o senin yanında olduğu sürece her sorunu aşarsınız.takma kafana.

sen eşine bak canım..
istemezlerse tek oğullarını görürler...
bide bence mail atmasaydın keşke...
haklıyken haksız duruma düşmüşsün...
aile arasında kavga herzaman olur..
ama sen buna karışırsan herkes yine canciğer olur sen günah keçisi olursun...

ortada sizlik bir durum yok. olayın dışındasınız ta ki olayların üzerine, görümcene mail atana kadar. çok gereksiz olmuş, zorla işin içine girmişsiniz.

canım bizde geçenlerde aynı olayı yaşadık benim görümcemde yok kaynanam ortalığı karışştırdı bizde sizin gibi eşyalarımız toplayıp döndük hatta yolda kaza yaptık sen yine ağr hakaret işitmemişsin benim duymadığım hakaret kalmadı buraya yazsam banlanırım o kadar yani neyse seni suçlu konumuna düşürmüşler sen elsin elin kızısın ne yapsanda haksızsın artık görüşmeyin derim ben
bence ailenin onlarla konuşması onların bir tarafını kaldrımış ne diye onların ayaklarına gitmişler kii ve senin görümcene mail atman yanlış olmuş hiç gerek yoktu eline koz vermişsin birin üstüne beş katar şimdi ortalığa faklı anlatır
bizde eşimin ailesini sildik artık asla bir araya gelmem onlarla eşimde isterse konuşur beni ilgilendirmez ben 5 senedir kötü gelinim ona bkarsan ne yaparsan yap yaranamazsın belli ki seni sevmemişler istememişler ben eşimin ailesi tarafından böyle bir konumdayım istemeden adık seni oğlumuza yamandın deyip dururlar hiç birşeyimi beğenmezler sürekli küçümserler tek kaynanam kayınbabam değil nerdeyse tüm sülalesinden aynı muameleyi görürüm( neyimiz eksikse anlamadım gitti:50:) her karşılaşmamızda bir tartışma çıkar yani
bu zamana kadar ben de eşimde sustuk sustuk ama son olayda bizde patladık gerçi hakkımızı savunamadık işittiğimiz küfür ve hakaretlerle kaldık ve yine biz haksısız ama sonuç ne dersen onlar kaybetti hem oğullarını hem torunlarını
eşinin ailesi zaman sonra kızlarınında oğullarınında yerlerinin farklı olduğunun farkına varır ve durum düzelir diyelim ama siz siz olun fazla yakın mesafe kurmayın özellikle görümcenle yoksa çok başın ağrır :40:

Eşiniz neden kardeşine karşı bu kadar dolmuş onu merak ettim ?
Eşiniz çok kaba ve ortalığı ayağa kaldırmaktan başka bir işe yaramamış.
Oysa biraz idareci olsa, sakin ağırbaşlı olsaydı bunlar olmazdı.

Görümcenize yardım edin diyor madem bunu sessizce ve usuluyle söylemeli.
Görümcenizin yerinde olsam bende çok kırılırdım.

Sizde eşinizi sakinleştirmeliydiniz. Beraber vakit geçirdğinizi bu denli hiddetli davranmaması gerektiğini anlatacaktınız.
Biraz dengeleri sağlayacaktınız yani.

Birde neden mail attınız onu anlamadım. Bunda çok haksız davranmışsınız.
Üstelik ara bulmak için değil hesap sormak için mail atmışsınız.

Anne- baba değilde ne diyorsunuz onlara çok merak ettim ?
Birde görümceler genelde boş konuşur ama gerçekten aile sevgisini hissettirmiyor musunuz acaba onlara ?

görümcem eşimdeki bütün iyi niyetlerini yıktı.ne zaman bir araya gelsek hep eşime laf sokuyor.biz senı sattık oğlum,senı bagışladık.umrumuzda değilsin gibi laflar ediyor.tek sebep benım aileme gidip geliyor olması.görümcem çok daha fazlasını hakediyor malesef.banada aynı şekilde davranıyor görümcem.ama ben hiç bir zaman karşılık vermedim hep sustum bu olay patlama noktası oldu.
anne baba aslında derdim.ama bunlar hep baskı yaptı neden demiyosun diye hep bişeyler aradılar ben daha evleneli bir sene olmadı illaki zamanla alışırım diye düşündüm ama bu baskılar benı hep geri itti.ailesine karşı gerçekten elimden geleni yapıyorum anneme babama yeri geldiğinde susun derim onlara demem.her işlerini güçlerini yaparım.ama onlar hep altında bişey arıyor.el alemin gelinleri şöyleymişte böyleymişte bir sürü moral bozucu laflar ediyorlar.

