Eşimin Annesi

Şuan anlatmayın, bir araya geldiğinizde uygun ortam illa olacaktır. O zaman konuşursunuz hem belki kendide görür.

Bunu deniycem .şikayet edince tavrı değişiyor gibi öyle fark ettim bi ara sonra sustum
Canım benim anlat şu şekilde: hüzünlü üzüntülü masum bi şekilde .. saldırgan bağırıp çağırıp hırsını eşinden çıkarır gibi sakınnn suçlu sen bile olursun Ozaman...hatta ağlamaklı anlat ne bileyim ben onlara saygıda kusur etmiyorum halbuki her dedikleri ni yapiyorum beni eziyorlar iyi davranilmiyo çok üzülüyorum kendimi dışlanmış hissediyorum aşkım canım bitanem ...👍

Vallahi ben de doğulu ve en feodal ailelerden birinin geliniyim. Böyle bir durumda kendi ailemde kalırım. Beni el üstünde de tutsalar ipeklere de sarsalar gene de hayatıma yeni giren insanlarla aynı evde yaşayamam. Eşinizi tatlılıkla ikna etmeye çalışın bence. Eşiniz arkanızda olursa isteyen istediği kadar dedikodu yapsın. Burada sıkıntı sanırım kendi ailenizin de kayınvalide evinde kalmanızın doğru olduğu konusunda hemfikir olması. Yaşınız da küçük.. Eşinize anlatsanız adam gurbette.. ne diyebilir ki üzülür aklı daha çok kalır. siz kayınvalideyi idare etme yollarını öğreneceksiniz ama kendinizi ezdirmeden. Eşinize ailemi çok özlüyorum, zaten gurbete gideceğim sen ordayken gidip biraz kalsam mı falan deseniz?

Ben gidemem gidip orda kalıp bekleyemem anlatamadığım için derince konuşamıyorum ..sizden ricam sadece eşime annesinin yaptıklarını anlatmalıyım bu konuda yardım istiyorum

Bakın, biz size kalıcı bir çözüm öneriyoruz. Bu sadece vizeniz çıkana kadar ailenizde kalma meselesi değil. Bu kendi kararlarınızı alabilmeniz meselesi. Bir nikah ile siz eşinizin ailesine ait olmuyorsunuz. Ne hakla sizi büyütmüş anne babanızda kalmaktan alıkoyabilirler.

Buna izin vermeniz yaşayacağınız türlü soruna izin vermeniz anlamına gelecek. İlerleyen senelerde izne geldiğinizde ailenizi istediğiniz kadar göremeyeceksiniz. Çocuğunuz olduğunda gereğinden fazla sahiplenecekler vs. vs.

Ama siz bunları duymak istemiyorsanız sorduğunuza yanıt vereyim. Eşinize söyleyin ama umduğunuz yanıtı alamayabilirsiniz. Ailesini karşısına almak istemeyebilir. Üzgünüm ama kendi hakkını korumayanı kimse korumaz. Şu an zorlandığınızı anlamasına rağmen size sabret diyebiliyorsa bu biraz da sizin tutumunuzdan kaynaklanıyor.

Canım benim anlat şu şekilde: hüzünlü üzüntülü masum bi şekilde .. saldırgan bağırıp çağırıp hırsını eşinden çıkarır gibi sakınnn suçlu sen bile olursun Ozaman...hatta ağlamaklı anlat ne bileyim ben onlara saygıda kusur etmiyorum halbuki her dedikleri ni yapiyorum beni eziyorlar iyi davranilmiyo çok üzülüyorum kendimi dışlanmış hissediyorum aşkım canım bitanem ...👍
Teşekkür ederim yazdıklarınız cok yardımcı oldu .en azından kendi kafamda bisileri oturtuyorm artik..hakkını helal edin lutfen

Teşekkür ederim abla 23 yaşındayım daha .bugünden sonra anlatmayı deniycem insalhh farkına varır oda .annesi değişik bi kadın sadece övülmek isteyen biri..
Ablam bak bide şu var sen hüzünlü üzüntülü vs.. anlattın zaman bi gün kocanda anasıyla konuştuğu zaman gidip der ana bak karım nasıl karıma iyi bakın iyi davranın gecini size emanet gibii sözler...yaniii

Yanına gittiğinde söyle şimdi oralarda aklına bişy takılmasın böyle söylersin yanlış anlar fln yada hiç bir şey olmamış gibi değil de moralin bozuk olsun illa ne oldu diye soracaktır yok bir şey halledemeyeceğim bir şey değil de.. Yani düşünceye sok. Kendni de ezdirme biri bir şey der ise söyle gerekeni olmadı anne sen bana neden böyle davranıyorsun oğlun anlıyor gibi ve çok üzülüyor de anlatmıyorum bi de de anlatsam daha da çok üzülecek de alttan alta söyle baktın olmadı daha net şekilde cvp verir susturursun saygını bozmadan azcık sesin çıksın onlarda geri çekilir zaten..