Mail atmanız hiç uygun olmamış.Ortam dahada gerilmiş şimdi.Resmen hesap sormuşsunuz buda sizi ilerde haklı olsanız bile haksız çıkaracak o yüzden kımseyle muhattap olmayın bırakın eşiniz halletsin çünkü eşiniz fevri davranmış siz karşıdan izlemekle yetinin olayları

mail atmam dogru değildi belki ama tutamadım kendımı içimde o kadar doldukı bazı şeyler.sormak istedim.sinir stresten kirpiklerim döküldü artık.bir cevap bekledim sorarken mail atarken ama yine ağzımın payını aldım.

sen eşine bak canım..
istemezlerse tek oğullarını görürler...
bide bence mail atmasaydın keşke...
haklıyken haksız duruma düşmüşsün...
aile arasında kavga herzaman olur..
ama sen buna karışırsan herkes yine canciğer olur sen günah keçisi olursun...

ortada benle ilgili bişey yokken yalan söylemişler.yok bagırdık arkasına bakmadan gittide neler neler halbuki öyle olmadı.bu benım agırıma gidiyor.aynen ben şuan günah keçisi oldum.bişey demediğim halde.

canım bizde geçenlerde aynı olayı yaşadık benim görümcemde yok kaynanam ortalığı karışştırdı bizde sizin gibi eşyalarımız toplayıp döndük hatta yolda kaza yaptık sen yine ağr hakaret işitmemişsin benim duymadığım hakaret kalmadı buraya yazsam banlanırım o kadar yani neyse seni suçlu konumuna düşürmüşler sen elsin elin kızısın ne yapsanda haksızsın artık görüşmeyin derim ben
bence ailenin onlarla konuşması onların bir tarafını kaldrımış ne diye onların ayaklarına gitmişler kii ve senin görümcene mail atman yanlış olmuş hiç gerek yoktu eline koz vermişsin birin üstüne beş katar şimdi ortalığa faklı anlatır
bizde eşimin ailesini sildik artık asla bir araya gelmem onlarla eşimde isterse konuşur beni ilgilendirmez ben 5 senedir kötü gelinim ona bkarsan ne yaparsan yap yaranamazsın belli ki seni sevmemişler istememişler ben eşimin ailesi tarafından böyle bir konumdayım istemeden adık seni oğlumuza yamandın deyip dururlar hiç birşeyimi beğenmezler sürekli küçümserler tek kaynanam kayınbabam değil nerdeyse tüm sülalesinden aynı muameleyi görürüm( neyimiz eksikse anlamadım gitti:50:) her karşılaşmamızda bir tartışma çıkar yani
bu zamana kadar ben de eşimde sustuk sustuk ama son olayda bizde patladık gerçi hakkımızı savunamadık işittiğimiz küfür ve hakaretlerle kaldık ve yine biz haksısız ama sonuç ne dersen onlar kaybetti hem oğullarını hem torunlarını
eşinin ailesi zaman sonra kızlarınında oğullarınında yerlerinin farklı olduğunun farkına varır ve durum düzelir diyelim ama siz siz olun fazla yakın mesafe kurmayın özellikle görümcenle yoksa çok başın ağrır :40:

bende korkuyorum,yarın birgün eşim ailesiyle elbette barışacak.ben istemiyorum özellikle görümcemin yüzünü bile görmek istemiyorum.diyeceğim eşime sen git konuş görüş.ama eşimi doldururlarsa.
hep onun ailesiyle görüşüyorsun diyip duygu sömürücü yapacaklar.eşimde daha fazla kırgın kalmamak adına onlara he diyecek.hem benımle hemde ailemle arası kötü olacak.bundan korkuyorum. :(

bu denli kırıldıklarına göre farkında olmadan kırıcı hareketiniz olmuştur.kimse birşeyleri görmeden başkasının söylemiyle bu denli cephe almaz..kendi davranışlarınızı tekrar gözden geçirmenizde fayda var..eşiniz fazla agresif,yaklaşımları hoş değil..barışmaya çalışmak yerine kavga amaçlı yazılmış mailinizin anlamsız ve amaçsız olmuş....

hazır esınızde sızden yanayken sakın ola onu kendınızden uzaklastırmayın bu olayı kapatın bırkere sureklı esınızı bu konuya delırtmeyın yoksa bır sure sonra haklıda olsanız haksız konuma dusersınız gorumce mılletı byle maalesef abılerıne sozlerı bekarken yeterıce gecmıs parmaklarında oynatmıslar sımdı sız gelınce kendı pabucu dama atılmıs evlenınce unutur sızınle ugrasmayı merak etmeyın ozel gunlerde sız kvalde ve kpederınızı arayın halını hatrını sorun gelmeyı dusunuyoruz ama son konusmadan sonra cekınıyoruz tarzında konusmalar yapın zaten tavırlarından yumusayıp yumusamadıgını anlarsınız ama o gorumceden uzak durun derım

bu denli kırıldıklarına göre farkında olmadan kırıcı hareketiniz olmuştur.kimse birşeyleri görmeden başkasının söylemiyle bu denli cephe almaz..kendi davranışlarınızı tekrar gözden geçirmenizde fayda var..eşiniz fazla agresif,yaklaşımları hoş değil..barışmaya çalışmak yerine kavga amaçlı yazılmış mailinizin anlamsız ve amaçsız olmuş....

kırıcı bişey söylemediğime emin olmasam böyle konuşmamki.kaynanam eltileriyle aynı binada oturuyor.hep bi yarış içindeler.gezmeye gidiyoruz hep beraber.benı sıkıştırıyolar eltimin gelinleri melek gibi,hiç onlardan çıkmıyorlar.görümcemde tasdikliyor kimse onlar gibi olamaz falan diyor.buda benı kırıyor yinede belli etmiyorum bişey demiyorum.yaranamıyorum.
inanın eşimde o kadar sustuki,keşke olaylar yazdıklarımdan ibaret olsa.patlama noknası oldu bu sadece.
asla barışma amaçlı maıl atmak istemedim zaten.çünkü sevmiyorum kendınden nefret ettirdi görümcem,bu kadar iyi niyetle yaklaştıgım halde haketmediğim şeyler gördüm artık dayanamıyorum ona.

peki annenizle sorunları ne?
senin ailene gidip gelmesi mi sadece eşinle ailen arasında ki ipleri kopartan?

peki annenizle sorunları ne?
senin ailene gidip gelmesi mi sadece eşinle ailen arasında ki ipleri kopartan?

annemi oldum olası sevmiyolar.görümcemle annem aynı binada oturuyor.annemin sofra bezı silkelemesi bile görümcem için kavga sebebi.her şeyi anneme anlattıgımı ve annemınde beni fitlediğini düşünüyolar nerden vardılarsa bu kanıya.
sebep kıskançlık.eşimin ailesi ve görümcemin kıskançlıkları.erkek evlat diye eşimden çok fazla şey beklemeleri.
kayınpederimin dediği laf ' biz oğlanı onlar için yapmışız,onlara vermişiz' ki bu lafları görümcemdende çok duydum.

huzursuz insanlar işte.. :ssz: hiç olgunluk yok.. yapıcılık sıfır.. ben sende bi hata göremedim.. daha napıcaksın ? mail atman da anormal gelmedi bana.. belki amacın çözmekti durumu, içinde kalmış sonuçta sebebini öğrenmek istemişsin.. saygısız terbiyesiz annene dil uzatmış bi de... kayınvalidenin sözleri hele inanılmaz abartılı.. gidin kızım bi daha gelmeyin ne demek.. annesin sen yapıcı olsana biraz.. nerde... bana da abim bağirir azarlar kızım git yengene yardım et bırak elinden şu zıkkımı iki dakka der o zıkkım da nargilem olur.. bozulurum da yengemin ne suçu var, neden sinirimi ondan çıkarayım ben manyak mıyım ? bi de ben böyle gördüm çocuklar arasında gelin görümce arasında gerginlik olduğu zaman anne yatiştirir ortamı.. yapıcı olur.. kayınvalidense kovmuş resmen sizi.. tamam eşin asabi davranmış olabilir.. benim abim de asabidir ama biz abimizin yapısını bilmiyo muyduk.. ayol hoşumuza gider yengemin ailesiyle haşır neşir diye.. o da ailesi be.. yazıktır günahtır.. zerre olgunluk göstermezler yaşlarının adamı olmazlar sonra da hürmetin alasını beklerler :ssz: sen içini ferah tut.. kocan yarın bigün seni ezecek ezdirecek olursa kendi bilir.. sen ne olursa olsun saygını bozma kimseye karşı..

olan olmuş artık nasıl bu noktaya geldiğinizin bir önemi yok:50:bundan sonra akıllı davran kocana onlarla ilgili iyi yada kötü hiçbir şey söyleme barışalım da deme onların yüzünü görmek istemiyorum da deme kocanla kimse için aranı bozma:50:görümcene mail atmakla hata yapmışsın bundan sonra onlarla hiçbir türlü iletişime girme.herşeyi oluruna ve zamana bırak kocan kendini arada kalmış gibi hissetmesin:34: bakalım eşin ne yapacak umarım en az zararla bu tatsız olaydan sıyrılırsınız:31:

Back
X