Teşekkür ederim abla 23 yaşındayım daha .bugünden sonra anlatmayı deniycem insalhh farkına varır oda .annesi değişik bi kadın sadece övülmek isteyen biri..
Lütfen yorumlarımı yanlış anlamayın. Daha çok küçükmüşsünüz, kıyamadım cidden size.

Erkek ve ailesinin önceliği üzerine kurulu hiç bir uygulamayı kabullenemiyorum.

Yanına gittiğinde söyle şimdi oralarda aklına bişy takılmasın böyle söylersin yanlış anlar fln yada hiç bir şey olmamış gibi değil de moralin bozuk olsun illa ne oldu diye soracaktır yok bir şey halledemeyeceğim bir şey değil de.. Yani düşünceye sok. Kendni de ezdirme biri bir şey der ise söyle gerekeni olmadı anne sen bana neden böyle davranıyorsun oğlun anlıyor gibi ve çok üzülüyor de anlatmıyorum bi de de anlatsam daha da çok üzülecek de alttan alta söyle baktın olmadı daha net şekilde cvp verir susturursun saygını bozmadan azcık sesin çıksın onlarda geri çekilir zaten..
Keske tanısanız ben zaten sessiz kalıp köşesine giren bi gelin değilim fakat bunlarda utanma yok ayıp yok hic bisi yok ..

Bunu herkes söylüyor ailende kal diye ..Ben doğunun geliniyim istesemde kalamam aylarca dedikoduları lafları zihniyetleri hic değişmeyen bi toplum bu
Madem biliyorsun bunu
Doğunun gelinisin
Baştan kabullenmıssın
İş yapacağını da kabulllenmen gerekirdi

Bunu herkes söylüyor ailende kal diye ..Ben doğunun geliniyim istesemde kalamam aylarca dedikoduları lafları zihniyetleri hic değişmeyen bi toplum bu

Dedikidu ederlerse etsib. Birinin hizmetçi olmasindan daha iyidir. Ikidir doğu diye tutturuyorsun ama alakasi yok. Kendini boş yere ezdiriyorsun. Kimse sana "üstün gelinlik madalyasi" takmayacak.

Eşin arkanda olmayacagini bildiğin için sesini çikartmiyorsun. Doğu zihniyeti dediğin, eş zihniyeti olmasin?

Yerinde olsam ya hayir demeyi ögrenirdim yada annemlere giderdim. O vize işin daha çook sürebilir. Sürmezse bile, her yil yaz tatillerinde çile çekmeye devam olur. Ya şimdi dişlerini gösterip rest çekersin, yada hizmetçi olmayi kabul edersin.

Kaç kurtar kendini ordan olacaklardan korkuyorum 😒 şarkısını armağan ediyorum.

esinize soyleyip soylememek asil sorun degil ki,

isterseniz soyleyin, sanki esiniz ilk ucaga atlayip gelecek ve ailesine had bildirip sizi alip gidecek mi, hayir, idare et canim cicim diyecek size, annesine de idare et anacim diyecek. Isterseniz soyleyin yani.

ama sizin bu vize isi daha cok uzar, nereye kadar bu sekilde devam edeceksiniz hayatiniza.

Aileniz nerede? Ailenizin evinde kalmak yerine neden kv nin yanında duruyorsunuz anlamadim ki

Arkadaşlar mrb bi konu hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum yardımcı olur musunuz?Bes aylık evliyim eşimle bi ay birlikte kaldık yurt dışına gitmek zorunda kaldi 4 aydır onsuz ailesiyle kalıyorum pandemiden dolayi benim vize işlemlerim askıda kaldi ...Doğuda görülen herseyi her işi gelinler yapar diyen zihniyetle birlikteyim gün oluyor inciniyorm kırılıyorum bazen eziliyorum .eşim her aksam aradığında hic bisi olmamış gibi kendimi bastırıyorm annesinin yaptıklarını anlatmıyorum acaba yanlış mı yapıyorum kızlar anlatmalimiyim eşim bilmeli mi yoksa bu yaptığıma devam mi etmeliyim ?
Kendi ailenizle kalmalıydınız. Eşin yoksa orda ne işin var?

Keske tanısanız ben zaten sessiz kalıp köşesine giren bi gelin değilim fakat bunlarda utanma yok ayıp yok hic bisi yok ..
Onlarda utanma sıkılma yok ise o zaman sende eşin üzerinden gideceksin. Bir şey olduğunda eşine belli et. Eşini de bilmiyorum nasıl bir insandır yani ailesine fln ses çıkarır mı ?
Doğu kültürü farklı evet ama yani bilmiyorum kültürünüzü ama sende mutlaka artık sesini değil dişini göstermen lazım eşin üzerinden oyna konus şimdiye kadr söylemedim üzülme diye ama dayanamıyorum diye gir cümleye..

Back
X